19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Vechny Vás tímto zdravím a obracím se na Vás:
V naí vsi pravidelně pořádáme Mikuláskou zábavu pro děti - obvykle v sobotu od 14 - 17 hod, tj. 3 hodiny s hudbou- ivou, Mikuláem a 2 čerty.Doufám, e Mikulá a čert dorazí, ale vím, e nedorazí konferencierka, která obvykle s dětmi cca 2 - 14 let hraje různé hry a za hudby se jim nějak věnuje a zabavuje je. Obela mě hrůza, jestlie to zbyde na mě( jestlie někoho nevymyslím, či nepřesvědčím.
Dotaz: Co byste za hry nebo soutěe pro děcka navrhli/y? Něco jednoduchého, soutěe pro skupiny......hl. ve skupině jsou promíchaná děcka veho věku
Doposud si pamatuju, e se třeba obalovali záchodovým papírem - která skupina byla nejdřív, vyhrála, ale to se mi zrovna nezda....máte , prosím, někdo nějaký pouitelný nápad ???Help!!
Není tady
Michaelo, mě se vybavuje jenom, e jsme postavili do krouku idličky, bylo jí o jednu míň ne dětí, který soutěili a potom jsme chodili okolo a na povel učitelky jsme si museli sednout. Na koho nezbyla idle, tak vypadl. No ale nevím, jestli to půjde udělat v těch podmínkách, co tam máte.
Není tady
Tak já si pamatuju s lyáku - a to byla docela legrace.
V místnosti jsou čtyři rohy.(Označí je 1,2,3,4,) Hraje hudba, děti tancujou - stop hudba - děti se přemístěj do libovolného rohu. Ty má kartičky a jednu zvedne např. 2. Děti z rohu číslo 2 maj smůlu, vypadly ze hry.
A takhle se postupuje a do konce a zbyde jedno dítě - vítěz.
Není tady
No , taky mě napadla jetě jedna hra- hledání dvojic. V případě malých dětí by to byly dvojice z Večerníčků a pohádek. Např. Manka a Rumcajs, Pat a Mat atd. Ty obrázky se dají sehnat v papírnictví jako Pexeso.
Není tady
:-)))
idličková bude bezva!!!
hledání dvojic - tak se nejdříve večerníčky a to ostatní naučím.....
( já s dětmi nemám zkuenosti......ale neva, zvládla jsem jiná ( sorry, napíu zvířátka..., ale myleno dobře..)
to s těmi rohy, asi nepůjde, kolem stěn a tudí i v rozích budou stoly a idle a mamínci a tatínci....
ale Ď!!!jetě něco přidejte, byla jsem na mrtvici, ale u je mi lépe!
Není tady
1. Hlava nebo lev: před zahájením hry se kadý hráč rozhodne, jestli bude hlava, nebo lev. "Hlava" má jednu ruku poloenou na hlavě a "lev" má ruku za zády. (Děti je moné rozpočítat.) Na povel začne honička. Kdo dostane babu, změní se ve znamení toho, od koho ji dostal. Cílem je "obrátit" vechny na své znamení. Vhodné na rozehřátí.
2. Udělají se dvě řady (i více), na začátku stojí vichni čelem k vedoucímu (za sebou). Na povel se první v řadě otočí, plácnou člověka za sebou po rameni a zůstanou otočení zády k vedoucímu. Jde o to co nejrychleji předat toto gesto a otočit celou řadu. Mono otáčet i nazpět. Vítězí nejrychlejí drustvo.
3. Opět drustva. Cílem je přenést prázdnou odzátkovanou PET láhev z jedné strany místnosti na druhou pouze za pomoci obyčejného brčka. Brčko se nesmí upravovat, láhev se nesmí dotknout účastníků ani podlahy. Soutěící musí stát na jednom místě. Vyhrává nejrychlejí drustvo.
4. Pantomimická tichá pota - skupina si předává formou tiché poty nějaké gesto nebo sled pohybů. Je potřeba nějaká zástěna nebo monost dret část soutěících tak, aby předvádění viděl vdy jen jeden. Nezávislá porota vyhodnotí, která skupina předala gesto v nejvěrnějí podobě.
Děti mají rádi nafukovací balonky, tak pokud má dostatek "nafukovačů" - kadému dítěti se přiváe na nohu balonek,ten si musí hlídat a přitom se snait ničit balonky ostatních, dupnutí nebo pendlíke. U malých asi spí tím dupnutím.
