21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Prosím milé Babinetky o inspiraci na svačiny pro své drahé polovičky. Jeliko můj mu obědvá a doma, musím mu dávat do práce nějakou větí svačinu. Ale co pořád vymýlet. Máte nějaké typy nebo přímo recepty ?
Není tady
Tak kdy jsem manelovi dělala kadý den svačiny , tak to bylo pořád dookola a docházela inspirace.Taď u dělám jen sem tam.Tak snad Ti něco poradím.
pečený bůček po studenu
vaječné omelety
vepřovou pomazánku
rybí pomazánku
vajíčkovou pomazánku
pomazánku z pečeného bůčku
vajíčka na tvrdo
chleba ve vajíčku
a klasika salám,patiky,uzené .......prostě samé nezdravé věci, ale manel je má rád.
Není tady
Pečený bůček mu někdy dělám, ale jak se dělá ta pomazánka z toho bůčku?
Není tady
Upečený bůček pomele, přidá sádlo z pod bůčku, česnek,sůl a pepř a smíchá.A pak jen čerstvý chlebík a teplý čajík,je to moc moc dobré.
Vím e to někdo nalehává s ramou , florou.
Není tady
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=10152
Snad najde inspiraci i tady. Určitě bych manelovi ke vem těm vajíčkům, salátům, uzeninám a pečivu přihodila svazek jarní cibulky, pár ředkviček, rajče, nakrájené očitěné jablíčko... Nějak do nich ty vitamíny a vlákninu dostat musíme. Tchyně dokonce na svého zetě pouívá takový fígl, e mu otevře a na linku poloí jogurt. Jemu je líto ho nechat, aby se zkazil, tak ho sní... Ony takové tzatziky (salátová okurka s jogurtovou česnekovou zálivkou) taky nejsou patné...
Tak já na svačiny dávám manovi takové ty velké pletené housky. Do ní mu dávám máslo, salám, rajče, okurku a sýr.
Větinou mu taky mau rohlíky se sýrama, hermelínem, různýma pomazánkama a k tomu vdy přiloím rajče nebo papriku nebo jablíčko. Zkrátka někdy to vyplyne z toho co je zrovna v ledničce. Někdy, kdy má noční tak mu udělám topinky s masovou směsí, nebo namazaný chleba s vajíčkem, někdy dostane třeba karbanátky, někdy sýrový placky s chlebem atd.
Upravil(a) Nikiska (20. 11. 2006 20:22)
Není tady
Někdy dělám plněné tousty, dají se jíst i studené, případně jestli má monost ohřát v mikrovlnce.
Není tady
Taky dělám tousty a klasiku - pečivo a co lednička dá. Má rád smaenky a nejraději kuře.
Není tady
ja mám rada pečivo+maslo+paradajka, trochu posoli, potrie tatrskou a na to plátok syra. ja bych to jedla furt furt
Není tady
Ja mu nerobím raňajky, ani náhodou! Vlastne sem-tam cez víkend, ale to ma musí najprv poriadne pomilova
Není tady
já příteli snídaně větinou dělám, vstáváme větinu týdne skoro nastejno a je hezké se společně najíst - navíc jinak by se na snídani vykalal a to není zdravé a svačiny mu dělám taky, vyjde to levněji ne si někde něco kupovat a vím, co v tom je. Má svoji plastovou krabičku, aby se to nepomačkalo nebo nevyteklo. Dávám mu s sebou vdy nějaké ovoce (jablko, banán), něco energetického (můsli suenku nebo tyčinku) a hlavní jídlo, zpravidla obloený chleba nebo sendvič. Dávám dovnitř například plátek masa, horčici, kyselou okurku, papriku, zelenou cibulku (výtečně to okoření). hodně pouívám zeleninu, aby to nebylo tak suché a nejrůznějí pomazánky, sýry. paitku, petrelku. zatím si nestěoval
Není tady
Co takhle zkusit neco bez masa napr.testoviny se zeleninou,ryze se zeleninou,cockovy salat atd...,da se to vse jist i za studena a je to plne vitaminku
Není tady
Přesně tak, chce to něco zdravého. Zkusit mu dát třeba i zeleninový nebo ovocný salát. Neříkám, e to bude jíst, ale občas by se mělo sníst něco zdravého. Kdy se to dá navíc do plastového boxu s moností odsátí vzduchu, tak i po celém dnu, je to furt čerstvé. Dobré a levné plastové boxy mají zde http://www.4home.cz/kuchyne/dozy-a-boxy/.
