6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
kukusa napsal(a):
od hannah
Buď náboensky ochladl nebo vztah s tebou je pouhým nabíráním sexzkuenností.Můe ti klidně lhát,podvádět, nejsi manelka ale jen coura.Promiň ,napsala jsem to dost neobratně ale výrazivo ,které v této souvislosti slýchám je mnohem horí. Je to jiný svět ,jiné mravy,jiné vechno.Vstoupila jsi do světa , kde mui enu mají a po svatbě. Musí se snait,studovat,pracovat,etřit,podporovat finančně své sourozence a rodiče,pak i předvést svůj ivotní styl aby mu rodiče dceru vůbec dali. Dnení uvolněné mravy křesanek a ateistek vytvářejí bezva protipól,mu si uívá mládí a světáctví a pak se usadí s mravnou muslimkou.Není na tom nic patného. Kdy to ví.
Hannah nezlob se, ale tady ti musim oponovat. Neni muslim jako muslim. Pritelovi sestry jsou praktikujici muslimky, muslima si nebraly, maji deti s nemuslimy, nearaby a dokonce nejsou ani vdane. Jeho bratr ma za zenu nemuslimku. Sex jisto jiste provozoval i pred svatbou a svoji rodinu ani sourozence financne podporovat nemusi. Nevyvracim ti tuto teorii, ale zaroven musim upozornit na to, ze takovy "nabozensky uchylak" nemusi byt kazdy a ze dnes existuji arabove-muslimove jiz poevropsteli, "civilizovanejsi"
Kukuso,chtěla jsem tím říct ,e nainec musí být připraven na tu horí variantu.Já bych situaci přirovnala k souití Čeka(ateistka) a Sicilián(katolík) někdy v padesátých edesátých letech.Nemyslím na náboenský extremismus ale jen na jiné chápání partnerských vztahů.Samozřejmě ,e lidé jsou různí,vzdělání a místo kde chtějí ít hraje roli.Podívej se třebas na Turky v Německu.Bění kolemjdoucí ,pracující manelka,děti na kole,fotbálek,srandičky ,pohoda.Ale taky civící individuum,zakuklená,doma drená negramotná manelka,děti bez zájmu o vzdělání číhající na ústrk od křesanů.Mám příbuzné evropské muslimy (Bosna), svobodná matka (i otec) je zostuzení rodiny,kadá normální enská přece bere pilule.Proč drádit staré?
Není tady
Včera jsem byla s přítelem a bylo to celou dobu moc krásný, ale potom.... Vzal mě za ruku a li jsme spolu a dreli se za ruku a potom mě v parku políbil. Objímali jsme se a já jsem měla patné svědomí. Odtáhla jsem se a on se začal omlouvat. Dříve mi říkal, e by mě líbal, jen kdybych byla jeho ena, a teď mě líbal a přitom jsme jen dva cizí lidé. Slíbil mě sice, e to ji nikdy nezopakuje, dokud nebudu jeho manelka, ale u jednou přece říkal, e by to neudělal. Milovala jsem ho právě proto, e si mě váil, e mu nelo o mé tělo. Byla to i moje chyba, e jsem to nechala tak daleko zajít, celou dobu jsem myslela na to, jak nádherné by bylo jej líbat, musel to na mě poznat. Ale teď se bojím, jestli přece jen není něco pravdy na "sbírání sexuálních zkueností". Jak se na mě teď bude dívat? A co kdy nás Bůh potrestá?
Není tady
Aischa napsal(a):
Včera jsem byla s přítelem a bylo to celou dobu moc krásný, ale potom.... Vzal mě za ruku a li jsme spolu a dreli se za ruku a potom mě v parku políbil. Objímali jsme se a já jsem měla patné svědomí. Odtáhla jsem se a on se začal omlouvat. Dříve mi říkal, e by mě líbal, jen kdybych byla jeho ena, a teď mě líbal a přitom jsme jen dva cizí lidé. Slíbil mě sice, e to ji nikdy nezopakuje, dokud nebudu jeho manelka, ale u jednou přece říkal, e by to neudělal. Milovala jsem ho právě proto, e si mě váil, e mu nelo o mé tělo. Byla to i moje chyba, e jsem to nechala tak daleko zajít, celou dobu jsem myslela na to, jak nádherné by bylo jej líbat, musel to na mě poznat. Ale teď se bojím, jestli přece jen není něco pravdy na "sbírání sexuálních zkueností". Jak se na mě teď bude dívat? A co kdy nás Bůh potrestá?
