18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Trpíte někdo mígrénami? Mě zhruba půl roku občas stralivě bolí hlava, nejdříve mám takové zvlátní mitky před očima, to trvá asi 15 min a kdy to přejde, tak mě začne děsně bolet hlava, přidá se nucení na zvracení a musím zalíst někam do tmy a naprostého ticha. Jím na to Ibalgin, ale moc to nepomáhá. Je to migréna? A jaké léky na to pomáhají?
Není tady
simono, vagrová trpí na migrény dost často, měla i několik vyetření, dostala silnějí léky i si někdy musí zaject na injekci, kdy je záchvat hodně silný. Ne vechno proplácí pojiovna, take i dost platí. Na internetu jsme jednou nali i stránky věnované přímo migréně. Zkus si to zadat. Jinak vagrová to popisuje přiblině stejně jako ty a povídala, e kdy vezme Ibalgin (a na chvilku si lehne) ihned při prvních příznacích, tak je ance, e to zabere. Později u jezdívá na tu injekci.
Není tady
Simono, mám stejný problém. Zrovna dneska, po dlouhé době mě začala bolet hlava. Migrénu od normální bolesti hlavy poznám podle toho, e mě bolí i krční páteř, postupně celé tělo. Musím zalézt do tmy a ticha a leet. Hned jak to začne, vezmu si ibalgin 400, kdy si ho vezmu později, musím si zvětit dávku. Bolest po několika hodinách ustoupí. U migrény mě taky začne bolet aludek, je mi na zvracení, po migréně mám ílený hlad.
Není tady
Ahoj holky, díky. Přesně jak píete. Také pokud to vychytám hned v začátku, tak větinou Ibalgin pomůe. Ale musí to být hned z kraje. Při silný bolesti nemůu ani pořádně otevřít oči. Asi to bude fakt migréna. Někde jsem četla, e se objeví jako následek stresu, v tom jsem u zhruba rok. Mrknu na ty doporučovaný stránky.
Jsem u tak ze vech nemocí zblblá, e mě napadájí hrůzy jako nádor mozku.
Není tady
Tak včerejí migréna byla opravdu krutá. Jak jsem zalehla v 16.30 do postele, tak jsem byla schopná vylézt a ráno v 6.15 hodin. Jetě teď mám trochu bolesti. Doufám, e pro tento rok mám vyčerpáno.
Není tady
ahoj, taky mívám dost často migrény, například minulej tejden skoro denně. Začíná mi to rozostřeným zrakem a vím, e do 15 minut přijde příerná bolest hlavy, jak začnu patně vidět, hned si musím vzít práe, beru cokoli, hlavně něco:(. Mám pocit, e je to z toho, e málo piju. jo a taky mi někdy u toho tiká v oku;(
Není tady
Fijono, to je pravda, mě taky bolí jenom část hlavy, ale zato íleně.
Není tady
Dříve jsem na migrény trpěla dost často - třeba i dvakrát týdně. Je zázrak, e teď v těhotenství jsem ji měla snad jen jednou jedinkrát. Léčila jsem se i na neurologii a zabíral mi jeden práek - jmenuje se Migea Rapid.Byl jedinej, kterej dokázal do 20-ti minut zabrat i na hodně rozblázněnou bolest hlavy. Bylo by nejlepí, kdyby jsi skočila na vyetření a tam u ti něco doporučí
Není tady
Migrénou trpím zhruba od 13 let, a je to fakt dost příerná záleitost. Klid jsem měla jedině v těhotenství. Jinak mě dokáe ta palice trápit i dva a tři dny v kuse. Nejhorí to bylo, kdy jsem po porodu začala brát HA. To bylo k zeílení, musela jsem ji přestat brát, byla jsem 5 dní a týden totálně mimo provoz. A to s miminem fakt moc nejde. Někdy zabere Ibalgin 400, někdy musím i na pohotovost na injekce (kombinace látky proti bolesti a proti zvracení), ale větinou to stejně nezabere, a musím prostě počkat, a to přejde.
Měla bys zkusit vyetření u neurologa. A kdy vypozoruje, co tu tvou migrénu spoutí, můe frekvenci těch záchvatů dost zkorigovat. Někdy to je taková prkotina, jako nedostatek tekutin. Někdy to dělají výkyvy hormonů, někdy zablokovaná krční páteř. Ale opravdu je nejlepí, řeit to s neurologem.
