29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky, tento dotaz jsem položila do právní poradny, zatím nikdo nereaguje, nemáte někdo zkušenost. Díky.
Před 2 lety jsme koupili byt 2+KK v OV. Jedná se o velmi malý byt. Čekáme rodinu a budeme se stěhovat do většího. Byt nechci prodávat, protože na něho máme úvěr od Lišky a ráda bych ho nabídla do pronájmu. Co je lepší, najít si na inzerát nájemníka, sepsat s ním smlouvu, anebo pronajímat byt přes realitní kancelář. Jaké z toho plynou výhody či nevýhody. Děkuji za ohlasy zkušenějších.
Není tady
My jsme to meli uplne stejne,s tim rozdilem,ze jsme staveli barak.Taky jsme zvazovali a nakonec jsme to nacerno pronajali znamym,inkaso zustalo na nas a oni tam proste bydli a mesicne nam plati penizky.Kdyby se to pronajalo ofis,tak je tam rocni poplatek 3000Kc,ale to je ruzny podle kraju a taky vlastniku.Realitka si bere vysokou provizi,urco v tvym pripade,jestli nemas nikoho,tak bych to resila na inzerat.
Není tady
no dost realitek si bere provizi pouze od pronájemce, já bych to zase raději řešila takto. Víš, že mají smlouvy v pořádku atd. ale jiná povinnost jim z toho neplyne, takže klidně si najdi sama nájemníka, ale POZOR!!!
- smlouvu pouze na dobu určitou rok s prodlužováním po dohodě
- kauce ve výši jednoho nájmu podmínkou
- inkasa si plať sama a od nájemců ber nájem + vyučtovatelné poplatky!
poplatek se platí jen družstvu v případě OV, jinak určitě neplatíš nic městu (teda nikdy jsem o tom neslyšela, ale pronajímali jsme byty jen v Praze, takže jedině nějaké výjimky jinde ???)
ale správně máš tento příjem danit - takže zaplatit daň z příjmu!
Upravil(a) Misha (17. 11. 2006 21:02)
Není tady