Aicho,
vysvetlim ti to polopaticky - dopadly na tebe docela normalni zivocisny pudy! Pokud to ale vidis jako hrich, tak by ses mela jit vyzpovidat
Nejsem verici a nemuzu te soudit, neznam ani nikoho, kdo by z libani mel spatne svedomi. Jenom te muzu uklidnit, ze moje kamaradka je krestanka a styk mela jiz pred svatbou. Buh ji zatim nepotrestal.
Není tady
Ale on vyrostl v Egyptě. Jak se na to dívá on? Co kdy mu přece jen jde (i) o moje tělo? Nebude mě povaovat za děvku? A co jeho rodina?
Kdyby byl Evropan, ok, ale on je de facto Arab. Jiná mentalita, jak sám říkal. A dříve říkal, e by mě líbal jen kdybych byla jeho ena.
A není v souladu s islámem dělat něco takového. A já nechci dělat nic proti Bohu a nechci ho svádět ke hříchu... Bojím se trestu od Boha, e ztratím svou lásku nebo e se ná vztah zkazí.
Není tady
kukusa napsal(a):
A co takhle zeptat se boha, jak to teda vidi
Zeptám se
Není tady
Aischa napsal(a):
Ale on vyrostl v Egyptě. Jak se na to dívá on? Co kdy mu přece jen jde (i) o moje tělo? Nebude mě povaovat za děvku? A co jeho rodina?
Kdyby byl Evropan, ok, ale on je de facto Arab. Jiná mentalita, jak sám říkal. A dříve říkal, e by mě líbal jen kdybych byla jeho ena.
A není v souladu s islámem dělat něco takového. A já nechci dělat nic proti Bohu a nechci ho svádět ke hříchu... Bojím se trestu od Boha, e ztratím svou lásku nebo e se ná vztah zkazí.
Ide mu určite aj o tvoje telo, a buď rada. Ak a bude povaova za čokožvek oklivé, je debil(lebo veď on a k tomu provokuje). Keby si mala pocit, e ho chce a e to u nevydrí, navrhni mu akt sobáa pred Bohom. U muslimov k svadbe stačí zohna 2 dospelých muslimov a pred nimi - a pred Bohom - sa prehlásite navzájom za mua a enu. Aké jednoduché... Ale pozor, vyplývajú potom z toho naozaj aj určité záväzky. nie je to len pro forma, je to naopak dos váne, mono vánejie ako civilný sobá... Ale je to monos.
Není tady
to Selima: já vím, tohle mi říkal a sama jsem si to potvrdila i z jiných zdrojů. Sicher je sicher.
On říká, e se musíme velice dobře poznat (má u jednu patnou zkuenost).
Chtěla jsem, aby nae "poznávání" proběhlo v souladu s islámem, ale bohuel....
On říkal, e nám to Bůh odpustí, e to bylo líbání a objímání, nic víc, a e to bylo z lásky.
Není tady
ja si jenom dovoluji upozornit, ze uz to, ze se spolu stykate o samote je proti islamu, tudiz pokud porusuje tohle, porusi i dalsi veci. pokud o nej stojis, trvej na oficialnim zasnoubeni a naslednem snatku, jinak to spatne skonci.
Není tady
barunka01 napsal(a):
ja si jenom dovoluji upozornit, ze uz to, ze se spolu stykate o samote je proti islamu, tudiz pokud porusuje tohle, porusi i dalsi veci. pokud o nej stojis, trvej na oficialnim zasnoubeni a naslednem snatku, jinak to spatne skonci.
Děkuji Barunko, já vím e je to proti islámu, on to ví taky...Úplně o samotě jsme nebyli, bylo to v parku.... Dohodli jsme se, e to bylo poprvé a naposledy a e počkáme opravdu a do svatby.
Doufám jen, e nás Bůh nepotrestá a e se ani jeden z nás nezmění natolik, aby to naemu vztahu ukodilo.
