|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Holky pokusím se vám vylíčit jak probíhal náš porod. Malá se narodila v 38+2, ještě den předtím jsme byly v poradně a stále seděla koncem pánevním. Doktorka se vyjádřila, že když bude všechno jak má být tak bychom i přes KP zkusily normální porod. Mě už v tento den bylo tak jako divně, těžko to popsat, něco jako bolesti v zádech při menses, ale ne silné...
15. jsem chtěla jít ještě dopoledne na kurz, ale pak jsem si říkala že radši zůstanu doma, že je mi fakt divně a že zrovna nemusím začít rodit někde ve městě. Takže jsem ještě všechno připravila, vyžehlila manželovi poslední koše prádla a odpoledne už jsem víceméně polehávala v posteli a pospávala. Ještě jsem manžela vyštvala do obchodu pro objednanou kojící podprsenku a přebalila tašku prakticky na výjezd. Po 18h večer mi začali dost bolesti v zádech, jako už dost silné menstruační. Manžel mi to začal měřit a já se mu ještě smála, že to budou asi konenčně ty poslíčci.. Jenže se to začalo nějak stupnovat, takže v 20h už jsem radši lezla do vany že to snad jako přejde... nepřešlo, naopak bylo to čím dál častější a silnější... nevím přesně kolik, manža to měřil a mě to bylo vcelku jedno...ve 21h mě přinesl oblečení, že prostě jedeme, že nás přinejhorším vyhodí... Od domu jsme vyjeli cca ve 21/15 a hned po příjezdu mě vzali na příjem.
Na příjmu se mě sestřička ptala jak je to časté a jak moc to bolí a napojili mě na monitor. Ješte se mě ptala "ale na konečník to netlačí ne?" Když jsem jí řekla že jo a že docela dost, začalo hemžení, nejdřív mě vyšetřila ona, pak doktor, pak ještě další doktor a já mezi bolestma slyšela jak říkají, jojo 6-8... Začalo mi docházet, že teda asi fakt rodím... Doktor mi ještě dělal utz a přeměřoval mi pánev... Manža se zatím převlékl a mě už odvedli na sál, kde mi kvůli streptokokovi nechali vykapat atb. Hned jak dokapali, začali jsme rodit... Byla jsem v takovém šoku a tak vyjevená, že si přesně nepamatuju na kolik kontrakcí to bylo, jen vím že max. 5... Taky si pamatuju, že mi při jedné z kontrakcí doktor nějak pomohl a odtekla mi voda... A pak při té poslední mi jen říkali at se naposled hodně nadechnu a zatlačím co nejvíc to půjde... Tlačila jsem teda jako blázen a myslela jsem že se protrhnu. Bylo to tak strašně rychlé, že jsem vůlbec nechápala když mi manžel říkal podívej máme holčičku a já slyšela jak začala malá brečet. To bylo ve 22/17! Je to asi divné, ale pamatuju si jen že proti těm světlům na sále jsem viděla malinké mimi se šňůrou. Vcelku rychle jsem porodila i placentu. Manžel šel s malou a sestřičkama na osušení a převážení a potom celou dobu co mě šili seděl s malou v náručí za mnou. Šili mě hodně dlouho, mám dost vnitřních i vnějších stehů a taky si tu bolest pamatuju mnohem víc než tu při porodu...
Po šití mě nechali na lehátku a manžel seděl už vedle mě s malou. Byla jsem dost unavená, ale úplně klidná a hrozně šťastná. Malou jsem nechtěla k sobě, chtěla jsem se na ní jenom dívat, jak spokojeně leží u taťky... Byl to tak nádherný pocit vidět manžela jak je šťastný a pyšný a toho drobečka v jeho náruči... To je to co si budu z celého porodu pamatovat navždycky, ne detaily nebo bolest
Po asi dvou hodinách mě odvezli na pokoj a malou na novorozenecké... Nechápu jak je to možné ale i přes to šílené vyčerpání jsem tu noc po porodu vůbec nemohla spát. Druhý den po obědě se mi konečně přestala točit hlava a mohla jsem i vstát, takže mě přestěhovali na jednolůžák a přivezli Kristýnku... V porodnici jsme zůstaly o den déle, kvůli slabé žloutence a taky proto že prdeček má malou váhu, tak se čekalo jestli bude přibývat...
Uf, to je asi tak všechno, doufám že to není moc zmatené. Doma už máme docela pěkný kolotoč, malá spí zásadně přes den a v noci je k neutišení, ale nějak to zvládneme.
Všem těhulkám chci říct, ať se nebojí, protože já jsem opravdový posera a zvládla jsem to. Pravda je že jsem měla strašné štěstí na tak rychlý porod - od prvních silnějších bolestí jen 4 hodiny ale zase jsem rodila konec pánevní. Přeju všem holčinkám at porodí co nejrychleji a bez kompllikací a at se opravdu těší, protože na konci té bolesti čeká skutečný poklad!
A já se pokud budu mít čas přesunu k bývalým letošním těhulkám do maminek podzimních miminek 

Není tady

Snoopy..já to chci taky tak 
Jen bez toho KP 
Moc gratuluju a myslím si, že jsi borec, protože ty sis ty bolesti vlastně odbyla doma a asi vydržíš jako "bejk", protože jiná by už určitě odpoledne jela !! 

