29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, 17.12. nastupuji v HK Sanus na zvětšení prsou. Proto se chci zeptat na pár věcí - jak vám bylo po probuzení, jak dlouho to bolí, jak dlouho potom budu neschopná a jestli pak jsou prsa o dost těžší než byly původní... Mám mít cca 250 ml do jednoho. Vím, že to je půl kila dohromady, ale nedovedu si to představit nosit to v podprsence... A jakou asi pak budu mít velikost podprsenky, když teď skousnu 75A nebo 75B? Pak budu mít teda C?
Díky moc. Mám trochu strach, ale zároveň se moc těším.
Není tady
Martásku, tak to ti držím palce, já to už také plánuji, sháním prašule, kde se dá. Já jsem také momentálně 75 A, někdy B. Už se moc těším, až nebudu plochá deska, pak mi musíš napsat, jaké to bylo.
Není tady
Holky, holky-já na tom byla před 13ti lety (sice ze zdravotních důvodů-proplácela to VZP), ale i když mi všichni říkají, jak vypadám dobře a že to není vůbec poznat, ještě jednou kdybych se měla rozhodnout, už na to nejdu!
Dobře si to rozmyslete!
Není tady
Já mám bohužel také negativní pocity.Byla jsem na zvětšení před 7lety,bohužel se mi udělala kapsule a 6 jdu k p.Kufovi na konzultaci,chci si je nechat vyndat.Jenomže samozřejmě budou vypadat hůře,protože kůže se vytáhne a tak nezbvývá než mít celý život implantáty nebo modelace,po které vám zůstane hodně jizev.Ale proste jsem si na ty svá silikonová prsa nezvykla,chlapy sice koukají ale já je chci pryč.Dnes bych si také radějí nechala mé menší 85b než ted ty silikonová.
Není tady
spain: ve všem s Tebou souhlasím. Už před lety se mi udělala kapsule (a co znám, tak se ve většině případů utvoří, i když říkají, že vyjímečně) a byla jsem na reoperaci. Po dalších asi dvou letech se vytvořila znovu! Nehledě na to, že životnost těchto implantátů je taky omezena, takže buď pak vyměnit implantáty, nebo vyndat-což bude vypadat vždy hrozně! Stojí to pak jen další velké finance a nervy...
Není tady
Já mám prsa odjakživa asymetrická ( 1,5 a 3 ) , docela mě to v mládí nervovalo, ale tenkrát nebyl ten boom plastické chirurgie. Za svobodna jsem měla několik partnerů a kupodivu žádnému to nevadilo. Když mně manžel někdy na prsa šahne, někdy mu řeknu, ať nechá ty mé lajdáky na pokoji ( mám po dvou porodech), odpoví polovážně, že to jsou jeho lajdáky a basta... Takže, já si myslím, že vše je jenom v hlavě ženy, ale když ji plastika pomůže od nějakých strašných komplexů, nevím...
Já bych do toho nešla. Malá prsa bych vůbec neřešila (jsou muži, kterým se líbí chlapecké typy žen), leda převeliká, která by zdravotně vadily ( opruzeniny, páteř)
Upravil(a) Décima (29. 11. 2006 11:46)
Není tady
Nehledě na to , dámy, že v mládí jste štíhlé a proto se vám(i chlapům) líbí k takové postavě větší prsa. Ale jakmile věkem(po 40) začnete přibírat, najednou by jste chtěly prsa menší, protože vás to dělá větší, mohutnější. Taky dekolt s menšíma prsama v pozdějším věku vypadá lépe, mlaději.
Není tady
Káča napsal(a):
Nehledě na to , dámy, že v mládí jste štíhlé a proto se vám(i chlapům) líbí k takové postavě větší prsa. Ale jakmile věkem(po 40) začnete přibírat, najednou by jste chtěly prsa menší, protože vás to dělá větší, mohutnější. Taky dekolt s menšíma prsama v pozdějším věku vypadá lépe, mlaději.
Když máš takový názor, tak proč jsi šla na zvětšení?
Já jdu kvůli tomu, že mám vrozenou vadu hrudníku a deformaci prsních žláz. Hradí mi to pojišťovna, proto se případných pozdějších reoperací až tak neděsím. Jen té narkózy, ale finančně je mi to jedno. Kdybych měla jen malá prsa, nechám si je. Ale můj hrudník je hrůza děs, tak se těším, až mi lékaři pomohou a konečně budu moct třeba do bazénu.
Není tady
PRO KÁČU-NO TY SES PŘESNĚ TREFILA DO MÉHO PROBLÉMU DALŠÍHO...MĚŘÍM 181CM,VŽDY JSEM VÁŽILA OKOLO 62-65..NA OPERACI JSEM BYLA KDYŽ MI BYLO ASI 27LET,DNES JE MI 34LET,MÁM ASI 5KG NAVÍC,ALE PŘIPADÁM SI JAK PAMELA ANDERSON..PŘITOM JSEM ZAS TOLIK NENABRALA..PROSTĚ TED SI PŘIPADÁM MOHUTNÁ A PRSA MI VYLOŽENĚ VADÍ..
VŽDY KDYŽ ČLOVĚK NAPÍŠE SVŮJ NÁZOR ,UŽ SE VYTVOŘÍ ÚTOK-viz MARTASEK-prostě člověku je přes 20let a myslí si,že větší prsa zvětší sebevědomí,člověk je atraktivnější atd...Dnes bych opravdu upřímně dala nevím co za mé původní prsa,která nebyla až tak malá...jen jsem prostě chtěla mít více pevné prsa a o trochu větěí...Dnes jak vidím holku s menším objemem-upřímně závidím...Samozřejmě to prosím vás holky neberte jako útok - jen píšu svůj názor..Mladá holka,která nemá žádnou vrozenou vadu či asymetrii,která by ji psychicky vadila či jinak,by podle mě měla být ráda za svá přírodní prsa,at menší či svislejší...Vždyt je to to nejhezčí...Jinou věcí je,když má člověk prsa výrazně asymetricky či zdravotně problematická...Ale jinak????????????????????????????????? Dnes s mým rozumem bych do toho v životě nešla a jsem zvědavá co semnou doktor vymyslí,protože ty implantáty mi prostě překážejí..Dřív jsem si myslela,že to bude má přednost,dnes se je snažím spíše skrývat.A to mi dali malé implantáty...Jen prostě mé tělo po 30-ti prostě změnilo formu a ty prsa vypadají prostě jinak....
Není tady
martasek: kdyby sis to přečetla pořádně, věděla by jsi, že jsem byla ze zdrav.důvodů a že mi to proplácela VZP.
Měla jsem totéž, co Ty-deformaci prsních žláz. Po 1.porodu a následném kojení (většinou z jednoho prsu) se toto ještě zvýraznilo a já se po dohodě s lékařem rozhodla k tomuto. Byla jsem mladá holka a chtěla se líbit. Bohužel jsem tehdy nedomyslela jiné důsledky z operace vyplývající.
A nemysli si, že když Ti to teď pojišťovna zaplatí, tak případnou reoperaci taky-to si bohužel už musíš platit sama. Kapsule není chyba lékařů, ale přírody (těla).
Není tady
Káčo - spain - nechcete sem písnout negativní zkušenosti s touto operací ?
Vím že hodně žen tápe a určitě by jim to pomohlo v rozhodování.
Není tady
Já jsem jen napsala mou zkušenost z operace.Každý se samozřejmě stejně rozhodne sám podle své úvahy.Jen dnes,když je mi po 30l říkám naprosto s chladnou hlavou,že mít své prsa zase zpátky a vědět to co dnes,nikdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§bych na tuto operaci znova nešla.Ale samozřejmě se najdou dívky,co budou říkat,že ony jsou spokojeny...Já se tenkrát rozhodla vlastně v situaci,kdy jsem byla po rozchodu s přítelem...Přitom jsem měla svá prsa víceméně v pohodě.Žádné týčící se ale prostě normální prsa..Pamatuji si,že doktor Tomášek mě tenkrát odmítnul operovat,za což mu dnes v mých 34letech skláním poklonu,protože dokázal odmítnout a neoperovat za každou cenu.Ale to člověk ocení až po létech...Další doktor mi napsal rovnou termín...Nikdo mi tenkrát například nevysvětlil,že vlastně budu muset mit implantáty celý život nebo pak jít na modelaci za cenu jizev.Tenkrát mě nenapadlo přemýšlet - a co za pár let????? To vidím až dnes.Nechci aby to tady vyznělo jak strašák...Jen bych upřímně z celého srdce poradila všem kdo se na operaci chystají at si to ale opravdu pořádně rozmyslejí...Vždyt prsa nemusejí být velká na to aby mohla být hezká...Naopak dnes se mi líbí menší poprsí a jak už jsem psala ,dala bych za to nevím co,abych měla prsa jak před operací...Co na tom,že byla trošičku povislá...? Něco jiného je samozřejmě operace ze zdravotního důvodu či jiné velké problémy...Ale jen kvůli tomu mít o něco větší či pevnější prsa???? Já říkám-ne-...Najde se spousta spokojených žen a já jim to upřímně přeji.Ale myslím si,že dívka před mateřstvím,pokud nemá vyloženě velké psychické problémy s vyloženě plochým hrudnikem apod. by na tuto operaci chodit neměla...Člověk to vidí jinak ve 2... letech a jinak po třicítce..Tak tot můj názor.
Není tady
Já jsem na nikoho neútočila. Zajímalo mě, proč Káča šla na implantaci, když vlastně má názor, že malá prsa jsou lepší. Toť vše.
Já jsem 100% přesvědčená o tom, že to CHCI, protože teď mám prsa 0. Zajímalo mě jen to, jak je po narkóze. Z té mám trochu hrůzu - jestli je po ní zle a tak...
Myslím si, že dnes implantaci dělají podstatně lépe než před x lety. Je v tom velký pokrok, rizika dnes jsou už jen ve velmi málo procentech.
Není tady
MARTASKU-KDYZ MAS PRSA ,,0,, TAK TE DOKAZU POCHOPIT..JEN JSEM CHTELA RICI OSTATNIM,KTERE MAJI NEJAKA AC MENSI PRSA-AT SI TO ROZMYSLEJI.NA PRSOU SVET NESTOJI.A JA S DNESNIM ROZUMEM A MYM NAZOREM A POHLEDEM NA TUTO PROBLEMATIKU BYCH RADEJI PRSA MENSI,ALE SVA PRIROZENA...A MOZNA JEDNOU-PO 40L...ALE DOKUD PRIRODA JAKZ TAKZ ZACHOVAVA ROVNOVAHU-NESLA BYCH DO TOHO..MAM ZA SEBOU I NOS,RŮZNE LASEROVE VECI ATD...ALE TO NENI TAK RAZANTNI ZASAH JAKO IMPLANTATY---KAZDOPADNE JDU PRISTI TYDEN NA KONZULTACI KE KUFOVI,A PAK NAPISU CO MI REKNE...VIM ZE TO BUDE BUD MODELACE NEBO PROSTE JEN VYMENA IMPLANTATŮ...ALE JA FAKT CHCI MIT SVA PRSA VE SVE PŮVODNI VELIKOSTI..ACH JO.TAK DRZIM VSEM PALCE...ALE ROZMYSLEJTE PORADNE...JA SE TENKRAT ROZMYSLELA ALE JAK JSEM SEHNALA DOKTORA KTERY MI KYVNUL,HNED JSEM DO TOHO SLA...SKODA ZE JSEM TENKRAT NESKONCILA U DOKTORA TOMÁŠKA,KTERÝ MĚ ODMÍTNUL A POKRAČOVALA V HLEDÁNÍ DALŠÍHO...
Není tady
martasek: ale pokrok v medicíně neznamená, že se Ti neudělá kapsule (častý problém). To je reakce těla! Vážně nevím, jak Ti to mám už napsat.
Mimochodem já měla jedno prso 1 a druhé 3. I tak (že jsem měla strašné komplexy) bych se dnes rozhodla na to nejít. Ale bohužel se to nedá vrátit.
Není tady
Jo a jinak tu narkozu snáší každý jinak. Já např.když jen slyším to slovo, tak se otřepu-zvracím po ní celý den, nehledě na to, že mám z ní strach(on si nikdo neuvědomuje, že je to rizikový výkon). Ale máš možnost nechat si místo narkozy dát umrtvení do páteře (kdybys mně zabila, tak si teď nemůžu vzpomenout, jak se to jmenuje, mám to na jazyku a nic), já to měla při reoperaci kapsule (umrtví Ti to vrchní část těla a přitom nespíš). Po tom se Ti jen trošku točí hlava.
Není tady
Káča napsal(a):
Jo a jinak tu narkozu snáší každý jinak. Já např.když jen slyším to slovo, tak se otřepu-zvracím po ní celý den, nehledě na to, že mám z ní strach(on si nikdo neuvědomuje, že je to rizikový výkon). Ale máš možnost nechat si místo narkozy dát umrtvení do páteře (kdybys mně zabila, tak si teď nemůžu vzpomenout, jak se to jmenuje, mám to na jazyku a nic), já to měla při reoperaci kapsule (umrtví Ti to vrchní část těla a přitom nespíš). Po tom se Ti jen trošku točí hlava.
To se jmenuje epidurál. Nejsem si jista, že by to při implantaci šlo, ale můžu se zeptat.
Já jsem rozhodnutá na operaci jít a už se moc těším. Byla u mě dnes ráno kamarádka, které to dělali před rokem, také tam kde nastupuji já, dali jí i stejně (250 ml). Má to krásné, jizvy nejsou vůbec vidět a prsa jsou fakt nádherná. A problémy žádné nemá, vše v pořádku. Operoval ji stejný doktor, který to bude dělat mě. Tak už jsem informovaná od ní. Pročetla jsem pořádně všechny papíry, které mi dali, píší tam o té kapsuli. Prý to byl dříve velmi častý problém, ale teď prý mají techniky, kterými lze tomuto předejít. Každopádně to může potkat kohokoli, to je jasné.
Není tady
Holky, vy fakt umíte povzbudit. Vidím, že asi nemáte dobrou zkušenost, já ti Martásku fandím, at se líbíš sama sobě i ostatním! Držím ti palečky, at vše zvládneš! Já si chci taky trochu užít pocitu ženskosti, možná to tak vidím ted, je mi 25 a nechci se učit žít s neforemným, vytahaným, miniaturním poprsím, holky vy netušíte jaký to je, mám konfekční velikost 34, a každý výstřih na mě vypadá jak na klukovi, nemám ani chut si kupovat spodní prádlo, ani push-up mi nezvedne sebevědomí, připadám si dost méněcenná. Já vím, že někdo má stokrát horší problémy, než já a možná vám připadám marnivá, ale umíte to taky pochopit z druhé strany?
Není tady
Ale jo, my to chápeme. Jestli se některá chce o plastice apod... dozvědět více, hodně toho je (diskuzí, rad, zkušeností) na www.omlazeni.cz
Není tady
Určitě to umíme pochopit i z té druhé strany-protože jsme si to zažily. Já mimo jiné (a to byl hlavní důvod-deformace prsních žláz) vážila 40kg, při 162cm. Dokážete si představit, jak jsem vypadala-jako smrtka. Říkala jsem si, že tím ,,zabiju dvě mouchy jednou ranou"-budu vypadat lépe, když ta prsa budou zároveň větší a nebude na mně všechno tak viset.
Holky, přeji vám všem, co už jste rozhodnuté, aby vám to vyšlo podle představ, neměly žádné problémy a byly krásné.
Není tady
alexxandra napsal(a):
Holky, vy fakt umíte povzbudit. Vidím, že asi nemáte dobrou zkušenost, já ti Martásku fandím, at se líbíš sama sobě i ostatním! Držím ti palečky, at vše zvládneš! Já si chci taky trochu užít pocitu ženskosti, možná to tak vidím ted, je mi 25 a nechci se učit žít s neforemným, vytahaným, miniaturním poprsím, holky vy netušíte jaký to je, mám konfekční velikost 34, a každý výstřih na mě vypadá jak na klukovi, nemám ani chut si kupovat spodní prádlo, ani push-up mi nezvedne sebevědomí, připadám si dost méněcenná. Já vím, že někdo má stokrát horší problémy, než já a možná vám připadám marnivá, ale umíte to taky pochopit z druhé strany?
