Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 28. 11. 2006 19:42

lila.k
♥------

HA jenom jeden měsíc??

...

Upravil(a) lila.k (6. 2. 2007 16:09)

Není tady

#2 28. 11. 2006 19:57

enndi
♥♥-----

Re: HA jenom jeden měsíc??

Ahoj Lily, myslím si, že je zbytečné a pro tělo asi ne moc dobré brát antikoncepci jen měsíc, můžeš si tím rozházet ještě víc cyklus. Já když jsem začínala s HA, tak jsem téměř celý měsíc špinila a ne jinak tomu bylo u mých kamarádek. Myslím, že bys měla přemýšlet o jiné ochraně, třeba o kondomu nebo Pharmatexu, plodné a neplodné dny určitě ne. Jinak první pilulku vezmeš opravdu první den cyklu. Tak hodně štěstí

Není tady

#3 28. 11. 2006 20:15

Terez
♥♥-----

Ahoj lilo,
taky si myslím, že brát HA jen měsíc není rozumné.  Já jsem začala brát asi před měsícem, a stále ještě "špiním", a není to ono. Je mi 22 a HA beru především na "srovnání" cyklu. Takže jestli ty máš cyklus nepravidelný, pak bys to stejnak určitě měla řešit na gynekologii (nevím tedy kolit ti je let...) a pak je to jedno z řešení (to finančně náročnější...).
Chráněná jsi od prvního dne menstruace, kdy začneš HA brát. Tedy tak je to aspoň u té, co beru já (Gracial). To najdeš v příbalovým letáku.

T.

Není tady

#4 28. 11. 2006 20:32

Lulu
♥♥♥----
Místo: Východní čechy

lila.k napsal(a):

Ahoj všem, možná se tu už někdy tento dotaz objevil, ale ráda bych znala váš názor. Mám přítele, ale momentálně jsem v zahraničí. Na Vánoce přijedu domů a je mi jasné, že u libání nezůstanem smile Antikoncepci zatím neberu a přemýšlím o tom že hnedka jak přijedu zajdu na gyndu ať mi nějakou předepíšou. Menzes bych měla dostat nějak kolem 25.12. tak že by to mohlo byt celkem v klidu. V lednu se ale zase na nějakou dobu vracím do zahraničí, takže AH nebudu potřebovat. Myslíte, že není problém brát HA jenom jeden měsíc a pak ji zase vynechat? Nebo když ji začnu brát tak raději několik měsíců?? Nebo to neřešit a použít raději jinou ochranu? A ještě by mě zajímalo.... vím že se HA bere od prvního dne menzesu, ale menzes nemám moc pravidelný. Stačí když první pilulku vemu až když menzes opravdu dostanu? Jsem potom dostatečně chráněná?

Já bych zas takový problém v braní HA jen jeden měsíc nevyděla a není to pravidlo že každý má nějaké problémy při braní HA. Ale myslím že záleží na určité HA, že některé se nezačínají brát první den MS a některé nefungují hned od snědení první pilulky... Takže asi mnohem jednodušší by bylo použít jiný druh chránění...

Není tady

#5 28. 11. 2006 21:07

janica
♥♥♥♥♥♥-

Taky mi nepřipadá jako problém brát HA jeden měsíc. Já když jsem začala, tak jsem ani nešpinila, ani jiné problémy neměla. Jen moc nechápu ten dptaz, jestli brát první pilulku první den cyklu nebo první den menstruace. Když HA neberu, tak v podstatě žádný cyklus nemám, protože to mám asi tak pravidelně, jako jezdí na čas vlaky lol Čili když jsem začala HA brát, tak první den menstruace.
Stejně si ale myslím, že kvůli jednomu měsíci je lepší použít jiný druh antikoncepce, než HA.

Není tady

#6 28. 11. 2006 21:41

lila.k
♥------

to janica: "Jen moc nechápu ten dptaz, jestli brát první pilulku první den cyklu nebo první den menstruace."-tohle jsem nikde nenapsala. Spíš mi šlo o to, že HA by se měla brát přibližně ve stejnou dobu, a když přesně nevím kdy menzes dostanu... príklad: dostanu ho ráno ale budu třeba někde pryč a pilulku si vezmu až večer (po několika hodinách). Jsem dostatečně chráněná?

to terez: je mi taky 22 a tim nepravidelným menzesem jsem myslela ze jsem myslela, že nikdy nevím úplně přesně kdy ho dostanu, někdy je to po 28 dnech jindy po 29 nebo i 31. Nějaké další problémy spiš nemívám. (naštěstí)

to všichni: děkuju moc za rady. Pomohli jste mi. Použijeme budto kondom nebo nic nebude :-D

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí