14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Prosím o recept na dobré avnaté rizoto z kuřecích drobů a zeleniny.
Není tady
Tohle dělám, kdy mi zbyde kousek upečeného bůčku.
Kuřecí droby se zeleninou a malou cibulí uvařím, pak droby a zeleninu vyberu a dám stranou.
Uvařím rýi: Rýi v míse spařím, vodu sleju a dám do kastrolu na olej a míchat a je taková zesklovatělá a zaliju tak 2 cm nad rýí tím vařicím vývarem z drobů, osolím ( na sůl pozor, vývar je u slaný!!) a dám do trouby dodělat. Na pánev hodím kousek toho upeč. bůčku, který nakrájím na malinké kostičky a opeču a pustí trochu tuku (jinak je pro nás to rizoto moc suché) Nakonec ve smíchám dohromady :rýi, obrané drůbky a pokráj. zeleninu, bůček a můu přidat steril. hráek, pepř.. .. Na talíři posypu nahrubo strouh. sýrem.
Není tady
Libovolnou zeleninu - pórek, mrkev, hráek, kukuřici, fazole, houby, papriku, brokolici, květák (zkrátka co dům dal) podusím na tuku a zaleju vývarem,kdy je měkká tak přidám kuřecí maso, vařenou rýi a podle chuti i koření (které mi zrovna padne do ruky - na čínu, grilovací). Můe se vyřádit jak chce .
Není tady
holky a pamatujete na to "červený rizoto" ze kolní jídelny ??? moc mi chutnalo, ale nikdy jsem toho nedocílila :-(
Není tady
Evi, tak nejsem sama kdo neumí červené rizoto!
Není tady
No, tak takové rizoto, to ze kolní jídelny jsem myslela, můj syn mi toti říká, e to moje rizoto není ono, má 9let a teď jsem doma , tak syn neobědvá v jídelně. Má rád straně rýi, ale já neumím docílit to dobré avnaté rizoto ( podle něho prý oranové). Jinak vechno sní, ale to rizoto ...
Není tady některá z Babinetek kolní kuchařka?
Není tady
Jé přesně ten problém mám taky. Straně mi chutnalo, ale nikdy se mi to nepodařilo. Kečup ani paprika to není, e.
Není tady
Já u jsem co cibulového základu zkouela dát najemno strouhanou mrkev, ale nevím, i trochu kečupu nebo protlaku, ale není to ono.
Není tady
Holky to máte straně jednoduché. Rizoto je červené od papriky . Na oleji vzpěníte cibulku, necháte ji osmahnout ( musí zůstat světlá - hlídat),přidáte jakékoliv maso -kousky a přidáte asi 1 ličku papriky (já dávám i troku pálivé- moji kluci rádi ostré) . Chvilku vydusíte aby se chu papriky dostala do masa a smícháte s hotovou rýí ( kdy je čerstvě udělaná a jetě teplá lépe se to smíchává ne ze starí a je to lepí. Ale dělám to i ze starí co zbyde od minulého dne - jen ji předem prstama rozdrobím co jejemněji " na jednotlivé zrnka " CHI CHI. Proto těmi prsty, aby se nerozmatlala. Posypat strouhaným sýrem a koukat na boule za uima. Dělám tem základ z masa syrového i vařeného -třeba zbytky z polévky. Rozdíl je jen v délce poduení ,aby bylo to syrové hotové musí se troku podlít vodou , aby se paprika nepřipálovala - byla by nahořklá. Kdy z vařeného stačí 1-2 minutky.
Upravil(a) Lenka (10. 11. 2006 11:50)
Není tady
Jo jetě kdy dáte papriky málo je rizoto spíe světlé hnědé, musíte najít poměr mnoství papriky k mnoství rýe. Já dávám asi tak 1-2 ličky. 1 l. kdy dělám rizoto akorát pro 3 osoby. Kdy to s paprikou přeenete nic se neděje rizoto je více červené. Jo a tu papriku ČERVENOU né tu hnědou - ta je spíe do guláe. Krásnou mletou červenou papriku jde koupit ze Slovenska.
Není tady
Přeji dobrou chu.
Upravil(a) Lenka (10. 11. 2006 11:50)
Není tady
Určitě to vyzkouím .
Není tady
Včera jsem koupila krásné masové droby, ale nakonec jsem udělala hustou masovou polévku a taky jsem dala naí fenečce, oblizovala se a za uima, ale přítě určitě vyzkouím rizoto s paprikou. Díky !
Není tady
A já do rizota zastrouhnu na drobno pár kyselých okurek, je avnaté a nikdo to nepozná !!! Papriku dávám někdy i nakonec.
Není tady
A někdy také líci hořčice pro chu....
Není tady