|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Zdravím babineťáky a zároveň prosím o pomoc.
Jsou to asi tři týdny, co jsem si našla přítele. On v tu dobu byl ještě se svojí přítelkyní (nyní už expřítelkyní), ale neklapalo jim to, tak se s ní rozešel.
Problémem je, že expřítelkyně rozchod nepřijala nijak zvlášť dobře (byli spolu 2 roky). Kdykoli nás vidí spolu, ztropí šílenou scénu, křičí, brečí, ale hlavně vyhrožuje sebevraždou. Naposledy nás vystopovala v kavárně, kde předvedla takové divadlo, že nás museli vyhodit. Hanbou bych se v tu chvíli propadla - kavárna byla narvaná k prasknutí.
Děsí mě její výhružky, že skočí pod auto. Vždyky když s tím začne, nezbyde mi nic jiného, než říct příteli, aby za ní šel a uklidnil jí. Mám totiž strach, že to opravdu udělá. Nevím, co mám dělat. Navíc mě to tak rozčíluje, že jsem přestala komunikovat i s přítelem. Mrzí mě to moc, protože se vidíme jen o víkendech (jsem na VŠ) a vždycky to skončí nějakým takovým divadlem.
Nevím, kdo jí říká, kde zrovna jsme, faktem je, že nás vždycky vysonduje.
Proto prosím o radu: jak s takovými lidmi jednat? Máme jí věřit, že si ublíží?
Děkuji za jakoukoli reakci. 
Není tady
Nenechat se vydírat. A taky by to měl řešit přítel, ne ty. Být přítelem tak s ní promluvím, znovu vysvětlím, že vztah skončil, že v něm nehodlám pokračovat, ani přes její výhrůžky a v případě, že se budou opakovat, tak ji odvezu na psychiatrii, kde se jí dostane patřičné léčby. A fakt bych jí tam odvezla, kdyby sebevraždou znovu vyhrožovala. Podle mě to jen zkouší, ale nikde není psáno, že by to neudělala (aspoň demonstrativně).
Není tady

Jak píše Eva, nenechat se vydírat.... Jo a klidně zavolat záchranku "Je tu holka, co vyhrožuje sebevraždou, co máme dělat?"
Není tady
Je to pouze vydírání, psychický nátlak, mě takhle vyhrožoval BM, ale oni se mají spíš natolik rádi, že sáhnout po jakémkoliv prostředku aby dostali toho druhéhé zpátky nebo aspon doúzkých. neberte ji vážně a spíš ji doporučte odbornou pomoc.
Není tady
Odbornou pomoc nedoporučovat, ale rovnou zajistit = nechat jí fakt odvézt. Ideální by bylo, kdyby na ní tu sanitku zavolal třeba personál té kavárny, protože vy byste v tom "nejeli" a ona by toho nemohla případě zneužít. Hele, nedalo by se někde domluvit, že by vám s tím pomohli?
Není tady
Děkuji všem za rady.
Taky si myslím, že by to s ní měl vyřešit především můj přítel. Pořád sem jí litovala, trošku sem si to i dávala za vinu, že jsem jí "odloudila" přítele, ale došla mi trpělivost. Jestli se to bude ještě opakovat, vážně na ní někoho zavolám. Teď mám klid, protože jsem ve škole, ale nenechám si kazit víkendy. 
Není tady
Ahoj taky mám zkušenosti s vyhrožováním sebevraždy bývalého přítele, tehdy jsme spolu chodili 6 let a on náš rozchod nemohl unést, nakonec se s tím srovnal, taky dělal scény, spal v autě v -20 st. a tak dále... Nic k závidění... Nicméně tehdy si nic neudělal, ale před 2 lety se zabil, naštěstí né kvůli mě, ale kvůli jiné... již své manželce, která od něj odešla k jinému... 
Není tady
ja si holky myslim, ze by to s nou nemal riesit ani on, pretoze to k nicomu nepovedie, viete si predstavit ze sa jej nieco bude dat vysvetlit a ze to prijme s otvorenou narucou? Mam pocit, ze v tomto pripade je nutna absolutna ignoracia ... pripadne ak je to tak ako popisujes 112.
