6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mně se z etického hlediska vůbec nelíbí, e někdo takovéto vlákno zaloí. Kdy u se tak rozhodnete, eny, z jiných důvodů, ne e musíte ze zdravotního hlediska, řete si to probůh se svým doktorem nebo kamarádkami v soukromí.
Katerina_1984 napsal(a):
U informace, která se k mým uím od lékařského personálu nepřímo/neúmyslně dostala, e jsem na pátečním programu interupcí společně s dalími třemi enami u mně v první chvíli vyvolala nevolnost a depresi. Skutečnost, e se v těchto zařízeních provádějí takové zákroky tzv. jak na běícím pásu, rozhodně na psychické odolnosti nepřidá! Dalí chybou, kterou jsem udělala bylo, e jsem si na internetu nala video, na kterém je průběh zákroku zřetelně zaznamenaný...
Hm, a co bych chtěla, kdy je vás takových pořád hodně.
Tak si zapla privátní kliniku.
Rozhodne se pro interupci a jetě si bude takhle stěovat? Osobně bych ani nepípla.
Zaila jsem v naem zdravotnictví "super" chvíle, kdy jsem za socializmu leela na udrování a z důvodu nedostatku místa nám na pokoj dávali holky, jako jsi ty. My jsme se snaily děátko donosit a ...
Upravil(a) majkafa (1. 12. 2011 10:33)
Já tedy popravdě nechápu, jak eva4444 přila na to, e je to Kateřiny rozhodnutí z plezíru, e těhotenství nechce a absolutně nepředpokládá patný vývoj plodu např... zvlátě, jsme-li na zdraví eny.
Isabel, kadý máme o morbidních a hnusnejch věcech jiný představy. Někdo je schopnej líčit u oběda, jak mu vyndavali lučový kameny... nebo jak mu praskl vřed a nepřijde mu to divný... ale na diskusi o tom, jak probíhá miniinterupce já spí nechápu příspěvky, které na odpověď na dotaz reagují s podivem, odsuzují odpovídajícího a přesně vědí, kdo by měl a neměl mít děti... případně i kolik.
Kateřina teaguje na Omegu, která se ptala na to, jak zákrok probíhá. Jasně, Omega u to nejspí ví taky, ale třeba někdo v jejich situaci za měsíc... dva nakoukne, protoe bude řeit podobnou věc.
Není tady
Z etického hlediska je mazec víc témat... a i proto je dobré o nich mluvit. Na spoustu věcí jsem díky diskusi a zajímání se o problematiku pozměnila názor třeba na adopci dětí homosexuálních párů, darování těla pro věděcké účely a podobně...
Není tady
Mila Javeno, precti si neco o vyvoji plodu, jak plod v 10 tt vypada, co uz ma vyvinutyho. Zlucovy kameny a odsati malyho clovicka - tam vidim neskutecny rozdil a pro me to teda morbidni je to tady popisovat. Z etickeho hlediska je tohle mazec nejvetsi. A je videt, ze nas je tady vic co si to mysli.
Není tady
javena napsal(a):
Z etického hlediska je mazec víc témat... a i proto je dobré o nich mluvit. Na spoustu věcí jsem díky diskusi a zajímání se o problematiku pozměnila názor třeba na adopci dětí homosexuálních párů, darování těla pro věděcké účely a podobně...
Srovnává nesrovnatelné.
Mně se z etického hlediska vůbec nelíbí, e někdo takovéto vlákno zaloí... Rozhodne se pro interupci a jetě si bude takhle stěovat?
Kdy se mi něco nelíbí, tak to nečtu... nato abych si troufla kárat zúčastněné, co si to jako dovolují... interrupci a jetě stínosti...
majkafo, kde bere tu jistotu, odvahu, sebevědomí, které ti dovolí (ne-li přímo nutí) vytýkat ostatním co dělají patně?
Není tady
helena napsal(a):
Mně se z etického hlediska vůbec nelíbí, e někdo takovéto vlákno zaloí... Rozhodne se pro interupci a jetě si bude takhle stěovat?
