21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Aimee napsal(a):
Mío,zrovna jsem přečetla tvoji zprávu. V něm agrese normálně není, nikdy se nepopral v hospodě, a pokud vím, kdy se moná někdy k něčemu schylovalo tak utekl. Proto jsem ho v některém z minulých mailů nazvala strapytlem. A já rozhodně nejsem ádná puka, která by seděla skrčená v koutě. Před mateřskou jsem vydělávala mnohem víc ne on, jsem úplně samostatná. Ten útok byl za střízliva a poprvé. Asi proto jsem to vechno neřeila okamitým rozchodem. V pondělí jdu do té poradny, uvidím, moná se mi podaří ho tam taky dostat. Jen pro jeho dobro.
Aimee, čím dřív to vyřeí, tím lépe. Neustále bude v napětí, kdy to udělá znovu. Můe si váit manela, který se tak chová? Pokud je častým návtěvníkem hospody, nemá smysl s ním ztrácet čas, bude to čím dál horí. Určitě si zaslouí lepí ivot. Moje kamarádka se vdávala brzy a hned měla tři děti. Po nějaké době se z milujícího manela stal sprostý alkoholik, který větinu peněz propil a prohrál. Kvůli dětem snáela násilí veho druhu, k dětem se choval vdy sluně. Také neměla kam jít. Po váném fyzickém napadení, kterého byly děti svědky, jí pomohla rodina. Soud o děti a rozvod se táhl dva roky. Dnes jsou ona i děti astni, e nala odvahu to řeit.
Není tady
Utíkej, dokud můe. Pokud to nechá dojít dál a on Tě bude mlátit, bude mít strach ho opustit.
Je to v něm a Ty ho nezmění. Drím palce.
Není tady
Nejsem jetě vdaná a moná e mě za můj názor někdo radikálně odsoudí, ale já bych v tomhle případě zastávala heslo "Jednou není vůbec, dvakrát je příli". Můj dědeček dal babičce pár týdnů po svatbě první facku v ivotě. A taky poslední. Babička se sbalila a odstěhovala zpět k rodičům. Půl roku s ním nemluvila. Pak přijala dědečkovu omluvu, ten od té doby a dodnes zastává názor e na enskou vztáhne ruku jen zbabělec a měli krásně manelství plné úcty bez bití. Ale oba věděli, e kdyby to dědeček udělal podruhé, odejde babička u napořád, i s dětma.
Není tady
Ale facka je rozdíl!To si myslím, e se můe stát kadýmu. Já jsem přítelovi taky třeba ze vzteku při hádce dala facku. Ale tohle je něco jinýho. Moná by stačilo odejít na měsíc, k rodičům, ke kamarádce. Ale musí vidět, e tohle mu víckrát neprojde. A opravdu, pokud by se to jetě jednou opakovalo, pak jedině ádost o rozvod.
Není tady
Aimei, můj bratr svou enu taky mlátil. Tenkrát se domácí násilí ani neřeilo. Pokouela jsem se u zasáhnout, ale obrátilo se to proti ní. Prostě z ničehonic velká agrese. Trvalo to někollik let a nevím, jestli to za to stálo. Nae rodina stojí při ní a jestli by odkopla, tak ji v tom podpoříme, i kdy je to bratr. Dnes se léčí. Ta agrese je psychická porucha. Začal e léčit, a stáli u soudu u rozvodu. Dnes je jako vyměněný a ví, e se musí ovládat. Bylo to několik let. U vás to bylo jednou? Myslím si, e i poprvé se musí stanovit mantinely a zásadně se proti tomu bránit. Jsi svobodný člověk. Manelská poradna je určitě dobrá věc. Zkus to nejdříve řeit, stanovit si termín třeba půl roku, jak dlouho bude ochotna ve snáet či zlepovat a pak vyhodnotit. Tvůj mu má problém, moná bude jednou dobrý manel, kdo ví. Ale rozhodně, jestli se bude situace opakovat, nemá cenu marnit svůj čas v bolestech.
Není tady
Anno9, tvůj bratr v dalím násilí nepokračuje proto, e vae rodina zaujala jednoznačné stanovisko - jak bude v útocích pokračovat, nebudeme tě chránit a nehodláme ti pomáhat. To, e se léčí, je jedině dobře. Drím palce.
Není tady
Kiaro, to je fakt. Ale myslím si, e on je celý podělaný, e ho vagrová opustí. Do té doby co ustupovalo, nic nelo, jakmile i ona ukázala, e to myslí váně, začal se sebou konečně něco dělat. Nejraději bych mu flákla, já bych u dávno roztočila ehličku. Moc ji drím pěsti.
