21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Nene, tak jsem to nemyslela. Spí "nejsme jako oni." čilie "nebudu z téhle nechutné dálnice, po které jste jeli, dělat romantickou pěinu - půjdu jinudy"
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Salvator napsal(a):
Proto si vybíráme nemilující rodiče: aby nás to motivovalo k lásce...
Včichni rodiče jsou milující. Jen někteří více, jiní méně a dalí úplně nejméně
A kdy tohle člověk dokáe PŘÍJMOUT, pak má v tu ránu za zády zeď, o kterou se v těkých situacích můe kdykoliv OPŘÍT
Pan,
my se tady bavíme o lásce a opět zapomínáme, e ego není schopno milovat. Láska je výhradní vlastností due - a tak, umíme milovat pouze v té míře, v jaké projevujeme dui.
Z tohoto pohledu je ta "rodičovská láska" na tom stejně, jako kadá jiná "egoistická láska": rodičovský pud, kalkulace, projekce svých nesplněných přání, atp., atp. Tomu vemu se říká láska ale s láskou to má máloco společného.
Skutečná láska je velmi neosobní cit, který se nenechá ovlivnit egoistickými pohnutkami. Je to uvědomění, e onen druhý je naí součástí a přesto má svobodnou vůli...
Raději bych řekl, e vichni rodiče a také děti se UČÍME MILOVAT A UČÍME PŘIJÍMAT LÁSKU. To, e někdo má pocit, e rodič ho nemiluje jetě nemusí znamenat, e onen rodič to nevidí přesně opačně. Jde o subjektivní filtr, který opět závisí na tom, jak jsme napojeni na dui... ale to ty zajisté ví, jenom verbalizuji, aby bylo jasno...
Upravil(a) Salvator (12. 4. 2007 17:30)
Není tady
madabouttraviata napsal(a):
Salvator napsal(a):
Osobně zastávám názor, e "opírání se o rodiče" a je jakkoli motivováno, je více, nebo méně zcestné.
Úloha rodičů ve výchově dítěte končí převzetím odpovědnosti dítěte za svůj ivot. například osamostatněním dítěte a zaloením vlastní rodiny.
Úkolem rodičů je poskytnout takové modely jednání, které dítěti umoní najít si stejně kvalitního partnera, jako si nali jeho rodiče, kdy umoňovali dítěti růst v rodinných vazbách.
V ádném případě není úkolem rodičů protekce dítěte proti jeho vlastnímu partnerovi - naopak - tento model je naprosto vraedný, protoe tím rodiče zasahují svou neschopností posoudit situaci v rodině svého dítěte formou intervence.
To, co rodiče "zpackali" ve výchově dítěte nelze nahradit neuváenou intervencí - je to opět jenom "pokračování ve výchově, vedoucí dítě do nesamostatnosti a závislosti."
Z toho mi vyvstává dilema: co je mení zlo: intervence nebo ponechání dítěte svému vlastnímu rozhodování...?
Upřednostňuji druhou variantu...To je stejné jako nezasáhnout, kdy uvidím, e druhého někdo mlátí na ulici - ani se nedivém, e dneska nemá člověk zastání ani v pravé poledne... To je fakt, a si pomůe kadý sám - to jsme to dopracovali...
To věru není to stejné, by se to zdá, e je... manelé nejsou vzájemně cizí lidé mlátící se na ulici... nebo snad ano?
Kdyby to tak bylo, k čemu pak máme institut manelství?
A vůbec, k čemu ho vlastně máme, kdy lidé se v něm chovají k sobě jako nepřátelé? Kde je ta "velká láska" se kterou vstupovali do svazku a slibovali si "věrnost a podporu a do konce"?
Nejhorí je, e tuto "manelskou arádu" bere kadý jako normální věc, zatímco ona zabíjí lásku a z lidí dělá nepřátele...
Upravil(a) Salvator (12. 4. 2007 17:43)
Není tady
Salvator napsal(a):
To věru není to stejné, by se to zdá, e je...
Myslím, e Traviata chtěla říct jen tolik, e kdy mlátí někoho, kdo se v daném okamiku není schopen ubránit, je dobrým zvykem přispěchat mu na pomoc. Souhlasím s názorem, e nejlepí pomocná ruka je na konci vlastního ramene, ale jsou prostě okamiky, kdy to sama nezvládne... nějaké to zastáníčko občas přijde vhod, pokud spěje k tomu, aby se člověku přestaly třást nohy a moh znova vykročit
A vůbec, k čemu ho vlastně máme, kdy lidé se v něm chovají k sobě jako nepřátelé? Kde je ta "velká láska" se kterou vstupovali do svazku a slibovali si "věrnost a podporu a do konce"?
