29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tohle je jistě příšerné a otec je ožrala, ale nějak mi uniklo jak jsi přišla na to pedofil...
Taky nevím, jak by ti mohl poradit někdo o tom, jak se máš k němu chovat, když jsme jeho a situaci u vás nikdy neviděli - když ty to tam znáš a sama nevíš.Na to abys snad navštívila raději psychologa?
Není tady
Psala jsem, že můj příspěvek sem moc nepatří, pedofil není. Jeden z příspěvků se tu kolem alkoholu točil a já na tohle téma jinou debatu nenašla. Pravda, mohla jsem založit jiné téma...
Ptala jsem se na názor. Je jasné, že psycholog by mi zřejmě poradil, ale spíš by si asi chtěl popovídat s matkou a otcem a k tomu stejně nedojde. Spíš jsem počítala s tím, že někdo může mít podobnou zkušenost.
Není tady
maya napsal(a):
Ach jo, je mi trapný tady tuhle věc rozebírat, ale nevím, jestli nejsem zaujatá, a tak by mi možná pomohlo, kdybych si mohla přečíst i názory jiných lidí.
Včera jsem zažila docela šok. Prohlíželi jsme si s manželem na počítači fotky, které fotil můj otec (můj manžel mu nabídl, že mu pro jistotu udělá kopie cédéček s fotkama). Věděli jsme, že na těch fotkách bude i naše pětiletá dcera. Takže jsme si je prohlíželi a oba jsme konstatovali, že nám není příjemný ani sympatický, jak děda fotí naši dceru jako nějakou dospělou ženskou a schválně od ní chce, aby pózovala a tvářila se jako modelka. Když přišly fotky, kde dcera "svůdně" kouše do banánu, tak už mě to docela naštvalo. Ale pak nám doslova spadla brada: následovalo několik fotek, kde naše malá leží úplně nahá (po koupání v bazénku) v takových pozicích, o kterých si myslím, že ji musel instruovat děda, protože takhle "detailně propracované" by je sama od sebe nevymyslela. Nejneuvěřitelnější je pro mě to, že si dokonce dovolil ji vyfotit s nohama od sebe... Udělalo se mi z toho i fyzicky špatně a začala jsem brečet. Vzpomínala jsem si i na jiné, mírně řečeno "divné" otcovo chování - např. když se dcera jednou převlíkala, naprosto nepokrytě jí civěl do rozkroku. Nebo jsem slyšela (byla jsem zrovna ve vedlejším pokoji), jak děda naši malou nějak lechtá nebo pošťuchuje a ona mu říkala, že nechce a ať jí to nedělá. Odpověděl jí na to svým klasickým "chlípáckým" hlasem, kterým s ní mluví dost často, něco v tom smyslu, že někdy zlobí - jako třeba teď, když nechce, aby ji lechtal.
S otcem mám hodně špatný vztah. Vážím si na něm hodně mála věcí a naopak je spousta toho, co se mi na něm vysloveně hnusí. Mj. je to právě jeho "slizkost", nebo jak bych to slušně nazvala, v jeho sexuálním vyzařování, které z něj čiší na sto honů. Pokud si vzpomínám, tak minimálně od mojí puberty až doteď se štítím každého jeho dotyku a je mi to hodně nepříjemné, kdykoli se snaží o nějaký kontakt se mnou. Zní to možná jako banalitka, ale když jsem dospívala, měla jsem docela slušné trauma z toho, když jsem musela poslouchat z ložnice za zdí jeho hekání a jiné "zajímavé" zvuky při jeho častých aktivitách... Teď to možná vyznívá tak, že jsem puritánka, ale dovoluju si tvrdit, že je to přesně naopak. Ale naskakuje mi husí kůže v souvislosti s otcem. Zlobím se na něj i proto, jak se chová k mojí mamince - neustále ji slovně ponižuje a snad ve všech směrech ji využívá (jak mi kdysi maminka naznačila, choval se k ní jako sobec i v posteli).
Teď nevím, co mám dělat. Mám na tátu hrozný vztek za to, že mohl zneužít důvěřivosti tak malýho "bobka", který absolutně nemá páru o tom, co některý věci znamenají a nemůže se sám za sebe bránit. Myslela jsem si, že kvůli tomu, že já se s tátou nesnesu, nemusím tím připravit i dceru o jejího dědu (to, že např. naprosto nerespektuje mě ani manžela v různých otázkách výchovy a dovoluje malé i v zásadnějších věcech to, co my ne, jsem brala jako nutné zlo). Ale teď mi připadá, že tohle už možná nemusí být legrace. V žádným případě nechci dopustit, aby se na naši dceru díval jako na sexuální objekt a možná jí nastavil v téhle otázce do hlavy "program", který by ji třeba mohl ovlivňovat i v budoucnosti. Ale jak ji máme ochránit? Pokud jde o mě, přerušila bych s otcem veškerý kontakt (nejen kvůli tomuhle). Ale myslím, že to nemůžu udělat. Jednak kvůli mé mamince, které si naopak nesmírně vážím za to, jaká je, a rozhodně si nezaslouží, aby přišla o vnučku. A i dcera, když jedeme na návštěvu za mýma rodičema, se tam vždycky hrozně těší - hlavně na babičku, ale i na dědu. Přemýšlela jsem, že bych třeba dceři řekla, ať se před dědou nepřevlíká. Ale jak jí mám vysvětlit, že je v pořádku, když ji třeba koupe její tatínek, ale děda nesmí?
Omlouvám se za tu délku příspěvku, ale asi jsem to potřebovala ze sebe vypsat a taky jsem chtěla vysvětlit okolnosti. Budu ráda, když mi napíšete, jak to vidíte vy - děkuju.
Jak to vlastne vsechno dopadlo?
Není tady
Betko, tak to máš děvče teda kříž. Nedovedu poradit, sama jsem měla moc hodnýho tátu a vím, jakou důležitou roli táta hraje v životě dítěte. Snad jen . pokusila ses na tohle téma s maminkou mluvit? otevřeně jí říct, jak se cítíš? Jaké obavy máš? Tvoje maminka přece není určitě tak stará, aby rezignovala úplně na všechno - třeba si myslí, že zachovává rodinu "kvůli dětem" a nedochází jí, jak to vidíš Ty?
Není tady
Betko,
jako bys mluvila o mé tchýni a tchánovi ....on tedy již od podzimu nežije, ale do té doby, ač neustále v lihu( postupně furt přikrmoval), tak tchýně na něj nedala dopustit, to bylo furt táta sem, táta tam, ale táta doma ani nehnul prstem, co dřív vydělal, později důchod, to pochopitelně i propil a prokouřilůa tchýně i pravidlne chodila za něj platit dluhy do hosp...cca měsíčně propil 10 tisíc.....ale nikdo proti němu něsměl nic říct....
Mne a mé rodiny se to v podstatě netýkalo, takže jsem z toho měla pouze srandu - protože co jiného.On sice pil, ale zase tchýni neomezoal, mohla si jet kdykoliv kamkoliv, takže byla v podstatě happy...
V podstatě si do života nekecali......