Není tady
No, abych pravdu řekla, mě se moc nelíbí, že někdo dokáže se z někým rozejít a okamžitě navázat nový vztah. Určiě je ta holčina psychicky labilní...Ale mě trochu zarazilo i chování tvého přítele. Třeba mu na jejich vztahu opravdu něco vadilo a on ji jen chce vyprovokovat ke změně chování. Třeba je to právě on, kdo jí říká, kde o víkendu bude. Třeba s ní tráví pracovní týden a pak o víkendu jí dělá naschvály...
Přála bych si, abych se mýlila. Měj oči otevřené...Dvouletý vztah není možné jen tak zahodit...není možné vyměnit partnerku jen tak a být při tom v pohodě. Já bych přemýšlela o tom, jestli je můj partner sobecký, nebo bezcitný....Mám silně vyvinutý šestý smysl a bohužel teď mě bliká...Aby tě jen nechtěl využít k žárlivosti své ex...
I tak držím palce...
Magda
Není tady

No dobře, Magdo, ale tebe by napadlo ztropit někde v kavárně vřískavou scénu a vyhrožovat sebevraždou??? Nezlob se na mě, ale jestliže ta holčina je psychicky labilní - jako že podle mě asi je - věděl Moniska přítel, proč se s ní rozešel. A jestliže všichni žijí na menším městě, kde těch kaváren je celkem pět a mají společné známé, není vůbec problém je někde spolu vystopovat.
Na mém místě - pokud by se situace opakovala - tak bych přivolala za pomoci personálu záchranku a toho cvoka bych nechala někam odvézt. Vydírat někoho, dělat mu scény na veřejnosti a vyhrožovat sebevraždou se přece nedělá a tohle je tvrdý, leč účinný recept na to, aby si takovou manipulaci a nátlak jednou provždy odpustila.
Není tady
Vždyť jsem říkala, že bych se ráda mýlila...
Není tady
Na této situaci si dobře pocvičíte sebeovládání, souhru, schopnost improvizovat a domluvit se v krizových a nečekaných situacích.
Zaprvé si myslím, že rozchod byl přítelkyni vysvětlen a jakákoli pozornost vůči ní je cílem, proč to vše dělá. Tedy - nevšímat si jí, i kdyby se vám pod nohy vrhala.
Zadruhé ber jako pozitivum, že nového přítele poznáš z té jiné stránky, než na počátku vztahu bývá obvyklé. To Ti o něm ledacos prozradí, jak dalece je přístupný citovému vydírání. Co až mu jednou dítě řekne - táto, kup mi nový PC, nebo uteču z domova...? Už budeš vědět, že táta je měkký a potomka zlískáš, že si nesedne.
Zatřetí se do mizerných situací dostaneš víckrát v životě, ber to jako lekce psychologie i asertivity zdarma. Zkus je řešit s noblesou a nadhledem. Já vím, řekneš si, jí se to mluví. Ona kabát z ostudy nemá. Lze se do nastalého ticha, kdy hosté vytřeštěně zírají na vás i na ni, říci: "Ty ji znáš, prosímtě? Kde chlap jako Ty přišel k takové chudince zamindrákované?" Zkrátka ona chce udělat ostudu vám dvěma, přehraj to nějakým způsobem na ni.
Začtvrté pokud se vám to fakt stalo ícekrát a už jste si užili svoje, nezbyde Ti nic jiného, než na ní zařvat: "Kdy už to konečně dotáhneš do konce? Už mě ty estrády začínají nudit!"
A pak si přej, aby to nebylo bráno jako navádění a napomáhání...!
Jinak...ráda věřím, že tenhle stihomam vám společné chvilky otravuje. A co jestli si Tě přítel takhle testuje? Když ona tak dobře ví, kde vás najít...?
Není tady
No tak nevím,, se mnou se přítel taky rozešel ale že bych dělala nějaké scénky na veřejnosti, to teda ne, mám přece svoji hrdost,ne?,Ta holka musí být psycho, si teda myslím, asi by potřebovala lehčí antidepresiva anebo 
Není tady
kalupinka napsal(a):
Na této situaci si dobře pocvičíte sebeovládání, souhru, schopnost improvizovat a domluvit se v krizových a nečekaných situacích.
Zaprvé si myslím, že rozchod byl přítelkyni vysvětlen a jakákoli pozornost vůči ní je cílem, proč to vše dělá. Tedy - nevšímat si jí, i kdyby se vám pod nohy vrhala.