Není tady
Aiméé, neviem, či je to ete aktuálne, ale moja skúsenos: ila som 9 rokov s cholerikom, ktorý bol zúrivejí za triezva ako v opitosti(teda to nesúviselo s alkoholom), hádal sa aj v obchode alebo za volantom, mal problémy v pracovných a vlastne aj rodinných vzahoch, ale: v ivote na mňa nevztiahol ruku. Reval ako tur, trieskal dverami, a vyletelo sklo, rozbíjal riad, ale ZA CELÝ ČAS SA MA NEDOTKOL V ZLOM. Vedel, e by to bol naprostý koniec: vzahu a mono aj jeho samého. Mne bolo jasné od puberty, e MŇA NIKTO BI NEBUDE. Hotovo. A zrejme to zo mňa chlapi vycítili, lebo teda záitky mám velijaké, ale od mojich cca 13 rokov(a vtedy to bol otec, čo sa bohuiaž chápe ako tradičný spôsob výchovy) mi nikto nedal ani facku. Stanov si to aj ty tak, minimálne pre budúcnos. Hoci - ten môj bývalý "poklad" ma potom týral psychicky, a niekedy som si hovorila, e by bolo žahie dra jednu facku, ako počúva jeho reči, ale to je u iná kapitola... Drím ti palce, aby si dotiahla vec do konca, a jemu, aby iel na terapiu a popasoval sa so svojimi démonmi.
Není tady
cilka napsal(a):
Ahoj, tuhle situaci velmi dobře znám - z prvního manelství. Jen se zeptám - pil manel před tím ne tě napadl? Pokud ne, má psychický problém a je nutné aby navtívil lékaře, protoe tahle agrese, kterou vůči tobě projevil je nebezpečná a to velmi. Můj bývalý manel mne taky vdy zmlátil a pak se omlouval, staral se, kytky nosil.... A pak najednou nečekaně, nevím proč jsem byla na zemi. jene k tomu pil.
Spousta lidí ti řekne abys rychle utíkala, ty sama ví, e tohle nechce dál zaívat, ale zároveń si jistě říká, e tohle přeci určitě byla nějaká náhoda - skvrny na slunci, vdy on přeci takový není pořád, vdy´t jsem musela udělat něco patného, ano te´d mne zbil, ale jindy je skvělý.... Jsi na začátku, jetě vidí, jetě vnímá, jetě jsi schopná posoudit co by mělo být a co je. Vyjdi z toho, mysli na sebe, na své dítě.
Tvůj mu potřebuje lékaře, ale ty ho k tomu nemůe nutit, musí chtít sám, můe mu pomoci pochopit, co pro tebe ta situce znamená, ale zřejmě to nebude chtít slyet. Pokud on bude říkat, e doktora nepotřebuje, začni uvaovat o rozvodu, nedělám si srandu.
Cilko,
to určitě náhoda není, ten lékař je dobrý nápad, pokud ten manel od aimee chce spolupracovat... ovem pokud nechce... tak s ním nic neudělá.
Aimee, to, co provedl tvůj manel, není normální. Dal bych mu jedinou, poslední anci...
Není tady
Aimee napsal(a):
V něm agrese normálně není, nikdy se nepopral v hospodě, a pokud vím, kdy se moná někdy k něčemu schylovalo tak utekl...
Agrese v něm je docela určitě, ta je v kadým. Kdyby se ale pral v hospodě, asi by nemlátil tebe, protoe takhle to vypadá, e si troufne jen na slabí, co pro chlapa není to nejlepí vysvědčení..a jo, taky bych mu dala je jednu anci.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Aimee napsal(a):
V něm agrese normálně není, nikdy se nepopral v hospodě, a pokud vím, kdy se moná někdy k něčemu schylovalo tak utekl...
Agrese v něm je docela určitě, ta je v kadým. Kdyby se ale pral v hospodě, asi by nemlátil tebe, protoe takhle to vypadá, e si troufne jen na slabí, co pro chlapa není to nejlepí vysvědčení..a jo, taky bych mu dala je jednu anci.
Pozor,
agrese není v kadém... jsou lidé vysloveně defenzivní povahy, kteří model agrese odmítají pouívat.
Agrese je vlastně vyjádřením nejistoty o sama sobě, neschopnost prosadit se. Dotyčný se pak prosazuje na úkor buďto slabího, nebo takového partnera, který ji nechce pouívat model agrese, protoe za zkuenosti ví, e není optimální.
Pak zde figuruje také model agrese proti sama sobě - co je úplně nejhorí. Agresi proti partnerovi je mono také povaovat za formu agrese proti sobě. Proto je tak destruktivní.
Dotyčný agresor by se měl naučit své pocity strachu verbalizovat a odreagovat. Jinak hrozí nekontrolované jednání vyplývající z neoprávněného pocitu ohroení.
Není tady
Omlouvám se, pouíla jsem patně terminus technikus. Myslela jsem samozřejmě agresivitu. Pevně doufám, e Aimee mi rozuměla.
