6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Moc prosím můžete mi poradit nějaké dia cukroví vyzkoušené a dobré? Taťa má cukrovku, bere prášky ale rád mlsá, ráda bych aby si to mohl dopřát a nemít strach ze zvýšeného cukru. Moc prosím!!
Není tady
Petuna napsal(a):
Moc prosím můžete mi poradit nějaké dia cukroví vyzkoušené a dobré? Taťa má cukrovku, bere prášky ale rád mlsá, ráda bych aby si to mohl dopřát a nemít strach ze zvýšeného cukru. Moc prosím!!
Ahoj Petuno,minulé vánoce jsem pekla dia cukroví.Poprvé a určitě naposled.
Manžel dostal cukrovku právě minulý rok v srpnu.Nakoupila jsem si v Hypernově dia cukr,podotýkám že to není laciná záležitost a dala se do pečení.Možná že nejsem na dia cukr zvyklá,ale moc se mi nedařilo a ani chuťově to nebylo to pravé ořechové.No snědlo se to,ale letos budu péct cukroví klasický ,tak jak jsme zvyklý. A navíc diabetolog řekl manželovi,že umělá sladidla jsou bohužel horší než klasický cukr v malé dávce.Tak si moje drahá polovička letos místo hromady vanilkových rohlíčků dá maximálně denně dva a basta
Možná že některá má s dia cukrovím lepší zkušenosti,ale já už od jeho pečení upustila.
Není tady
Ahoj Petuno.Mám holku diabetičku.Taky jsem pekla s umělím sladidlem.Mám vyzkoušený dia chrom. Ale stejně se to počítá, tekže měla stejně jenom pár kousků v rámci stravy. Receptů mám dost můžu ti je klidně poslat jestli budeš mít zájem. Ve zdravé výživě prodávají i dia vanilkový cukr. Peču s karobem Je sice zvláštní chuti ale je zdravější.
Není tady
Ajajaj, určitě sem s receptama, zvlášť pokud jsou vyzkoušený Já jsem diabetik 20 let, a vždycky jsem si dala i nějaké cukrovíčko , ale tentokrát jako těhule prostě sladké fakt nemůžu a vánoce asi nepřežiju
Není tady
Holky, tady někdy psal recept na jekési šátečky úplně bez cukru s marmeládou a nemůžu je najít...nevíte ho některá?
Není tady
má u sebe pár dia receptů, jsou prý osvědčené, ale já žádný z nich ještě nezkoušela. podle použitých surovin vypadají docela dobře..
koukněte do oddělení Cukroví / Diabetické na FoodLife.cz .. http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=60
Není tady
markéta napsal(a):
Holky, tady někdy psal recept na jekési šátečky úplně bez cukru s marmeládou a nemůžu je najít...nevíte ho některá?
1 tuk 1 tvaroh 1a1/2 hrnku hladké mouky??? (může být i 1 vejce ale nemusí!) tenhle je nejběžnější
Není tady
Petuna napsal(a):
To znám, manžel má taky cukrovku a cukroví má rád. Mám kuchařku paní Fialové Pečeme pro diabetiky. Po víkendu (odjíždím na chatu) něco opíši.
Není tady
Ahojky. Tak tady jsou ty moje slíbené recepty.....Vanilkové želé---1dcl smetany, 1dcl vody, 20g želatiny, 1 žloutek, 12 kapek sladidla. Smetanu,vodu,sladidlo mírně zahřejeme,přidáme želatinu a žloutek(nemusí) Povařenou směs nalejeme do vypláchlích formiček a dáme ztuhnout. Kakaové želé-----poměr je stejný jako u předcházejícího receptu jenom se tam přidá 1 lžička kakaa. Mrkvové sušenky-----2hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek strouhané mrkve,250g tuku. Poleva...půl dia čokolády,2-3 lžíce ztuženého tuku. ˇSlehačkové----3 sklenice hladké mouky,1 pokrmový tuk, 200 ml smetany. Nepečená ořechovo klíčková hmota......25g mletých ořechů(mandlí,kokosu), 25g obilných klíčků, 120g sušeného mléka, 50g sladidla, 1 kávová lžička rumu,50g tuku, 1 bílek.Utvořit těsto a vykrájíme různé tvary. Dáme sušit. Tatrankové-----180g hladké mouky, 130g 100% tuku, 50g umělého sladidla,50g kokosu, 1-2 vejce, 2 nastrouhané tatranky. Utvoříme těsto a můžeme píct jako ořechy
Není tady
ahoj,
vytvořila jsem na FoodLife.cz oddělení diabetického cukroví.. http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=60
třeba se bude hodit.
