|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahoj,
chtěla bych vás poprosit jestli by jste sem nenapísali nějaké mnamkové recepty na omáčky nebo prostě cokoli k těstovinám. těstoviny zbožňuju a už mi dochází inspirace.
Mooooockrát děkuju 

Není tady
Domácí výroba - velmi dobré a když je kvalt, sklenice se sosem na špagety je hned po ruce :
Zavařené mleté maso se zeleninou - na tousty,na špagety nebo dát pod dušené maso
2 kg rajčat
1 kg paprik
4 velké cibule
1 hlavičku česneku
40 dkg mletého masa (vepřové)
(možno přidat feferonku - nemusí být)
Všechnu zeleninu semeleme (když se melou rajské a paprika, mlít na střídačku) a s mletým masem vaříme v kastrolu 1 hod. Občas zamícháme, nepřikrývat pokličkou, vše se vydusí.
Pak přidáme:
12 dkg cukru
l dcl octa
2 dcl oleje
2-3 polév. lžice soli
Vše znova vaříme 1/2 hod. Pak vše dáme do sklenic a sterilizujeme 20 min. - na dno hrnce utěrku, voda do 3/4 sklenice, sterilizujeme při 90 C - voda se perlí.
Není tady
Já mám ráda tuto omáčku k těstovinám:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, k tomu na plátky česnek a na nudličky nakrájené maso (vepřové, kuřecí...).
Osmahneme a přidáme na nudličky nakrájený syrový menší celer a osmažíme. K tomu 2 lžíce sójové omáčky, půl lžičky pepře, špetku pálivé papriky, sůl, 1 lžičku mletého zázvoru(nemusí být) a podlijeme trochou vývaru.
Dál si připravíme omáčku - žampiony osmahneme na oleji, zaprášíme 1lžící hl.mouky, chvíli opékáme a přidáme 2dcl vývaru. Promícháme, provaříme a přidáme sójovou omáčku.
Na talíř dáme uvařené špagety nebo těstoviny, posypeme masovou směsí a polijeme omáčkou.
Tuto kombinaci jí i můj muž, přestože jinak špagety nejí. Tak dobrou chuť!
Není tady
....a posypeme strouhanými ořechy, nebo je zamontuji do řidší omáčky...
Není tady
mleté maso uvařit v menším množství vody, šťouchat do toho, ay se netvořily koule, až je voda vyvařená je hotovo. Pak do kastrolu nalít kečup a rozmačkat česnek. Nalít na špagety a posypat sýrem.
Není tady
zajímavá je jogurtová omáčka s celerem.. http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=60
klasika je ale nivová omáčka
http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=60
Není tady
Já mám ráda takovou jakoby sýrovou, velmi rychlou a nenáročnou, lze do toho přidat i různé zelené bylinky nebo kousky masa, nejlepší kuřecího. Dám vařit trochu mléka s vodou, přidám do toho rozpustit asi 2 tavené sýry, hodím tam jednu kostku bujónu Knorr s bylinkami a olivovým olejem a nakonec zahustím troškou Solamylu. Jednoduché, že? 
Není tady
ivca napsal(a):
mleté maso uvařit v menším množství vody, šťouchat do toho, ay se netvořily koule, až je voda vyvařená je hotovo. Pak do kastrolu nalít kečup a rozmačkat česnek. Nalít na špagety a posypat sýrem.
jj, ale lepsie (teda aspon pre mna a dceru) je to maso podusit na cibulke s cesnakom a miesto kecupu dat prepasirovane rajcata, v kecupe je vela octu, rajcatove pyre je lepsie. A davam do toho este kukuricu bonduelku, co najviac
Mnaaaam
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
a este su fajne:
na oleji spenit cibulku, cenak, pridat na kusocky nakrajane zampiony, nastruhanu nivu, zaliat smotanou, povarit ... hotovson
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
no jasně, to už je propracovanější varianta - já teda kečup už taky skoro nepoužívám, tohle je původní verze - ta rajčata v plechovce jsou dobrá i ta nejlevnější.
Není tady
Na oleji zpěnit cibulku do mírně růžova, přidat tavené sýry bez příchutě /na osobu minimálně 2/, naředit mlékem, 1 masox, a hrášek z konzervy bez nálevu. Provařit do změknutí cibulky, dochutit pepřem - kdo jak snese.
Z nivy: na anglické slanině a trošce oleje rozpustit nivu, naředit mlékem nebo jogurtem, přidat česnek a na talíři došperkovat nasekanými - nastrouhanými ořechy.
Vynikající je horké špagety prosypat pepřem, oolejovat přiměřeně a promíchat se strouhanám eidamem.
A jedna masová-salámová na závěr: na cibulce osmažit na kostičky nakrájený salám /nejlépe selský/, přidat rajský protlak /pyré/ - i dva dle počtu strávníků, plechovku nakrájených rajčat, osmahnout, přidat pepř, červenou papriku, trošku kmínu, opět osmahnout, zalít vodou, osolit nebo dodat masox /to mám radši/ a podusit do změknutí cibule. Nakonec přidat protlačený česnek, majoránku a hrst nastrouhaného sýru - promíchat. Podáváme horké na špagetách, posypané sýrem, polité kečupem, posypané petrželkou nebo zelenou cibulkou - dle chuti.
Ještě jsem si vzpomněla na jednu rychlovku od babičky: na cibulce osmahnout obyčejný luncheonmeat /lančmít/, přidat kari koření a promíchat s těstovinami, posypat nastrouhaným sýrem jakýmkoliv - od eidamu, přes nivu po uzený sýr. Moje děti na to lejou kečup, ale není to nutností....
Upravil(a) maggie (4. 12. 2006 22:59)
Není tady
taky miluju těstoviny. hodně chodím na web www.nadoma.cz, tam teď udělali nové třídění receptů a mají samostatnou sekci jenom těstoviny. posílám přímo odkaz do té sekce. a dobrou chuť.
http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … e.php?id=2
Upravil(a) lojzik (14. 12. 2006 13:14)
Není tady
taky dělám tu jak tady píšet- říkám jí červená omáčka,ale ted jsem dělala brokolicovou-mňam-Brokolici uvaříte do měkka ve vodě,pak osmažíte dozlatova cibulku,do toho přidáte rozmixovanou brokolici, zalijete smetanou, ochutit solí, pepřem, str.mušk. oříšek, pár kapek citr. šťávy.
Není tady