Migréně zmar!
Určitě neurologa - dnes je mnoho léků na migrémy a dost spolehlivě zabírají. Ale kadý jsme jiný,kadému zabíra něco jiného, chce to vyzkouet !!! Není třeba se trápit ! Je to zbytečné a otravující ! I já trpívám na těké migrény, ale u je jich čím dál méně...
Není tady
Aneri napsal(a):
Určitě neurologa - dnes je mnoho léků na migrémy a dost spolehlivě zabírají. Ale kadý jsme jiný,kadému zabíra něco jiného, chce to vyzkouet !!! Není třeba se trápit ! Je to zbytečné a otravující ! I já trpívám na těké migrény, ale u je jich čím dál méně...
Aneri ale to neléčí migrénu, jen jí tlumí. Migréna bývá varovný signál, e někde něco nezvládáme. Jo chemie....... , ta vak není spásna.
Není tady
Migréna mě chytne tak jednou za čas......a je to příerná věc. !!!! Bolí mě nejen půlka hlavy,ale i vlasy a oči. Je mi na zvracení!!Musím si vzít práek ,na čelo a oči přiloit studenou gelovou masku a zalést do postele a rychle se snait usnout...co kolikrát nejde.Tak jen čekám a doufám,e to brzo přejde..
Není tady
Boe holky vy jste převlečené moje JÁ
Trpím jako kůň, zvracím a skoro lezu po zdi
Mám dobrou neuroloku, záchvaty mám u opravdu jen občas - nenechat klesnout hladinu cukru v krvi, dostatek pití, přiměřená zátě a opravdu se záchvaty omezily na jednou za čtvr roku a to s bolestmi hlavy u vstávám, jinak se je snaím vychytat v začátku, pití dělá zázraky a prostě poslouchat své tělo, a neuroloka tě určitě pole na vyetření hlavy, tak bude vědět na čem jsi, nádorů se bojí asi kady
Není tady
Taky mě hrozně bolívala hlava a mělo to několik příčin-1)nízký tlak (před detěm hrůza)
2) málo jsem pila 3)měla jsem v zubech váček. Pomáhal mi čaj z řebříčku, byl účinnějí, ne práky.
Není tady
Je tu někdo, nutné potřebuji radu... prosíííím!!!
Není tady
Byla jsem letos v Thajsku a brufen nam na bolest vubec nedoporucili. Dokonce se v lekarnach divili, ze to jeste vubec uzivame. Faktem je, ze na bolest hlavy ho jim, ale jen kdyz je to hodne spatne. Jinak jsem zkusila flavomigran, to je nejaka novinka, poradili mi to v lekarne u nas. Ne ze by ty bolesti uplne prestali, ale uz nejsou tak caste, resp. po navratu z dovolene a to bylo pred dvema mesici, uz nemam zadne :-).
Není tady
Taky jsem mívala migrény 10let 3x týdně a k tomu problémý se zády.Pomáhaly mě u jen kapačky a jen na chvíli a k tomu dostala migrény i moje dcera.Nakonec mě pomohla čínská medicína www.patentnímedicína.cz pilulka hořce a jetě jsem to doladila Dornovou metodou na záda.Dnes jsem zdravá a 2 roky jsem neměla migrénu ani moje dcera.Brala jsem to 3měsíce,snad to pomůe i vám a jestli jo,tak napite.
Není tady
Simono, nevím jestli je to jetě aktuální, a vlastně vůbec jestli tě potěím... Dle popsaných příznaků to vypadá jako migréna..... Jen je třeba ve ostatní vyloučit. Mám ji u několik let. Občas mívám klasické předmigrénové stavy - ale ne vdy. Bolest je velmi silná a velmi nepříjemná. Někdy mám chu a mlátit hlavou do zdi. vím, e to vypadá podivně, ale třídenní bolest (ne stejně intenzivní . to díky bohu ne) fakt vyčerpá....a řekla bych dostává do agrese. No a nepomůe nic. Někdy moná - se mi ji podaří předejít. Ale kdy se rozběhne, tak nepomle nic na světě. Zkouela jsi antimigrenika?????
