18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím, raďte. Cokoli, co se dá z květáku udělat.
Není tady
já dělám polévku, klasický smaený v trojobalu - smaím ho syrový;pak na mozeček,taky je dobrý uvařený, posypaný sýrem a krátce zapečený, pak jetě placičky - ty taky můou býr ze syrového květáku ....
já vám jasný, e je to moje oblíbené jídlo ...
Není tady
Navíc jetě dělám květákový nákyp,jinak to samé co ivca.Taky ho miluju.
Není tady
Květákové karbanátky se unkou a sýrem
1 mení květák, 50g strouhaného sýra, 50g unky, 1 vejce, strouhanka,sůl
Květák uvaříme v osolené vodě, vyndáme, necháme okapat a vidličkou rozmačkáme. Přidáme nadrobno nastrouhaný sýr, najemno nasekanou unku, vejce a trochu strouhanky. Ve důkladně propracujeme, vytvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a smaíme dozlatova.
Není tady
sněhurko - nejhorí je to, e věci z květáku jím a do úplného bezvědomí a následného nafouknutí, pak si připadám jako vzducholoď ....
Není tady
ivca napsal(a):
sněhurko - nejhorí je to, e věci z květáku jím a do úplného bezvědomí a následného nafouknutí, pak si připadám jako vzducholoď ....
No jo,to já taky,ale mě natěstí nenafukuje.Ale nejhorí je,e já koupím největí květák co mají,obalím ho s tím,e bude i na druhý den,ale pak chodím,udibuju usmaený květák z kastrolu,a ádný není a druhý den musím vařit.Můj dvou a půlletý kluk jí květák nejradi jen vařenej a to se pak vznáí,je schopen sníst půl květáku najednou.Ale co,hlavně,e nám chutná.
Není tady
my s dcerou sníme klidně na posezení ten největí květák, pak ale máme obě dost
teď jsem si oblíbila i brokolici - zrovna jsem jednu docela velkou koupila - u se těím
Není tady
Kačko zkus kouknout na labuníka. Zadej si do vyhledávače Labuník recepty. Najde jich tam nesčetně.
Upravil(a) Nikiska (16. 11. 2006 12:37)
Není tady
Květák po arabsku
Hlávku květáku uvaříme ale né do úplně měkka - rozkrájíme na plátky.
Připravíme se kaičku z mléka, hl.mouky, vejce, soli, pepře a jemně nasekaného koriandru.
Plátky v kaičce obalíme a smaíme do zlatova na oleji.
Podáváme s bramborem a s omáčkou z jogurtu a česneku.
Není tady
ZAPĚČĚNÝ PLNĚNÝ KVĚTÁK
1 květák, 300 g mletého masa, 1 vejce, sůl, pepř, 1 rohlík nebo emle, 300 g tvrdého sýra
Omáčka: 4 líce hladké mouky, 3 líce oleje, mléko podle potřeby, 100 g strouhaného sýra, sůl, bílý pepř
Celý květák uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Necháme odkapat. Maso smícháme s vejcem, namočenou a vymačkanou emlí nebo rohlíkem, osolíme, opepříme. Květák otočíme spodem nahoru a do mezer natlačíme maso. Tvrdý sýr nakrájíme na hranolky a z vrchní strany květák propikujeme hranolky sýra. Květák vloíme do vymazaného pekáče. Z oleje, mouky a mléka uvaříme beamel, osolíme, okořeníme bílým pepřem a vmícháme sýr. Omáčkou přelijeme květák a dáme do trouby pomalu péct, aby se maso propeklo.
Není tady
Květak na kari:
květak rozebrat a povařit, na tuku orestovat cibuli, do toho nasypat kari, troku pomíchat, pak přidat nasekaný květák ( jako na mozeček ), vecko jetě trochu orestovat a pak zalít lehačkou, provařit, pokud je to moc řídké, zahustit líčkou solamylu rozmíchaného v troce vody.
Samozřejmě taky osolit a opepřit.
Upravil(a) mia (16. 11. 2006 19:09)
Není tady
Ten Jasminčin recept mě decela zaujal, musím to taky vyzkouet. Já květák zapékám tak, e ho uvařený do měkka nasekám na drobnějí kousky, smíchám s nakrájenou uzeninou a strouhaným sýrem, zaliju to rozlehaným vejcem, osolím to, okořením, promíchám a dám do trouby zapect.
Není tady
Dělám to taky jak Modroočka, jenom zaleju místo vajíčkem tak beamelem.
Není tady
Tak to zkusím i na ten Blančin způsob.
Není tady
Uvařit vejce na tvrdo a udělat si opraenou stouhanku na másle. Tím vím posypat uvařený květák a k tomu nové brambory s paitkou...dobrota
Není tady
posilam odkaz na spoustu receptu http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … p;todo.y=5
Není tady
Mám jeden výborný recept, je to variace na květák na mozeček, ale je to jiné - jedli ho i ti, kteří by jinak obyčejný mozeček nevzali do pusy. Fakt doporučuji!
ZAPEČENÝ KVĚTÁK
- květák,
- cibule,
- anglická slanina,
- salám (nějaký měkký - např. Junior),
- eidam,
- vejce,
- sůl, pepř, polévkové koření.
osmahne cibulku, na ní anglickou slaninu, salám na kostičky (třeba Junior), a bude osmaené, tak k tomu přidá květák (uvařenej, nakrájenej na kousky jako kdy dělá na mozeček), nastrouhá na to eidam (velký struhadlo), vajíčko. Ve smíchá, okoření (pepř, sůl, dobrý je i takový to polévkové koření) a dá zapéct.
Není tady
Krémová květáková polévka s kuřecím masem: 2 kuřecí prsíčka nakrájet na nudličky, osolit a opepřit, v kastrolu na oleji opéct, vyndat. Do kastrolu vloit na růičky rozebraný/pokrájený květák, zalít vodou jen tak, aby byl ponořený, přidat slepičí bujón (kostku), vařit doměkka. Pak rozmixovat, vrátit do polévky maso, dosolit a dopepřit a zjemnit smetanou.