29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No když by ji teda vůbec nenaváděl v ničem, tak proč by měla tvá dcera tak sama od sebe roztáhnout nohy???
Odkud by jako na to přišla??? Nebo ten banán v puse, jak jsi to popisovala. Dětem nahota nevadí, je jim do určitého věku přirozená a nestydí se, ale nechovají se samy od sebe jak ty píšeš. Já bych s tím okamžitě něco udělala.
Není tady
Mayo, zcela jistě jednej! Chápu, že na pomyslné misce vah, leží i vztah s dědečkem tvé malé, ale ty máš odpovědnost, za svoji dceru, to ona je ta, která potřebuje tvoji ochranu, proto jsi její matka.
A ano, uznávám, že v tom dědeček může být jaksi "nevině", možná mu opravdu, ty momentky přišly jen vtipné, a proto mačkal spoušť, ale i ty cítíš, vzhledem ke tvé reakci, že to nebylo zrovna nejlepší. Rozhodně mu ony fotografie ukaž a pohovoř s ním o tom, je možné, že teprve až po té, co ony fotky uvidí, dojde mu, co vlastně nafotil .... ale jde o tvoje dítě a ty máš rozhodně PRÁVO NESOUHLASIT s jeho chováním a on by měl RESPEKTOVAT tvoje názory. Sama mám doma malou holčičku a proto vím, že jsou to takové malé herečky, co ta naše malá tu už předváděla .... a jak to umí se všemi dědečky a tatínkem , ach ano, mají to v sobě ta malá koťátka .... je i možné, že někde viděla, co neměla
, ale a to si dovolím znovu zopakovat, dědeček by ji rozhodně NEMĚL TAKTO FOTIT!!!!!
Víš, je opravdu možné, že to byla souhra náhod, asi to ti jde hlavou a nechceš proto na dědečka vyrazit s pomyslnou holí v ruce, ale je také dost možné, že se mu to focení a ty pózy opravdu líbily
a v tom případě jasným NE, vymezíš onu hranici. Pokud nebudeš reagovat, mohlo by následovat další focení a nakonec i osáhávání a ..... přiznám se, že ani raději by člověk neměl promýšlet ostatní...
Drž se holčičko a jednej, jednej ne kvůli sobě, ale kvůli tvé holčičce, protože ona za to stojí a pokud je dědeček soudný, musí uznat, že to bylo špatné.
Např. Lucie 27 píše, proč by měla dcerka sama od sebe roztáhnout nohy .... já dcerku mám a věřte mi, roztahuje je stále, dokonce si tam chce i strkat hračky ... jak Lucie 27 napsala, dětem nahota nevadí, svoje orgány nevnímají jako reprodukční, pro ně je noha, ruka, bříško, pipina i lulinek to stejné ... , ale ruku na srdce, fotíme je při tom .... zcela jistě NE! ´
Takže v sobě najdi sílu a bojuj za své dítě.
Není tady
Mayo, mám za to že by jsi měla uvažovat reálně a promluvit si s otcem i s matkou.Protože jestli cítíš že je to nepřístojné,neměla by jsi tomu dceru vystavovat.Na druhou stranu,fotografie jsme neviděli , a jen ty a tvé okolí ví co na nich je.Každopádně bych neargumentovala tím že dcera má dědu ráda a že není možné jí u prarodičů nechávat bez dozoru.vezmi rozum do hrsti a fotografie do kapsy a rozjeď se k rodičům sama.
Není tady
ja bych radila nerict nic a pri nejblizsi prilezitosti navrhnout otci, aby malou opet vyfotil, ze ty fotky byli opravdu super...... pokud by se opakovali, zakrocila bych razne, bo podruhe uz to nahoda byt nemuze, pokud by byli "normalni" asi to byla jen "chyba".
na druhou stranu, cim vic fotek ziskas, tim lepsi dukaz budes mit pro policii, pokud bys (ne ze bych to nekomu prala) budes jednou potrebovat.
Není tady
Děkuju vám všem za vaše příspěvky. Chceme si s otcem promluvit, až za rodičema pojedeme (což by mělo být o Vánocích - bohužel to není zrovna příjemný téma na sváteční atmosféru ...). Rozhovor si radši chceme i tajně nahrát - pro všechny případy. Podle toho, jak bude otec reagovat, se rozhodneme, jak se zařídíme dál - mj. jestli do všeho zasvětíme i mamku nebo ne. Když jsem o tom mluvila s manželem, měl na tohle stejný názor jako Fatima - že by to zatím mamince neříkal, protože už takhle si s tátou užije dost. Jinak jak mýho tátu známe, tak si oba myslíme, že je v zásadě dost zbabělý. Takže se nebojíme toho, že naše podezření by ho vedlo jen k větší opatrnosti, ale naopak předpokládáme, že ho to zastraší (on totiž navenek působí jako nejspořádanější občan, navíc se hojně pohybuje ve "vyšších kruzích", takže představa, že by podobná věc mohla prosáknout ven, by pro něj byla určitě příšerná). Tak doufám, že to dopadne nějak "dobře" a vyřeší se to co nejlíp... Ale už teď je mi z toho pomyšlení na vánoční návštěvu nanic. I když jsem si otce nikdy neidealizovala a vyhýbám se mu, stejně je to pro mě hrozný zklamání a nervy, řešit s ním teď takovouhle věc. No jo, co se dá dělat - bohužel jsou ještě mnohem a mnohem horší věci na světě, takže vlastně není na co si stěžovat
. Hezký víkend všem!
Není tady
ahoj.. já bych svoje dítě hlavně informovala o tom, co mu nesmí nikdo dělat.. kam mu nikdo nesmí šahat.....
Je dokázáno, že dětí ví, že jim dospělí můžou ublížit, ale neví jak.
Takže bych se opravdu nebála ji to popsat. Malý dítě to bere jako fakt, to my dospělí se stydíme jim říct pravdu.
Vykašli se na vánoční atmosféru.. tady jde o Tvoje dítě... tohle bych v žádném případě netolerovala.
Není tady
ja bych zakrocila hned a razne a toho cloveka co si rika otec bych neznala...
vsak maminku muze tve ditko vidavat,ale otci bych zabranila ve styku s malou..a to razne bez ustupku....
nenech svou holcicku aby se s ni stykala...vim o cem mluvim..bohuzel......
Není tady
reaguju na tvůj první příspěvek, nečetla jsem další, sorry, nemám tolik času:
tví rodiče jsou od vás vzdáleni 200 km., to znamená kontakt s nimi je, že za nima jedete - jste tam všichni, pak můžeš ty a tůj manžel "dědu ohlídatů - nevím kolik mu je let...Na tvém místě bych matce nic neříkala - co jí ještě přidělávat staroatí..., ale ani bych tam dcerku samotnou nenechávala - důvod si vymysli, popř. pozvi matku k vám na návštěvu - samotnou....těžko říct, jak by to máma brala, myslím ten zájem svýho muže....
Co dcerka?tady jde hlavně o to, zda ona to brala jako fajn, děda mě fotí, zdy to pro ni nebyl šok - předpokládám, že snad ne...
Teď ti napíšu, co jsem před měsícem viděla, zažila: byli jsme s kamarádkou a dětma na horách,já s sebou 12 let chlapce, ona 5 letou vnučku, byli jsme v jednom pokoji, večer jsme si já i syn četli , kamarádka šla s vnučkou do koupelny, ta pokojem procházela zcela nahá( prostě malé dítě se šlo koupat), držela přitom ručník, ale kdybys viděla, jak se cestou kolem nás nakrucovala a pozovala, tak bys ji prohlásila za profika....tím chci naznačit, ž děti v soběasi nemají nějaký až takový stud, absolutně si nemyslím, že by tato holčička měla nějaké blbé zkušenosti, u nich doma vše ok, z toho bych i usuzovala, že tvoje dcerka se prostě"jen nechala fotit", tudíž pro ni ok, ale dědu bych malinko zpřímého styku bez časi jiných vyšachovávala.
