6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jo, MHD, věčné téma... Já si sice na IDOSu najdu, kdy jede nízkopodlaák, ale zřejmě nejsem sama a jedou v něm snad vechny maminy z celého Brna, take se do něj někdy i nedostanu a vzhledem k tomu, e jede třeba jen jeden za hodinu nebo dvě, tak to je váně na A protoe nemůu tahat kočár, kvůli páteři, tak si holt musím o pomoc poádat a zatím uk, uk, mi lidi pomohli. Jo a jednou jsem jela hned z první zastávky prázdnou alinou a taky mi na pomoc přispěchal řidič.... no, nemáme to lehký.
Není tady
Kamchinko, ty bydlí na Točný? Nai bydlí v Cholupicích a nedávno jsem tam bydlela půl roku s rodinou ne jsme dostavěli.. Jinak parkrát jsem tam vyuila bus 173 a dopoledne jel i nízkopodlaní, ale je fakt, e se mi stalo, e i vynechal, take jsem se spolehla na auto. A taky nejsem moc nadená řidička. Nicméně, kdy si vyjezdí jednu trasu, tak opadne stres Zkus to A vdy jsem si zaparkovala na zastávce Pavelkova (je tam rozlehlé parkovitě) nebo jsem zajela dolů do Modřan k Vltavě - dle potřeby spoje...
Není tady
Taky se připojuji k diskuzi.Souhlasim,e s hlubokým kočárem je jízda mhd hrůza,ale já měla celkem těstí na ochotný lidi,take to lo a golfáč jsem si tahala do schodů a ze schodů v tramvaji nebo busu vdycky pro jistotu sama.Třeba i víc schodů ve výlezu z metra jsem celkem zvládla v pohodě.Ale jenom proto,e mám celkem sílu.Ale kdy jsem otěhotněla,nastal problém,ale to u naty kočár celkem nepotřebuje..natěstí.Ale za chvíli mě to čeká zase,no jsem na to zvědavá.A máte pravdu,e v těhu je to taky problém a nenechaj tě sednout,jetě kdy je zima a pod bundou není ten pupek vidět.Kámoka mi na férovku řekla at si rozepnu bundu a mikinu a v tramvaji vypulim břicho.Přilo mi to směný,ale jinak jsem asi fakt neměla anci si sednout.
Není tady
taky jednou chlápek poutěl sednout tchýni, byla jsem v osmém měsíci, a kdy ona na uvolněné sedadlo vecpala mě, tak jí řekl: "já jsem ale poutěl vás!" nače ona argumentovala: "vdy je těhotná!" - a chlápek taky jen protočil panenky - přesto, e jsem kromě břicha měla na koleni jetě posazeného dvouapůlletého syna...
a pak mě zvedala ranou kabelky do hlavy paní, abych jako pustila kohosi sednout - jak se nade mnou rozkřikovala, no - pěkně nahlas jsem jí odpověděla, e v pátém měsíci se ve stoje v přecpané alině necítím bezpečně, nače paní zmizela kdesi v hloubi vozu - pobavené obličeje ostatních cestujících vidím dodneka
Není tady
Nedá mi to, abych nepřidala svůj příspěvěk. MHD pouívám v Třebíči, určitě se to nedá srovnat s Prahou nebo Brnem, ale jak v těhotenství, tak teď s kočárkem nemám problém. Kdy jsem byla těhotná, pokadé mě někdo pustil sednout a teď, kdy občas jedu s kočárkem, vdycky mi někdo pomůe.
Není tady
spunt: jo lidi jsou neohleduplni... No golfky unesu,ale mam mesicni mimi, takze na golfky si pockam....
PetaZ: fakt??? no ja bydlela v Modranech a ted na Točné. Budu muset zacit ridit zase, protoze takhle to dal nepujde, spolehat s autem na ostatni a otravovat je.... nakupy, doktori atd...
KIKI: ja taky spulila bricho, rozepla bundu i svetr, ono me bylo v tm narvanym busu i tak nedychatelno a vedr, ze jsem stejne musela,ale stejne to nikoho nezajimal a mela jsem fakt nekdy spis chut se smat, jak delali vsichni ze tam nejsou, ze si ctou, pisou sms, koukaji z okna, a nejvic mladi - mlady me nepustil " Vubec nikdo" Je to dost sila...
tina: no me prijde, ze nepousti a doslova"drkujou" ti, co tehotni nebyli a nejeli MHD - napriklad trasa moje z prace byla dooost narvana a jelo se v zacpach vecne a ja do prace chodila taky az d 30 tydne...
Není tady
No dneska opět DP Prahy perlí! Dvanáctka, která jezdila odklonem kolem nás (jezdím s ní do práce), u tama nejezdí, zjistila jsem to po dvaceti minutách čekání (myslela jsem, e má zase nějakou výluku, jak je často zvykem), tak jsem jela o dvě stanice ní, na Strossmayerák, kde obvykle jezdívá, tak jsem nastoupila do tram č. 12. Zdála se mi ovem dost prázdná, tak jsem hned jukla, kudy jede. Nemýlila jsem se, v tramvaji jsem zjistila, e se do práce jen tak nedostanu, protoe má zase nějakou objíďku jinudy. Asi po třičtvrtě hodině cestování jsem dorazila do práce (myslím, e spousta lidí dnes přila pozdě a nikdo jim kody nezaplatí), ale jde o to, e včera nikde ádná cedule, informace, e bude nějaká změna.
Arogance DP nezná mezí. Člověk si platí nehorázné jízdné a stejně na něj dlabou. A je to s kočárky či bez. Fuj, musela jsem si ulevit.
Není tady
Já mám těstí, kdy jedu do práce, e nastupuji na konečné - Spojovací, take sedím.
Holky, kdy u jste byly v hodně pokročilém stádiu těhotenství. Řekly jste si někdy, aby vás někdo pustil? Řekla bych, e mě bolí v zádech a pod., zda by mě ten dotyčný, nad kterým stojím, nepustil?
Oni třeba lidi čekají, a si sami řeknete? Ale je pravda, e hodně lidí kouká ven, prostě jinam, ne kde jsem já .
Jinak se mi jetě nestalo, e by mě někdo pustil a bříko u je docela vidět, protoe mám přiléhavej kabátek. Ale kdy pojedu a do Motola (mám to přes celou Prahu) a budu ke konci těhotenství a nebude mi dobře, tak si řeknu, zda mě někdo pustí, nebudu čekat, a se někdo uráčí...
Kdy u jsem u toho Motola, tak tam jsem i zaregistrovaná k porodu a co se mě na MHD nelíbí, jak to straně drncá a houpe, naposledy kdy jsem jela z UTZ, tak jsem se nadzvedávala rukama a taková jedna paní na mě koukala, jak nevím na koho .
Není tady
ja jsem takva stydlivka v tomhle, takze nerekla jsem si.... i kdyz mi bylo zle... ale byt tebou, pokud to pujde, rekla bych si, nejakymu mladymu cloveku(mladsimu, ne duchodce)... ze ti neni dobre, jestli by se nezlobil(a)...
Není tady
V Brně je to s MHD hrůza a děs, mě se u kolikrát stalo, e mi na dotaz:"Muete mi pomoci s kočárem, prosím.." bylo odpovězeno velmi roztrpčené "NEEE"... je to pak psycho, kemrat u vetchých stařenek, kdy mladí chlapi odmítnou...Naposled jsem se tak nasr..., e jsem tomu chlapovi udělal ostudu na celý bus
Pokud nemusím veřejnou dopravou, jezdím raději autem nebo jdu pěky
Není tady
Kamchinko, jasně e né důchodcům . To bych si v ivotě nedovolila .
To je docela hrozný, co psala Alenak, kdy chtěla pomoct s kočárkem...! To se mám na co těit, protoe budu pouívat dost MHD .
Není tady
naty: duchodci jsou taky nekdy na prizabiti:(
Není tady
Natálie, já se jednou naprdla a řekla si, protoe mi tvalo e přiblině 25 letej kluk seděl a nad ním já a vedle mě vyloeně babka a kdy nepustil ani jí, tak jsem řekla jestli by mi pustil e jsem v osmém měsíci.
Není tady
Jetě bych měla malou věc na zamylení k cestování těhotných v MHD.
Někdy toti nejde dost dobře poznat zda dotyčná je těhotná, či jenom dobře najezená. Co můe být někdy důvodem, proč si nikdo nevimně, nebo radi nevimne. Take - říkat si o uvolnění místa.
Jinak slunost a vztřícnost spolucestujících nehodlám komentovat. To by se někdy člověk pozvracel nejen kvůli houpání busu.
Není tady
EVICE: no to je pravda,ale ja jsem jinak pomerne stihla(dalo by se rict ze byla pred tehu:) a pred sebou jsem tahla desetikilovy pupek:), kdyz jsem chodila do prace, a nic:( bylo mi to skoro az lito, ze jsou lidi fakt takovy, kdyz jsem se divala po oblicejich videla jsem, jak uhybaji pohledem a delaji ze tam nejsou:(
Není tady
Já osobně mám z Prahy docela dobrou zkuenost. Pustili mě sednout zhruba v polovině případů, kdy jsem někam jela a nezbylo na mě místo k sezení. Podotýkám, e jsem byla okolo 20tt Nosila jsem ale přiléhavý svetr a na to přiléhavý kabát zapnutý jenom do pasu, take břicho lo vidět dobře Ale teď u v MHD jezdit nebudu, take mám klid
Ale jinak - kdyby nebylo místo a chtěla bych si sednout, a nikdo mě nepustil, tak si klidně řeknu.
Upravil(a) yellow108 (4. 4. 2008 15:37)
yellow: tak ja jezdila z prace i do prace, tremi dopr. prstredky a napocitala bych pripady kdy me pustili sednout na prstech ruky:( a vetsinou opravdu dámy ve strednich letech:(
Není tady
Já jsem se opravdu hodně divila, ale v rozmězí 3 týdnů mě pustili tak 10 x sednout...
Do práce jsem taky dojíděla třemi dopr. prostředky (tram-bus-metro) Často jsem toti jezdila z konečné a nebo na mě místo zbylo. Jinak mě poutěli napůl chlapi i enský, ale vdycky okolo 50 let.
Upravil(a) yellow108 (4. 4. 2008 15:45)
Asi vypadám zoufale, jinak si to nedovedu vysvětlit
Spí mě trochu zarazilo, e třeba ve stejný den, co mě někdo pustil sednout, mě nějaká mamina s kočárem poádala, jestli jí ho pomohu vynést nahoru.... A kdy jsem řekla, e ne, protoe jsem těhotná, tak se na mě koukaly jak na... (stalo se mi to 2x).
Upravil(a) yellow108 (4. 4. 2008 15:58)
Jo cestování v těhu byl fakt záitek
móckrát se mi stalo,e mě někdo zasedl místo,nebo nepustil sednout a hrozně mě to rozčilovalo(a jsem od jedné dobré due dostala tričko s nápisem,e nejsem tlustá jen těhotná - bohuel v angličtině,take to nemělo ten správný efekt )
Jednou jsem sama poutěla sednout paní,která byla o trochu těhotnějí ne já a měla malou holčičku. Fakt nikdo jiný nezvedl zadek,aby jí pustil .
No teď jsem se do busu jetě neodváila a řidičák nemám,take běhám pěky
Není tady