|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Selima napsal(a):
Najhoršie, je, že ja som sa učila žiť s orlom, čo bola vysoká škola tolerancie - lenže na záver sa z neho vykľulo niečo medzi kukučkou a tokajúcim tetrovom
- kdeže orol! Moja chyba, že som sa neučila poriadne vtákopis...

Upravil(a) Míša Kulička (15. 11. 2006 14:08)
Není tady
Po bitvě je každý generál, mně se to vypráví, když je doma všechno v pořádku....aspoň si myslím, ale jinak jsem víc ve střehu, abych zas nebyla paroháč
.
Není tady
No, tak mne uz je teraz jasne, ze by som orla nezniesla...... Radsej budem mat pekne uhladeneho cistuckeho a mozno trosinku pohodlneho holubka, na ktoreho sa vela ludi s ulubou pozrie, ale necitia taku vzrusujucu neodolatelnu potrebu ho tiez mat.....
Podla mna medzi opelichanym vrabciakom, ci kohutom a orlom na druhej strane je este celkom siroka skala "vtakov".....
Inak by to totiz bolo vsetko prilis ciernobiele.....
Není tady

Faf: podívej, ono to je poměrně jednoduchý... Kdo chce málo a stačí mu to, tak prostě doopravdy dostane jen a jen to svoje "málo"... Tedy ve Tvém případě holoubka.. A Tvoje slovo "MÍT" vlastně vyjadřuje skoro všechno... Chápu, že tahle potřeba je v lidech hodně hluboce zakořeněná, koneckonců s touhle potřebou sám občas bojuju, ale někoho "mít" opravdu nelze, vážně nejsme majitelé partnera a partner není ničí majetek.. Jen a jen partner sám se může rozhodnout, zdali se mi plně oddá a zdali bude jen "můj". Pokud ano, je to dobré znamení.. A pokud ne, nedá se s tím nic dělat, je potom na mně, zdali se rozhodnu s tím souhlasit anebo nikoliv..
Ju? 
Rád bych ještě doplnil, když to teď po sobě čtu.. : Raději bych teda "měl" labuť než slepici... 
Upravil(a) klokan (18. 11. 2006 22:14)

Není tady
Po bitvě je každý generál......
....jo, mám doma svého orla, zřejmě jako střelec bych žádného opelichaného vrabčáčka asi nemusela, protože život by byl absolutně klidným.,fádním..chacha, asi možná, ale taky možná, že ne....
ostatně, Klokane, máš pravdu, slovo mít, nebo-li vlastnit...dost blbý, máš pravdu, tudíž nevím, jak napsat: dost kamarádím s orlem, nebo-li tč. manželem( mým - zase přivlastňovací zájmeno), ale nedám-li ho tam, může si kdokoliv myslet: s jakýmto manželem vlastně já kamarádím?!?!
Není tady

klokan napsal(a):
... A Tvoje slovo "MÍT" vlastně vyjadřuje skoro všechno... Chápu, že tahle potřeba je v lidech hodně hluboce zakořeněná, koneckonců s touhle potřebou sám občas bojuju, ale někoho "mít" opravdu nelze, vážně nejsme majitelé partnera a partner není ničí majetek....
Chtěla jsem říct - to je tou češtinou... ale ono je to tak i v jiných jazycích...
Ono je to v pořádku, když je ten "můj" - můj dobrovolně, tedy, když jsem současně já "jeho", tzn. "já 'mám' jeho a on 'má' mne". V tom případě už ale můžeme říct: "My se máme" - což nabývá i jiného (lepšího) významu.... A není to už o vlastnicví... 
Upravil(a) Míša Kulička (19. 11. 2006 14:52)
Není tady
klokan napsal(a):
Faf: podívej, ono to je poměrně jednoduchý... Kdo chce málo a stačí mu to, tak prostě doopravdy dostane jen a jen to svoje "málo"... Tedy ve Tvém případě holoubka.. A Tvoje slovo "MÍT" vlastně vyjadřuje skoro všechno... Chápu, že tahle potřeba je v lidech hodně hluboce zakořeněná, koneckonců s touhle potřebou sám občas bojuju, ale někoho "mít" opravdu nelze, vážně nejsme majitelé partnera a partner není ničí majetek.. Jen a jen partner sám se může rozhodnout, zdali se mi plně oddá a zdali bude jen "můj". Pokud ano, je to dobré znamení.. A pokud ne, nedá se s tím nic dělat, je potom na mně, zdali se rozhodnu s tím souhlasit anebo nikoliv..
Ju?
Rád bych ještě doplnil, když to teď po sobě čtu.. : Raději bych teda "měl" labuť než slepici...
Kloky, ale vsak o to ide.....Ja slovo "mat" chapem tiez tak, ze sa mi ten partner oddava dobrovolne. Ze chce byt so mnou preto, lebo mu je dobre a nie preto, lebo ho k tomu nutim a tak podobne. Ale orla, ako ho definovala vraj na tej svp Pan, by som nezvladla. Ja vedome nebudem riskovat komplikacie v zivote, takze si myslim, ze kazdy svojho stastia strojca. A nemat partnera, po akom tuzim, tak aby on sam najvacsmi zo vsetkeho chcel "mat" mna, to radsej budem sama. Nikdy nebudem nikoho nutit byt so mnou, to nikam nevedie, chapes uz?
Tuzim po tom, aby ten moj chcel byt so mnou sam od seba, inak to nema cenu, nebola by som stastna......
Není tady