Není tady
Taky mívám migrény. A při větí psychické zátěi samozřejmě častěji. Právě se chystám k neuroloce. Jestli mne pole na CT, tak tam jsem byla kvůli jinému problému před deseti lety, poprvé v ivotě, ale kdy mi píchali kontrastní látku, tak nevím, kdo to byl, ale byla to opravdu krutá bolest. Při migrénách natěstí nezvracím, jen je to ílená bolest nejčastěji v pravém spánku, nadočnicový oblouk a dost je zasaeno pravé oko, které má po celou dobu migrény ílený nitrooční tlak, jakoby se mi někdo snail oko vystřelit z druhé strany, a pocit, jakoby vás někdo mlátil pneumatickým kladivem do spánku. Samozřejmě přecitlivělost na světlo a zvuky. U mi nepomáhá ani nejsilnějí ibalgin. Hnus. Minulý rok jsem měla migrénu dokonce est dnů v kuse. To u nechci nikdy zaít. Větinou jsou to tak dva dny. A oko je z toho vyčerpané jetě dalí den. U je z toho tak "zmoené", e i mimo dny migrény je permanentně přivřené, bez mého úsilí.
Není tady
TAKY SE PŘIDÁM, MÍVÁM MIGRÉNY....ZVRACÍM, VADÍ MI VŮNĚ, SVĚTLO, HLUK I POHYB PŘI DÝCHÁNÍ....
KDY U SE S NÍ PROBUDÍM, MUSÍ SE MAEL STÁT ZDRAVOTNÍ SESTŘIČKOU A DOSLOVA MĚ ODNÉST K DOKTOROVI, KTERÝ SI NA MĚ NACHYSTÁ INJEKCE....A PAK U JEN SPÁT A TICHU A TMĚ....
POSLEDNÍ DOBOU MÍ ZABÍRÁ SUMIGRA...LÉK NA PŘEDPIS A KDY CHYTNU MIGRÉNU V ZAČÁTKU TAK I NALGESIN...TEN MI JEDNOU DOPORUČILI V LÉKÁRNĚ A JE VOLNĚ PRODEJNÝ.
JINAK URČITĚ VICHNI, CO MIGRÉNAMI TRPÍTE...JE NUTNÝ ABY VÁS VIDĚL LÉKAŘ....TAK SI NACHYSTEJTE V LEPÍM PŘÍPADĚ 30,- V HORÍM VÍC A UP UP...JAK ŘÍKÁ VENDULKA
PŘEJI VÁM DEN BEZ MIGRÉN A BOLESTÍ HLAVY...SLUNÍČKO
Není tady
Ano, jsem tu správně.
Výe popsané znám natolik dobře, e mi jen čtení o TOM evokuje tu nepříjemnou bolest natolik, e mám husí kůi.
Taky tuím, e je tam uvnitřněkde problém. e to musí mít příčinu. Jen netuím kde. Protoe problém nijaký skrytý nemám - resp. nevím o něm. a jsem v pohodě. Po vech stránkách.
Při bolesti v začátcích beru třeba i jen brufen (ibalgin), ale větinou tramal. Ten mi pomáhá dost, myslím, e jsem i dost záchvatů vychytala nebo převedla do snesitelné úrovně. Tuím, e by problém mohl být i v krční páteři. ta mě bolívá také. U jsem objednaná na masáe. Uvidím.
Zdejí návody vyzkouím.
Jen mám s tím jeden problém. Kdy mě nic nebolí, tak nic neřeím. a kdy mně bolest začne, tak jde vechna snaha stranou a sáhnu po osvědčené věci. V tu chvíli nedokáu experimentovat protoe jsem ráda, e dolezu do postele. Tramal je i v čípkách i v injekcích, protoe tbl per os - věru nevím, jak bych se s tím poprala...
Není tady
Taky se přidám, poslední dobou trpím na migrény taky docela dost, jsem epileptik a na kontrole u neurologa jsem se o tom zmínila. Doporučil mi jako doplněk stravy ginko bilobu, já konkrétně mám Tebokan a přímo při migréně si vzít Sumatriptan Merck. Ten je ale na lékařský předpis. Taky mi dal diář, kam si zapisuju kadou svojí migrénu, jak dlouho přiblině trvala a jaký lék jsem na ní pouila, zda jsem měla menstruaci nebo ne. Pomůe to k lepímu rozpoznání z čeho mám ty migrény. Já bych vem doporučila určitě navtívit neurologa, určitě bude potřeba nějaký vyetření, protoe příčinou můe být i něco úplně jinýho ( kolega z práce má migrény od krční páteře)...
Není tady