Není tady
"svůdně" kouše do banánu - třeba jí prostě chutnal......... já nevím. Zajímalo by mě jedno. Píšeš : "OBA JSME KONSTATOVALI"...... kdo první, koho to první napadlo ? (myslím, jestli tebe nebo manžela)
Upravil(a) mashanka (2. 4. 2007 11:37)
Není tady
Mně totiž přijde, že kdyby si chtěl děda fotit prasečinky, prostoru by k tomu měl dost, když tam malá bývá, ale proč by vám je posílal mailem - možná je to skutečně jen váš paranoidní dojem - proto jsem se ptala, koho to první napadlo. Jako matka bych se snažila, vidět věci v souvislostech a sledovat dění kolem sebe - hlavně pod světlem, kde bývá tma
Není tady
Rozhodla jsem se, že napíšu k tomuhle tématu ještě poslední příspěvek, abych tedy řekla, jak to nakonec všechno "dopadlo": O Vánocích měl manžel s mým otcem na tohle téma rozhovor. Nechci to sáhodlouze popisovat, ale manžel z toho prý měl pocit jistoty, že to děda opravdu nemyslel jako nějaké po*no. Kromě toho jsme pár týdnů nato navštívili s otcem i psychologa - ne kvůli tomuto tématu, ale obecně kvůli našim velmi špatným vztahům. Pan psycholog na mě i na manžela zapůsobil nad očekávání dobře, musím říct, že jsme si vzájemně doopravdy sedli. O samotě jsem s ním mluvila i o svých obavách z těch fotek a ptala se ho na jeho názor, zda nechávat dceru u prarodičů samotnou nebo ne. Řekl mi, že takhle velký dítě už si dokáže samo určit, co si chce nechat líbit a co ne. A ačkoli měl k mému otci velké výhrady (v podstatě si s jeho povahou vlastně nevěděl rady v tom smyslu, že je to velmi problémový člověk, který se ale nemůže změnit), přesto by určitě nechat na dceři, zda se s ním chce vídat nebo ne (což ona chce). Rizika zneužívání by se nebál, protože podle něj - pokud by otec něco takového plánoval - by k tomu měl příležitost už dávno. Od té doby jsme u rodičů nebyli a naše návštěvy u nich bohužel asi ani nadále nebudou příliš časté, ale snažím se to brát tak, jak to je. Takže to je celé resumé.
Není tady
Bože, mě je z toho úplně hrozně a mám husí kůži. Už NIKDY bych tam holčičku nedala. To je hrozné. Pokud tvůj otec nějaké sklony má, bude se to stupňovat. Nevěř iluzi, že pokud vy řeknete své přání, např. aby se před ním malá nesvlékala nebo ji nefotil, podřídí se. Bude mu to úplně jedno. Chápu, že je to pro tebe asi těžké, když na jednu stranu je to tvůj táta, ale nemůžeš si přece zahrávat s tak vážnou věcí. Vždyť by si své dceři zkazila celý život. Což je málo filmů a málo knížek o tomto problému?? Pokud tedy nechceš dělat zle, např. to někde udat - protože tohle by podle mě na udání bylo, když je to rodina, už bych tam dceru nedala. A maminka může přijet k vám. Přece nechceš čekat, až se něco stane. Dopustila by ses tím na své holčičce neodpustitelného hříchu (nemyslím to náboženky), prostě bys jí zkazila život. Vím, je to těžké, těžké je něco říkat a rozhodovat se, ale přece své dítě miluješ...
Není tady
Mayo, já jsem až teď přečetla tvůj konec.
Řekl mi, že takhle velký dítě už si dokáže samo určit, co si chce nechat líbit a co ne. - tohle řekl psycholog?? S tím tedy zásadně nesouhlasím.
Je to dítě, které se ještě za sladkosti a za hračku dá koupit a hlavně, vůbec neví, co je špatné a co dobré, protože je důvěřivé a věří ...
Rizika zneužívání by se nebál, protože podle něj - pokud by otec něco takového plánoval - by k tomu měl příležitost už dávno. - to je podle mě také nesmysl. Četla jsem knížku(dle skutečného příběhu), kde si otec počkal, až holčičce bude cca 10 let, do té doby jí jen osahával a nechal se osahávat ... prostě se to stupňovalo.
Nevím, ale mě doma nikdy nefotili s roztaženýma nohama, vyjma doby, kdy jsem jako 1 měsíční mimino ležela ve vaničce...
Hlavní asi je, že tam málo jezdíte a hlavně tvůj otec nemá příležitost s ní být o samotě.. Ale za sebe mohu říct, že bych to považovalo za neodpustitelné a ten člověk by pro mě skončil. Bohužel.
Není tady
KALIK napsal(a):
Já bych volil cestu tak, že bych mu zmíněné fotky ukázal a zeptal se ho na vysvětlení, proč jí takhle fotí a že se mi to nelíbí a že si nepřeji, aby něco podobného dělal. Tím bych to ukončil. Samozřejmě bych si dal pozor na jakejkoliv obviňující podtón.