Není tady
Určitě chci dceru víc poučit. Z informací o sexu neděláme žádné tabu, ale konkrétně o tomhle problému je zatím informovaná jen hodně povšechně. I když nevím, jak moc ji informace tohohle typu budou "zajímat" - jak ji znám, možná to půjde jedním uchem tam a druhým ven - tím spíš, že si samozřejmě nemůže uvědomit důležitost problému. Ale rozhodně jí o tom chci říct víc. Jinak si myslím, že to focení spíš brala jako hru, takže pokud si zatím neuvědomuje souvislosti, nevnímala to asi nijak divně nebo nepříjemně. To focení proběhlo už v létě (ale přišli jsme na to až teď) a i od té doby s dědou normálně spontánně kamarádí, těší se na něj. Takže předpokládám, že kdyby od něj nějaké chování cítila jako problém, dala by to najevo. Nicméně nějaké důsledky (bohužel pro celou rodinu) to mít bude, i když teď ještě přesně nedokážu odhadnout, jaké. Protože po tom, až to otci řekneme, už to zákonitě nemůže fungovat jako dřív.
Není tady
Mayo,
já jsem svýmu 5 letýmu dítěti řekla, že je dost velkej, aby se sám vyčůral, bez cizí pomoci. že mu nikdo nesmí na pindíka sahat, že to je jeho pindík.
Nikdo znamená, ani tatka, děda, strejda... já... nikdo. A když tak jen, kdyby s ním měl problém, tak pujdeme k panu nebo paní doktorce a tam se mu na něj paní doktorka podívá.
Taky jsem mu řekla, že on nemá nikomu sahat na pindíky, že tohle dětem nikdo nesmí dělat a děti dospělím. A mluvili jsme spolu o osahávání...
Pochopil to a vzal to jako fakt. Na co jsem zatím nemela odvahu mu rict, že pindík se dá strkat i do zadecku a do pusy. Zase tak statečná nejsem
Mimo jiné syn má ted taky období, kdy furt ukazuje zadek... a hrozně ho to dráždí
Není tady
Je fakt, že naše malá (4) má teď období, kdy se ráda svléká a dokonce si stáhne kalhotky a křičí : hele, jakou mám pipku. A připadá jí to strašně směšné. Vysvětlování, že se to nedělá, že je jen její, neobstojí. Jen doufám, že ji neukazuje jako nějaký cirkusák i třeba ve školce...
Ale konkrétně na Tvém příběhu mi něco vadí. Nemyslím, že u ,,dědy" je zase všechno až tak normální.
Není tady
Mayo,před mnoha lety jsem jako mladá matka fotila na koupališti své dvě malé dcerky. Hned večer jsem se vrhla na vyvolání filmu. Už z negativu bylo jasné ,že většina snímků je v háji.Připadala jsem si jako úchyl.Fotit nahé lidi je kumšt a výsledek může být katastrofální.Výhodou je když fotograf udělá sám cenzuru.
Ty máš ale proti chování otce averzi a fotky byly zřejmě jen poslední kapka.Tvůj instinkt jasně říká,že otcovo chování není vhodné.Na konkrétnostech zas až tak nezáleží.Myslím,že nějaké hovory otce jen vytočí a matka se to stejně dozví.Úchyla nepřemluvíš,naopak bude proti tobě hledat spojence a nevinného smrtelně urazíš.Spíš bych se zaměřila na způsob kontaktu dítěte s babičkou a dědou.
Není tady
Ahoj Mayo,
omlouvám se Ti, ale Tvoje příspěvky jsou jedna katastrofa. Tedy pro mě. Ale jak vidím, tak i pro mnoho dalších čtenářek.
