29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím, raďte. Cokoli, co se dá z květáku udělat.
Není tady
já dělám polévku, klasický smažený v trojobalu - smažím ho syrový;pak na mozeček,taky je dobrý uvařený, posypaný sýrem a krátce zapečený, pak ještě placičky - ty taky můžou býr ze syrového květáku ....
já vám jasný, že je to moje oblíbené jídlo ...
Není tady
Navíc ještě dělám květákový nákyp,jinak to samé co ivca.Taky ho miluju.
Není tady
Květákové karbanátky se šunkou a sýrem
1 menší květák, 50g strouhaného sýra, 50g šunky, 1 vejce, strouhanka,sůl
Květák uvaříme v osolené vodě, vyndáme, necháme okapat a vidličkou rozmačkáme. Přidáme nadrobno nastrouhaný sýr, najemno nasekanou šunku, vejce a trochu strouhanky. Vše důkladně propracujeme, vytvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a smažíme dozlatova.
Není tady
sněhurko - nejhorší je to, že věci z květáku jím až do úplného bezvědomí a následného nafouknutí, pak si připadám jako vzducholoď ....
Není tady
ivca napsal(a):
sněhurko - nejhorší je to, že věci z květáku jím až do úplného bezvědomí a následného nafouknutí, pak si připadám jako vzducholoď ....
No jo,to já taky,ale mě naštěstí nenafukuje.Ale nejhorší je,že já koupím největší květák co mají,obalím ho s tím,že bude i na druhý den,ale pak chodím,uždibuju usmažený květák z kastrolu,až žádný není a druhý den musím vařit.Můj dvou a půlletý kluk jí květák nejradši jen vařenej a to se pak vznáší,je schopen sníst půl květáku najednou.Ale co,hlavně,že nám chutná.
Není tady
my s dcerou sníme klidně na posezení ten největší květák, pak ale máme obě dost
teď jsem si oblíbila i brokolici - zrovna jsem jednu docela velkou koupila - už se těším
Není tady
Kačko zkus kouknout na labužníka. Zadej si do vyhledávače Labužník recepty. Najdeš jich tam nesčetně.
Upravil(a) Nikiska (16. 11. 2006 12:37)
Není tady
Květák po arabsku
Hlávku květáku uvaříme ale né do úplně měkka - rozkrájíme na plátky.
Připravíme se kašičku z mléka, hl.mouky, vejce, soli, pepře a jemně nasekaného koriandru.
Plátky v kašičce obalíme a smažíme do zlatova na oleji.
Podáváme s bramborem a s omáčkou z jogurtu a česneku.
Není tady
ZAPĚČĚNÝ PLNĚNÝ KVĚTÁK
1 květák, 300 g mletého masa, 1 vejce, sůl, pepř, 1 rohlík nebo žemle, 300 g tvrdého sýra
Omáčka: 4 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje, mléko podle potřeby, 100 g strouhaného sýra, sůl, bílý pepř
Celý květák uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Necháme odkapat. Maso smícháme s vejcem, namočenou a vymačkanou žemlí nebo rohlíkem, osolíme, opepříme. Květák otočíme spodem nahoru a do mezer natlačíme maso. Tvrdý sýr nakrájíme na hranolky a z vrchní strany květák prošpikujeme hranolky sýra. Květák vložíme do vymazaného pekáče. Z oleje, mouky a mléka uvaříme bešamel, osolíme, okořeníme bílým pepřem a vmícháme sýr. Omáčkou přelijeme květák a dáme do trouby pomalu péct, aby se maso propeklo.
Není tady
Květak na kari:
květak rozebrat a povařit, na tuku orestovat cibuli, do toho nasypat kari, trošku pomíchat, pak přidat nasekaný květák ( jako na mozeček ), všecko ještě trochu orestovat a pak zalít šlehačkou, provařit, pokud je to moc řídké, zahustit lžíčkou solamylu rozmíchaného v trošce vody.
Samozřejmě taky osolit a opepřit.
Upravil(a) mia (16. 11. 2006 19:09)
Není tady
Ten Jasminčin recept mě decela zaujal, musím to taky vyzkoušet. Já květák zapékám tak, že ho uvařený do měkka nasekám na drobnější kousky, smíchám s nakrájenou uzeninou a strouhaným sýrem, zaliju to rozšlehaným vejcem, osolím to, okořením, promíchám a dám do trouby zapect.
Není tady
Dělám to taky jak Modroočka, jenom zaleju místo vajíčkem tak bešamelem.
Není tady
Tak to zkusím i na ten Blančin způsob.
Není tady
Uvařit vejce na tvrdo a udělat si opraženou stouhanku na másle. Tím vším posypat uvařený květák a k tomu nové brambory s pažitkou...dobrota
Není tady
posilam odkaz na spoustu receptu http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … p;todo.y=5
Není tady
Mám jeden výborný recept, je to variace na květák na mozeček, ale je to jiné - jedli ho i ti, kteří by jinak obyčejný mozeček nevzali do pusy. Fakt doporučuji!
ZAPEČENÝ KVĚTÁK
- květák,
- cibule,
- anglická slanina,
- salám (nějaký měkký - např. Junior),
- eidam,
- vejce,
- sůl, pepř, polévkové koření.
osmahneš cibulku, na ní anglickou slaninu, salám na kostičky (třeba Junior), až bude osmažené, tak k tomu přidáš květák (uvařenej, nakrájenej na kousky jako když děláš na mozeček), nastrouháš na to eidam (velký struhadlo), vajíčko. Vše smícháš, okořeníš (pepř, sůl, dobrý je i takový to polévkové koření) a dáš zapéct.
Není tady
Krémová květáková polévka s kuřecím masem: 2 kuřecí prsíčka nakrájet na nudličky, osolit a opepřit, v kastrolu na oleji opéct, vyndat. Do kastrolu vložit na růžičky rozebraný/pokrájený květák, zalít vodou jen tak, aby byl ponořený, přidat slepičí bujón (kostku), vařit doměkka. Pak rozmixovat, vrátit do polévky maso, dosolit a dopepřit a zjemnit smetanou.