Kdy se mi něco nelíbí, tak to nečtu... nato abych si troufla kárat zúčastněné, co si to jako dovolují... interrupci a jetě stínosti...
majkafo, kde bere tu jistotu, odvahu, sebevědomí, které ti dovolí (ne-li přímo nutí) vytýkat ostatním co dělají patně?
v tom případě kde ji bere ty, heleno?
Btw čte mě patně. Já chápu, e pro někoho je to řeení. Jsem také odpůrcem zákazu interupcí. Ale probůh, kdy u se tak rozhodne mladá holčina z jiných ne zdravotních důvodů, tak a o tom aspoň pomlčí. A nepíe dokonce to, co napsala tahleta.
Upravil(a) majkafa (1. 12. 2011 11:09)
Isabel napsal(a):
Mila Javeno, precti si neco o vyvoji plodu, jak plod v 10 tt vypada, co uz ma vyvinutyho. Zlucovy kameny a odsati malyho clovicka - tam vidim neskutecny rozdil a pro me to teda morbidni je to tady popisovat. Z etickeho hlediska je tohle mazec nejvetsi. A je videt, ze nas je tady vic co si to mysli.
Isabel, já vím, jak se plod vyvíjí od zárodku přes embrio po plod... a nic na tom nezmění fakt, e mu říkáme něně mimísek, bobísek a podobně. Kdy ti přijde něco morbidní, tak to nečti. Pro mě je z etického hlediska větí mazec přivést na svět dítě, o kterém vím, e jeho ivotaschopnost bude hned po porodu 50% a to jetě jen s napojením na přístroje a nikdy, nikdy bych neodsoudila matku, která se pro to rozhodne.
A nejen proto, abych jednou nebyla v jejích botách jako teta, babička... co já vím. Mě nepřísluí soudit a je fuk, kolik lidí by mělo stejný názor. Pro svý postoje nepotřebuju větinu na svý straně.
Není tady
Majkafo, jak jsi prosím z téhle věty:
O důvodech svého rozhodnutí podstoupit interupci se rozvádět nebudu
vydedukovala toto:
kdy u se tak rozhodne mladá holčina z jiných ne zdravotních důvodů
Nějaký mimosmyslový počin?
Není tady
v tom případě kde ji bere ty, heleno?
Líbí se mi, jak na poloenou otázku (téměř) pravidelně neodpoví.
kdy u se tak rozhodne mladá holčina z jiných ne zdravotních důvodů, tak a o tom aspoň pomlčí
Zkusím se tedy zeptat znova - proč by měl někdo - konkrétně "tahleta", jak jsi ji hezky nazvala - mlčet jen proto, e se ti nelíbí jeho téma?
Není tady
javena napsal(a):
Isabel napsal(a):
Isabel, já vím, jak se plod vyvíjí od zárodku přes embrio po plod... a nic na tom nezmění fakt, e mu říkáme něně mimísek, bobísek a podobně. Kdy ti přijde něco morbidní, tak to nečti. Pro mě je z etického hlediska větí mazec přivést na svět dítě, o kterém vím, e jeho ivotaschopnost bude hned po porodu 50% a to jetě jen s napojením na přístroje a nikdy, nikdy bych neodsoudila matku, která se pro to rozhodne.
A nejen proto, abych jednou nebyla v jejích botách jako teta, babička... co já vím. Mě nepřísluí soudit a je fuk, kolik lidí by mělo stejný názor. Pro svý postoje nepotřebuju větinu na svý straně.
Ja neodsuzuju za to, ze jde na potrat, at si jde treba na deset potratu, je to jeji vec, jeji svedomi, jen a jen jeji rozhodnuti. Ja jen nechapu jak nekdo muze tak v klidu popsat, ten prubeh toho potratu. Vzdyt jde o zivou bytost, o dite, ktery ma srdce, mozek atd.
Kdyz jsem byla ve 23tt a doktori mi oznamili, ze moje miminko ma vyvojovy vady srdce neslucitelne se zivotem, rozhodla jsem se taky pro ukonceni tehotenstvi. Pro me to byla nejtezsi volba v mem zivote a bylo to takova bolest psychicka, ze kazdy nadech bolel a vydech dusil, to proste se neda popsat co jsem citila za zoufalstvi kdyz jsem tri dny cekala na vyvolani a reknu Ti, ze jsem vubec nemyslela na to jak to bude probihat, co mi budou delat, jak dlouho se budu po gynekologicky strance uzdravovat! Myslela jsem na to miminko, aby ho to nebolelo, aby netrpelo.