Díky moc. Mám stejné pocity jako ty. Do bazénu jsem už ani nechodila, protože jsem se styděla za svůj šílenej hrudník. Ta malá nulová prsa zvýrazňuje moje vada - vpáčený hrudník. Po porodu a kojení se mi to zhoršilo, asi tím tlakem miminka zevnitř. V létě jsem radši chodila v mikinách nebo svetříku, prostě tak, aby nebyla vidět moje vada. Otravovala jsem tím život i své chápající rodině (manželovi a synkovi) - oni chtěli k moři a užít si to tam, já jsem tam trpěla. Takže jsem si jen lehla na břicho a opalovala se. Chodit v plavkách po pláži, to byly muka! Jsem dost hubená, takže i tím ty vadné kosti dost vyčnívají. No, pak napíšu, jak jsem to zvládla a jaký je výsledek.
Není tady
Martásku, píšeš mi z duše, já sice nemám vadu hrudníku, ale jinak pocity úplně stejný! Kdo tohle nezažil, nepochopí! Myslím, že už jsem s tím doma taky trapná, občas mám z toho depku a tak jsme se s partnerem dohodli, že seženem penízky a půjdu do toho. Nechci mít prsa jako pamela anderson, ale chci vypadat žensky, chci si koupit spodní prádlo a cítit se v něm dobře nebo nějaké šaty, triko, topík a vypadat v nich normálně ne jako kluk. Pak mi písni!
Není tady
HOLKY OD TOHO JE TO DISKUZE NEBO NE??MĚ JE PŘECI JEDNO JESTLI NA TO PŮJDETE NEBO NE..JE TO VAŠE TĚLO A VAŠE PENÍZE..JEN JSEM CHTĚLA PŘISPĚT MOU ZKUŠENOSTÍ...MYSLÍM SI,ŽE JE DOBRÉ SLYŠET RŮZNÉ NÁZORY...NIC VÍC NIC MÍN...SAMOZŘEJMĚ KAŽDÉ PŘEJI AT JE SPOKOJENÁ ATD..JEN ZNOVU PODOTÝKÁM,DOBŘE ROZMÝŠLEJTE PŘEDEVŠÍM VY,KTERÉ NĚJAKÁ PRSA MÁTE A NEMÁTE JEŠTĚ DĚTI ATD...KAPSULE SE MŮŽE UTVOŘIT KOMUKOLIV A OPERAČNÍ POSTUP VE ZVĚTŠENÍ PRSOU JE ÚPLNĚ STEJNÝ JAKO PŘED 7LETY,IMPLANTÁTY SE VKLÁDAJÍ STEJNÝM ZPŮSOBEM A NIC JINÉHO SE NA TÉTO OPERACI NEZMĚNILO.
PRO ALEXANDRU-NEPSALA JSI ABYCHOM NAPSALY TAKÉ NAŠE NÁZORY??TAK PROČ PÍŠEŠ,ŽE UMÍME POVZBUDIT???JÁ JEN ŘÍKÁM,ŽE DLE MÉHO A POUZE MÉHO NÁZORU TEN,KDO MÁ SVÁ PRSA VÍCEMÉNĚ O.K. BY MĚL BÝT ZA NĚ RÁD A NEVYMÝŠLET NESMYSLY Y JEDNOU AŽ BUDE VĚK A PO DĚTECH MOŽNÁ....NEKRITIZUJU PLASTICKOU CHIRURGII,SAMA MÁM I JINÉ OPERACE,ALE PROSTĚ TY PRSA MI S DNEŠNÍM ROZUMEM PŘIJDOU ZBYTEČNÁ.
Není tady
Mě plastický doktor říkal před operací, když jsem mu říkala, že mám trošku strach z těch příp.komplikací (kapsule...), že vůbec na takové věci nemám myslet, že jsou to šílené výjimky, snad jedna z několika tisíc. No a za pár let tam byla a po reoperaci, za pár dalších znovu.Öpravdu to holky ani tak není o jistě stále lepší kvalitě implantátů, ale o reakci těla a to bohužel bude stále i při sebelepším implantátu a operaci!
Není tady
Káčo,naprosto s tebou souhlasím.Než se podstoupí jakýkoliv zákrok,nejen plastická operace,měl by pacient znát veškerá možná rizika co mohou nastat.Mohl by se daleko odpovědněji rozhodnout.
Není tady