Popsala jsi závažné věci, které cítíš nejen intuitivně, ale máš vlastně i důkazy v podobě fotek a popisovaného zážitku dcerky z vedlejší místnosti. Té intuici bych, být Tebou, věřila, jsi matka!! Většina lidí Ti tu správně radí, abys jednala. Určitě nemusíš přímo od dveří křičet na svého otce, že je úchyl, ale věřím tomu, že razantní přístup Tebe a Tvého manžela napoprvé (možná bez přtomnosti matky, když ji chceš ušetřit) on opravdu potřebuje. Případně se dá začít hraným údivem při prohlížení fotek: "no dědo, co tohle má znamenat?" A podle jeho reakce se zachovat.
Nezlob se, ale jak jsi popsala, že se otec pohybuje ve vyšších kruzích a že chce působit jako nejspořádanější občan, to mě vystrašilo ještě víc. Nikdo totiž není tvárnější než malé dítě a vůbec není problém, aby Tvé dceři dědeček cokoliv nakukal, aby vám to neříkala, atd. Na jeho strach z prozrazení bych se teda absolutně nespoléhala. Obzvlášť když víš, jak tyranizuje Tvoji matku. Už to svědčí o tom, jaký je asi člověk.
Mám taky dceru a mám svého otce, náruživého fotografa, ale NIKDY se nestalo, že by ji fotil tak, jak popisuješ Ty. On by jí totiž ještě i třeba oblečenou sukýnku upravil tak, aby jí nebylo "nic" vidět. Ze svého pohledu jsem přesvědčená, že Tvůj otec opravdu "ujel" a je třeba jednat. A v žádném případě bych v životě neměla nic tak důležitého, abych "zkusila" dát dcerku k takovému dědovi samotnou na hlídání. Pokud se tedy nechceš masochisticky dočkat té 100%ní jistoty.... Jen aby ty fotky nebyly už pouhým vyústěním něčeho, co se odehrávalo dávno předtím a v kdovíjaké formě.
A že nechceš brát dítěti prarodiče? Ale prosímtě, kolik je rodin, jejichž rodiče už zemřeli, nebo se mladí odstěhovali za oceán atd. a žijí taky....
Je to čistě Tvoje věc, ale dělej tak, aby sis jednou nemusela do konce života nic vyčítat.
Moc Ti fandím a - jednej, dokud je čas.
T.
Není tady
Káča napsal(a):
Je fakt, že naše malá (4) má teď období, kdy se ráda svléká a dokonce si stáhne kalhotky a křičí : hele, jakou mám pipku. A připadá jí to strašně směšné. Vysvětlování, že se to nedělá, že je jen její, neobstojí. Jen doufám, že ji neukazuje jako nějaký cirkusák i třeba ve školce...
Ale konkrétně na Tvém příběhu mi něco vadí. Nemyslím, že u ,,dědy" je zase všechno až tak normální.
Moje ratolest si ve čtyrech letech ve školce při převlékání vyhrnula triko se slovy - "Podívej Liborku, prsa!" a desně se u toho řehnila... Já byla rudá až za ušima, ale přítomná učitelka mi vysvětlila, že je to v tomto věku normální, že mám prostě jen opakovaně vysvětlovat, vysvětlovat, vysvětlovat....
Není tady
My jsme v létě dělali na zahradě párty s asi 25 lidmi a bylo tam asi 10 malých dětí, na zahradě bazén, děti nahaté a řádily. Občas nějaký taťka zmáčkl spoušť foťáku, ale když jsme pak dali fotky dohromady, zhrozili jsme se všichni. Bylo to jak do katalogu pro pedofily. Některý fotky byli jak naaranžovaný.
Moje 5 letá neteř je vyloženě nestyda, už to trvá asi rok, klidně se svlíkne před návštěvou do naha, vystrčí na ni zadek, nebo roztáhne nohy. Sama jsem toho byla svědkem. Rodiče vysvětlují, už jí i několikrát nařezali, ale výsledek nic moc.
