19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Prosím prosím, poraďte, jak udělat krásný vánoční věnec na vánoční stůl... Kde co sehnat, jaké znáte fígle, čím to zdobíte vy... Děkuji
Není tady
Já si dělám věnce na dveře celoročně podle ročních období. Na zimu mám podklad z polystyrénu nebo slámy (koupí v květinářství nebo v Baumaxu) , v lese si nastříhám větvičky ze smrku, na zahradě větvičky z různých okrasných stromů a věnec pomocí drátku obtáčím a tak připevňuju větvičky. Pak věnec dozdobím např. slaměnými ozdobami, perníčky, suchými květinami, různými malými jablíčky (je tolik věcí v obchodech nebo v přírodě). Ozdoby připevňuju tavnou pistolí. Krásně ve drí a pak to jde krásně sundat a očistit. Pokud chce věnec na stůl, můe ho ozdobit jetě svíčkami, ale raději bych je nezapalovala
Není tady
Postup mám vlastně stejný jako jsem.sva, upřednostňuju ale sláměný věnec, protoe se do něj lépe zapichují větvičky a zdá se mi být "přírodnějí".
Např.
Z loňského věnečku - půvdně kupovaného na trhu - si můete malým dozdobením dotvořit úplně novou dekoraci. Odpadá práce s tvarováním a vázáním základního kruhu.
Není tady
Není tady
Není tady
Není tady
Májo, krásné! Jsi ikulka! Snad se mi ten můj taky povede.
Není tady
Babucho, na tom není vůbec nic sloitého. Určitě bude krásný, přece bude tvůj
Není tady
Sice je tu diskuze o věnci,ale jednou jsem si udělala ozdobu,která se dá pověsit kdekoliv.Koupila jsem si polystyrénovou kouli a vechny různé druhy ořechů a oříků.Tavnou pistolí jsem ořechy lepila na tu kouli.Sem tam jsem nalepila i list břečanu.Samozřejmě nesmí chybět i provázek,který jsem připevnila a v místě ,kde je přichycen provázek ke kouli,navázala jsem mali.Vypadá to moc hezky.
Není tady
Markéto, ten věnec má moc hezký. Bylo by fajn, kdyby sem poslalo fotky věnců co nejvíce lidí, protoe a mi přítí rok dojde inspirace, tak by to mohlo dopadnout líp ne letos.
Jsem v návalu rodičovské něhy povolila synovi vybrat stuhy a svíčky a to co mi teď leí na stole je takový novobarokní a při velké míře tolerance moná i adventní věnec. Jak bude chvilka vyfotím a vloím jako odstraující příklad .D
Honey, nikde jsem nesehnala kouli, ale měla jsem v plánu tvůj nápad letos pouít.
Není tady
Honey napsal(a):
Sice je tu diskuze o věnci,ale jednou jsem si udělala ozdobu,která se dá pověsit kdekoliv.Koupila jsem si polystyrénovou kouli a vechny různé druhy ořechů a oříků.Tavnou pistolí jsem ořechy lepila na tu kouli.Sem tam jsem nalepila i list břečanu.Samozřejmě nesmí chybět i provázek,který jsem připevnila a v místě ,kde je přichycen provázek ke kouli,navázala jsem mali.Vypadá to moc hezky.
Viděla jsem podobnou dekoraci, jen v té kouli byly zapíchány pejle s navlečenými suenými vestkami, hrozinkami...na vnějím konci pejle byly nalepené hvězdičky a celé to viselo na stuze od stropu.
Není tady
Holky, to je nádhera! Přemluvily jste mně a letos udělám svůj 1. věnec!
Není tady
Tak to je ná skoroadventní letoní :
Není tady
Dekorace podle mého vypadá troinku jinak :
Svíčka z včelího vosku, hvězdička ze slámy ( snad vude k dostání) a vánoční řetěz: nadrobno nakrájené slupky citronu a pomeranče, kousky slámy, nastříhaná červená stuka a koření (namočené ve vodě noc dopředu) jako pepř, hřebíček. Efektní a dětem se líbí je také popcorn coby vločky.
Není tady
Přidávám taky ukázky věnečků,které jsem dělala.tyhle jsou na hřbitov,stačí přidat svíčku.
Upravil(a) penizek (5. 12. 2006 15:20)
Není tady
Upravil(a) penizek (5. 12. 2006 19:39)
Není tady
Jééé, to jsou nádhery jste moc ikovné
Já si věnec koupila, ale taky moc pěkný - a má keramické kalíky na čajové svíčky, co jsem uvítala. Nemusím hlídat dohořívající svíčky a případně je mohu doplnit. Jetě jsem to nikdy neviěla - a letos
Není tady
Tak já jsem to nakonec letos vyřeila větvemi tisu, které jsem dala do vázy a vánočně nazdobila.
Není tady
Penízku, nejvíce se mi líbí ten s oranovými svíčkami.
Není tady
Tak a protoe porvní věnec se mi nepovedl tak jsem učinila jetě opravné pokusy: První pro babičku a druhý variace na Cilčino téma - bábovka
Není tady
No a kdy jsme u bábovek tak sem vkládám jak dostávala bábovku sluka od pána jako poděkování na konci roku nebo při konci sluby:
Není tady
Holky, jak se sem vkládají fotky? Chtěla bych se pochlubit svými vánočními věnci a neumím to:-(
Není tady