|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Fakt rychlý a vypadají jako kynutý lívance:
Kefírové lívance:
1/2 l kefíru, 40 dkg hladké mouky, 2 vajíčka, 1-2 lžíce mouč. cukru , 2/3 prášku do pečiva, možno doplnit slad. mlékem podle hustoty. Lívance na pánvi krásně nabydou. Mažeme rybíz. džemem a navrh: utřeme 1 měkký tvaroh + 1 bílý jogut + moučka cukr, posypeme postrouhanou čokoládou nebo grankem.
Jíme to příborem, je to velmi syté, mýmu 100kg chlapovi stačí dva.
Není tady

Décima napsal(a):
Fakt rychlý a vypadají jako kynutý lívance:
Kefírové lívance:
1/2 l kefíru, 40 dkg hladké mouky, 2 vajíčka, 1-2 lžíce mouč. cukru , 2/3 prášku do pečiva, možno doplnit slad. mlékem podle hustoty. Lívance na pánvi krásně nabydou. Mažeme rybíz. džemem a navrh: utřeme 1 měkký tvaroh + 1 bílý jogut + moučka cukr, posypeme postrouhanou čokoládou nebo grankem.
Jíme to příborem, je to velmi syté, mýmu 100kg chlapovi stačí dva.
Syté nesyté, mému 107 kilovému manželovi by určitě nestačily ani 4. Vždyť já sama sním 4-5 lívanců, teda pokud děláte standardně velké (např. v pánvičce na volská oka). Joo, kdybych mu je udělala na pánvi prům. 28 cm, tak by mu asi dva stačily.
Není tady
Je fakt, že já je dělám přes celou pánev, jsou asi 1 cm vysoké, přes celý talíř
Není tady

Décima napsal(a):
Aha, tak to děláš mamutí lívance. Normální lívance z lívanečníku jsou standard, ale je fakt, proč se patlat s chuťovkama, když člověk může udělat dvě placky a je to... Jak se to musí dlouho prosmažovat a mírném ohýnku, aby byly všude dobře?
Není tady
Palačinky podle Jiřiny Šejbalové
3 celá vejce, 35 dkg hrubé mouky, špetka soli, přes 1/2 l mléka, 1 sklenička koňaku (nebo jiné lihoviny). Zpracovat, nechat 1/2 h odstát a smažit tenké placky.
Není tady
Macex napsal(a):
Décima napsal(a):
Aha, tak to děláš mamutí lívance. Normální lívance z lívanečníku jsou standard, ale je fakt, proč se patlat s chuťovkama, když člověk může udělat dvě placky a je to... Jak se to musí dlouho prosmažovat a mírném ohýnku, aby byly všude dobře?
Jéžíš, já nevím, před každým lívancem dám trošku oleje, naberu plnou naběračku a obracím, když se dělají na povrchu ty ďolíčky a trošku to zatuhuje a vespod je to dozlatova, smažím na středně mírném plameni
Upravil(a) Décima (9. 11. 2006 15:16)
Není tady
ita napsal(a):
Palačinky podle Jiřiny Šejbalové
3 celá vejce, 35 dkg hrubé mouky, špetka soli, přes 1/2 l mléka, 1 sklenička koňaku (nebo jiné lihoviny). Zpracovat, nechat 1/2 h odstát a smažit tenké placky.
Snad nebude vadit rum a můžou se tyto plnit třeba špenátem nebo jen nasladko ?
Není tady