Není tady
vERUSKO, cukr v diabetických receptech - no to snad ne
Není tady
AndreoP. - pro pána krále a ve kterých receptech? ovocný cukr je v pořádku, ne?
recepty pochází z dia kuchařky... to se na to tedy musím podívat, kde je chyba
Není tady
už to vidím, to jsou ty bezlepkové recepty, co v diabetickém oddělení dělají neplechu.
kdybych já to pořádně kontrolovala.. jak ale může někdo označit takový recept za diabetický.. tak, teď už to snad je v pořádku
Není tady
vERUSKO, já vím, asi tě zklamu, ale ani ovocný cukr není v pořádku. Prostě diabetik nesmí žádný cukr, ať takový nebo makový Jen recepty se sladidly určenými přímo pro diabetiky. Např. zrovna ten ovocný cukr se dává diabetikovi při hypoglykémii (nízká hladina cukru v krvi, protože ten tuhle hladina zaručeně rychle zvedne), takže opravdu ani toto nejsou recepty pro diabetiky, je mi líto
Není tady
Andreo myslim, ze ani ty nemas pravdu. Diabetik cukr muze, poskrovnu. Mnohem horsi jsou pro nej tuky. Muj manzel je diabetik a nas obvodni lekar cukr nezakazuje, ale nesmi se to proste prehanet. Rika, ze kdyz uz to nemuzes vydrzet, dej si "donosu" jednou za cas a poradne a pak je klid. Ovocny cukr je cukr, to mas pravdu. Takze maximalne 2 kusy ovoce denne. Kazdy se musi chovat podle sveho svedomi.
Není tady
No, každá máme jiný názor. Jedno je fakt, že diabetik prostě cukr nemůže (nebudem si nic nalhávat, opravdu by prostě sladké neměl) a můj diabetolog by s obvodním lékařem určitě nesouhlasil. Mám cukrovku 20 let (už od dětství) a vím, co cukr dokáže
Není tady
Ja vim, nemuzeme srovnavat jablko s hruskou. Muj manzel je diabetik, nezavisly na pichani inzulinu. Musi mit pravidelny prisun kolhydratu - energie, nebot slinivka v tomto pripade neprodukuje dostatecne mnozstvi inzulinu.
Není tady
Z úvodu kuchařky Pečeme pro diabetiky:
předpisy musí mít přesně vypočítaný obsah sacharidů, aby si je diabetik mohl započítat do své denní dávky. Kromě toho mohou moučníky obsahovat malé množství tuků (včetně ořechů, mandlí, máku), jen málo žloutků, žádnou šlehačku. Nevhodné je sladké ovoce - švestky, hrozny, banány, sušené ovoce, rozinky, datle, fíky ap.
Náhradní sladidla nekalorická:
tekutá:Diafan,Kandisin,, Sucrazit, Sular, tablety:Dianer, Sucrazit, prášek: Sucrazit.
Další sladidla s určitým obsahem kalorií Sorbit, fruktóza - jen se svolením lékaře.
Z tuků je nejvhodnější Flora, Alfa a Rama.
Jemná linecká kolečka:
200 g hl. mouky, 50 g škrobové moučky, 1 lžička PP, nekalorické sladidlo pro pečení (místo 70 g cukru), 100 g tuku, 2 žloutky, citron. šťáva, 2 lžíce bílého jogurtu. Hladká mouka na vyválení, 150 g tuhého dia džemu, papír na pečení. Těsto vychladíme v ledničce, rozválíme, vykrájíme, pečeme při 220 st.C.
Ve 100 g : 42 g sacharidů, 16 g tuků.
Není tady
Ahoj,chystám se péct pro babičku,čím prosím sladíte? děkuji
Není tady
Ahoj používám stevie kapky,dají se použít skoro do všeho na paleo-doupe.cz mají docela dobrý výběr :-)
Není tady