19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Stránky: 1
Zajímalo by mě, jestli povolujete svým dětem rozchod například na kolním výletě nebo na exkurzi. Moje děti kadou chvilku někam se kolou jezdí a pravidelně přinesou lísteček, e rodiče souhlasí s rozchodem. Nikdy tam ale není napsáno, jak dlouhý ten rozchod bude, přijde mi, e se učitelé tímto zbavují odpovědnosti za děti a část výletu si chtějí prostě uít podle svého. Například vloni jsem dceři podepsala souhlas s rozchodem, jeli na výlet do ZOO do Prahy. A kdy se dcera vrátila, tak mi povídala, e přijeli do ZOO, dostali na tři hodiny rozchod na prohlídku ZOO. To jsem fakt byla v oku, lo o 6. třídu. Stejně tak můj syn vloni ve 3. třídě dostal na hodinu rozchod v Klatovech, kde v ivotě nikdy nebyl. Tento měsíc dcera jede u na třetí akci, vdy v Praze, jednou divadlo, podruhé muzikál a teď kino film ve 3D. Pokadé mají dlouhý rozchod někde v obchodním centru nebo na Václaváku, asi si učitelky chtějí nakoupit na Vánoce. Ty kolní akce nás tento měsíc stály u 1200Kč, před Vánocema velký peníze a to nemluvím o tom strachu, aby se mi vrátila v pořádku domů. Dceři tyhle věci nechci upírat, jsem ráda, kdy má monost vidět něco novýho, ale ty rozchody mě vadí a navíc bych raději uvítala akce rozloený během roku a ne takhle najednou. Docela by mě zajímal i názor učitelky, jestli je tu nějaká....
Není tady
taky jsme mívali rozchody, na celém tom výletě to byla ta nejlepí část :-)). Nicméně, dcera chodí do esté třídy, z toho soudím, e jí je tak cca 12, e ? To se mi zdá u dost aby mohla chodit sama nebo s kamarádkami po ZOO nebo po městě, u toho meního kluka mi to u připadá trochu zvlátní, ale zase na druhou stranu bych to neviděla tak drasticky, stát se mu můe cokoliv i doma nebo ve kole.
Není tady
syn - 12 let - kdy jela třída na kolní výlet - jeli do Liberecké ZOO, měli vichni spicha v metru na Černém mostě...take po Praze se tam kadý dopravil sám.My bydlíme 10 km za Prahou opačným směrem, tak jsem synovi cestu vysvětlila a neztratil se - měl pochopitelně u sebe mobil, kdyby něco....je potřeba je rozumně osamostatňovat....
Nevím, v té ZOO jsou ty děti zase za plotem, tam vběhnout na ulici nemohou, rozchod v obchoďáku mi připadá normální, kadé dítě nakonec zajímá něco jiného a prohlíí jiné výkladní skříně, rozchod ve městě - to bych spíe volila u meních dětí mení skupinky
nejsem učitelka, to je názor
akce ve kole: zní to asi blbě, ale zdá se mi, e kolních akcí je někdy a dost....u syna v páté třídě - schválně jsem to zapisovala- měli týdně nějakou akci, tedy učili se pouze 4 dny v týdnu...já vím, ale kola hrou....ale pak mají děti problémy s i/y a k počítání pouívají výhradně kalkulačku....
Není tady
Já ty děti chápu, Tiino, ty rozchody oni mají nejraději. Jene jsme ze sedmitisícového města a dát jim rozchod v Praze na tak dlouho je podle mě risk. V tý ZOO se jim vloni jedna holčina ztratila, museli na ní čekat, já vím, e nebezpečí číhá vude, ale tohle bych si jako učitelka neriskla. No mám docela strach, jak to bude teď probíhat, na lístečku mají napsáno, e film se promítá v kině IMAX, Márodní muzeum, take to nejspí dostanou rozchod na Václaváku. Návrat mají psaný a kolem 17 hodiny, vyjídějí u v 7 hodin ráno, take asi to volno bude na dělí dobu. U aby byla doma.
Není tady
Michaelo, tak to je tvůj syn stejně starý jako moje dcera. Je ikula. Dceru u babičky ve městě taky poutím za kamarádkou, jede MHD a jsme ve spojení mobilem a od ní mi jetě brnkne, e dorazila, jene tam to přeci jen trochu zná. V Praze se ztratí raz dva. Bude chodit sice s kámokou, ale ta je na tom podobně, no snad to bude dobrý, nechci být jako černá kronika.
Není tady
hojky tak my teda papírky na potvrzení rozchodu nemívali vůbec a e se nám stalo i ve tři ráno e sme měli rozchod. a e na to doted vici vzpomínáme jak na nás v MC donaldu koukali
Není tady
No já nevím, ale nám nedávaj podepisovat při těchto kolních akcí ádné - souhlasím nesouchlasím s rozchodem.
A ani za nás to nebylo a to jsme i dvakrát do roka jezdili do koly v přírodě a tam jsme rozchod na výletě měli dost často.
Není tady
Připadá mi normální, e děti mají na výletech a kolních akcích rozchod a dát tak velkým dětem na Václaváku rozchod mi vůbec nepřipadá divné. Děti poznají hodiny a pokud se ztratí dokáou se na cestu zeptat. Nesmí být tak starostlivá ( nemyslím to zle ).
Není tady
No,já bych chtěla vědět kde a jak dlouho rozchod děti budou mít ne bych podepsala. Pravda, je to běná praxe na kolních výletech.Děti si tak mohou městečko nebo nějaký objekt lépe prohlédnout.Jestli chce zaprudit kole,chtěj aby bylo na lístečku stanoveno místo a pedagog,na kterého se můe dítě v době rozchodu obrátit.Učitel je stále v práci a ty jej platí.