Ať vám maličká roste jako z vody a ten spací pořádek se jí za chvilku otočí, neboj 
Není tady
Snoopy, taky moc gratuluju, mne se hrnou vzdycky slzy do oci, kdyz ctu slohovku, uz se na prcka taky moc tesim
Není tady

Snoopy, tak to byl docela rychlý porod. Jen jsi mne zaskočila tím, jestli to tlačí na konečník, protože když mám jako MS bolesti, tak při tom cítím i tlak na konečník... No ještě pár dní mám před sebou, ale kdo ví...
Každopádně Vám moc a moc gratuluju a přeju hodně zdravíčka, pohody, štěstíčka celé rodince a hlavně už žádný proplakaný noci!!!
a 
Není tady
Snoopy přeju tobě a hlavně Kristýnce hodně zdravíčka a ať pěkně papká, aby to všechno dohnala. Taky se na svoje miminko moc těším, i když mám ještě moře času!
Není tady
Holky,tak vám přeju oběma moc zdravíčka a štěstíčka 
Není tady

Snoopy, napsala jsi to moc krásně, úplně mi vyhrkly slzy přitom, jak ses dívala na manžela,který drží malou v náručí. Už se těším, až si tento zážitek budu moct taky vyzkoušet. Hodně štěstíčka celé rodince 
Není tady
Snoopy,moc gratuluji k holčičce,přeji hodně zdravíčka a ať rostete,pa Iva.

Není tady
Teda Snoopy, úplně mi ukápla slzička...moc hezky jsi to popsala.
Mějte se všichni tři moc hezky a užívejte ty krásné okamžiky.
Není tady
Snoopy ty jsi pašák
přeju moc štěstíčka a mlíčka a neplakající Kristýnku 
Není tady
I mě je z toho do breku.Taky už se moc těším až uvidím svýho tatku s miminkem v náručí!tak přeju jen to nejlepší a at malinká moc nezlobí.
Není tady
Teda Snoopy, ty jsi mě uplně vyrazila dech. Netušila jsem, že už jsi s metříkem takle daleko.
Ještě nedávno jsi mi radila, kam si mám dát udělat v HK oznámení, kde jsou prodejny kočárků a dneska už máme obě v náručí svoje zlatíčka. Tvoje slohovka mě do očí nahnala slzičky-krásně jsi to napsala. Mrzí mě, že jsem taky nezkusila rodit normálně. Prej bych za chvíli porodila. Jenže, když mě řeknou, že hrozí u kluka snížená plodnost, tak jsem si to nechtěla vzít na svědomí. Moc blahopřeji ke Kristýnce.
Není tady
taky moc gratuluji...vzdy kdyz si čtu vaše porody tak si vzpomenu na svuj a mam slzy v očích...je to proste nadherný...preji hlavne zdravicko a samou radost s Krystýnkou
Není tady
Snoopy moc gratuluji jste holky sikovny.
Není tady

Snoopy i my gratulujeme k narození Kristýnky 
Není tady
Gratulujeme
To si měla rychlou akci jako já s Nelčou (2,7kg).. Jojo, drobečkové se rodí rychle
PS: teď už má Nelča cca 7,5kg
Není tady
Moc gratuluju a také moc přeju tak pěkný porod a neboj, také mě hodně šili vevnitř a velký nástřih a dneska o ničem nevím. Těším se v podzimních maminkách až zavítáš.
Není tady
Taky gratulluju. Ať hezky papáte a rostete.

Kde jsi rodila, nakonec v HK?
Není tady
Teda Snoopy, teď jsem dočetla Tvoji slohovku a zase mě to vzalo. Čtu tyhle příběhy o porodu hrozně ráda a už se těším, až Vám budu moct koncem února, nebo začátkem března napsat tu svou. Kéž bych měla taky takovou kliku jako Ty na rychlý porod.(ale taky sis užila svý s tím šitím!) Tak se mějte moc hezky a hodně štěstí!!Vendaa
Není tady