Není tady
Na kolní akademii u dcery byla soutě o největího jedlíka a tohle číslo mělo asi největí úspěh. Soutěili dobrovolníci v pojídání chlebíčků v nějakém časovém limitu. Moná by se dala vymyslet nějaká varianta pro nejmení děti, aby nebyl sál jako po zemětřesení, nebo se děti nedusili jídlem..., ale je to taky o financích.Určitě by se snadno řekne - koupí se pár bryndáků, uvaří se pár talířů kae (koupí banánů)....
Není tady
Taky je dobrý oblíkání - buď po drustvech nebo jednotlivcích. Kadý má stejnou hromádku oblečení - tepláky, svetr, bundu, ponoky, álu, kulicha, třeba i lyařský boty atd. a to vechno na sebe musí navlíknout. Zase je to na čas - kdo je "oblečenějí", vyhrál. Pro prcky třeba jen rukavice, álu, čepičku a čím starí děti, tím víc přidat.
Určitě se bude tancovat - dvojice mají mezi čely jablíčko, balónek (něco kulatého), komu při tanci spadne, vypadává, a zůstanou poslední dva.
Na polystyrénovou desku namalovat osla bez ocasu. Desku opřít třeba na idli. Ocásek (copánek z vlny, látky, provázku) má na konci větí pendlík. Dítě stojí před obrázkem (čím mení, tím blí), prohlídne si ho, pak se mu zaváou oči a ono se snaí zapíchnout ocas na správné místo. Můou soutěit po jednom i po drustvech, počítají se správné pokusy.
Hlavně nezapomeň na odměny pro vechny - kadý by měl dostat alespoň bonbón.
Taky mívá úspěch tombola, i kdy to není zrovna soutě. Prostě rodiče donesou "něco" (nemusí to být nové, klidně třeba jednoho plyáka z těch 50, co se jim doma válí), kadá věc dostane lístek s číslem, kadé dítě při příchodu taky a ke konci zábavy se losuje. V podstatě se přesunou věci z jedné rodiny do druhé, take finančně ádný problém (čísla se dají klidně vytisknout na počítači a nastříhat), ale mívá to úspěch.
Není tady
díky, bedlivě čtu....
Není tady
Co třeba rozdělit děti do dvou drustev a závodit ve skákání v pytli. Nebo třeba které skupině se nedjřív povede doběhnou tam a zpátky s pálkou na které mají pinpongový míček a nesmí jim spadnout, kdy ano, musí na začátek. Nebo třeba soutě ve skládání puzzle...jetě budu lovit v paměti.
Jo a taky třebá hádání, napíe se na lístěčky buďto nějaké povolání nebo filmy pohádky, vyberou se "herci" a ostatní musí uhádnout.
Není tady
A nebo závod. Do lahví s dětským dudlíkem se nalije třeba limonáda a kdo ji nejdřív vypije. Tohle je u nás na karnevalu zvlá oblíbené. Nebo se namotá na angličáka provázek, druhá strana na kus klacíku a kdo autíčko co nejdřív namotá na klacík.
Není tady
Kdy tak čtu Heleny nápad s polystyrénovou deskou, tak co z ní udělat třeba hlavu medvěda, vymalovat barvama a vyříznout velkou tlamu a děti by do ní prohazovaly na určitou vzdálenost míčky. ikovnějí vyhrává. Já jednou takhle byla s dětma na den dětí v dětském domově a tam měli připraveno tolik her - jen si vzpomenout. Jo bylo tam přetahování lanem. Kdy si vzpomenu, tak jetě připíu.
Není tady
A co takhle udělat třeba i z toho polystyrenu jako rybičky. Vymalovat je, aby byly hezké a udělat do toho nějaký kolečko a pak jako ty rybičky v pomyslném kruhu chytat na háček zavěený třeba na klacku.
Upravil(a) Nikiska (16. 11. 2006 13:09)
Není tady
My chodíme na Mikuláskou od mani z práce. Sice tam ten mikulá teda není, ale dostanou balíčky a mají vdy program třeba s kouzelníkem atak. Nafukují balónky, ale co nejvíce děti baví je to, e si můou tancovat na nějaké dětské písničky. Vichni tancujou a skákají a hrozně jsou z toho hotový.
Není tady
Balíčky budou pro kadé dítě, řeknou i kadý básničku, či zazpívají, je tam ivá hudba, take děti tancují...take na zaplnění jsem myslela pár her - a od vás chytám nápady....díky
Já bych jim vymyslela soutěe :které drustvo bude nejrychleji počítat, ale to by mi daly( ty děti)...:-)))
Není tady