Děkuji za připomenutí, lépe to slyet jetě i od někoho jiného, tady přijdou větině Evropanů líbání a objímání zcela ok, ale my nechceme udělat nic patně.
Není tady
Aischa napsal(a):
barunka01 napsal(a):
Děkuji Barunko, já vím e je to proti islámu, on to ví taky...Úplně o samotě jsme nebyli, bylo to v parku.... Dohodli jsme se, e to bylo poprvé a naposledy a e počkáme opravdu a do svatby.
Doufám jen, e nás Bůh nepotrestá a e se ani jeden z nás nezmění natolik, aby to naemu vztahu ukodilo.
Děkuji za připomenutí, lépe to slyet jetě i od někoho jiného, tady přijdou větině Evropanů líbání a objímání zcela ok, ale my nechceme udělat nic patně.
pokud si ho skutecne chces vzit, tak se definitivne vyhni kontaktum bez pritomnosti nekoho (zeny) z rodiny. ono ted se to zda jako trivialita, ale arabove jsou v tomhle trochu zvlastni, a pokud snad dojde ke snatku, tak ti jakykoliv prestupek pred svatbou do smrti neodpusti, uz jenom to, ze nejsi arabka bude duvodem, proc pro nej budes mit mnohem nizsi cenu, nez jeho arabske pribuzne, ale jakykoliv takovyto detail te v jeho ocich bude do konce zivota ponizovat. pokud o nej stojis, seznam se s jeho matkou a ostatnimi zenskymi pribuznymi (pokud jsou dosazitelne), navazuj kontakt s nimi, protoze to jsou ty, ktere budou o snatku rozhodovat a ktere urci tve budouci postaveni v rodine, a ver mi, ze nedobre vztahy s nimi ti po svatbe zajisti dokonale peklo na zemi.
ja osobne bych se nejvic bala toho, ze tvemu priteli evidentne porusovani pravidel problem nedela, ted to nevypada zavazne, ale pokud porusuje takhle (pro ne) dulezita pravidla, bude porusovat i prava tvoje, tak aby to vyhovovalo jemu, obavam se, ze budes muzet prevzit iniciativu a dusledne mu pripominat jeho povinnosti, neustupuj ani o centimetr, protoze ztracene pozice uz nikdy nenabydes. take by se mohlo stat, ze po svatbe budes sedet doma a on chodit nekde po diskotekach, protoze si bude myslet, ze pravidla pro nej neplati. v pripade, ze si ho vezmes, budes muset byt ve vsem o krok pred nim, aby sis udrzela jeho respekt, budes muset znat pravidla islamu lepe nez on, trvej na svych pravech podle bible i koranu, prostuduj si islamske pravo, zvlast co se manzelstvi tyka, atd. mohla by ti k tomu pomoct komunita, link tady: http://groups.msn.com/islamiccommunityofczechsisters, predevsim tahle sekce http://groups.msn.com/islamiccommunityo … odina.msnw rozebiralo se to uz nekolikrat
rozhodne nepristupuj na zadne obezlicky typu docasneho snatku, tedy pokud ti nejde jenom o telesny kontakt, z toho totiz nevyplyvaji zadne povinnosti jako veno, vyzivne, atd. a samozrejme by ke skutecnemu snatku nikdy nedoslo, snatek ma pravidla, ktera musi byt splnena, zena musi mit zastupce, musi dostat mahr, musi byt sepsana svatebni smlouva, atd.
jaky je jeho vztah k tvemu nabozenstvi? respektuje ho? ber v uvahu asi nejzasadnejsi vec, ze totiz arabove maji vlastni zvyky a tradice, ktere jsou casto v primem rozporu s koranem, pokud se rozhodnes si ho vzit, vyptavej se na nej, zkoumej, jake je postaveni ostatnich zen v rodine, zda jeho sestry studuji, pracuji, atd. rozhodne to nepodcenuj
Není tady
to Barunka: ano, o tomhle jsem uvaovala. Dohodli jsme se, e to tak daleko to dojít nemělo a e nyní opravdu počkáme a do svatby.
