6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahoj vsem,prosim vas,ma nekdo zkusenost s umelym prerusenim tehotenstvi,ne ze zdravotnich duvodu,ale z vlastni vule?kamaradka chce zakrok podstoupit kvuli manzelovi a ma strasny strach muze nekdo napsat vlastni zkusenost?moc dekuji,chapu,ze to byva tezke rozhodnuti
Není tady
Kačí, je to opravdu těké rozhodnutí, za které celý ivot kámoka ponese odpovědnost se vemi důsledky. Záleí čistě na ní, to je jasný, za pár korun interupcí vyřeí problém. Tedy problém, pokud budoucí dítě vidí jako problém. Neznám příběh tvé kámoky, ale vidím to obecně následovně: buď dítě chce stůj co stůj a bez ohledu na partnera ponese vechna rizika a dítě si nechá, nebo půjde na interupci a riskuje, e bude mít zdravotní problémy a psychycké problémy (ty bude mít více či méně stejně). Já jsem moná troku drsoň, ale na místě kamarádky, která je velmi mladá, nezajitěná, v nestabilním a problematickém partnerství, la bych na interupci. Vím, e jsi za kamarádku u párkrát psala, asi má z manela strach, do tohoto prostředí bych já dítě nepřivedla. Ale pauálně se opravdu radit nedá. Napi, proč má z manela strach....
Není tady
Já jsem zákrok podstoupila,otěhotněla jsem brzy po porodu a manel mi řekl, e dítě nechce, at se rozhodnu, jak chci já. Bylo to nepříjemné, měla jsem dojem, e to mám napsané na čele,jak před zákrokem, tak i v porodnici, ale nikdy jsem toho nelitovala .Divím se enám, které přivedou na svět děti a pak nejsou schopny se o ně starat ...moná je to sobecké, ale kadá jsme jiná a řeíme problémy dle vlastního uváení a okolností.
Není tady
Ja jsem taky byla na mini interupci.Neni to nic patného.Ja říkám e není uměni porodit kupu dětí ale je umění se oně moci postarat.Nikdy jsem toho nelitovala.A to mám 3děti.U jsem dokonce i babička.Mám měsíčního vnoučka.Kadá z nás se mue rozhodnout.
Není tady
Byla jsem, nic hrozného to není.. Víc je to nápor na psycho, tedy já ho měla spí kvůli tomu s kým jsem to čekala. Je to sice 6 let, ale asi je to stejné. Prohlídnou tě, uspí, asi za hodinu po tom jde domu. Jsi oblblá, ale dá se to, asi jako kdy jsi nemocná a pořád jen spí. Bříko bolí asi jako u MS.
Moná mě někdo odsoudí, ale toho rozhodnutí nelituju, byla jsem mladá a blbá a nebyla s tím správným chlapem do ivota.
Není tady
moc vam vsem dekuji za kamaradku.ona uz s nim dite ma,a on dalsi nechce,ale ona jo a moc,ale neutahla by to financne.je na tom dost spatne psychicky,tak jsem zvedava,jak to zvladne,na zakrok pojedu s ni.a jeste prosim vas,celkova narkoza je asi automaticka,ze?jeste jednou diky,ze jste se sverily.
Není tady
Jasně,to se dělá jen v celkové narkóze.
Není tady
Ahojky sem 4.měsíce po porodu a mám podezření e jsem opět těhotná. Vzhledem k finanční situaci bohuel není dalí dítě moný tak jsem se chtěla optat jak dlouho po porodu mohu jít na potrat. Předem děkuji za odpověď.
Není tady
JanaAnlaufova napsal(a):
Ja jsem taky byla na mini interupci.Neni to nic patného.Ja říkám e není uměni porodit kupu dětí ale je umění se oně moci postarat.Nikdy jsem toho nelitovala.A to mám 3děti.U jsem dokonce i babička.Mám měsíčního vnoučka.Kadá z nás se mue rozhodnout.
A úplně nejlepí je být zodpovědný a brát třeba antikoncepci, abychom nemuseli něco tak psychicky straného (fyzickou stránku nerozebírám) vůbec podstupovat.