Tím se ale nechci tvého otce zastávat. Pokud sama vidíš, že jí nepokrytě kouká mezi nohy, když je svlečená, sama máš vůči němu averzi, i když asi nevíš pomalu proč( třeba kvů§li tvým zkušenostem z dřívějška, které jsi mohla v paměti odsunout tak dozadu, že si nejseš ničeho vědoma- to je v psychologii dokázáno) a vidíš na něm sexuální pohledy, nějak bych to řešila. Pokud na něj uhodíte, nevěřím, že by se k něčemu doznal. Ale třeba jak říkáš, ho to zastraší. Určitě bych se snažila dcerce co nejvíce vysvětlit a nenechala bych jí tam samotnou s otcem.
Není tady
Podle mě je jediná možnost, nenechávat dítě s dědou samotné. Jedině tak můžeš zabránit nežádoucímu chování. Když mu vynadáš, bude opatrnější, nebude už dělat podobné fotky nebo vám je už příště neukáže, ale budeš si jistá, že to skončilo nebo že se neděje něco horšího? Důvěřuj, ale prověřuj. Spousta případů probíhalo prakticky pod nosem celé rodiny a nikdo nic "neviděl".
Není tady
Já osobně bych vzala ty fotky a spolu s manželem bych to probrala se svým otcem, že co mají některé snímky vyjadřovat a jak vznikli. Jasně bych vyslovila podezření i s názorem, že od teď bude dědeček sledován a preventivně přerušen veškerý styk s vnučkou. A ANI náhodou je nenechávat osamoceně. Třeba má svoje sny a jednou neodolá a bude je realizovat!!!Specielně v případě, kdyby to házel do autu a vymlouval se nebo reagoval blbě,t.j. chtěl záležitost bagatelizovat. Ne, musí se vyjádřit.
Hádala bych, že babička třeba ví o těchto choutkách, ale mlčí a tváří se, že neví. To je stará škola, že vše zamete pod koberec, jenom aby se to nedozvěděli sousedi dle principu, že co se doma uvaří, to se tam i sní.
To, že je v nějakém postavení vidím jako velice přitěžující okolnost, neboť čím víš je člověk postaven, tím má menší zábrany chovat se "normálně", protože se tam nosí jiná morálka!
NEříkám, že je pedofil. To nevíme, ale připustmě, že muži mají taky přechod...jako ženské a dle mého mínění pak z nich vyplavou veškeré potlačené jiné zájmy, než jenom o ženy!!!, protože už nejsou v takové mužské síle, co byly a už můžou jenom vzpomínat...a vzrušovat se jinak, "než" normálně.
Chceš-li mít jistotu, co si nepamatuješ, skus na sebe hypnozu nebo regresi a je-li tam něco schováno, to vyplave. Pak ale abys to unesla....
Dítě bych nikam k psycholožce nenosila, ale možná bych se sama snažila navést hrou nějaké tema (nenápadně) a ona by to mohla bezděčně prozradit, na co si hrají s dědou....
Já jsem ale rázná a vidět takovéto fotky svého holky, tak řeším hned. Jakože kudla otevřená v kapse a mé dítě je mne víc, než můj otec.
Já jsem s dcerou sama, takže jste-li dva, musí se umět řešit situace, kdo dítě pohlídá. Riskovat, že se jí něco stane a pak to mít na svědomí, co přece teď už nemůžeš připustit.
Já své dítě fotila hodně, i nahatou, samozřejmě. Ale nikdy by mne nenapadlo (a taky proč???) ji fotit v takových pozicích.
Anebo řekni dědovi, že s ním nafotíte přesně takové fotky, jak on se svou vnučkou!!!! pozice-náznaky a budete si kvit!!! chci vidět, jak bude s tímto nápadem souhlasit a že se nebude bránit???A že je budete ukazovat stejně, jak on svou vnučku, třeba jenom v rodině....