Není tady
Souhlasím s lupi: agrese je v kadém z nás. Jen kadý z nás ji máme v jiném mnoství a jinak zpracovanou, přesně jak píe Salv:
"Agrese je vlastně vyjádřením nejistoty o sama sobě, neschopnost prosadit se. Dotyčný se pak prosazuje na úkor buďto slabího, nebo takového partnera, který ji nechce pouívat model agrese, protoe za zkuenosti ví, e není optimální."
Někdo ji má v sobě hodně - hodně se bojí, cítí se ohroený, tak "chytá na první nalápnutí"...
Někomu ji zbylo jen málo a i to málo má pod kontrolou a ukazuje ho jen v příladě skutečného ohroení.
Není tady
Ano, Pandorro, je to tak.
Nejzoufalejí na tom je, e agrese - či domácí násilí - plodí samo o sobě dalí agresi a domácí násilí. Mám tím na mysli děti, které buď byly samy oběmi týrajících rodičů, nebo násilí, páchanému na matce přihlíely. Ty si - bohuel - nesou do ivota vzorec takového chování jako NORMU. Buďto z nich agresor vytluče vekerou sebeúctu, take se cítí na úrovni hadru a logicky k sobě přitáhnou takového partnera, který s nimi jako s kusem hadru bude zacházet. Nebo takový agresůrek zaeptá - a budu velkej, budu se chovat stejně jako ten, co mi ublioval. On je silnej, velkej, bitím mi způsoboval utrpení, neváil si mě, ale byl to můj rodič a ukázal mi cestu, kterou musím jít, abych byl tak silný a schopný jako on:( Poniovat, ubliovat a bít - to je druhá cesta, po které se děti agresorů vydají.
Podle mě je to věčně roztočená spirála, která se bude navěky vracet
Není tady
nebude, Kiaro.. Koukni, kolik statečných je zrovna přetíná..včetně tebe, jestli jsem to správně odečetla.
Není tady
Ano, nenechám se od nikoho bít. Co - bít, nikdo mi nebude předestírat, e já jsem blbá-neschopná
Není tady
kiaro nikdo nemá nárok tě uhodit, kdy jsem byla mladá a blbá, tak jsem si myslela, e předělám alkoholika. Byla jsem s ním pět let a mám s ním dvě děti, přičem jsou v chování kdy je někdo vytočí celý otec. Zaila jsem si očistec a nejhorí je e si jeden myslí, e si to bití zaslouí.
Není tady
Salvator napsal(a):
lupina montana napsal(a):
Aimee napsal(a):
Pozor,
agrese není v kadém... jsou lidé vysloveně defenzivní povahy, kteří model agrese odmítají pouívat.
Agrese je vlastně vyjádřením nejistoty o sama sobě, neschopnost prosadit se. Dotyčný se pak prosazuje na úkor buďto slabího, nebo takového partnera, který ji nechce pouívat model agrese, protoe za zkuenosti ví, e není optimální.
Pak zde figuruje také model agrese proti sama sobě - co je úplně nejhorí. Agresi proti partnerovi je mono také povaovat za formu agrese proti sobě. Proto je tak destruktivní.
Dotyčný agresor by se měl naučit své pocity strachu verbalizovat a odreagovat. Jinak hrozí nekontrolované jednání vyplývající z neoprávněného pocitu ohroení.
Ja nie som agresívna na durhých, ale len a výlučne na seba... Take podža mňa kadý má v sebe agresiu a niekto ju pouíva a vyuíva pozitívne(konkurenčný boj, súaivos, pracovitos), niekto ju pouíva voči sebe a niekto voči druhým.
Není tady
Jeí, tohle je vtipný...naprosto toté dvěma úplně odlinými jazyky
Není tady
Prosím čínsky a arabsky alespoň u s jistotou budu vědět e jsem tupec
Není tady
Tiina napsal(a):
... sice tě občas zmlátí tak, e skončí v nemocnici, ale jinak je to fakt miláček.
docela by mně zajínalo, jestli existuje taky případ, e chlap zmlátil svou enu JEDNOU a pak u NIKDY ...
Není tady
Jessika napsal(a):
Tiina napsal(a):
... sice tě občas zmlátí tak, e skončí v nemocnici, ale jinak je to fakt miláček.
docela by mně zajínalo, jestli existuje taky případ, e chlap zmlátil svou enu JEDNOU a pak u NIKDY ...
Jedině ta, co hned po prvním útoku utekla hodně daleko, ne ho dokázal zopakovat!
A mě by zajímalo, jestli to bývá i naopak:
Bije i ena svého mue?
Upravil(a) Damila (1. 11. 2007 13:11)
Není tady
měla jsem kolegu v práci, který se rozvedl, protoe jeho ena ho bila. On - sportovec a reprezentant 190cm, ona - zdravotní sestra normálního vzrůstu a chování.
I dalí dva jiní známí měli podobné problémy, ale jejich manelky byly léčené hysterky
Není tady