úplně nejlepí je být zodpovědný a brát třeba antikoncepci
Občas hovoří jako osvětový leták - nikdy jsi neslyela o tom, e ádná antiko není stoprocentní? Teda krom nesouloení :-D
Není tady
Pul roku po porodu jsem znova otehotnela.Muj manzel me dal na vybranou bud dite nebo on.Rozhodla jsem se pro dite,nedokazala bych zabit to miminko ,ktery ve me zacina novy zivot.Nikdy jsem sveho rozhodnuti nelitovala.Navic jsem si moc prala mit holcicku,ktera se me opravdu narodila.Manzel jeste chvili zustal,kdyz bylo dcerce 2.5 roku tak od nas odesel.
Není tady
Já jsem kdysi byla na interrupci a neváhala jsem ani okamik, protoe jsem byla vychovaná k tomu, e dcera docenta prostě nemůe mít nemanelský dítě.
Dnes se na to dívám jinak,s hrůzou...... a kolikrát si říkám, e to vechno zlý, co potom přilo, bylo za to, e jsem zabila svoje dítě.
A pokud jde o antikoncepci, druhou dceru mám s kondomem, stala se nám nehoda a já abych to vyřeila, tak jsem se ve spre vypláchla.........a tím si miminko poslala přímo nahoru
Není tady
Rosa, překvapilas mě.
Myslím, e - co vysíláme, to se nám vrací - platí úplně ve vem a pro kadého z nás. I já jsem patné vysílala a ohromnou fackou - odchodem mého BM se mi to vrátilo. Kadému z nás se vrátí.
Doufám, e je mi dáno dost času napravovat.
Já vím, já vím, to patří na psychologickou nebo moná duchovní. Ale myslím, e za kadé své rozhodnutí si neseme zodpovědnost. Moná bychom se podle toho měli rozhodovat.
Ahoj,jsem tady nová a potřebovala bych poradit.Přítí týden v pátek jdu na miniinterupci.Někde jsem četla,e se dělá odsávání plodu a potom jetě kyretá,protoe se párkrát stalo,e dítě odsání přeilo.Kdy jsem se na to ptala doktorky,tak mě řekla,e kyretá se dělá jenom kdy je těhotenství pokročilejí,ale já jsem ve 4tt,tak stačí jen to odsátí.Co si o tom myslíte?Jak se to teda provádí?Dělají tu kyretá vude,nebo jen někde?Straně se bojím,e se to nepovede a budu muset jít znovu.Prosím napite svoje zkuenosti.Omega
Není tady
Omego, zcela upřímně, mě z Tvého dotazu mrazí
Není tady
Omlouvám se jestli jsem tady někoho pohorila,jen jsem se zeptala protoe mě to zajímá.Je to pro mě dost psychicky náročný,tak jen doufám,e neproběhnou ádný komplikace.Omega
Není tady
mě mrazí spí ze způsobu, jakým o tom mluví.
Není tady
To je bohuel ta realita,kterou nechce nikdo slyet.Já si o tom něco přečetla a nevím jakým způsobem jsem to měla podat.Moná to vyznělo necitlivě,ale chtěla jsem jen vědět jak se to doopravdy dělá,protoe vude čtu něco jiného.Omega
Není tady
Ppavli, přesně to jsem měla na mysli, ten způsob, jak je to popsáno.
Omego, já Ti troku nerozumím, rozhodla ses tak, jak ses rozhodla, důvody zná snad nejlépe ty sama, nikomu nepřísluí Tě nějak soudit, jen prostě nechápu, proč chce přesně vědět, jak to probíhá? K čemu? Pro mě jako enu, mámu dvou dětí, je to prostě nepochopitelné. Řekla bych, e postup provedení interupce je prostě daný, lékaři ho jistě znají, věřila bych jim, kdy u ses takto rozhodla. Píe, e je to pro Tebe psychicky náročný - myslí, e pátrání po tom, jak to vlastně probíhá a co se při tom děje, Ti prospěje??
