6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Proč je život nespravedlivý?! Je to mé zoufalé volání. Dnes šla moje švagrová se svým 2 letým Filípkem pro oběd kolem jednoho domu a Filípkovi spadla na hlavu cihla. Řemeslníci tam něco opravovali. Vrtulníkem ho převezli do nemocnice. Už má za sebou CT a prý to nevypadá dobře. Obávají se poškození mozku. Proč??? !!Mám tak hrozný strach a přitom nemůžu nic dělat. a i když sama mám dvě děti, nedokážu si ani v nejmenším představit co prožívají. Bojím se jít domů a říct klukům, hodně na něm visí, bojím se jet za nimi do nemocnice (mám jim přivézt věci). Bojím se o Filípka i o švagrovou, která je těhotná. Představa, že by obavy doktorů byla pravda je šílená. Jsme rodina, která hodně drží při sobě a nevím co jim říct, jak se držet, až je uvidím. Držte, prosím, Filípkovi pěsti.
Není tady
Honey myslím si, že ty palečky Filípkovi bude držet celý babinet. Je to hrozné...za chvíli, aby člověk koukal všude, protože nikdy nevíš co se přihodí. Tvůj příběh je velmi smutný a je mi z toho do breku. Takže se prosím drž co se dá!!!! Nezbývá než jen věřit, že se z toho Filípek dostane. Naděje umírá poslední takže posílám hodně štěstíčka!
Není tady
Držím Filípkovi i mamince pěsti hrozně moc, a tobě taky. Je to strašný, nevímjinak přesně co na to říct.
Prostě moc na vás myslím, na všechny.
Není tady
To je strašný, tohle by se nemělo stát ani náhodou... měli to tam nějak označit, ohradit, lešení, nebezpečí úrazu, práce na domě atd......
A´t to dopadne jak nejlépe může.
Není tady
Taky moc držím palce, ať to všechno dobře dopadne. Honey vím, že je to strašný, ale zkus se vzchopit, dětem to nějak rozumně vysvětli a hlavně podpoř švagrovou, ta to teď nejvíc potřebuje. Stejně, co se má stát, to se stane a my s tím nic nenaděláme, i kdybysme se na hlavu stavěli a stokrát ptali, proč se to muselo stát zrovna mě (nám). Přeju hodně štěstíčka a hlavně dobrý konec.
Není tady
To je hrůza, úplně se mi zatajil dech. Budu na vás myslet a přeju moc moc štěstíčka, ať všechno dobře dopadne Držte se!
Není tady
Tak to opravdu hrozné snad to dobře dopadne, člověku nezbejvá než věřit je mi to líto.
Dej vědět a drž se, přeju moc štěstí a ať to dopadne dobře.
Není tady
To je hrůza, že se něco takového může klidně stát a dvouletému chlapečkovi... Taky moc držím pěstičky jak Filípkovi tak mamince, ta je na tom teď psychicky asi nejhůř, ještě že má vás - rodinu!
Není tady
Držím všechny palce, úplně mě z toho zamrazilo. Nety má pravdu, toto by se nemělo stávat ani náhodou....
Není tady
Držím palce a napíš, ako to pokračuje...
Není tady
To je děsný. Budu Filípkovi držet pěsti, aby to dobře dopadlo. Prostě to musí být dobré !!!!! Hodně štěstí a brzké uzdravení
Není tady
Je to dnes o život, setkávám se s tím snad denně. Např. včera jsem jela autem kolem penzionu, který se opravuje (stojí asi 3m od silnice) a najednou těsně vedle auta proletěla nějaká fošna, či co. Prostě ji tam hodili dělníci ze střechy-však co, že tam jezdí auta a může se něco stát.
Přeji, aby se malý brzy uzdravil a nebylo to tak hrozné, jak to teď asi vypadá.
Není tady
Honey72, život, bohužel, spravedlivý nebývá. Ale Filípkovi držím taky hrozně moc palce. Měla bys, pokud je to v tvých silách, podržet švagrovou. A piš, jak se Filípkovi vede. Musíte být všichni silní a věřit, že to dopadne dobře.
Není tady
Drží strašně moc pěstičky jak Filípkovi tak i mamince at to dobře dopadne. Hlavně hodně štěstí a jestli existuje bůh tak at pomůže oběma moc na vás myslíme
Není tady
To je strašný, moc přeji ať to dobře dopadne, je to hrůza stejně jako dopravní nehody a nemoci, které člověk nedokáže ovlivnit. Je to nepřízeň osudu, která doufám, dobře dopadne a nebudou následky vážné......