Nemyslím, e by nějak moc poruoval pravidla. Je to dobrý muslim, modlí se více ne 5krát denně, kadý pátek chodí do meity, postí se v ramadánu, nejí nic harám, na diskotéky nechodí, je čestný a spolehlivý..... Je to spí ten typ, co se nechá zneuívat jinými ne aby sám někomu ublíil. To jsou jeho vlastnosti, kterých si velice váím.
Co se týče arabských zvyků a tradicí, je proti těm, které odporují islámu, co se týče ostatních, to nevím, ale pokud nejsou v rozporu s islámem, je to ok.
Sestry nemá, ale jeho matka pracuje (má V vzdělání) a pro něj je moje vzdělání velmi důleité, take nepředpokládám, e by mi jednou bránil pracovat, pokud bych nedělala něco co je proti islámu.
Náboensky je velmi tolerantní. A kdyby mně dal najevo, e jsem pro něj něco míň ne Arabka.....byl by konec.
Ale svým přátelům o mně vykládal tak pěkně, e jeden z nich řekl, e by chtěl také takovou přítelkyni
Děkuji za názor a za link
Není tady
Aischa napsal(a):
Prosím, Aischo, kolik ti je ?
Není tady
Santala napsal(a):
Aischa napsal(a):
Prosím, Aischo, kolik ti je ?
18
Není tady
hana.hodonin napsal(a):
Dekuji za odpoved.To e je to jiné u dobře vím.Trochu se mi zdá e je to jako u nás ve 30.letech,myslím hospodářsky a hodně dají na víru.Přispůsobit se pro mě není problém ale trochu respektu mít musí.Povídal e se u nás musí kolem eny moc skákat.Kdy se baví ve společnosti přátel eny sedí zvlá a mui zvlá.To mi vadí a tak se vdy usadím mezi chlapy.Zatím nic neříká uvidíme dále.Nijak nespěchám a ani to nejde nebo prve musím dosáhnout křesanského rozvodu a to asi nebude lehké.Uvidíme co Řím na to.? !.?Myslí e je to hloupé rozhodnutí????mám ho moc ráda i jeho rodina teda dcery mě mají zatím rády.Jeho matka je centrem celé jejich rodiny jako pojítko.Ale u se spí starají oni o staré rodiče a ti se nečchají opečovávat.Jsou to přesídlení Slováci tak je v nich víc slovanské krve a jsou na to moc hrdí.Někteří nai by se od nich mohli tomu národnostnímu cítění učit.
Bude to mít těké. Znám tady v praze jednu srbskou rodinu. Mají dvě děti na vysoké- syna a dceru.Tam u nich vechnu práci dělá ena, vechny domácí práce!!! je to drsné, ale srba ani nenapadne, aby eně s něčím pomohl, i těké věci musí dělat sama.... ena v srbsku má spíe podřadnou roli... nečeká tě veselá budoucnost jako ve střední Evropě, připrav se na to...
Není tady
Aischo,
verim ye jsi velmi zamilovana a taky velmi nezkusena. Pokud to tvuj pritel s tebou mysli vazne, tak by se s tebou nevodil nekde po parku - to svobodni muslimove nedelaji. Navic snatky jsou predem domlouvane, nevesta ma sveho vyjadnavace atd. Tvuj pritel - ja tvrdis je dobry muslim- tak by te nemel libat, sahat na tebe. Znam nekolik jakoze ortodoxnich muslimu, kteri v Evrope maji pritelkyni s kterou normalne soulozi a nasledne prosi Boha o odpusteni. Tuto cinost ospraedlnuji tim, ze jsou jenom lide a Buh ma pochopeni. Kdyby nahodou pritelkyne otehotnela - je to velky problem... Ostuda pred jeho rodinou, on by nebyl nicim vinym - a ta divka by byla zavrzena a oznacena za couru, ktera vsechno zpusobila.
Matka je pro nej nejuctivanejsi zenou v jeho zivote, tve postaveni vuci ni je nizsi.... A taky jeste jedna malickost - muslim si muze vzit krestanku, muslimku... ne ateistku. V tomto jste se shodli - pokud zijete v Evrope a ty jsi krestanka proc nosis satek? Nezrazujes vlastni nabozenstvi?