Není tady
kole zaprudit určitě nechci a dceři rozchod podepíu, ale budu zase jako na trní. Jednou jsem jí rozchod nepodepsala, její kamarádka tedy tím pádem taky od rodičů podpis nedostala a holky chodily po nákupním centru s učitelkou. Natěstí se jim přizpůsobila a vzala je do hračkárny a na sváču. Syn rozchod taky napoprvé nedostal a musel jít s učitelem na kafe a prý stál celou dobu vedle jeho stolku, tak mi ho bylo přítě líto a podepsala jsem mu ten rozchod v Klatovech. Praákům, těm je hej, ale co my téměř z vesnice?
Snad to dcera zvládne. Pamatuju si, jak jsem v prváku na střední kole měla výlet do Prahy, nejvíc jsem se těila na rozchod na Václaváku a nedočkavě jsem se učitelky zeptala, kdy u tam budeme. Ona jen protočila oči a řekla, e na něm právě stojíme. Já si Václavák toti představovala jako kulatý náměstí s podloubím.... No a to u jsem byla patnáctiletý klacek a vyrůstala jsem na větím městě ne teď iju.
Není tady
Inspekce sleduje četnost roziřujících poznávacích akcí, to je ta ZOO a dalí výlety, myslím, e pro učitelky to není nic moc, hlídat tam rozjívené dětičky, tuhle známá vyprávěla, e děti zlobily někde v planetáriu a potom místo slíbeného rozchodu v nákupním centru jely přímo domů, kdy děti nepojedou nikam budou rodiče nadávat, kdy někam jedou , některým se to také nelíbí, nikdy se asi nemůou zavděčit vem, já nemám ráda několikadenní výlety, kluci vdy přijedou nevyspalí a hladoví a utahaní s haldou pinavých svrků, někdy i onemocní.
Není tady
Co já se pamatuju, tak do osmnácti jsem musela mít lísteček, e po skončení akce za mě přebírají odpovědnost rodiče. Tj. - jeli jsme do kina a pak jsme si mohli dělat co jsme chtěli, pokud jsme to měli podepsané. Fakt je ten, e větinou se zůstavalo na Kladně (tam byla kola) a kdy se jelo do Prahy nebo tak, tak jsme byli pořád s učitelkou. Jedinou vyjímku tvořili vánoční trhy na Staromáku, tam nás pustila. Jinak nějaký rozchod neexistoval.
Není tady
My to měli tak, e děti znali číslo mobilu na profesora a v případě potíí měly příkaz zavolat.Jen jednou při cestě do Anglie čekal studemt na jiném náměstí ne měl,ale mobil to vyřeil
Není tady
Rozchod je docela o strach. Nikdy nevíte, co se stane a odpovědnosti vás - jako učitele - nikdo nezbavuje. Jde jen o to, abyste si uvědomila, zda je vae dcera natolik spolehlivá, e dodrí pokyny. Sama si pamatuju, e rozchody byly fajn. Koho by bavilo stále chodit ve stádu. Větinou se rozchod jetě omezuje časem a místem, záleí hodně na věku áků. Nemyslím si, e si učitelé tímto ulehčují práci. Já sama nesu rozchody velmi těce.
Po ukončení akce u nejde o rozchod, vlastně je to souhlas s tím, e si za dítě přebíráte odpovědost. Mnozí rodiče nechávají děti ve větím městě po akci z praktických důvodů. Plánují společné nákupy, nebo tam dítě zůstává na krouek. Prostě nic není tak jednoznačné, jak to na první pohled vypadá.
Kdy souhlas nedáte, dopadne to tak, jak jste popsala, děti prostě zůstanou s učitelem a ten s nimi daný čas tráví.
Rozloení akcí je dalí problém, někdy je pravda, e se nakupí, ale svým názorem můete četnost akcí určitě komentovat na třídní schůzce.
Určitá důvěra a volnost pro děti se jistě vyplatí. Dítě se naučí zodpovědnosti, být někde načas i orientovat se na neznámém místě.
Jak říkám, rozchod má svoje klady i zápory.
Není tady
Pavlo, díky za názor člověka z oboru. Kamarádka učitelka povídala, e před takovýmto výletem větinou patně spí..... Určitě to pro učitele taky není jednoduchý, asi záleí, jak se kdo k tomu postaví.S tím mobilem na učitele je to dobrý nápad, byla jsem svědkem toho, kdy se v Písku rozcházela třída studentů a učitelka za nima volala, kdyby měl někdo nějaký potíe, tak a jí zavolá. To je pravda, e tohle bych mohla na rodičáku navrhnout. Já pořád vidím svoje děti jako malý, na výlety jezdí větinou do velkých měst a celkem daleko - Praha, Budějovice, Plzeň, Klatovy atd. Kdy jedou do Strakonic nebo Písku, kde to celkem znají, tak jsem klidnějí.
Není tady
Ve třetí třídě se mi zdá dost brzy na to, aby děti dostaly rozchod v pro ně neznámém městě. Asi jsem moc úzkostlivá, ale dcera la poprvé do hudebky sama (s kamarádkou) ve 4. třídě, v mením okresním městě.
Jinak - jak jste tu naráely na to , e těch akcí je teď ve kolách nějak mnoho - já zase s nostalgií vzpomínám na kolní brigády - na ředkvičkách, na cibuli, na bramborách, dokonce i na hloupém hrabání trávy jsme si uili nejvíc legrace. Dietní salám z papíru s rohlíkem ke svačině - to byla pančku dobrota! A co teprv chmel nebo 14 denní brigáda -sběr jablek, ty děti jsou z mýho pohledu o to ochuzený, a z rodičovskýho pohledu si myslím, e ádná práce jim neukodí.
Není tady
Stránky: 1