Není tady
Tak zatím nevíme co bude dál. V nemocnici nikoho nenechali, Filípek je na jip a jeho stav je velmi vážný. Má prasklou lebku a štěpy vklíněné dovnitř. Jeden z nich tlačí na krevní řečiště. které odvádí krev z mozku, proto by byla operace riskantní. Musíme čekat až opadne otok. Jediná pozitivní zpráva je, že se báli velkého tlaku na mozek, tak mu zavedli nějaký čip, který to monituruje a tlak byl včera večer v normě. Slíbili, že kdyby se cokoliv změnilo, tak se ozvou. Nejhorší bylo, že jim řekli, že mjí počítat i s nejhoším. A to všecjno jenom kvůli jednomu kreténovi, který opravoval střechu a aby mu neuletěla lepenka, tak si jí zatížil cihlou. Nikde nebylo nic označené, že se tam nemá chodit a kočárek byl postavený u vchodu do krámu. Malýho posadila do kočárku a než ho obešla,tak to spadlo z 8 metrové výšky. Policie si odvezla majitele domu a vyšetřování, ale nebyla se podívat ani kde se to stalo, žádný svědky nevyslýchala (a že jich bylo, spalo se to v centru). Zdá se nám, že nedělají vůbec nic. Dnes budeme kontaktovat vyhlášeného právníka v kraji, tak snad alespoň ten s tím pohne. Mohlo se to stát komukoliv kdo šel okolo nebo nakoupit. Tak strašně moc zoufalství a beznaděje jsem nikdy neviděla.
Není tady
Nejhorší "Proč?" je to, na které neznáme odpověď, přestože se ji zoufale snažíme najít. Honey, myslím na vás všechny, hlavně na toho malého a strašně moc držím palečky, aby všechno dopadlo co nejlíp. A ono by mělo - přece se tolik pozitivní energie, která tady sálá ze všech příspěvků, nemůže jen tak rozplynout...
Není tady
Honey, to co se stalo je strašné a vůbec si to neumím představit. Teď je nejdůležitější pomoct Filípkovi. Trvejte na tom, aby přijali matku k dítěti. Má na to právo a pro Filípka je to teď velmi důležité. Ač se to zdá divné i v bezvědomí vnímá hlas a doteky blízkých lidí. A musí bojovat a k tomu potřebuje i psychickou podporu. Držím palce!!!!!
Není tady
Díky všem za podporu.
Barboro, nesmí u něj být nikdo, je na přístrojích, které mu pomáhají dýchat, je v umělém spánku, protože každý byť jen nepatrný pohyb prstíku by mu mozek zatěžoval. A musí být v maximálně sterilním prostředí. Poškozený mozek má, ale nikdo neví v jakém rozsahu. Až mu opadne otok, tak ho začnou probouzet a budou provádět testy a rozhodovat jestli operovat nebo ne.
Není tady
BARBORA MÁ PRAVDU, JE VELMI DŮLEŽITÉ, ABY S NA FILÍPKA NĚKDO MLUVIL A HLADIL HO-TEDA AŽ TO BUDE MOŽNÉ.
JE TO DOOPRAVDY STRAŠNÉ A NEJHORŠÍ NA TOM JE ŽE NA TO PROČ PRÁVĚ MALÝ FILÍPEK, VÁM NIKDO NEODPOVÍ....
JE VŮBEC HROZNÉ, ŽE SE NĚCO TAKOVÝHO MŮŽE STÁT,NĚKDY MI PŘIJDE, ŽE NĚKTEŘÍ LIDI VŮBEC NEPŘEMÝŠLÍ O MOŽNÝCH NÁSLEDCÍCH SVÝHO CHOVÁNÍ.
TAKY SE PŘIDÁM K OSTATNÍM BABINETKÁM A BUDU FILÍPKOVI DRŽET PĚSTI, ABY V TOMHLE NEROVNÝM BOJI ZVÍTĚZIL.ZE ZKUŠENOSTI VÍM, ŽE DĚTI JSOU VĚTŠÍ BOJOVNÍCI NEŽ DOSPĚLÍ A TAK BUDU DOUFAT, ŽE FILÍPEK TO S POMOCÍ SVÉ RODINY A LÉKAŘŮ ZVLÁDNE.
PŘEJI VÁM A HLAVNĚ MAMINCE HODNĚ SÍLY....BUDE JI POTŘEBOVAT!