faf napsal(a):
Nikdy nebudem nikoho nutit byt so mnou, to nikam nevedie, chapes uz? Tuzim po tom, aby ten moj chcel byt so mnou sam od seba, inak to nema cenu, nebola by som stastna......
Tohle je naprosto správně, faf... Je jasné, že jakékoli donucení nemá vůbec žádný smysl.. Samozřejmě, že to chápu..
Ano - pokud chci, oddám se sám, dobrovolně, plně a jen a jen jednomu člověku.. Je taky i na tom druhém člověku, jestli to tak vnímá taky anebo má možná i jiný názor na věc.. 

Není tady
Klokan:
Vsak presne o to ide. Lenze dlhodoby vztah mozem mat len s niekym, kto to citi rovnako ako ja, o tom je vlastne to vsetko, nie? 
Není tady

Pro dnešek mne napadlo akorát co svoboda ve vztahu není...teda určitě se necítím svobodná vedle manžela, který když sáhne na můj mobil, který mu dám do ruky a zjistí, že je uzamčen na bezpečnostní kód, tak je z toho težce uražený a komentuje to.... Nenapadlo ho, že v případě, kdy leží mobil volně na baru ve fitu a já ho nehlídám, tak nepotřebuju, aby mi ho někdo prolízal a nedejbože ještě si zavolal. Místo toho, aby se mne na rovinu zeptal a já na rovinu odpověděla, žárlí jak pitomec. Kdyby aspoň žárlil z lásky, ale zahýbá mi jak nemocný a proto mne soudí podle sebe. Tak to NENÍ svoboda ve vztahu.
Z toho mi jednoznačně vyplývá, že svoboda je možná jen pokud si věříme a vzájemnou důvěru si pěstujeme.A hlavně, nechceme se podvádět, prostě necítíme ani jeden tuto potřebu. Pak to může být o krásném svobodném vztahu. Jinak ne.
Upravil(a) Bára (15. 12. 2006 21:44)
Není tady

Báro, prečo si ním si? S človekom uvažujúcim v schéme: podľa seba súdim teba...?!! 
Není tady

To proč s ním jsem....pohodlnost udělat změnu a taky to, že náš vztah je zatím funkční a rozchod by nám oběma v současné situaci víc zničil než přinesl. Ale kdo ví, jak dlouho to bude trvat, že?
Není tady
Tak nevím, manželovi jsem dávala spoustu volnosti , nežárlila jsem , nekontrolovala ho, ani mě to nenapadlo....a on toho ( po letech) zneužil, tak jsem ho začala kontrolovat, ale není mi z toho moc lépe. Zase bych raději tu svobodu ( možná pomyslnou ), co byla dřív. Myslím, že kontroly nikam nevedou, buď mě miluje:) a je mu se mnou fajn, nebo něco neklape...a pak se asi musím snažit i já, i když se mi to někdy nelíbí. ...ale tím nemyslím , nechat ho žít 100% volně ( nevěra atd.
).
Není tady

