29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jo, MHD, věčné téma... Já si sice na IDOSu najdu, kdy jede nízkopodlažák, ale zřejmě nejsem sama a jedou v něm snad všechny maminy z celého Brna, takže se do něj někdy i nedostanu a vzhledem k tomu, že jede třeba jen jeden za hodinu nebo dvě, tak to je vážně na A protože nemůžu tahat kočár, kvůli páteři, tak si holt musím o pomoc požádat a zatím ťuk, ťuk, mi lidi pomohli. Jo a jednou jsem jela hned z první zastávky prázdnou šalinou a taky mi na pomoc přispěchal řidič.... no, nemáme to lehký.
Není tady
Kamchinko, ty bydlíš na Točný? Naši bydlí v Cholupicích a nedávno jsem tam bydlela půl roku s rodinou než jsme dostavěli.. Jinak parkrát jsem tam využila bus 173 a dopoledne jel i nízkopodlažní, ale je fakt, že se mi stalo, že i vynechal, takže jsem se spolehla na auto. A taky nejsem moc nadšená řidička. Nicméně, když si vyjezdíš jednu trasu, tak opadne stres Zkus to
A vždy jsem si zaparkovala na zastávce Pavelkova (je tam rozlehlé parkoviště) nebo jsem zajela dolů do Modřan k Vltavě - dle potřeby spoje...
Není tady
Taky se připojuji k diskuzi.Souhlasim,že s hlubokým kočárem je jízda mhd hrůza,ale já měla celkem těstí na ochotný lidi,takže to šlo a golfáč jsem si tahala do schodů a ze schodů v tramvaji nebo busu vždycky pro jistotu sama.Třeba i víc schodů ve výlezu z metra jsem celkem zvládla v pohodě.Ale jenom proto,že mám celkem sílu.Ale když jsem otěhotněla,nastal problém,ale to už naty kočár celkem nepotřebuje..naštěstí.Ale za chvíli mě to čeká zase,no jsem na to zvědavá.A máte pravdu,že v těhu je to taky problém a nenechaj tě sednout,ještě když je zima a pod bundou není ten pupek vidět.Kámoška mi na férovku řekla at si rozepnu bundu a mikinu a v tramvaji vyšpulim břicho.Přišlo mi to směšný,ale jinak jsem asi fakt neměla šanci si sednout.
Není tady
taky jednou chlápek pouštěl sednout tchýni, byla jsem v osmém měsíci, a když ona na uvolněné sedadlo vecpala mě, tak jí řekl: "já jsem ale pouštěl vás!" načež ona argumentovala: "vždyť je těhotná!" - a chlápek taky jen protočil panenky - přesto, že jsem kromě břicha měla na koleni ještě posazeného dvouapůlletého syna...
a pak mě zvedala ranou kabelky do hlavy paní, abych jako pustila kohosi sednout - jak se nade mnou rozkřikovala, no - pěkně nahlas jsem jí odpověděla, že v pátém měsíci se ve stoje v přecpané šalině necítím bezpečně, načež paní zmizela kdesi v hloubi vozu - pobavené obličeje ostatních cestujících vidím dodneška
Není tady
Nedá mi to, abych nepřidala svůj příspěvěk. MHD používám v Třebíči, určitě se to nedá srovnat s Prahou nebo Brnem, ale jak v těhotenství, tak teď s kočárkem nemám problém. Když jsem byla těhotná, pokaždé mě někdo pustil sednout a teď, když občas jedu s kočárkem, vždycky mi někdo pomůže.
Není tady
spunt: jo lidi jsou neohleduplni... No golfky unesu,ale mam mesicni mimi, takze na golfky si pockam....
PetaZ: fakt??? no ja bydlela v Modranech a ted na Točné. Budu muset zacit ridit zase, protoze takhle to dal nepujde, spolehat s autem na ostatni a otravovat je.... nakupy, doktori atd...
KIKI: ja taky spulila bricho, rozepla bundu i svetr, ono me bylo v tm narvanym busu i tak nedychatelno a vedr, ze jsem stejne musela,ale stejne to nikoho nezajimal a mela jsem fakt nekdy spis chut se smat, jak delali vsichni ze tam nejsou, ze si ctou, pisou sms, koukaji z okna, a nejvic mladi - mlady me nepustil " Vubec nikdo" Je to dost sila...
tina: no me prijde, ze nepousti a doslova"držkujou" ti, co tehotni nebyli a nejeli MHD - napriklad trasa moje z prace byla dooost narvana a jelo se v zacpach vecne a ja do prace chodila taky az d 30 tydne...
Není tady
No dneska opět DP Prahy perlí! Dvanáctka, která jezdila odklonem kolem nás (jezdím s ní do práce), už tama nejezdí, zjistila jsem to po dvaceti minutách čekání (myslela jsem, že má zase nějakou výluku, jak je často zvykem), tak jsem jela o dvě stanice níž, na Strossmayerák, kde obvykle jezdívá, tak jsem nastoupila do tram č. 12. Zdála se mi ovšem dost prázdná, tak jsem hned jukla, kudy jede. Nemýlila jsem se, v tramvaji jsem zjistila, že se do práce jen tak nedostanu, protože má zase nějakou objížďku jinudy. Asi po třičtvrtě hodině cestování jsem dorazila do práce (myslím, že spousta lidí dnes přišla pozdě a nikdo jim škody nezaplatí), ale jde o to, že včera nikde žádná cedule, informace, že bude nějaká změna.
Arogance DP nezná mezí. Člověk si platí nehorázné jízdné a stejně na něj dlabou. Ať je to s kočárky či bez. Fuj, musela jsem si ulevit.
Není tady
Já mám štěstí, když jedu do práce, že nastupuji na konečné - Spojovací, takže sedím.