Kaliku, máš děti? Máš holčičku??
Není tady
Myslím, že je jedno, kolik má KALIK dětí a jestli je mezi nimi děvčátko. Jeho názor považuji za logicky lidský. Měly by se brát v úvahu obě strany, jak otec, tak vnučka a obviňováním se nic nevyřeší.
Není tady
Není tady
Betka napsal(a):
Myslím, že je jedno, kolik má KALIK dětí a jestli je mezi nimi děvčátko. Jeho názor považuji za logicky lidský. Měly by se brát v úvahu obě strany, jak otec, tak vnučka a obviňováním se nic nevyřeší.
není to jedno. kdo má vlastní děti, soudí totiž jinak.
Není tady
Natynko, potěším tě, vlastní děti zatím nemám, nebo o nich nevím, ale to na věci nic nemění. Dal bych si vážného majzla obviňovat někoho z pedofilství, natož v rodině bez pádných důkazů. Všechno jsou jen dohady a nepodložené nařčení může v rodině udělat pěknou paseku.
Není tady
Opět musím souhlasit s Kalikem (a není to kvůli tomu háčku). Nemyslím si totiž, že když se člověk "odětí", změní se mu myšlení. Možná některých ženám, na chvíli, vlivem hormonů, to snad. Chápu, že vychovávat děti je odpovědnost, ale měla bys brát v úvahu, že vztah k otci je také velmi křehká záležitost. Nemám se svým otcem ty nejlepší vztahy a právě proto bych si podobné nařčení dobře rozmyslela.
Není tady
Mayo s odpuštěním....Na co čekáš????????????????????Toto je více než nechutné,zvrácené a tvůj otec je očividně "nemocný"
Zde bohužel nepomůže ona naivní domluva....Pedofil si nedokáže poručit a neumí ovládat své tělesné choutky!!!
Proboha chraň své dítě!!!!!! jsi jheho matka a je to tvůj úkol...I to čím nyní procházíte je pro tebe zkouškou...
Tvé pocity z dětství jsou na místě,tak se probuď ženo dříve nežli bude pozdě a přeji Ti abys více věř ila sobě asvému nejlepšímu rádci a tím je intuice.....
Není tady
Mám k tomu jen jednu poznámu. Za dobu svého působení na sociálce jsem se setkala s několika případy sexuálního zneužívání, z toho byl jeden vlastním dědečkem. Zneužíval vnučku od jejích osmi let až do 15 ti. Nikdo v rodině o tom nevěděl ( údajně) Připadá, Vám že ta dívenka byla dost velká na to, aby mohla říct ne? Jistěže byla, ale neudělala to. Z mnoha důvodů. Pana psychologa, který Ti mayo tohle řekl, bych poslala do pr.ele. Pardon.
Já osobně bych dítě s takovým člověkem o samotě prostě nenechala. Jezdila bych tam, stýkala se s rodiči, to ano, ale pod dohledem Tečka.
Není tady
Děkuju za názory. Jestli můžu poprosit, tak bych byla ráda, kdyby se tohle téma znovu neotvíralo. Napsala jsem, k čemu jsme s manželem došli a jak jsme se rozhodli. Pana psychologa rozhodně nikam posílat nechci - naopak na mě celkově zapůsobil jako neobyčejně fajn člověk a odborník se střízlivými (zkušenými) názory. Každý si sám musí vybrat to, co považuje za správné. Naše děti miluju a mám za ně samozřejmě plnou zodpovědnost, nicméně myslím, že jen já a můj manžel musíme v téhle situaci posoudit, co nám připadá nejlepší pro všechny lidi v naší rodině, kterých se to týká. Díky.
