29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, pokud máme auto s pásama i vzadu, musí mít mimi už od narození autosedačku, nebo ho můžeme vozit v tašce popř.korbičce kočárku?Nebov náručí?
Není tady
Fiono, nevím jestli to není vtip.
Od 1.července je změna pravidel silničního provozu. O tom jsi asi slyšela. Jednou ze změn je, že dítě od narození musí mít autosedačku ( to neplatí pro taxi). Dříve to platilo pro dálnici a ještě někde..... nyní jí musí mít stále.
Je to hlavně pro bezpečnost dětiček.
Není tady
No vtip to není, já jsem to taky tvrdila, že mimčo tu sedačku mít musí, ale švagrová byla jiného názoru, tak jsem jí slíbila, že se pozeptám.Ať si to potom sama přečte.
Není tady
Tak to joooo.
Tak švagrové kup nová pravidla silničního provozu, tam si to přečte a máš vymyšlený dárek por stromeček
Platí to nově, tak to třebas nezaregistrovala. Ale mluvilo se o tom i dost v televizi....
Není tady
No já myslím, že by spíš ocenila tu autosedačku :-). Oni ještě před měsícem měli auto bez pásů, tak to neřešili, ale teď ji holt budou muset pořídit.
Není tady
hlavne vyberte nejakou dobrou, ja vybrala novou s ruznyma atestama, ale vyrobenou v Polsku, vzhledove fakt super, ale pred 14 dny mi zustalo madlo v ruce, nastesti se malemu nic nestalo, ubezpecovali me, ze se jim to stalo poprve, ihned jsem dostala nahradni autosedacku a uz mam vyrizenou i reklamaci, ale vickrat nic polskeho nechci, at to vypada, jak chce
Není tady
Ahoj holky.Mám taky dotaz, ohledně autosedaček pro mimčo. Svý dvě děti jsem do sedačky dávala až když udrželi hlavičku - dřív to nebylo povinné, a vložky do autosedaček pro nejmenší miminka nebyly.No, dneska už je mi jasný, že už v porodnici na cestu domů místo do zavinovačky půjde mimčo do autosedačky...Tu musím koupit. A chtěla bych se poradit.Některý autosedačky mají ty vnitřní vložky jen jako tvarovaná molitanová podložka - nevím, jak to popsat, a některé mají tu molitanovou vložku až nad hlavičku dítěte, jakoby molitanová nízká vanička...Nevím, jak to popsat, snad mi rozumíte. Máte někdo zkušenost z oběma, která je lepší?? Taky jsem koukala v obchodech, že tyhle malé sedačky mají jen 3 bodový pásy, s 5 bodovými nejsou? To by se mi zdálo bezpečnější..
Možná se Vám zdá, že to přeháním, ale když bylo dceři 10 měsíců a synovi 3 roky, jeden blb nám naboural auto dost hnusně, a autosedačky tenkrát dětem zachránily život..Od tý doby je to ve mě,bojím se, bez sedačky bych dítko do auta už nikdy nedala..
Není tady
Fiono, my máme starou škodovku a vzadu pásy nemáme a přesto tu autosedačku musíme mít!!!! Malá si sedí ve vajíčku ve předu proti směru jízdy a já sedím pokud řídí manžel vzadu. Takže tady se vůbec neřeší, jestli jsou pásy nebo ne.....
Orace, já měla autosedačku bez molitánků a příště bych ty molitany brala. Určitě tam tomu mimčku lépe ta hlavička drží...
Není tady
Orace napsal(a):
Ahoj holky.Mám taky dotaz, ohledně autosedaček pro mimčo. Svý dvě děti jsem do sedačky dávala až když udrželi hlavičku - dřív to nebylo povinné, a vložky do autosedaček pro nejmenší miminka nebyly.No, dneska už je mi jasný, že už v porodnici na cestu domů místo do zavinovačky půjde mimčo do autosedačky...Tu musím koupit. A chtěla bych se poradit.Některý autosedačky mají ty vnitřní vložky jen jako tvarovaná molitanová podložka - nevím, jak to popsat, a některé mají tu molitanovou vložku až nad hlavičku dítěte, jakoby molitanová nízká vanička...Nevím, jak to popsat, snad mi rozumíte. Máte někdo zkušenost z oběma, která je lepší?? Taky jsem koukala v obchodech, že tyhle malé sedačky mají jen 3 bodový pásy, s 5 bodovými nejsou? To by se mi zdálo bezpečnější..
Možná se Vám zdá, že to přeháním, ale když bylo dceři 10 měsíců a synovi 3 roky, jeden blb nám naboural auto dost hnusně, a autosedačky tenkrát dětem zachránily život..Od tý doby je to ve mě,bojím se, bez sedačky bych dítko do auta už nikdy nedala..
Oracle, mám v blízkém okolí podobnou zkušenost, děcku zachránila život (doslova) dobrá autosedačka. Já taky nevezu ani 100 m děcka bez sedaček. Podívej se na testy sedaček, ketré vyšly nejbezpečnější, myslím, že je lépe se nejprve zaměřit na značku ( a pokud Ti to finance dovolí... protože ty dobré jsou pěkně drahé) až potom volit u té značky tip. Myslím, že ta fixace hlavičky je sice důležitá, ale pokud to má nějaká ta "hypermarketová" levná sedačka, tak je to ve finále stejně na houby.... Já taky budu muset pro mimi koupit novou, po děckách jsem vše prodala a jelikož te´d zrovna nemáme prachy, tak řeším takové to dilema, ketrá z těch levnějších je dost dobrá a bezpečná. Kámoš mě půjčil testy sedaček z časopisu o autech, ale bylo to pro Německo. Tam byly bohužel ty nejlepší zančky pro mě naprosto finančně nedostupné..
Není tady
Taky jsem doufala že to bude vtip když jsem to četla, autosedačky v autě nejsou proto že se musí nebo nemusí, nebo že není kam dávat peníe, to dítko potřebuje v případě nehody skutečnou ochranu aby se mu nic nestalo a nechápu jak si to lidi stále neuvědmují a snaží se to obejít jak to jde i nejde. Sedačka je důležitá a nic je nenahradí a žádné ušetřené koruny nestojí zato, když se pak něco stane, nemusíte být na vině vy, je kopec jiných bezohledných řidičů. Já kupovala Romer protože je pořád na čele řebríčků bezpečnosti a kvality a peníze nelituji, ne pokud jde o bezpečnost.
Není tady