Ja bych nemela ani v tu chvili silu na to se koukat na video jak se to provadi Proste nemela, musela bych se pak asi obesit.
Není tady
helena napsal(a):
Zkusím se tedy zeptat znova - proč by měl někdo - konkrétně "tahleta", jak jsi ji hezky nazvala - mlčet jen proto, e se ti nelíbí jeho téma?
Ona nemlčí a já můu mít názor, e by mlčet měla. Nebo mi ho zakáe, heleno? Já ho stejně budu mít. TAhleta jsem napsala z prostého důvodu, nepamatuji si ten nick a musela bych své psaní vymazat a hledat ho. Co se mi z lenosti nechtělo. Jestli ty tam vidí něco jiného, tvůj problém a nepravdivá domněnka.
Ja jen nechapu jak nekdo muze tak v klidu popsat, ten prubeh toho potratu.
Třeba proto, e co poznáme, toho se bojíme míň... na někoho to funguje.
Ona nemlčí a já můu mít názor, e by mlčet měla.
majkafo, tohle - "řete si to probůh se svým doktorem nebo kamarádkami v soukromí" - není názor.
Upravil(a) helena (1. 12. 2011 12:08)
Není tady
V pripade interupce??
V případě čehokoliv.
Taky jsem si o jistém zákroku (a ne interrupci - tu neznám) předem zjistila vechny dostupné informace, abych věděla a) do čeho jdu, b) na co se případně ptát, c) co mě konkrétně čeká.
Není tady
Isabel napsal(a):
A pokud tady Katerina muze napsat dlouhej odstavec o tom jak takovy potrat probiha, mohla uz ve zkratce teda napsat proc na ten potrat jde. Mozna by to bylo lepsi...
Isabel, já chápu tvůj postoj... i kdy třeba moje kamarádka, co prola něčím snad jetě horím o tom mluvila právě proto, aby se nezhroutila a nějak to přeila... ale stejně mě na tom zaráí, e vůbec nebere v potaz, e Kateřina píe na zdraví eny a rozebírá zákrok z lékařského hlediska. Kdyby tu chtěla rozebírat proč a nač jde na interupci, asi by zvolila diskusi psychologickou...
Já bych asi taky myslela na sebe a následky, jaké to pro mě bude mít. Jako bezdětná z hlediska dalího otěhotnění a v případě e bych děti u měla... tam u mě funguje mateřský pud - musím být fit pro svý narozený děti.
Ale kadej tohle máme nějak.
Není tady
helena napsal(a):
V pripade interupce??
V případě čehokoliv.
Taky jsem si o jistém zákroku (a ne interrupci - tu neznám) předem zjistila vechny dostupné informace, abych věděla a) do čeho jdu, b) na co se případně ptát, c) co mě konkrétně čeká.
Tak samozrejme, kdyz pujdu na nejakou operaci cehokoliv a budu o ni vedet predem, tak se taky budu zajimat.
Kdyz jsem ale sla na potrat, tak mi "bohate" stacilo co mi rekl doktor.
Není tady
helena napsal(a):
V pripade interupce??
V případě čehokoliv.
Taky srovnává nesrovnatelné. To čekalo tebe. A ne tvé dítě.
javena napsal(a):
Majkafo, jak jsi prosím z téhle věty:
O důvodech svého rozhodnutí podstoupit interupci se rozvádět nebudu
vydedukovala toto:
kdy u se tak rozhodne mladá holčina z jiných ne zdravotních důvodů
Nějaký mimosmyslový počin?
Pokud by moje dítě, které v sobě stále nosím mělo podle lékařů 50% anci na přeití, určitě bych na potrat nela! Pokud stanovisko gynekologického týmu lékařů, který minulý týden studoval výsledky vyetření dospěl k závěru, e pravděpodobnost, e se plod vůbec doije porodu je 20 a 30 procent a navíc zde hrozí má váná zdravotní újma s monou trvalou sterilitou... lo přesto o těké rozhodnutí!