Není tady
Omlouvam se za OT , asi ziju v jine dobe. Vasi partneri si neumi udelat svacinu sami ? Opravdu jim takhle kazdy pripravujete jidlo ?
Není tady
Já jsem Bm taky chystávala svačiny. Chystala jsem dětem sváču do koly, tak jsem nachystala i manelovi do práce. On byl rád, e nemusel kupovat denně "něco" v firemní kantýně.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Já jsem Bm taky chystávala svačiny. Chystala jsem dětem sváču do koly, tak jsem nachystala i manelovi do práce. On byl rád, e nemusel kupovat denně "něco" v firemní kantýně.
taky chystám svačiny pro partnera a nemám s tím vůbec ádný problém .
Není tady
No a jinak dodnes chystám mladímu synovi svačiny do koly, i kdy u je dospělý. Tak nějak mi to připadá normální, ale vím ze svého okolí, e to dělá málokdo. Vlastně přemýlím, jestli ho tím nějak zbytečně nerozmazluju :-)
Není tady
Oli, taky dělám svačiny do koly a vůbec nemám pocit, e ho tím rozmazluju :-) on mi pak zase naservíruje večeři a pod nos, kdy se kolikrát dovleču vyfluslá z práce domů a večer :-)
Není tady
Grainne napsal(a):
Omlouvam se za OT , asi ziju v jine dobe. Vasi partneri si neumi udelat svacinu sami ? Opravdu jim takhle kazdy pripravujete jidlo ?
Proč by neuměli? Můj manel běně vaří nebo chystá svačiny, jak pro mě tak pro dospělé děti, někdy udělají děti svačinu nám, jindy já jim, nevidím v tom nejmení problém, tobě to snad činí nějaké problémy a děláte si svačinu kadý striktně sobě? A kdy se nám nechce, tak svačinu neděláme a koupíme si v práci
Není tady
Bety napsal(a):
Grainne napsal(a):
Proč by neuměli? Můj manel běně vaří nebo chystá svačiny, jak pro mě tak pro dospělé děti, někdy udělají děti svačinu nám, jindy já jim, nevidím v tom nejmení problém, tobě to snad činí nějaké problémy a děláte si svačinu kadý striktně sobě? A kdy se nám nechce, tak svačinu neděláme a koupíme si v práci
Ok díky, mně byto nenapadlo. 1. nesvačíme , případně si něco koupíme. Ale je fakt, e v dřívějích dobách mměl m. občas komentář , jak kolegovo manelka strouhá do práce mrkvičku apod.
Není tady
Grainne napsal(a):
Bety napsal(a):
Grainne napsal(a):
Ok díky, mně byto nenapadlo. 1. nesvačíme , případně si něco koupíme. Ale je fakt, e v dřívějích dobách mměl m. občas komentář , jak kolegovo manelka strouhá do práce mrkvičku apod.
tebe by nenapadlo nachystat manelovi svačinu ?
Není tady
Tak muj manzel dnes odchazel na nocni se ctvrtkou chleba, k tomu Smetanito a salam, plus dve coko tycinky Namazat si ten chleba uz musi sam, protoze kdyz odchazel do prace, tak ja jsem akorat z prace prisla
Jinak mu do prace chystam tak nejak to same co jste tady psali, takze pecivo s pomazankami, salam, parky, pastiky, syry, veprove zavarene ve sklenici (dela jeho mamka) vetsinou se snazim treba i neco uvarit, v praci ma mikrovlnku, takze mu nekdy davam sebou polivky (davam do sklenice), rizek, rizoto, gulas s testovinama, jednou za cas si treba objedna pizzu az do prace. V praci ma moznost chodit na obedy a vecere, ale moc mu tam nechutna, takze si vetsinou bere z domu.
Není tady
aprill napsal(a):
Grainne napsal(a):
Bety napsal(a):
Proč by neuměli? Můj manel běně vaří nebo chystá svačiny, jak pro mě tak pro dospělé děti, někdy udělají děti svačinu nám, jindy já jim, nevidím v tom nejmení problém, tobě to snad činí nějaké problémy a děláte si svačinu kadý striktně sobě? A kdy se nám nechce, tak svačinu neděláme a koupíme si v práciOk díky, mně byto nenapadlo. 1. nesvačíme , případně si něco koupíme. Ale je fakt, e v dřívějích dobách mměl m. občas komentář , jak kolegovo manelka strouhá do práce mrkvičku apod.
tebe by nenapadlo nachystat manelovi svačinu
?
Ne. Ja predpokladam , ze pokud ma nekdo hlad, ze si svacinu zajisti. My ale vetsinou az obedvame. Jeho to taky nenapadlo.
Není tady