Upravil(a) SLUNÍČKO (24. 11. 2006 7:20)
Není tady
No Honey, ten dělník měl skutečně nevídaný nápad. Nechápu, jak je možné, že v centru města se cokoli opravuje bez označení, takové věci se nesmí nechávat náhodě, i když samozřejmě nechtěl nic podobného způsobit, ale lidé prostě nesmějí být takto nepozorní a firma, která práce zastřešuje prostě musí dodržet bezpečnostní opatření. To je tak strašný, co se stalo. Musíte věřit lékařům, oni jsou jediní, kdo mohou fakticky pomoci a dnes je medicina hodně daleko. Udělají to nejlepší. Když si představím, co dokáže i lehčí předmět z výšky a zvláš´t děti jsou tak křehké... Musíte prostě doufat. Oni udělají maximum, aby ho zachránili a byl v co nejlepším stavu.
Strašně vám přeji, aby se to podařilo. Aby poškození bylo co nejmenší a nejschůdnější, já nevím, co dalšího napsat. určitě ho budou udržovat v umělém spánku a postupně pokračovat v léčbě a uvidí se. Při té vší smůle Vám přeju co nejvíc štěstí, aby to dobře dopadlo. Smolím to tu a fakt nevím,c o jiného napsat....
Není tady
honey72 napsal(a):
Díky všem za podporu.
Barboro, nesmí u něj být nikdo, je na přístrojích, které mu pomáhají dýchat, je v umělém spánku, protože každý byť jen nepatrný pohyb prstíku by mu mozek zatěžoval. A musí být v maximálně sterilním prostředí. Poškozený mozek má, ale nikdo neví v jakém rozsahu. Až mu opadne otok, tak ho začnou probouzet a budou provádět testy a rozhodovat jestli operovat nebo ne.
Určitě je to pro něj to nejlepší, nemůže si dovolit sebemenší další riziko. určitě jakmile začnou něco dělat s ránou až opadne otok, začnou tam pomalu pouštět rodiče, te´d by to asi opravdu bylo riziko, vědí, co dělají.
Není tady
Nety napsal(a):
honey72 napsal(a):
Díky všem za podporu.
Barboro, nesmí u něj být nikdo, je na přístrojích, které mu pomáhají dýchat, je v umělém spánku, protože každý byť jen nepatrný pohyb prstíku by mu mozek zatěžoval. A musí být v maximálně sterilním prostředí. Poškozený mozek má, ale nikdo neví v jakém rozsahu. Až mu opadne otok, tak ho začnou probouzet a budou provádět testy a rozhodovat jestli operovat nebo ne.Určitě je to pro něj to nejlepší, nemůže si dovolit sebemenší další riziko. určitě jakmile začnou něco dělat s ránou až opadne otok, začnou tam pomalu pouštět rodiče, te´d by to asi opravdu bylo riziko, vědí, co dělají.
NENÍ to pro něj nejlepší - nejlepší pro něj by bylo, aby u něj byla matka!!!!!!! Zdravotnický personál k němu taky může - je nejmenší problém matku převléknout do sterilního a posadit jí k dítěti. To, že je v umělém spánku a na přístrojích neznamená, že nevnímá. Vím to jistě, pracovala jsem několik let na dětském ARO. Filípek i jeho matka mají právo být spolu a nikdo jim v tom nesmí bránit. V cizině je to naprosto normální a je načase, aby si na to zvykali i čeští lékaři. Filípek matku potřebuje víc než všechny hadičky. Medicína je už hodně daleko, ale stále nevíme co všechno dokáže psychika. Zažila jsem děti s infaustní diagnozou, které se zázračně probraly z bezvědomí a naopak děti, které nebyly zdaleka tak těžce nemocné a přesto svůj boj o život vzdaly. A velmi často v tom hrála velkou roli právě přítomnost jejich matky. Ale nejen její přítomnost, ale třeba to ,že dítěti četla, zpívala, hladila ho. Taky mi zpočátku přišlo legrační, že čte dítěti v bezvědomí, ale pak jsem na vlastní oči zažila zázraky, které tato péče přinesla. Navíc jsem zažila i děti, které si na maminčino zpívání vzpomínaly poté co se probraly. Žádné smí, nesmí u nemocného dítěte neexistuje - nemocnice není kriminál a nemají na to právo. Honey snažte se co nejvíc prosadit přítomnost maminky u Filípka. MMCH v jaké je nemocnici? Když to jde jinde, proč by to nemohlo jít tady?
Není tady