Se vemi zdejími maminkami (i s těmi, které se zde do mě emotivně naváejí), které potkalo podobné netěstí soucítím. Nad lidskou hloupostí a kacířským strachem z poznání, která ze zmíněných emocí prýtí vyslovuji politování!
Není tady
javena napsal(a):
Isabel napsal(a):
A pokud tady Katerina muze napsat dlouhej odstavec o tom jak takovy potrat probiha, mohla uz ve zkratce teda napsat proc na ten potrat jde. Mozna by to bylo lepsi...
Isabel, já chápu tvůj postoj... i kdy třeba moje kamarádka, co prola něčím snad jetě horím o tom mluvila právě proto, aby se nezhroutila a nějak to přeila... ale stejně mě na tom zaráí, e vůbec nebere v potaz, e Kateřina píe na zdraví eny a rozebírá zákrok z lékařského hlediska. Kdyby tu chtěla rozebírat proč a nač jde na interupci, asi by zvolila diskusi psychologickou...
Já bych asi taky myslela na sebe a následky, jaké to pro mě bude mít. Jako bezdětná z hlediska dalího otěhotnění a v případě e bych děti u měla... tam u mě funguje mateřský pud - musím být fit pro svý narozený děti.
Ale kadej tohle máme nějak.
Javeno, ja jsem o tom taky hodne mluvila, ale jinak. Proste me bolelo, ze zrovna moje miminko je takhle nemocny, ze umrelo. To je podle me dobre, kdyz o tom clovek mluvi.
Nasledky zadny ocekavat nemuze,( snad jedine na psychice) proste ji uspi a az se vzbudi tak ji zmeri tlak a pujde domu. A muze dal fungovat... tohle doktori sdelujou normalne. Nic vic, nic min.
Info pro Katerinu - pokud chce jednou dalsi deti, tak ji muzu uklidnit, ja podstoupila potrat 3x a ctvrty tehu nam vyslo na podruhy a to mam jen jeden vejcovod.
Není tady
Kateřino, kdybys rovnou napsala, e je to ze zdravotních důvodů, diskuse by se jistě ubírala jiným směrem. Z mé strany určitě.
Ale ten popis interrupce, to fakt nechápu. Ostatně - přeskočila jsem to, jen co jsem zahlédla periferním viděním.
Čemu to pomůe, es to tu popsala?
Kateřino, hodně síly přeju.
A kdepak jste mudrlantky? Něco jako promiň, hodně síly, tohle mě nenapadlo...
Ani nevím, jestli bych o to v případě Kateřiny stála...
hmm, tak koukám, e je to stejně Kateřinina vina, e tu někdo soudí... protoe nevěděl...
Upravil(a) javena (1. 12. 2011 12:49)
Není tady
majkafa napsal(a):
Kateřino, kdybys rovnou napsala, e je to ze zdravotních důvodů, diskuse by se jistě ubírala jiným směrem. Z mé strany určitě.
Ale ten popis interrupce, to fakt nechápu. Ostatně - přeskočila jsem to, jen co jsem zahlédla periferním viděním.
Čemu to pomůe, es to tu popsala?
Prosím, nezlob se, ale obzvlátě Tvá prohláení ponechám v tuto chvíli a velmi pravděpodobně i v budoucnu bez komentáře. Nehledej v tom nic osobního - na některé formy jednání prostě jen neumím nebo nechci reagovat.
Nechci tady politizovat, ale přesto si dovolím jednu poznámku k "perifernímu" vidění: Katolická církev hlásící se hrdě k ochraně nenarozeného plodu relativně nedávno ve svém periferním vidění například přehlídla genocidu 6 milionů lidských ivotů - kdyby tehdejí církevní autority na dýcháncích s německými důstojníky pár kilometrů od Osvětimi měly tu odvahu jít se podívat průhledem na "zákrok" v plynových komorách, moná by ta otřesná číslovka měla jinou hodnotu a moná bych i měla anci poznat svou babičku!
Přeji ve dobré!
Upravil(a) Katerina_1984 (1. 12. 2011 12:59)
Není tady