6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky a kluci,
miluju sukulenty, různé tlustice atp. Potřebovala bych prosím něco vědět. Bydlíme v přízemí= světlo nic moc. Květináče mám postavené na parapetu okna, kde strašně štvou manžela, protože při každém zatahování rolet je musí sundat. Parapet je ale úzký a kytky vyrostly a potřebovaly by přesadit do většího květináče. Jenže to se na parapet nevejdou a já se bojím, že když je dám ze světla, chcípnou. Jak je to s nároky tlustic na světlo, ví to někdo?
Není tady
Okaz vypadá podivně,ale mrkni
http://jiho.ceskestavby.cz/rostliny/pol … ml?kid=117
http://www.tbsg.net/sukulent/pestovanis.php
Upravil(a) Ota (10. 11. 2006 11:50)
Není tady
Oto, moc děkuju, já věděla, že ty nezklameš. Hezký den.
Není tady
No, tak jsem si to prostudovala a jediný vlastně, co ty sukulenty potřebujou stále, je světlo. Zálivka se omezit může. Tak to tedy nevím, jak to vyřešit. A to mám tlustice krásné, dovezené z Afriky, např. s růžovými listy, nádhera.
Není tady
No já nevím,ale nebylo by dobré s tím přesazením počkat do jara?Teď jsou rostliny v klidovém stavu a mohly by zajít.A třeba do jara něco vymyslíš,kam je přemístit.
Není tady
Já mám tlustice také ráda a dávám je od května do prvních mrazíků na balkon. Krásně rostou, listy se zpevní. Přesazovat na jaře, nyní omezit zálivku. Já je přes zimu taky nemám na parapetu a to z důvodu tepla z radiatorů. Dávát je kdekoliv poblíž okna, potřebují opravdu jen světlo a do jara mírnou zálivku.
Není tady
Kety, díky, zatím jsem to tedy nevymyslela. Balkon nemáme a bydlíme v centru města na hlavní v přízemí, takže s tím světlem je problém. Na zkoušku jsem jednu tlustici dala z parapetu, ale co nejblíž oknu, jenže celá opadala. Nelíbí se jí to. Už aby bylo zase jaro, pojedou se holky vyvenčit na chatu.
Není tady
To je mi líto, tlustice potřebuje plné světlo, nech ji tak být, i když ti opadala, mírně zalévej a na jaře přesaď. Znovu vyraší lístky. Starší rostliny přesazujeme jednou za dva roky, menší každoročně do květináče většího max. o 2 cm než byl původní. Tlustice se hodí k tvarování, ale to asi všechno víš.
Není tady
Tak opět vykvetl. Pleilospilos compactus subsp. canus.
Není tady
Petře, náááááádhera!
Není tady
To je fakt krásný květ. Jak je velký?
Není tady
5-6 cm.
Není tady
Tak ještě jedna, právě kvete. Lapidaria margaretae.
Upravil(a) Petr100 (27. 9. 2016 16:32)
Není tady
Tak takovou kytku jsem v životě neviděla. Je to krása. Máš můj obdiv.
Není tady
Tak se přijeď na ni kouknout, ale lepší by bylo zajet do JAR, tam rostou.
Není tady
Petře, máš krásnýho koníčka. Tahle je taky fešanda.
Není tady
Hezká holka je ta tvoje Lapidaria...
To patří mezi Lithopsy?
Není tady
Heleno nepatří. Všechny tyto sukulenty patří do Aizoaceae. Lithopsy se "převlíkají" tak jako konofita. Lapidaria ne.
http://www.desert-tropicals.com/Plants/ … aceae.html
Není tady
Odkud znáš rod Lithops? Lapidaria je příbuzná rodu Argyroderma.
Upravil(a) Petr100 (28. 9. 2016 18:27)
Není tady
Odkud znáš rod Lithops?
Ponech mi mé malé tajemství...
Jinak díky za upřesnění.
Není tady
No neříkej že pěstuješ litopsy.
Není tady
Dávno, dávno tomu... od tý doby se leccos změnilo, tak jako bych byla zas sukulentně nepolíbená...
Není tady
Heleno tak se nech opět políbit. Foceno před hodinou.
Lithops lesliei subsp. albinica
L. bromfiedii subsp. insularis
A něco k tomu -Dinteranthus microspermus subsp. puberulus PV 764
Upravil(a) Petr100 (30. 9. 2016 18:06)
Není tady
Asi o tom líbání začnu uvažovat...
Ten bílej kamínek je k sežrání.
Není tady
Heleno, Vrabčáčko dobry? Conophytum gratum N.E. Br.
Upravil(a) Petr100 (25. 10. 2016 13:14)
Není tady