No to se taky ptám. Nejspí je láska, nato velká, příli iroký pojem...
Není tady
Salvator napsal(a):
madabouttraviata napsal(a):
Salvator napsal(a):
Osobně zastávám názor, e "opírání se o rodiče" a je jakkoli motivováno, je více, nebo méně zcestné.
Úloha rodičů ve výchově dítěte končí převzetím odpovědnosti dítěte za svůj ivot. například osamostatněním dítěte a zaloením vlastní rodiny.
Úkolem rodičů je poskytnout takové modely jednání, které dítěti umoní najít si stejně kvalitního partnera, jako si nali jeho rodiče, kdy umoňovali dítěti růst v rodinných vazbách.
V ádném případě není úkolem rodičů protekce dítěte proti jeho vlastnímu partnerovi - naopak - tento model je naprosto vraedný, protoe tím rodiče zasahují svou neschopností posoudit situaci v rodině svého dítěte formou intervence.
To, co rodiče "zpackali" ve výchově dítěte nelze nahradit neuváenou intervencí - je to opět jenom "pokračování ve výchově, vedoucí dítě do nesamostatnosti a závislosti."
Z toho mi vyvstává dilema: co je mení zlo: intervence nebo ponechání dítěte svému vlastnímu rozhodování...?
Upřednostňuji druhou variantu...To je stejné jako nezasáhnout, kdy uvidím, e druhého někdo mlátí na ulici - ani se nedivém, e dneska nemá člověk zastání ani v pravé poledne... To je fakt, a si pomůe kadý sám - to jsme to dopracovali...
To věru není to stejné, by se to zdá, e je... manelé nejsou vzájemně cizí lidé mlátící se na ulici... nebo snad ano?
Kdyby to tak bylo, k čemu pak máme institut manelství?
Nejhorí je, e tuto "manelskou arádu" bere kadý jako normální věc, zatímco ona zabíjí lásku a z lidí dělá nepřátele...
Nechápu, jak ta reakce souvisí s tím, co jsem napsala k danému příspěvku - mě lo o tu intervenci rodičů...e jako nenechaj svoje dítě mlátit hlava nehlava...stejně jako by lidé neměli nechat mlátit někoho zcela cizího a snait se mu v rámci moností pomoci... Kdy jste psal, e jako rodiče v podstatě jak vypustí dítě do světa, tak se o něj nemají zajímat...
Jinak institu manelství - kdy se na to podíváme čistě z věcného hlediska, tak jde o smlouvu, která řeí hlavně majetkové vztahy...tak to bylo původně....lásku do toho zamíchali lidi a potom...manelství s tím jestli se dva mají rádi nesouvisí...
Já osobně mám k této instituci veskrze negativní postoj .
Upravil(a) madabouttraviata (12. 4. 2007 19:11)
Není tady
Salvator napsal(a):
... ale to ty zajisté ví, jenom verbalizuji, aby bylo jasno...
Ano, rozumíme si, jen jinými slovy říká to, co já....
Kadý máme napojení na svou dui v "jiném stavu" Někdo v dost dezolátním...někdo to má pod betonovým sarkofágem jak Černobil, jiný to má jako horskou řeku - plné ivota. A nic není náhoda, vechno má své souvislosti, příčiny a důsledky...
Já jen tvrdím, e pokud někdo věří, e jeho rodiče pro něj ÁDNOU lásku nemají a nikdy neměli, zadělává si na těkej průser....
Nu a tomu tvému "zákazu protektorství" nad dětmi, tomu já rozumím naprosto jasně a souhlasím. Hele vono to funguje Teď jdou i věci, který nikdy nely, naprostým "samospádem"
A věci se dějí, role se prohazují a já to jen tie z povzdálí sleduju a u ani netrpím, jen koukám a nestačím zírat
A taky jsem, světe div se, jen tak z ničeho nic dostala pampeliku
Jediné, na co se "protektorství" scvrklo a co stále mám, je poradní hlas - říkám jasně a nezaobaleně svůj názor, jsem-li o něj poádána.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Já jen tvrdím, e pokud někdo věří, e jeho rodiče pro něj ÁDNOU lásku nemají a nikdy neměli, zadělává si na těkej průser....
...taky bych řekl, a doplním jenom tolik, e i kdyby to nakrásně byla pravda, nikoho to neomlouvá.
