14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Fakt rychlý a vypadají jako kynutý lívance:
Kefírové lívance:
1/2 l kefíru, 40 dkg hladké mouky, 2 vajíčka, 1-2 líce mouč. cukru , 2/3 práku do pečiva, mono doplnit slad. mlékem podle hustoty. Lívance na pánvi krásně nabydou. Maeme rybíz. demem a navrh: utřeme 1 měkký tvaroh + 1 bílý jogut + moučka cukr, posypeme postrouhanou čokoládou nebo grankem.
Jíme to příborem, je to velmi syté, mýmu 100kg chlapovi stačí dva.
Není tady
Décima napsal(a):
Fakt rychlý a vypadají jako kynutý lívance:
Kefírové lívance:
1/2 l kefíru, 40 dkg hladké mouky, 2 vajíčka, 1-2 líce mouč. cukru , 2/3 práku do pečiva, mono doplnit slad. mlékem podle hustoty. Lívance na pánvi krásně nabydou. Maeme rybíz. demem a navrh: utřeme 1 měkký tvaroh + 1 bílý jogut + moučka cukr, posypeme postrouhanou čokoládou nebo grankem.
Jíme to příborem, je to velmi syté, mýmu 100kg chlapovi stačí dva.
Syté nesyté, mému 107 kilovému manelovi by určitě nestačily ani 4. Vdy já sama sním 4-5 lívanců, teda pokud děláte standardně velké (např. v pánvičce na volská oka). Joo, kdybych mu je udělala na pánvi prům. 28 cm, tak by mu asi dva stačily.
Není tady
Je fakt, e já je dělám přes celou pánev, jsou asi 1 cm vysoké, přes celý talíř
Není tady
Décima napsal(a):
Je fakt, e já je dělám přes celou pánev, jsou asi 1 cm vysoké, přes celý talíř
Aha, tak to dělá mamutí lívance. Normální lívance z lívanečníku jsou standard, ale je fakt, proč se patlat s chuovkama, kdy člověk můe udělat dvě placky a je to... Jak se to musí dlouho prosmaovat a mírném ohýnku, aby byly vude dobře?
Není tady
Palačinky podle Jiřiny ejbalové
3 celá vejce, 35 dkg hrubé mouky, petka soli, přes 1/2 l mléka, 1 sklenička koňaku (nebo jiné lihoviny). Zpracovat, nechat 1/2 h odstát a smait tenké placky.
Není tady
Macex napsal(a):
Décima napsal(a):
Je fakt, e já je dělám přes celou pánev, jsou asi 1 cm vysoké, přes celý talíř
Aha, tak to dělá mamutí lívance. Normální lívance z lívanečníku jsou standard, ale je fakt, proč se patlat s chuovkama, kdy člověk můe udělat dvě placky a je to... Jak se to musí dlouho prosmaovat a mírném ohýnku, aby byly vude dobře?
Jéí, já nevím, před kadým lívancem dám troku oleje, naberu plnou naběračku a obracím, kdy se dělají na povrchu ty ďolíčky a troku to zatuhuje a vespod je to dozlatova, smaím na středně mírném plameni
Upravil(a) Décima (9. 11. 2006 15:16)
Není tady
ita napsal(a):
Palačinky podle Jiřiny ejbalové
3 celá vejce, 35 dkg hrubé mouky, petka soli, přes 1/2 l mléka, 1 sklenička koňaku (nebo jiné lihoviny). Zpracovat, nechat 1/2 h odstát a smait tenké placky.
Snad nebude vadit rum a můou se tyto plnit třeba penátem nebo jen nasladko ?
Není tady