Není tady
Tohle je fakt strašný.To raději žádného "dědu" než takovýho. Já sama děti ještě nemám, ale i tak by pro mě bylo na prvním místě moje dítě a jeho klidný a zdraví vývoj,než úchylácký otec. Opravdu nechápu, jak můžeš jen na chvilku pomyslet, že bys po tomhle všem tam nechala svojí dcerku přes noc a i přes den samotnou jen s dědou. V životě bych svojí mamce neodpustila, kdyby tušila, že něco není s dědou vůči mě v pořádku a i tak mě tam dál posílala a čekala na tu svojí jistotu,které by se nedejbože jednou doopravdy dočkala a já měla trauma na celý život. Nechápu matky, které pro klid v rodině, "obětují" svoje dítě.
Není tady
Tím jsem nechtěla říct, že ty jsi zrovna ta matka,která tohle dělá. To je jen reakce na různé příběhy zde uvedené. Každopádně držím palce
Není tady
maya napsal(a):
S otcem mám hodně špatný vztah. Vážím si na něm hodně mála věcí a naopak je spousta toho, co se mi na něm vysloveně hnusí. ....................................................................Ale naskakuje mi husí kůže v souvislosti s otcem. Zlobím se na něj i proto, jak se chová k mojí mamince - neustále ji slovně ponižuje a snad ve všech směrech ji využívá ............................................................................................................................... Myslela jsem si, že kvůli tomu, že já se s tátou nesnesu, nemusím tím připravit i dceru o jejího dědu (to, že např. naprosto nerespektuje mě ani manžela v různých otázkách výchovy a dovoluje malé i v zásadnějších věcech to, co my ne, jsem brala jako nutné zlo).
maya, neočakávala by som už od neho niečo čo nevníma nieto ešte vysvetlenie
ani zmenu postojov k ženám "vo svojej domácnosti ", on vo svojom veku, tvojim slovným pričinením, nemá šancu pochopiť , čo sa ti nepáči , nepochopil to doteraz TY , Mama, takže slovne to podľa mňa nepôjde
všetky sily , by som nasmerovala do presviedčania maminy, aby začala viac chodiť k Vám, vymyslieť hocičo aby"musela " prísť sama, bez neho, budeš to robiť nielen pre dcéru ale aj pre mamu, zo začiatku to budeš mať ťažké, aj pre ňu to bude skoro nemožné, práca, cestovanie...., ale ja by som zabojovala na tomto zmysluplnejšom riešení
k tvojmu otcovi by dcéra mala mať prístup výlučne len pod dozorom teba, alebo tvojho manžela,
je to zatiaľ jediné riešenie, možno časom prídete na iné,/keď bude väčšia /on starší / sama už bude inak vnímať aj jemné náznaky/
Není tady
Nikdy bych už nenechala dcerku s dědou samotnou.
Není tady
Mayo, už jenom ty, že máš špatný pocit, když se tě má otec dotknout, tak to není v pořádku.. Vánoce, nevánoce, takové věci se musí řešit hned a vzpříma. I když já mám co povídat, v roli oběti jsem prd vyřešila....
Já jsem si jako náctiletá zažila se strýcem Naštěstí bydlí hodně daleko, takže se vidíme jednou za sto let... Např.: když jsme s kamarádkou spaly v pokoji (byli jsme celé příbuzenstvo na rodinné dovolené u moře), tak vstoupil do pokoje a pozoroval nás jak spíme, jak jsem se probudila, tak zmizel jako pára nad hrncem a asi největší hrůza byla, když u nás byl doma, trochu s našimi popil. Měl spát dole na palandě a vlezl si ke mě nahoru a ošmatával a já jsem úplně ztuhla a dokázala jsem akorát vypravit ze sebe, ať sleze dolů, že to takovou tíhu nevydrží...
Po nějaké době jsem to řekla bratranci, který řekl, že je to chlípák a jejich rodinu nemusí..