Není mono se vymlouvat na to, e "mne rodiče nemilovali, tudí mám problém s láskou a proto vichni musí na mne brát ohled...".
Sic existuje skupina "asociálních rodičů", kteří se k dětem chovají, řekněme "nestandardně", ale i oni mají pudy a instinkty, které by jim lásku měli nahradit do doby, ne budou schopni jejího vyjádření...
Není tady
Ale nauči sa milova, keď som to v praxi nikdy nevidel(alebo aspoň nie zblízka) tie nie je práve žahké.
Upravil(a) Selima (20. 4. 2007 16:38)
Není tady
Salvator:
Pan,
my se tady bavíme o lásce a opět zapomínáme, e ego není schopno milovat.
Moje ego ma miluje... je to asi jediná úprimná láska, akú poznám...
Není tady
pre Darkyho odvedža... http://www.rodina.cz/clanek1036.htm. Čo si myslí o tomto?
Není tady
Selima napsal(a):
Salvator:
Pan,
my se tady bavíme o lásce a opět zapomínáme, e ego není schopno milovat.
Moje ego ma miluje...je to asi jediná úprimná láska, akú poznám...
Sel,
tak to ti nevěřím, to bys na tom byla setsakramentsky patně a to ty nejsi
Není tady
No dobre, troku nadsázky(mono)... ale zasa nie priveža... Je to jediná úprimná láska, ktorou som si istá. Tak. Tie ostatné sú len pekulácie...
Není tady
Eva36 napsal(a):
Tiina: Svět rychle spěje kupředu. Ne tak mylení lidí. eny byly s dětmi tisíciletí závislé na muích-ivitelích. Dnes tomu objektivně tak spí není, ale v myslích en to asi stále přetrvává...je to taková psychická závislost...a budeme nae dcery učit my - matky, e ena má cenu sama o sobě, e nemusí být vdaná, e nemusí mít děti, e se nemusí obětovat rodině, e má nárok na vlastní čas a není proto nehodná apod., nebudou se nae dcery domácímu násilí tak snadno poddávat a doufám, e budou schopné je řeit u při náznacích....ale to bude asi trvat staletí....a jinak si říkám, e celé minulé století jsme se snaily my, eny, vyrovnávat muům...a teď se divíme, kdy se k nám mui chovají jako k muům....co můe i znamenat, e nám dají jednu přes hubu...mui zase naopak jakoby ztratili svoje postavení ivitele, co v podstatě patně snáejí a jejich duevní rovnováha tím (podvědomě) trpí.....nae psychika (en, ale i muů) se pořád nevyrovnala se společensko-ekonomickými změnami, řekla bych...
je pravda, e si musíme uvědomit,e máme cenu samy o sobě,ale nesouhlasím s tím,e jsme se "snaily vyrovnávat muům". kdy jsou si eny a mui rovni, tak se navzájem nemohou snait se vyrovnávat. nemůu se snait vyrovnávat někomu, s kým jsem si rovna. to je nesmysl. kdy mu enu zmlátí , tak se k ní nechová jako k mui, ale jako ke svému majetku. stále uvauje patriarchálně. ty vlastně vytýká enám emancipační úsilí. proč? "celé minulé století jsme se snaily my, eny, vyrovnávat muům...a teď se divíme, kdy se k nám mui chovají jako k muům....co můe i znamenat, e nám dají jednu přes hubu" - to je nesmysl. pořád nadřazuje mue. to jako, kdy zastupitel řekne enám,které přinesly petici:"no děkuji, to je skvělé,ale nezapomeňte sehnat i podpisy svých muů,kdy tam budou muské podpisy,tak to bude mít větí váhu." - stalo se v roce 2008 v naí republice...
Není tady
Josephine, by niekomu ROVNÁ, neznamená by ROVNAKÁ.... Capisci? Keď sú mačka a pes rovné si domáce zvieratá, znamená to, e sú rovnaké? Asi sa zhodnejme, e nie... Rovnakos a rovnocennos predsa musia by významovo odliné aj v četine...
Upravil(a) Selima (4. 5. 2008 14:24)
Není tady
znala jsem rodinu, kde to byl opravdu u folklor. ve vesnici jim nikdo neřekl jinak ne "hrdličky". on jí týral i děti, tak od něj utekla, s pomocí kamarádů si odstěhovala, co se dalo....no a za nějaký týden byli zas spolu.Vodili se za ruce, cukrovali a kolo se otočilo a začlo se nanovo.
Není tady