Není tady
maya napsal(a):
Děkuju za názory. Jestli můžu poprosit, tak bych byla ráda, kdyby se tohle téma znovu neotvíralo. Napsala jsem, k čemu jsme s manželem došli a jak jsme se rozhodli. Pana psychologa rozhodně nikam posílat nechci - naopak na mě celkově zapůsobil jako neobyčejně fajn člověk a odborník se střízlivými (zkušenými) názory. Každý si sám musí vybrat to, co považuje za správné. Naše děti miluju a mám za ně samozřejmě plnou zodpovědnost, nicméně myslím, že jen já a můj manžel musíme v téhle situaci posoudit, co nám připadá nejlepší pro všechny lidi v naší rodině, kterých se to týká. Díky.
Ja si ešte drzo dovolím pridať vlastný názor. Čo je najlepšie pre všetkých vo vašej rodine ? To si matka ? Snaď čo je najlepšie pre dcérku. Zdravý vývoj dieťaťa by mal byť podľa mňa to najdôležitejšie pre matku. A ten psycholog je IDIOT.
Stále mám pocit z tvojich príspevkov ako by to najdôležitejšie bolo zachovať kľud v rodine. Nie dcérka.
Není tady
Milá Mafio, indiáni mají jedno hezké přísloví: "Člověka nepoznáš, pokud měsíc nechodíš v jeho mokasínách." Ty jsi v mých "mokasínách" nechodila, a přesto je Ti nad slunce jasné, co je nebo není pro moji dceru nejlepší a jaká jsem matka. Zmiňovaného psychologa jsi neviděla ani vteřinu a nic Ti nebrání v tom označit ho za idiota. (Mimochodem, mně by se naopak nesmírně líbilo, kdyby se idioti podobného typu vyskytovali mezi lidmi co nejčastěji!) Na takové úsudky máš samozřejmě plné právo a já Ti je neberu, zároveň Ti je nebudu vyvracet, netoužím něco dál vysvětlovat nebo obhajovat, protože z názorů v téhle podobě si nemám co vzít - sorry.
Upravil(a) maya (8. 5. 2007 23:58)
Není tady
Milá mayo,
asi je ti nepříjemné, že se to tu stále otevírá. Zkus se vrátit do doby, kdy jsi ty sama v sobě začala řešit ten problém. Asi jsi musela mít závažné důvody k tomu, abys to sem vůbec napsala. A nebylo to pro tebe jednoduché vše popsat. Dneska se ti nelíbí, že sem lidé píší své názory. Co jsi tady tedy hledala?? To, co píšem, je pod vlivem tvých prvních příspěvků. A že už dnes nechceš nic řešit, to je věc druhá. Nikdo tady netvrdí, co je pro tvou dcerku nejlepší a jaká jsi matka. Jen se snažíme popsat, jak bychom v podobné situaci reagovali my. A ten psycholog, to soudím jen z toho, co ty jsi napsala, že řekl. A jestli to skutečně tak řekl, je to kretén. To teda sorry. A své názory k tomu, co ti řekl a jak to vidím, jsem psala už nahoře.
Jo, já mám taky ráda přísloví a citáty, třeba nesuď život, který si sám neprožil, nebo kdo nezažije, nepochopí. Ale pokud v tobě se někdy objevila jiskřička podezření na tvého otce, musela jsi k tomu mít sakra pádný důvod, právě díky životu, který jsi ve své rodině a se svým otcem prožila. Mě by nikdy nenapadlo mýho taťku takhle obvinit.
Po tvých prvních příspěvcích jsou nyní tvé reakce velice zvláští a souhlasím s tím, že to vypadá, jako bys chtěla především zachovat klid, klid v rodině. Protože kdyby bylo všechno v pořádku, psala bys úplně v jiném duchu.
A ještě k tomu, jak člověk soudí, pokud děti má a pokud nemá. Já děti mám ráda a vždycky jsem měla. I cizí. Ale někdo soudí jinak, až když má vlastní děti a pak si teprve domyslí, jaké by to bylo, kdyby někdo ublížil jeho dítěti, tomu uzlíčku, který si přiveze z porodnice, tomu miláčkovi, co tě pusinkuje na dobrou noc a říká ti, že jsi prostě ta nejlepší maminka úplně na celým světě a spoustu dalších krásných věcí. Já mám holčičku a věř mi, že kdyby jí někdo chtěl ublížit, byla bych schopná všeho.
