|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Stránky: 1
Ahojky,moc vás zdravím a mám na vás jeden dotázek. Možná,kdybych hledala v archivu této diskuse,odpověď bych našla,ale je tady toho tolik a já budu ráda za co nejrychlejší odpověď.
Jsem svobodná maminka 7měsíční holčičky.Nyní mi přišel dopis od sociálky,že mi končí peněžitá podpora v mateřství a já vlastně si mám žádat o rodič.příspěvek.Jaká je nyní výše rod.příspěvku,kde se o to žádá,mám nárok ještě na nějaké sociální dávky,mohu žádat o doplacení do životního minima pro mne a moji dceru? Otec holčičky není uveden v RL (ani to již není možné ).Moc děkuji za rady a informace.
Není tady
O rodičák si budeš žádat tam kde si vyřizuješ přídavek na dítě a sociální příspěvek. Rodičák je nyní 3.696 Kč. Jestliže jsou tvé příjmy nízké, můžeš si požádat o doplatek do hranice sociální potřebnosti, avšak dávku ti buď nepřiznájí vůbec nebo ji budou krátit z důvodu neuvedení otce do RL. Tím že jsi neuvedla otce do RL nemáš snahu zvýšit si svůj příjem - výživné na dítě a výživné neprovdané matky. I po tak dlouhé době můžeš nechat zapsat otce do rodného listu.
Není tady
Stránky: 1