Vůbec před pár lety jsem si užila s takovými týpky Jela jsem od mámi z práce na podnikovou chatu před maturitou ještě s kamarádkou a její kolega z práce se na mě vrhnul... Naštěstí to dobře dopadlo, páč jsem ho kopla mezi nohy a kamarádce se jí libil, tak já měla čas na přípravu k matuře a oni se vyřádili.
Zjistila jsem, že po těch zkušenostech mám dar rozpoznat na chlapovi, jestli je má špatný úmysly... Třeba v práci se mi stalo, že jsem musela jít pracovat v sobotu s majitelem. Ráno jsem napsala, že nepřijdu, protože jsem byla na rozlučce se svobodou a necítím se na práci. Byl naštvanej, ale po svatbě a mém následném otěhotnění už jsem na sobotní směnu nemusela. Přišla nová kolegyně a jí ten člověk nevadí, takže si užili...
Není tady
bohuzel mam nejaky ten zazitek...stryc a jeho kamarad...rozepisovat se nebudu....taky jsem prd vyresila..proto pisu ze pokud mozno vyres to co nejdrive!! tata netata vanoce nevanoce..to s tim nema co delat!!!!
Není tady
Mayo,chtěla bych ti napsat vlastní příběh a ty si to nějak sama přeber.Můj děda byl pro mě ten nejbáječnější člověk.Milovala jsem ho a slepě mu důvěřovala.Vždycky si se mnou a ostatními vnoučaty hrál, dělal nám hračky, naučil nás spoustu her.Pamatuju si jak jsem byla pyšná, když pro mě přišel do školky.Jezdili jsme s ním a s babičkou na chalupu a hrozně jsem se tam vždycky těšila.Často jsme spávali s dědou na půdě v seně. Sami.Nevím přesně kolik mi bylo let, když jsem si začala uvědomovat, že něco není v pořádku.Odhaduju to asi na osmý rok mého života.Najednou mi začlo vadit, že mám s ním být sama,vadilo mi, když jsem ležela na sluníčku v tričku a on mi řekl, že si ho mám vysléct.Vadilo mi, když mě zavolal do své dílny, tam si mě posadil na klín a vsunul svoji ruku pod moji zástěrku a hladil mě na prsou.Večer, když jsem ležela v posteli, přišel dát dobrou noc a jeho ruka byla zase pod peřinou a šmějdila po mém těle.Povinně jsme ho museli líbat, když jsem k nim přišli na návštěvu a věř, že to byl dost slizký polibek.Tehdy jsem začala odmítat jezdit na chalupu, odmítala jsem návštěvy u prarodičů. Bohužel - jak v tvém případě - braly se ohledy na babičku a musela jsem.Děda s ní zacházel jak s hadrem, ale to jsem si uvědomila až jsem byla starší.Nikomu jsem se nesvěřila, ale začla jsem být alergická na doteky svého otce (které byly opravdu jen otcovské).Ten samozřejmě nechápal co se děje.
Nevím, kdy jsem o tom mluvila se svojí mamkou, ale musela jsem být asi starší (myslím tak 13 let).Tehdy jsem se jí svěřila, že se ke mně děda v dětství asi nějak divně choval.Zhroutila se z toho, hrozně plakala a pak mi řekla, že si myslela, že ho to už přešlo - vylezlo z ní, že ji asi od 12 let pohlavně zneužíval.Ten hajzl ji znásilňoval, když babička chodila do práce.Bylo mi jí strašně líto, i když teď si říkám jak strašně byla naivní a nezodpovědná, že umožnila tomu starému praseti, aby to znovu zkoušel na mě.Nikdy bych jí to nevyčetla, protože chápu jaký strach z toho člověka dodnes má.Z jejího vyprávění vím jak byl ke svým dětem velmi krutý, mlátil je do krve, svoji ženu (moji babičku) taky, ponižoval ji, sprostě nadával a ona přesto všechno nebyla a není schopna ho opustit.Další podobnost s tvým příběhem - můj děda byl vždycky velmi oblíbený ve společnosti, byl aktivním členem několika spolků, takže navenek velmi spořádaný člověk.
