6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky pomoc, viděla jsem tu někde recept na měkké perníčky a nemůžu ho najít, prosím napište mi ho znovu
Není tady
Tyhle jsou taky hned měkké, hlavně nepřidávat víc medu do receptu! :
Perníky
400 g hladké mouky
100 g másla
2 vejce
140 g práškového cukru
2 lžíce rozpuštěného medu
1 kávová lžička jedlé sody
2 lžičky koření do perníku
(1 lžíce rume + jedna lžíce vody) – nemusí být
Vypracujeme těsto. NEPŘIDÁVÁME med, z medu perníčky tvrdnou!
Potírat vajíčkem před upečením.
Péct na papíře nebo vymazaném plechu.
Jsou hned měkké, nemusí se rozležet.
Já jsem líná zdobit a tak je posypávám myšíma hovínkama, nebo někdy drcenýma ořechama nebo na ně udělám "umělěcký cik-cak" tak že rozehřeju tu polevu v sáčku, střihnu malinko rožek a ty perníčky postříkám...
Není tady
Já mám taky hned měkké perníčky.Recept mám od učitelky ze školky,která je peče každý rok z dětma.
Přijde tam-0,5 kg hladké mouky
18 dkg moučkového cukru
12,5 dkg Hery
12,5 dkgmedu
2 celá vejce
1 vrchovatá lžička skořice
2 vrchovaté lžičky perníkového koření
1 vrchovatá lžička sody.
Péct rychle teplé potírat s vejcem.
Dobrou chuť.
Není tady
Tak přidávám i já osvědčený recept. Perníčky jsou také hned měkké.
650 g hladké mouky
250 g cukru moučka
100 g tekutého medu
50 g másla
30 g sádla
3 rovné lžičky sody
1 lžička skořice
2 hvězdičky badyánu
1/2 lžičky tlučeného hřebíčku
1/2 lžičky zázvoru
1/2 lžičky nového koření
1 lžička anýzu
4 vejce
Není tady
Já jsem perníčky ještě nikdy nepekla, ale taky bych to zkusila. Kdy je tak nejlepší doba začít, aby vydržely do Vánoc a čím je nakonec zdobíte????
Není tady
Já začínám péct po Mikuláši - a zdobím je až později
a to 1 bílek + 18až 20 dkg cukru moučky
ale mrkni na http://www.hobby-info.cz/art.php?id=perniky
(minulý rok jsem pekla i velkou perníkovou chaloupku) asi týden před vánocemi, a byla měkkoučká hned
Není tady
Roky jsem se vztekala při zdobení perníčků s pytlíkem - praskal, s kournoutkem, teklo to okolo a taky praskal. Teď se dostane koupit igelitový pytlíček s tenounkou zdobičkou a tím to jde nádherně, čáry tenounké, přímo umělecká díla.
Není tady
Já jsem perníčky pekla, ale moc teda nedopadly. Nejhorší pro mě je to zdobení, na to mám opravdu obě ruce levé. Letos vyzkouším Vaše recepty a místo zdobení polevou asi jenom posypu, jako Bety
Není tady
Perníčky měkké,ale ne na zdobení...
60 dkg hl.mouky
50 dkg cukr krupice
4 vejce
2 lžíce medu
1 lžička sody
1 lžička perník.koření
popřípadě citr.kůra
Zpracovat těsto,přes noc necáme uležet,potřeme vejcem(není uvedeno v receptu) a navrch můžeme ozdobit mandlí a pečeme.
Není tady
Díky holky, už jen začít
Není tady
Svas napsal(a):
Roky jsem se vztekala při zdobení perníčků s pytlíkem - praskal, s kournoutkem, teklo to okolo a taky praskal. Teď se dostane koupit igelitový pytlíček s tenounkou zdobičkou a tím to jde nádherně, čáry tenounké, přímo umělecká díla.
Kde se dá zdobička koupit? Jde to i po internetu?
Není tady
Perníčky potíráte rozšlehaným celým vejcem nebo jenom žloutkem? A po potření se mají ještě trochu péct?
Není tady
Já je potírám rozšl. vajíčkem před pečením a pak ještou jednou po pečení (a pak už se nepečou).
Není tady
marionneta napsal(a):
Svas napsal(a):
Kde se dá zdobička koupit? Jde to i po internetu?
To nevím, já jsem ji koupila normálně v domácích potřebách, tam, kde prodávají třeba formičky atd. Stála 15,- Kč a jde to s ní opravdu úžasně.
Není tady
Koupila jsem ji dnes v hospodářských potřebách za 14 kč a další 3 vykrajovačky
Není tady
A nemáte některá recept na takové ty perníčky ke kávě jako jsou třeba ruměnky nebo pardubánky???
Není tady
666 salome ty jsou úplně stejné, jen do těsta přidáš rum nebo rum+trocha vody a uděláš je tlustější= méně vyschnou a potřeš ledem. A můžeš i slepovat povidly či marmeládou a potírat čokoládou.
Není tady
Já taky děkuji za typy, jak na měkké perníčky, já měla recept od známé, ona je měla vždycky výborné a já jsem je měla tvrdé. Používali jsme jen jen na výzdobu. Já totiž měla v receptu med na gramy(a jak zvážit med? ),
tak já jsem ho dávala od oka a asi jsem ho tam dala víc, že my tak ztvrdly.
Doufám, že se nám letos povedou. Ještě jednou díky všem!!!!!
Není tady
Mně se zdá, že 2 lžíce medu je dost, v těch receptech kde je 100 g na půl kila mouky nebo na 600 g mouky, to se mi zdá hodně.
Jinak do toho zdobítka je dobré přesít cukr, ono se snadno ucpává.
Není tady
Já mám fajn zdobítko od firmy Reproplast-www.reproplast.cz
Snad Vám pomůže
Není tady
Iviku mrkla jse se tam, to zdobítko vypadá že je mnohem lepší než ten tenký sáček co se běžně prodává.
Není tady
Sice už mám velikonoční perníčky napečené
Musela jsem si půjčit vykrajovátka jako každý rok od sousedky.
Nemáme prosím některá z vás tip, kde se velikonoční vykrajovátka objednat na netu? V obchodě jsem na ně za celý rok nenarazila
Díky.
Není tady
Není tady
Není tady
Není tady