Vidíš, a o tom to je, ta "svoboda" je tu s náma jen do té doby, než ji něčím vyplašíme a ona se nám ztratí. Těžko se může srovnávat svoboda s tebou zmiňovanou 100% volností u které předpokládáš, že se rovná stavu, kdy si jeden dělá co se mu zlíbí a druhému tím ubližuje. Něco jiného je snažit se dát druhému svobodu a něco jinéhu je si nechat srá. na hlavu a ještě se cítit provinile, že je chyba ve mně a můžu za to vlastně já.
Není tady
Romano, pořád je to o tom, jak věříme sami sobě. Cítíme se nejistí a zranění apotřebujeme si dát důkazz, proč jsme nenistí, a hledáme a šacujeme, a prohlížíme mobily.Vždycky se něco najde. A i když žijeme s orlem, orel nemusí žít se slepicí. Orel vedle sebe snese zase jen orla.
Jestli má vztah k něčemu vypadat, jestli chceme sami svobodu, tak ji musíme umět dát partnerovi- a pokud se budeme chovat jako podřadné, nedůvěřivé, zmatené, tak nám orel uletí a už se nevrátí- a nebude to jeho chyba.
Vztah je o rovnosti, o repektu, ne o ponižování a podezřívání.
Není tady
Regi,
moudře díš, čarodějko.
Ano, orel k orlovi a bažant k bažantovi sedá, každý rovného si hledá.
Není tady
Není tady
Regina napsal(a):
Svoboda je v klidu spát, nelustrovat mobily, chodit si kama chci a vracet se kdy chci a druhému to nevadí (v rozumné míře), dobrovolné podílení se na domácnosti, vlastní přátelé, libovolný způsob trávení volného času /ne na úkor rodiny nebo partnera).....
v klidu jsem spal , nelustroval telefony a duveroval az do te doby kdy jsem v byl v kuchyni a prítelkyni zabzucel tel se sms a kdyz jsem jen koukl od koho aniz bych ho vzal do ruky , tak jsem zacal tusit , nedalo mi to a pruser byl na svete , psal ji nejaky týpek jak mu jeste ted voní prsty od její pip.... , tak to jsem neskousl a zacal ji neduverovat . kdyz si psala s dalsim tak mi rekla ze to je kamarad ( nyní její nový milacek ) , kdyz sla na disco , tak jsem ji napsal jak se ma a ze jsem doma umyl a uklidil nadobi aby mela rano klid ona napsala ze je tam nuda ale stejne prisla v 7.45 , ja ji dal pusu odvedl maleho do skolky a sel do prace , odpoledne jsem se jen zeptal jak se tam mela . zkousel jsem to jako pokus duvery ,dalsi muj pokus - napsat na ni auto se mi vymstil tím ze jsem o nej prisel , ale o tom uz pisu jinde .
mozna kdybych ji nehlidal tak by jsme byly spolu , mozna kdybych udelal scenu tak by se nad tim zamyslela a byly by jsme taky spolu ---- nebo by to urychlilo .
Není tady
foki, ty sis ji jenom kupoval.

Ádi, máš niečo nové? Ako sa ti darí s odstupom???
Není tady
Ahoj Selima, díky za optaní až do včerejšího odpoledne jsem se měla celkem dobře, ale včera odpoledne se zase stalo něco co mě rozhodilo, a o čem jsem si myslela, že je dávno za mnou..........takže dneska nemám zrovna veselý den.........ale to není důležitý...........
Jinak jsme se nerozvedli, jsme spolu, dost je toho jako dříve, i když dost se toho taky změnilo, už si pár dní píchám injekce do břicha, protože jsme se konečně vydali na cestu k mimískovi a začali jsme s umělým oplodněním tak snad to dopadne, našli jsme si byteček, trochu se to komplikuje, měli jsme se stěhovat v květnu, ale vypadá to, že se budeme stěhovat až někdy na podzim.........našla jsem si kamarádku, a i kamaráda, který mi pomáhá se orientovat v chlapské duši, a teď konečně vím, že všichni jsou stejný...........hrozné to poznání ve třiceti letech......ale je to tak a nedá se s tím nic dělat........jinak se mám fajn, snažím se nic neřešit, dívat se dopředu, případné nejasné indicie mého muže nevnímat, užívat si devítiměsíční neteře, mám za sebou úspěšně autoškolu, takže řídím jako drak, vrhla jsem se na studium angličtiny, takže se dá říct, že se mám dobře...............
Není tady

To je fajn a hlavne so svišťom ti držím palce, aby to vyšlo.
Tam asi treba mať aj kus šťastia - okrem veľkého odhodlania. A teší ma, že ste sa z toho vyhrabali a ty si si z toho vytiahla aj nejaké pozitíva. Chlapi - no, asi nie sú všetci rovnakí(ako ani ženy), ale isté mechanizmy a stereotypy sa dajú zovšeobecniť. Asi to nie sú dôležité veci, proste len také nepríjemné prekážky na ceste, ktoré sa musíme naučiť zvládať. Držím palce, aby ste ich zvládali.
Není tady
Já si myslím, že každý z nás tu svobodu ve vztahu chápe trochu jinak. Svoboda se vyvíjí a je na každém z nás jakým směrem. Hodně záleží na délce vztahu. Určitě je jiná svoboda ve vztahu po 2 měsících a ve vztahu po 10 letech. Zajisté by ale ve vztahu neměla chybět. Každej z nás potřebuje dejchat.
Není tady
Tak s tímto plně souhlasím--

Regina napsal(a):
Svoboda je v klidu spát, nelustrovat mobily, chodit si kama chci a vracet se kdy chci a druhému to nevadí (v rozumné míře), dobrovolné podílení se na domácnosti, vlastní přátelé, libovolný způsob trávení volného času /ne na úkor rodiny nebo partnera).....
Není tady