A es to popsala tak, jaká je realita, kterou nechce nikdo slyet. Nu, myslím, e se mýlí. Jsou eny, které to slyet nepotřebují, pak jsou ty, pro které je to nepochopitelné, neb obětovaly u skoro ve pro to, aby měly vlastní dítě - tady na Babinetu by ses dočetla mnoho příběhů, kolik bolesti, zklamání, naděje, slz, očekávání a touhy tyto eny den co den proívají - a zrovna pro ně je teda Tvůj poloený dotaz něco jako úder (to neber nijak osobně, to je prostě konstatování reality, jak ty říká) a pak jsou ty, které z nějakého důvodu podstoupit interrupci musí (zřejmě zde patří i ty), a nějak si neumím představit, e pro ně by byly na programu dne zrovna otázky, které ty má. Nu, ale můu se mýlit, nevím.
Shrnu to, myslím, e nejadekvátnějí odpověď Ti stejně dá jedině Tvůj lékař, který s tebou jistě Tvou situaci probral a jako jediný má i odpovědi. Ví, co vlastně nevím? Čeho se skutečně bojí?
Není tady
Já u 2 děti mám a to co čekám musí se zdravotních důvodů pryč.Bojím se toho,e se to nepovede,jak u jsem četla,e se tak někdy u stalo.Chci aby to bylo rychle za mnou a aby to proběhlo tak jak má a nemusela se dál stresovat.Vím,e ta otázka vyzněla blbě,ale jen jsem chtěla vědět,jestli mě to doktorka vysvětli správně a nic se nezanedbá.Kadopádně se omlovám jakým způsobem jsem to podala,ale nevěděla jsem jak jinak to napsat.Omega
Není tady
Me by zajimalo, jak by se tedy Omega mela zeptat, aby se ji dostalo vecne odpovedi namisto odsuzovani. Nikdo nevime v jake je situaci a jake ma k interrupci duvody. Vetsina normalnich zen necini toto rozhodnuti s lehkym srdcem. Ja sama jsem na interrupci nikdy nebyla, naopak mam za sebou v nedavne dobe 2 samovolne potraty v casnem stadiu (planovana tehotenstvi), presto me dotaz Omegy nesokuje, i kdyz radu pro ni bohuzel nemam. Kazdopadne cim drive tehotenstvi ukonci, tim lip - v teto fazi (4 tt.) to opravdu jeste neni miminko. Je logicke, ze chce mit jistotu, ze nebude muset zakrok absolvovat znova pozdeji.
Není tady
anais:Děkuji za pochopení.Napsala jsi to moc pěkně a i kdy nemá zkuenost a nemůe poradit,tak si toho váím,e aspon někdo to pochopil.Omega
Není tady
Miminko je to od první vteřiny.
Viděla jsem na výstavě Bodyes 5-ti týdenní děátko. Nebyla to ádná ryba ani nic jiného, byl to normální miniaturní asi 1 cm velký človíček s ručičkami a noičkami. Pro zdravou mladou enu neznám důvod, proč udělat tak stranou věc. A jetě to takhle bezcitně popisovat.
Dokonce Omega píe - DÍTĚ odsání přeilo. Dítě. Je to od chvíle vzniku boí dar.
Upravil(a) majkafa (15. 5. 2011 7:59)
Svatá Majkafo, proč ty má potřebu kopnout si do u leícího...
Není tady
Necítím, e by byla leící.
Pokud je rozhodnutá, bohuel to nezmění nikdo a nic.
Jestli není, moná jetě své rozhodnutí změní. Doufám. Jen málokdy (třeba těké zdravotní důvody) se nebudu snait, aby děti ily.
Přečti si snailky, Bety. A je to jakkoliv, vdy je lepí, kdy dítě ije, kdy u bylo počato. Čas rozhodnutí byl před početím, ne po něm.
A e bych byla Svatá? Co v tobě vyvolává tento pohled? A proč?
Upravil(a) majkafa (15. 5. 2011 9:25)