Holky, když už jste byly v hodně pokročilém stádiu těhotenství. Řekly jste si někdy, aby vás někdo pustil? Řekla bych, že mě bolí v zádech a pod., zda by mě ten dotyčný, nad kterým stojím, nepustil?
Oni třeba lidi čekají, až si sami řeknete? Ale je pravda, že hodně lidí kouká ven, prostě jinam, než kde jsem já .
Jinak se mi ještě nestalo, že by mě někdo pustil a bříško už je docela vidět, protože mám přiléhavej kabátek. Ale když pojedu až do Motola (mám to přes celou Prahu) a budu ke konci těhotenství a nebude mi dobře, tak si řeknu, zda mě někdo pustí, nebudu čekat, až se někdo uráčí...
Když už jsem u toho Motola, tak tam jsem i zaregistrovaná k porodu a co se mě na MHD nelíbí, jak to strašně drncá a houpe, naposledy když jsem jela z UTZ, tak jsem se nadzvedávala rukama a taková jedna paní na mě koukala, jak nevím na koho
.
Není tady
ja jsem takva stydlivka v tomhle, takze nerekla jsem si.... i kdyz mi bylo zle... ale byt tebou, pokud to pujde, rekla bych si, nejakymu mladymu cloveku(mladsimu, ne duchodce)... ze ti neni dobre, jestli by se nezlobil(a)...
Není tady
V Brně je to s MHD hrůza a děs, mě se už kolikrát stalo, že mi na dotaz:"Mužete mi pomoci s kočárem, prosím.." bylo odpovězeno velmi roztrpčené "NEEE"... je to pak psycho, škemrat u vetchých stařenek, když mladí chlapi odmítnou...Naposled jsem se tak nasr..., že jsem tomu chlapovi udělal ostudu na celý bus
Pokud nemusím veřejnou dopravou, jezdím raději autem nebo jdu pěšky
Není tady
Kamchinko, jasně že né důchodcům . To bych si v životě nedovolila
.
To je docela hrozný, co psala Alenak, když chtěla pomoct s kočárkem...! To se mám na co těšit, protože budu používat dost MHD .
Není tady
naty: duchodci jsou taky nekdy na prizabiti:(
Není tady
Natálie, já se jednou naprdla a řekla si, protože mi štvalo že přibližně 25 letej kluk seděl a nad ním já a vedle mě vyloženě babka a když nepustil ani jí, tak jsem řekla jestli by mi pustil že jsem v osmém měsíci.
Není tady
Ještě bych měla malou věc na zamyšlení k cestování těhotných v MHD.
Někdy totiž nejde dost dobře poznat zda dotyčná je těhotná, či jenom dobře najezená. Což může být někdy důvodem, proč si nikdo nevšimně, nebo radši nevšimne. Takže - říkat si o uvolnění místa.
Jinak slušnost a vztřícnost spolucestujících nehodlám komentovat. To by se někdy člověk pozvracel nejen kvůli houpání busu.
Není tady
EVICE: no to je pravda,ale ja jsem jinak pomerne stihla(dalo by se rict ze byla pred tehu:) a pred sebou jsem tahla desetikilovy pupek:), kdyz jsem chodila do prace, a nic:( bylo mi to skoro az lito, ze jsou lidi fakt takovy, kdyz jsem se divala po oblicejich videla jsem, jak uhybaji pohledem a delaji ze tam nejsou:(
Není tady
Já osobně mám z Prahy docela dobrou zkušenost. Pustili mě sednout zhruba v polovině případů, kdy jsem někam jela a nezbylo na mě místo k sezení. Podotýkám, že jsem byla okolo 20tt Nosila jsem ale přiléhavý svetr a na to přiléhavý kabát zapnutý jenom do pasu, takže břicho šlo vidět dobře
Ale teď už v MHD jezdit nebudu, takže mám klid
Ale jinak - kdyby nebylo místo a chtěla bych si sednout, a nikdo mě nepustil, tak si klidně řeknu.
Upravil(a) yellow108 (4. 4. 2008 15:37)
yellow: tak ja jezdila z prace i do prace, tremi dopr. prstredky a napocitala bych pripady kdy me pustili sednout na prstech ruky:( a vetsinou opravdu dámy ve strednich letech:(
Není tady
Já jsem se opravdu hodně divila, ale v rozmězí 3 týdnů mě pustili tak 10 x sednout...
Do práce jsem taky dojížděla třemi dopr. prostředky (tram-bus-metro) Často jsem totiž jezdila z konečné a nebo na mě místo zbylo. Jinak mě pouštěli napůl chlapi i ženský, ale vždycky okolo 50 let.
Upravil(a) yellow108 (4. 4. 2008 15:45)
Asi vypadám zoufale, jinak si to nedovedu vysvětlit
Spíš mě trochu zarazilo, že třeba ve stejný den, co mě někdo pustil sednout, mě nějaká mamina s kočárem požádala, jestli jí ho pomohu vynést nahoru.... A když jsem řekla, že ne, protože jsem těhotná, tak se na mě koukaly jak na... (stalo se mi to 2x).
Upravil(a) yellow108 (4. 4. 2008 15:58)
Jo cestování v těhu byl fakt zážitek
móckrát se mi stalo,že mě někdo zasedl místo,nebo nepustil sednout a hrozně mě to rozčilovalo(až jsem od jedné dobré duše dostala tričko s nápisem,že nejsem tlustá jen těhotná - bohužel v angličtině,takže to nemělo ten správný efekt )
Jednou jsem sama pouštěla sednout paní,která byla o trochu těhotnější než já a měla malou holčičku. Fakt nikdo jiný nezvedl zadek,aby jí pustil .
No teď jsem se do busu ještě neodvážila a řidičák nemám,takže běhám pěšky
Není tady