Znam spoustu muslimu, kteri chteji ciste divky..... ale je to tak ... kdyz ptacka lapaji, pekne mu zpivaji.... z pocatku se ti to libi, jak se pritel k tobe chova, vyznava ti lasku, uctiva te jako zenu, vazi si Boha.... a mele si tu svou pisnicku o tom, co chtel Buh.... nakonec zacnes uvazovat jako on a prejimat jeho zvyky.... Co dela on z tvych zvyku, z tve kultury. A jak je to s jeho manzelkou....
Myslim to dobre, jsi mlada.... nezkusena.... Myslim, ze by te stastnou udelal i hluboce verici krestan, kde by jste si byli opravdu rovni ve vztahu k sobe i k Bohu
Není tady
Simonas napsal(a):
Aischo,
verim ye jsi velmi zamilovana a taky velmi nezkusena. Pokud to tvuj pritel s tebou mysli vazne, tak by se s tebou nevodil nekde po parku - to svobodni muslimove nedelaji. Navic snatky jsou predem domlouvane, nevesta ma sveho vyjadnavace atd. Tvuj pritel - ja tvrdis je dobry muslim- tak by te nemel libat, sahat na tebe. Znam spoustu muslimu, kteri chteji ciste divky..... ale je to tak ... kdyz ptacka lapaji, pekne mu zpivaji.... z pocatku se ti to libi, jak se pritel k tobe chova, vyznava ti lasku, uctiva te jako zenu, vazi si Boha.... a mele si tu svou pisnicku o tom, co chtel Buh.... nakonec zacnes uvazovat jako on a prejimat jeho zvyky.... Co dela on z tvych zvyku, z tve kultury. A jak je to s jeho manzelkou....
Myslim to dobre, jsi mlada.... nezkusena.... Myslim, ze by te stastnou udelal i hluboce verici krestan, kde by jste si byli opravdu rovni ve vztahu k sobe i k Bohu
Toto ma zuajalo. V mnohom s teobu súhlasím(čiastočne z vlastnej ksúsernosti), ale prepáč, hluboce věřící křesan je presvedčený a uisovaný svojou cirkvou, e je NIEČO VIAC ne jeho ena, u len preto, e je mu a jena je predsa nástroj diabla a nádoba pokuenia. Cirkevní hodnostári sú mui a toto vtĺkajú do hláv ovečkám, ktoré si to vtĺka nechajú. A aj kresanská spoločnos je patriarchálna a díva sa na enu inak ako na mua, tu si nezvolil/a vežmi astné prirovnanie...
Není tady
to Aischa:
jeste k tomu, co je Arab a co muslim: Arabove jsou muslimove, je mezi nimi jen nepatrna cast krestanu; jinak je to muslimsky svet. Ale je rozdil v tom, jak si "vylozi" Koran. Nekteri jsou opravdu verici (ne fanaticti) a s temi je to v poradku.
Ale je strasna spousta tech, kteri si Koran vylozi tak, jak to prave potrebuji - a k tomu patri treba i to, ze neni zena jako zena: s jednou se muzou beztrestne vyspat, tu druhou si muzou vzit a mit s ni rodinu. Tady u nas je spousta Arabu z ruznych zemi (Saudi's, z Dubaje, Marokka, Egypta, Omanu, Katar, Kuwait...). Jsou mezi nimi velke rozdily, stejne tak jako v jinych zemich a nabozenstvich. Ale vsichni rikaji, ze jsou muslimove, modli se 5x denne, prinesou si vsude, kam jdou, ty svoje koberecky... Ale vetsina tech mladsich (tak do tech 40 let) jdou v sobotu na diskoteku a - pokud nemaji manzelku s sebou (tim myslim tady v Evrope), tak se obcas nevrati na svuj pokoj... Take chodi casto do "bordelu" a nevidi v tom nic spatneho. Mluvila jsem s jednim sejkem, ten rikal: "ja si uzivam, dokud se neozenim. Tady v Evrope nebo v Americe muzu, doma by to neslo. Tam jsou jen divky/zeny na zeneni, s temi se zaklada rodina a s tou musim byt cely zivot... Muzu mit vic zen, ale musim je vsechny uzivit, dat jim sperky, saty, vzdelani..."