Zadruhé ber jako pozitivum, že nového přítele poznáš z té jiné stránky, než na počátku vztahu bývá obvyklé. To Ti o něm ledacos prozradí, jak dalece je přístupný citovému vydírání. Co až mu jednou dítě řekne - táto, kup mi nový PC, nebo uteču z domova...? Už budeš vědět, že táta je měkký a potomka zlískáš, že si nesedne.
Zatřetí se do mizerných situací dostaneš víckrát v životě, ber to jako lekce psychologie i asertivity zdarma. Zkus je řešit s noblesou a nadhledem. Já vím, řekneš si, jí se to mluví. Ona kabát z ostudy nemá. Lze se do nastalého ticha, kdy hosté vytřeštěně zírají na vás i na ni, říci: "Ty ji znáš, prosímtě? Kde chlap jako Ty přišel k takové chudince zamindrákované?" Zkrátka ona chce udělat ostudu vám dvěma, přehraj to nějakým způsobem na ni.
Začtvrté pokud se vám to fakt stalo ícekrát a už jste si užili svoje, nezbyde Ti nic jiného, než na ní zařvat: "Kdy už to konečně dotáhneš do konce? Už mě ty estrády začínají nudit!"
A pak si přej, aby to nebylo bráno jako navádění a napomáhání...!
Jinak...ráda věřím, že tenhle stihomam vám společné chvilky otravuje. A co jestli si Tě přítel takhle testuje? Když ona tak dobře ví, kde vás najít...?
Chování té slečny určitě není v pořádku. Já jsem hodně v pohodě, ale když jsem ztrácela manžela a pracovaly mi nervy, dělala jsem scény taky. I když ne na veřejnosti.....
Každopádně pořád si říkám, jestli tě přítel nevyužívá...
Není tady
Předpokládám, že ta slečna bude asi taky dost mladá. Žije s rodiči? Co takhle postěžovat si jejím rodičům, ať si na holku dají pozor?
Není tady
No já osobně bych si jí nevšímla, když se chce zasebevraždit, ať se zasebevraždí, to je její problém, né Tvůj..............ona se rozhodla skoncovat se životem, kvůli takovému individuu jménem chlap, který ji za to nestojí, protože si svou současnou přítelkyni nabrnknul v době kdy ještě chodil s ní................takový chlap za sebevraždu nestojí, to není chlap ale bačkora a milá slečna by si to měla uvědomit
Není tady
budu to opakovat, ale:
1) nenechat se vydírat
2) klidně jí tu záchranku zavolat,ona vychladne
3) neuklidňovat jí - nejspíš čeká, že ji budou alespoň budou všichni litovat - a možná taky razí heslo "když ne já,tak žádná jiná"...
možná se to zdá drastické, ale nic jiného se nedá dělat...:I
Není tady

Kdyby skutečně chtěla, dávno by to v tichosti udělala - tohle je divadelnice, která zřejmě omdlí, i když si jen zlomí nehet - takže, KLÍDEK
Ale pozor, nejste spolu moc dlouho. Já bych vysondovala, jestli mu třeba ona často nevolá a neříká jí to nakonec on, kam se chystáte. Někteří muži mají podobné tendence - dělají jim ty scény padadoxně dobře
Není tady

Magda napsal(a):
No, abych pravdu řekla, mě se moc nelíbí, že někdo dokáže se z někým rozejít a okamžitě navázat nový vztah. Určiě je ta holčina psychicky labilní...Ale mě trochu zarazilo i chování tvého přítele. Třeba mu na jejich vztahu opravdu něco vadilo a on ji jen chce vyprovokovat ke změně chování. Třeba je to právě on, kdo jí říká, kde o víkendu bude. Třeba s ní tráví pracovní týden a pak o víkendu jí dělá naschvály...
Přála bych si, abych se mýlila. Měj oči otevřené...Dvouletý vztah není možné jen tak zahodit...není možné vyměnit partnerku jen tak a být při tom v pohodě. Já bych přemýšlela o tom, jestli je můj partner sobecký, nebo bezcitný....Mám silně vyvinutý šestý smysl a bohužel teď mě bliká...Aby tě jen nechtěl využít k žárlivosti své ex...
I tak držím palce...
Magda
Jsem na tom s šestým smyslem podobně a přesně totéž mě hnesd také napadlo
Není tady