Upravil(a) Natynka (9. 5. 2007 11:43)
Není tady
maya napsal(a):
Milá Mafio, indiáni mají jedno hezké přísloví: "Člověka nepoznáš, pokud měsíc nechodíš v jeho mokasínách." Ty jsi v mých "mokasínách" nechodila, a přesto je Ti nad slunce jasné, co je nebo není pro moji dceru nejlepší a jaká jsem matka. Zmiňovaného psychologa jsi neviděla ani vteřinu a nic Ti nebrání v tom označit ho za idiota. (Mimochodem, mně by se naopak nesmírně líbilo, kdyby se idioti podobného typu vyskytovali mezi lidmi co nejčastěji!) Na takové úsudky máš samozřejmě plné právo a já Ti je neberu, zároveň Ti je nebudu vyvracet, netoužím něco dál vysvětlovat nebo obhajovat, protože z názorů v téhle podobě si nemám co vzít - sorry.
Ja ti neradím čo máš robiť - konkrétne kroky urobíš ty, len ma zarazilo, že uprednostňuješ kľud v rodine (sama píšeš, že nechceš nikomu otočiť život naruby) pred dcerkou. Z tvojich príspevkov na mňa tak pôsobíš.
A ten psychoš je psychopat ! Aj psycholog je len človek a môže sa mýliť (hlavne ak medicinu prediskotekoval a predsa nejako preliezol skúškami). Radšej to konzultuj ešte aspoň s dvoma ďalšími odborníknmi. A ukáž im aj tie fotky. Ja by som zašla za sexuologom a detským psychiatrom, čo si na to myslia a na to vyjadrenie, že dieťa sa ubráni samo... to môže povedať len IDIOT. Za tým si stojím.
Není tady
Mayo, myslím, že toto vlákno je důležité třeba i pro někoho jiného než pro Tebe. Nemusíme se bavit konkretně o Tobě, ale všeobecně. Třeba o tom, že na prvním místě by se vždycky mělo chránit dítě a ne dospělý. Ten se třeba i s křivým obviněním vypořádá pořád líp, než zneužívané dítě. A může být "jen" osaháváno, nemusí hned dojít ke styku a ponese si tyto nepříjemné zážitky celý život. To je důvod, proč se k tomuto tématu pořád já osobně vracím. Už ani ne tak jen kvůli Tobě, jako kvůli jakémukoliv jinému dítěti. Lidé mívají často zavřené oči tam, kde by je měli mít do široka otevřené a pomoci! Možná do toho vkládám i trochu osobních důvodů, strýčka "osahávače" jsem zažila ve vlastní rodině. Můžeš hádat, jestli jsem to někomu řekla. Přitom šlo o jakoby letmé dotyky ( nevím kolik mi přesně bylo, ale žádný malý špuntík jsem už asi nebyla) ale intuitivně jsem cítila, že to není v pořádku, hrozně jsem se styděla a neřekla bych to ani za nic na světě. Jde o to, že tito lidé naprosto přesně ví, co mají svým obětem říkat a jak je držet v šachu, aby mlčely. ( maminka by byla smutná, kdybys jí to řekla, mohli by tě dát do dětského domova atd. Zkrátka vyvolají v oběti pocit, že si za to může sama!!!!) Proto mě děsně nadzvedl výrok toho psychologa ( může být jinak dobrý i sympatický) Takže znovu jsem se jen dostala k tomu, že svoje dítě bych chránila jakýmkoliv možným způsobem.
Není tady
Lueta má na 100% pravdu, pod to se můžu ze své vlastní (nepříjemné) zkušenosti podepsat.
Jsem už relativně stará kometa, ale ani po mnoha letech se s tímhle zážitkem nedokážu vypořádat.
Takže jen jedno: mayo, (i když už na tohle téma nechceš mluvit) chraň svoje dítě!