To same je i s alkoholem - videla jsem nejednoho opileho, s hruzou jsem pozorovala, jak v nich mizi jedno pivo za druhym a naslo se dokonce i nekolik, kteri vypili za vecer 2 flasky Whisky!!!
Koran si vkladaji vzdy tak, aby z kazde situace vysli jako "vitezove" nad hrisnymi jino- nebo neverci. A to same je i s tou "svatou valkou" - ty atentaty - to je jen chybne vylozeni koranu ( umyslne).
Jsi mlada, zkusenosti musis jednou posbirat... Svet a lide, ani muslimove, neziji vzdy tak, jak maji...
Není tady
P
Upravil(a) Vladena (6. 2. 2008 14:51)
Není tady
Tak se mi opet podarilo dostat na babinet.
Vsechny starosti s "manzelkou" se vyjasnily, nakonec jsem zjistila, ze se mu nekdo chtel pomstit. Takze ted ma o par pratel min.... Mela jsem tu smulu, ze nekdo si chtel par mesicu pote vystrelit i ze mne, takze muj mily dostal anonymni zpravu, ze mam vztah s nekym jinym. Po svych zkusenostech se spolehlivosti takovych zprav to nastesti ignoroval.
Krome toho jednoho "uletu" se me uz ani nedotkl.
Seznamila jsem se s jeho rodinou. Jeho matka me ma rada a dostala jsem od ni nejake darky. Kdyz jsem byla v nemocnici, volali mi jeho pribuzni kazdy den. Meli se mnou temer vice kontaktu nez ma vlastni rodina
Moji pribuzni se dle vztahu k nemu deli do dvou kategorii - ti, kteri se s nim chteji bavit a maji ho radi a ti, kteri se snazi ho ignorovat a cekaji, kdy nas vztah skonci.
S nekterymi mymi pribuznymi si opravdu dobre rozumi.
Chceme se spolu podivat do Egypta. Sehnala jsem si spoustu informaci z ruznych zdroju. Svagrova meho draheho mi rekla, ze rozhodne budu prekvapena, protoze Egyptane jsou pry uplne jini, nez ten muj. Tak jsem zvedava.
Není tady
Aischa.Aischa napsal(a):
Tak se mi opet podarilo dostat na babinet.
Vsechny starosti s "manzelkou" se vyjasnily, nakonec jsem zjistila, ze se mu nekdo chtel pomstit. Takze ted ma o par pratel min.... Mela jsem tu smulu, ze nekdo si chtel par mesicu pote vystrelit i ze mne, takze muj mily dostal anonymni zpravu, ze mam vztah s nekym jinym. Po svych zkusenostech se spolehlivosti takovych zprav to nastesti ignoroval.
Krome toho jednoho "uletu" se me uz ani nedotkl.
Seznamila jsem se s jeho rodinou. Jeho matka me ma rada a dostala jsem od ni nejake darky. Kdyz jsem byla v nemocnici, volali mi jeho pribuzni kazdy den. Meli se mnou temer vice kontaktu nez ma vlastni rodina
Moji pribuzni se dle vztahu k nemu deli do dvou kategorii - ti, kteri se s nim chteji bavit a maji ho radi a ti, kteri se snazi ho ignorovat a cekaji, kdy nas vztah skonci.
S nekterymi mymi pribuznymi si opravdu dobre rozumi.
Chceme se spolu podivat do Egypta. Sehnala jsem si spoustu informaci z ruznych zdroju. Svagrova meho draheho mi rekla, ze rozhodne budu prekvapena, protoze Egyptane jsou pry uplne jini, nez ten muj. Tak jsem zvedava.
Tak si hlavně hlídej pas
Není tady
Santala napsal(a):
Tak si hlavně hlídej pas
Budu
Sice mu duveruji, jak se ovsem rika, duveruj, ale proveruj.
Není tady
Jen aby ti to k něčemu bylo, nedostane se toti nikam , kde bys ho mohla pouít....
Není tady
Koukám poslední zpráva z 13. 5, tak asi ten pas neuhlídala.
Není tady
Po mých zkuenostech - muslima u nikdy....
Není tady