6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chci udělat palačinky jinak, ne obvykle (s demem).
Není tady
Co tak s tvarohem nebo nutelou a dalí monost je pak slaná náplň.
Není tady
No tak zkus smíchat tvaroh s cukrem a rozinkama, to je taky moc dobrý, babička tam vmíchala jetě loutek, ale to bych asi neriskovala, spí bych tam cvrkla troičku mlíka, záleí na konzistenci tvarohu. A nebo tam dávám jahody se lehačkou, v tomto období dávám jahody z mrazáku.
Není tady
Tak to já často dělám to, e upeču klasické palačinky, naplním je kompotem - nejlépe meruňky, slívy, zatočím, nahoru lehačku, a mono přelít čokoládou nebo posypat kakaem. Je to jedna báseň
Není tady
Já mám na ty palačinky děsnou chu.
Není tady
Jo, Káčo, jetě jsem je klukům jednou namazala klasickým pribiňákem, vak ví "pramen zdraví z posázaví"a posypala grankem. To jim taky chutnalo.Ono je to skoro jako ten tvaroh.
Není tady
Modroočko,do tvarohu přidám trochu povidel a moje holky mlaskaj :-)
Není tady
To je výbornej nápad, tak já si asi dnes ty palačinky udělám. A budu mlaskat taky. Ahoj a dík za inspiraci.
Není tady
Káčo, u nás doma se vdycky zase jídávaly s termixem nebo nalehaným tvarohem s marmeládou (nebo čerstvým ovocem)...
Není tady
plním je tvarohem s pudinkovým prákem a loutkem(někdy rozinky,ulehám sníh z 1-2bílku a 50g m. cukru a dám navrch do trouby zapect,jen na chvilku...vnitřek se zatáhne a vrek sněhu zezlátne...to je mňamka
nebo je naplním banánem,pudinkem vylehaným s tvarohem,navrch lehačku a posypu skořicovým cukrem¨
jo a také dávám dovnitř ovoce a navrch sladkou omáčku ze zbytku rozvařeného ovoce s trochou hladké mouky...
Není tady
Já dělávám polovinu na sladko ( třeba s rozmíchaným tvarohem s viňovým kompotem) a polovinu na slano s orestovaným listovým penátem na česneku ,s houbama, zamotám a nahoru dám kopeček kysané smetany a posypu parmazánem.
Není tady
Plním zmrzlinou a ovocem,nejradi máme jahody.Někdy je přeliju javorovým sirupem,ale jen maličko.
Není tady
U nás letí se ípkovou marmeládou a lehačkou, pak máme rádi i na slano, tvaroh na slano,sýry, patiku, porek,zeleninu, dělám jich hodně, zbylé a oschlé jsou pokrájeny jako celestýnské nudle do polévky .
Není tady
Nedám dopustit na tenoulinkou vrstvičku rozputěné hořké čokolády.
lueta napsal(a):
Já dělávám polovinu na sladko ( třeba s rozmíchaným tvarohem s viňovým kompotem) a polovinu na slano s orestovaným listovým penátem na česneku ,s houbama, zamotám a nahoru dám kopeček kysané smetany a posypu parmazánem.
Tahle slaná verze mě láká, to taky vyzkouím.
Není tady
Občas ( kdy se nudím) potřu omeletky beamelem (musí být oslolený a můe se přidat i strouhaný sýr) , pokladu salámem, zabalím tak, a mi náplň nevyteče a obalím jako řízek v trojobalu, jako přílohu třeba penát. Mňam, mňam.
Není tady
Holky, já myslela, e tu najdu tak asi tři příspěvky a tady tohle! Take budeme zkouet postupně.
Není tady
U nás jdou palačinky na sladko, potřít marmeládou a posypat grankem, občas s tvarohem, nutelou nebo naplnit kompot. ananasem a lehačkou. Kdy máme slivovici, tak je flambujeme.
Není tady
se penátem, duenou zeleninou, kysaným zelím......
Není tady
Kdy dělám palačinky tak dávám marmeládu, tvaroh, nutelu, někdy zdobím jetě zmrzlinou, lehačkou, čokoládou. Mňam, u vím, co bude dnes k večeři.
Není tady
a zkusily jste palačinky (plněné) zapékat? Pochopitelně ty, v kterých se náplň neroztéká. To je dobrota! nebo palačinkový dort.....To je snad jetě lepí!
Není tady
cilko, sem s recepty!
Není tady
Skvělé jsou naplněné ochuceným penátem, posypané strouhaným sýrem a zapečené
Není tady
na slano je plním :
1)brokolici s houbama
Na cibulce podusím houby do měkka, přidám brokolici na drobno nakrájenou. Podusím a dochutím -vegeta, pepř nebo nastrouhaný mukátový oříek a troku zahustím zaklechtkou (voda + hladká mouka). Pokud by náplň byla moc tekutá tak při krájení na talíři vyteče náplň ven. Potřu omeletu (-vrstvu tak 1cm), posypu nahrubo strouhaným sýrem , zamotám a podávám s zeleninovou oblohou. Je lepí kdy je omeleta i náplň dost teplé , aby byl sýr měkounký. Dá se ale jíst i studené nebo přihřát v mikrovlnce.
2)houby s vejcem (smaenice)
Na cibulce podusím houby+ troku mletého kmínu do měkka , dochutím -vegeta, pepř , koření .Přidám vejce a udělám smaenici. Potřu teplou omeletu, zamotám a podávám s zeleninovou oblohou.
3) duený penát
Na cibulce a česneku podusím penát (dělám z mraeného). Dochutím -vegeta, pepř a troku zahustím zaklechtkou (voda + hladká mouka). Pokud by náplň byla moc tekutá, tak při krájení na talíři vyteče náplň ven. Potřu omeletu (-vrstvu tak 1cm), , posypu nahrubo strouhaným sýrem , zamotám a podávám s zeleninovou oblohou.Je lepí kdy je omeleta i náplň dost teplé , aby byl sýr měkounký. Dá se ale jíst i studené nebo přihřát v mikrovlnce.
Na sladko moje dětičky miluji:
HORKOU omeletu namau slabě marmeládou nebo demem. Na to na jednu polovinu dám na malé kousky nakrájené ovoce čerstvé nebo kompotové (výborné jsou jahody , borůvky a vlastně co komu chutná i několik druhů smíchané dohromady- "ovocný salat"). Přeloím a nahoře pokryji plátky 1-2 cm nanukového dortu. Na to lehačku a ozdobit. (čokoláda , toping,...). Omelety musí být HORKÉ ,aby se nanukáč začal roztápět . Mňam.
Upravil(a) Lenka (24. 11. 2006 9:17)
Není tady
Já dělám palačinky občas se "ahourem" (mraené ovoce - borůvky, nejlépe jahůdky, rozmačkat, osladit a smíchat se smetanou.) MŇAM
Není tady