29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím o radu, ve vaření jsem docela nováček. Jak upéct kachničku? Co všechno přidáváte?
Děkuju.
Není tady
Ke kachně vždy přidávám nakrájené jablíčka, je to chutnější. Peču pomalu, déle, ze začátku zakryté, pak odkryté podlévám výpekem na pěknou kůrčičku. Nejraději kupuji jen kachní stehna, je to dříve upečené.
Není tady
jen sůl a kmín. Péci zvolna.
Není tady
briza3 napsal(a):
jen sůl a kmín. Péci zvolna.
Já navíc na kachnu dávám majoránku .
Není tady
já přidávám také jablka - jemně nakrájená, rozvaří se do omáčky. A taky trochu celeru, je výborný do omáčky a provoní ji. Na kachnu dávám mletý kmín, pepř a sůl. potřu ji medem, pak na ní koření skvěle drží a má kůrčičku. Protože to je přítelovo zamilované jídlo (spolu se svíčkovou - prostě miluje "snadná" jídla ), připravuju 2 druhy zelí. Nastrouhám je, osmahnu cibulku na oleji, přidám zelí, dusím doměkka, ochucuju kmínem, česnekem,solí, pepřem, octem, vše dle chuti. no a pak dělám pbramborové knedlíky, receptů je na netu hodně.
souhlasím s nákupem stehen, lépe se s nimi při pečení manipuluje, když je polévám omáčkou atd. a nemusím porcovat
Není tady
kachnu považuju za pochoutku, peču jí den dopředu - podliju vodou, dám sůl a kmín a to je všechno. tak dvě hodinky, pak vypnout. druhý den jí naporcuju, a opět peču -tak dvě hodinky, během toho jí polívám výpekem a celou dobu jí mám přiklopenou. tady ještě přidávám recept na nějaké trošku jiné kachýnky.
http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … iculty=all
Není tady