|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Prosím o recept na dobré šťavnaté rizoto z kuřecích drobů a zeleniny.
Není tady
Tohle dělám, když mi zbyde kousek upečeného bůčku.
Kuřecí droby se zeleninou a malou cibulí uvařím, pak droby a zeleninu vyberu a dám stranou.
Uvařím rýži: Rýži v míse spařím, vodu sleju a dám do kastrolu na olej a míchat až je taková zesklovatělá a zaliju tak 2 cm nad rýží tím vařicím vývarem z drobů, osolím ( na sůl pozor, vývar je už slaný!!) a dám do trouby dodělat. Na pánev hodím kousek toho upeč. bůčku, který nakrájím na malinké kostičky a opeču až pustí trochu tuku (jinak je pro nás to rizoto moc suché) Nakonec vše smíchám dohromady :rýži, obrané drůbky a pokráj. zeleninu, bůček a můžu přidat steril. hrášek, pepř.. .. Na talíři posypu nahrubo strouh. sýrem.
Není tady
Libovolnou zeleninu - pórek, mrkev, hrášek, kukuřici, fazole, houby, papriku, brokolici, květák (zkrátka co dům dal) podusím na tuku a zaleju vývarem,když je měkká tak přidám kuřecí maso, vařenou rýži a podle chuti i koření (které mi zrovna padne do ruky - na čínu, grilovací). Můžeš se vyřádit jak chceš
.
Není tady
holky a pamatujete na to "červený rizoto" ze školní jídelny ??? moc mi chutnalo, ale nikdy jsem toho nedocílila :-(
[/url]Není tady
Evi, tak nejsem sama kdo neumí červené rizoto! 
Není tady
No, tak takové rizoto, to ze školní jídelny jsem myslela, můj syn mi totiž říká, že to moje rizoto není ono, má 9let a teď jsem doma , tak syn neobědvá v jídelně. Má rád strašně rýži, ale já neumím docílit to dobré šťavnaté rizoto ( podle něho prý oranžové). Jinak všechno sní, ale to rizoto ...
Není tady některá z Babinetek školní kuchařka?
Není tady
Jé přesně ten problém mám taky. Strašně mi chutnalo, ale nikdy se mi to nepodařilo. Kečup ani paprika to není, že.
Není tady
Já už jsem co cibulového základu zkoušela dát najemno strouhanou mrkev, ale nevím, i trochu kečupu nebo protlaku, ale není to ono.
Není tady
Holky to máte strašně jednoduché. Rizoto je červené od papriky . Na oleji vzpěníte cibulku, necháte ji osmahnout ( musí zůstat světlá - hlídat),přidáte jakékoliv maso -kousky a přidáte asi 1 lžičku papriky (já dávám i trošku pálivé- moji kluci rádi ostré) . Chvilku vydusíte aby se chuť papriky dostala do masa a smícháte s hotovou rýží ( když je čerstvě udělaná a ještě teplá lépe se to smíchává než ze starší a je to lepší. Ale dělám to i ze starší co zbyde od minulého dne - jen ji předem prstama rozdrobím co jejemněji " na jednotlivé zrnka " CHI CHI. Proto těmi prsty, aby se nerozmatlala. Posypat strouhaným sýrem a koukat na boule za ušima. Dělám tem základ z masa syrového i vařeného -třeba zbytky z polévky. Rozdíl je jen v délce podušení ,aby bylo to syrové hotové musí se trošku podlít vodou , aby se paprika nepřipálovala - byla by nahořklá. 

Když z vařeného stačí 1-2 minutky.
Upravil(a) Lenka (10. 11. 2006 11:50)
Není tady
Jo ještě když dáte papriky málo je rizoto spíše světlé hnědé, musíte najít poměr množství papriky k množství rýže. Já dávám asi tak 1-2 lžičky. 1 lž. když dělám rizoto akorát pro 3 osoby. Když to s paprikou přeženete nic se neděje rizoto je více červené. Jo a tu papriku ČERVENOU né tu hnědou - ta je spíše do guláše. Krásnou mletou červenou papriku jde koupit ze Slovenska.
Není tady
Přeji dobrou chuť. 

Upravil(a) Lenka (10. 11. 2006 11:50)
Není tady
Určitě to vyzkouším
.
Není tady
Včera jsem koupila krásné masové droby, ale nakonec jsem udělala hustou masovou polévku a taky jsem dala naší fenečce, oblizovala se až za ušima, ale příště určitě vyzkouším rizoto s paprikou. Díky !
Není tady
A já do rizota zastrouhnu na drobno pár kyselých okurek, je šťavnaté a nikdo to nepozná !!! Papriku dávám někdy i nakonec.
Není tady
A někdy také lžíci hořčice pro chuť....
Není tady