6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kvítko - díky
Není tady
Není zač...
Pridavam recept na pernicky, co jsou pry vzdycky mekke, bohuzel jsem jeste nezkousela...
2 vejce + 2 žloutky + 25 dkg ml. cukru smícháme
65 dkg hl. mouky + 2 lžičky jedlé sody + 1 lžice perníkového koření (
Kotani) + 10-20 dkg (dávám 15 dkg) tekutého medu + 10 dkg tekutého másla
Vše smíchám, vypracuji těsto a nechám do druhého dne v lednici. Přes folii
válím a vykrajuji tvary. Dají se jíst hned ai bez zdobení :-)), nejsou
tvrdé.
Není tady
Děti mají nejraděj, když perníčky křupají
Letos se mi odstěhoval manžel i s váhou a tak jsem je pekla přiměřeně přiměřeně a vypadají docela dobře - já je teda nejím a podle toho že pomalu nenápadně mizí, myslím, že jsou i dobré
Není tady
Já už mám napečeno:
Upravil(a) Stelička (1. 4. 2007 18:58)
Není tady
Honey napsal(a):
Perníčky měkké,ale ne na zdobení...
60 dkg hl.mouky
50 dkg cukr krupice
4 vejce
2 lžíce medu
1 lžička sody
1 lžička perník.koření
popřípadě citr.kůra
Zpracovat těsto,přes noc necáme uležet,potřeme vejcem(není uvedeno v receptu) a navrch můžeme ozdobit mandlí a pečeme.
na 120 stupnu asi 20 minut.
Není tady
Ja uz tem receptum neverim, vzdycky vsude pisou ZARUCENE MEKKE a pak je mam stejne tvrde... Tak nevim... a ne - nepridavam vice medu, delam vse presne podle receptu
Není tady