V mém případě naštěstí nedošlo až ke znásilnění a nemám ani žádný problém v sexuálním životě. Dodnes se ale toho člověka bojím, i když je mu téměř 80 let a je asi bezmocný.V životě bych s ním nebyla sama v místnosti a od nějakých 10 let jsem s ním ani nebyla. Snažím se ho nedotýkat (ruku mu nepodám ani na jeho narozeniny), snažím se na něj nedívat, protože se mi dělá fyzicky zle.Bohužel jsem kvůli tomu omezila i kontakt s babičkou, protože ta sama bez něj nikam nejde.Ale sorry, je to můj život.Jediné myšlenky, které mě v souvislosti s ním napadají, jsou jak ho zabít, aby už skončila tahle hrozná noční můra.
Mayo, nenech svoji holčičku, aby se musela celý život potýkat s takovým traumatem.Já sama mám teď malého chlapečka a jediné na co myslím, je jak ho chránit.On je teď moje nejbližší rodina a navíc je tak bezmocný, že já musím mít rozum a snažit se předvídat různá nebezpečí.
Není tady
Ahoj děvčata a chlapci, hledala jsem téma, které se blíží mému problému a našla vás tady. Vánoce uběhly, je tu jaro a já doufám, že Maya byla neústupná a nastalou situaci začala řešit.
Možná to sem nepatří, ale zkusím se trochu vypovídat. Mám otce, který pije, obětavou maminku, která s ním žije v domě na vesnici, kde jsme ještě před lety bydleli i můj o málo starší bratr a já. Je výjimka, když je otec s končícím dnem střízlivý, někdy se stihne "namaskovat" už během dopoledne. Maminka chodí do práce, on, přestože ještě není v důchodovém věku, je už mnoho let doma. Má v mámě vlastně služku, která se o něj stará a ještě oba živí. Žádná dovolená, otec přeci nikam nepojede a maminka sama nemůže, protože kdoby mu nakoupil a uvařil? Když chce maminka za mnou na návštěvu nebo když chceme jen tak vyrazit do města, musí doma nahlásit, že má seminář, školení nebo že vzala směnu za nemocnou kolegyni, protože jinak jí otec pořád telefonuje, ať už jde domů, že je mu smutno, má hlad atd. Maminka už zřejmě na spoustu věcí rezignovala, příliš neuklízí, dům je hodně zanedbaný, nepořádek, špína...
Bratr má tříletou dceru, k rodičům pravidelně jezdí, malou ale přes noc u nich nenechává. Mamince je to líto, jako babička se dostatečně nevyřádí a docela jí chápu. Ona ale zase nechápe, proč bratr nechce dceru u nich nechávat, vždyť ona by se o ní dokázala dobře postarat. Má ve zvyku se tvářit, že se nic neděje, že táta vlastně ani tak moc nepije. Vím, že jí otec trápí a ponižuje, jenže když je střízlivý, "je docela hodný". Když přijedu, bolí mně srdíčko z toho, jak táta vypadá (nedbá o sebe, moc často se nemyje, je schopný lehnout si do postele v montérkách a v botech), jak vypadá můj rodný dům, jak je maminka se vším smířená. Skoro dva roky se snažím otěhotnět a nejsem si jistá, jestli chci svému dítěti vůbec nadělit takového dědu. Možná je to důvod, proč se nám miminko nedaří, protože jinak jsme oba s mužem zdraví.
Nevím, jak se k otci mám chovat, dělat, že je všechno v pořádku se mi příčí, ale nestýkat se s ním také asi není řešení. Krom toho svojí maminku miluji a vím, že cokoliv udělám proti otci, odnese ona.
Vím, že jsou horší věci na světě, ale ráda bych znala názor někoho zvenčí. Děkuju, že jste dočetly až sem.
Není tady