Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 11. 11. 2006 14:46

johanka222
♥------

Re: Svoboda ve vztahu

Violko,napsala jsi to výstižně a pravdivě, souhlasím s tebou.
My s manželem jsme žili odděleně dojížděl na víkendy,pracoval mimo, pak se vrátil na trvalo domů a první slova byla,že chce svobodu,koukala jsem na něj a nechápala.No pak se provalila nevěra,tak mi to došlo,proč potřeboval svobodu,dojíždět za ní.Jinak jsme se v manželství neomezovali po 27 letech mi to připadalo zbytečné.Skončilo to tak,že jsem podala žádost o rozvod, on odešel, ale milenka se na něj vykašlala,když zjistila,že jsem ho vyhodila.

Není tady

#27 11. 11. 2006 18:50

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Johanko,
Kurňa, to by si měli přečíst ti nevěrníci, aby věděli, , co by je taky mohlo potkat....

Není tady

#28 11. 11. 2006 19:29

violka
♥------

Johanko, myslím, že nikdo nedokáže přesně popsat, co je a co není svoboda. To, co pro jednoho může svoboda znamenat, pro druhého může znamenat nesvoboda, omezování /nevím, jak bych to přesně nazvala/.  Kde je hranice mezi svobodou a sobeckostí, svobodou a omezováním,  netolerancí, atd.  Kdo dokáže odpovědět na tuto otázku?

Není tady

#29 11. 11. 2006 22:42

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov

Míšo - přečíst by si to měly taky i ty nevěrnice.... big_smile Co se týče hranic tolerance, má je každý nastavené zřejmě jinak - třeba to, co Ty jsi byla schopná snášet (počkat, až se páníček vybouří a dá pokoj..), bych třeba já toleroval móóóc špatně, spíš teda vůbec... Nemíním být tímto způsobem zraňován... A kdybych se libovolným způsobem dověděl o opakování nepříjemného jevu, už teď prostě váhat nebudu ani náhodou.. Je to taky trochu i o tom, že v současné chvíli už mám "nastražený uši", pozoruju každou drobnost, libovolná odchylka od "normálu" způsobí, že velmi, velmi zpozorním, zdali je všechno nadále v pořádku anebo zdali se náhodou opět něco divného neděje...

Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

#30 12. 11. 2006 9:45

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Klokane - souhlas
...píši-li o nevěrnících, samozřejmě v opačném případě  myslím i nevěrnice...
...a i o těch hranicích, co každý je má nějak nastavené jsem tu taky kdysi mluvila, tedy psala....a furt si za tím stojím, že co mně teba neva, jiné či jinému by dávno vadilo a naopak.....
....a já myslím, že už přestávám mít nastražený uši- nevím, třeba je to chyba, ale vím co bylo a co by i mohlo být, a to mě již nechává v klidu ( samozřejmě takto čistě teoreticky...)

Není tady

#31 12. 11. 2006 11:17

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Každý potřebuje určitou dávku svobody. Ta potřeba není u všech lidí a ve všech vztazích stejná. Co unese jedna dvojice, není přijatelné pro druhou. Otázka volnosti ve vztahu je jednou ze zásadních. Pokud se neřeší nebo včas nedomluví, může vést až k rozpadu manželství. Každý z nás by si měl uvědomit, že i v pevném svazku by neměli manželé trávit kromě pracovní doby zbytek dne jen spolu. Absolutně všechno dělat spolu. Nejít sami naprosto nikam. Raději se omluvit i z firemní akce, jen aby ten druhý nebyl ten večer sám doma. Něco takového může vést až k ponorkové nemoci. Život přece není jenom to, že budu jenom v práci a pak jenom s tím druhým. Že vím, že ho denně najdu na stejném místě. Ano, jsou tu otázky jistoty, podpory, vzájemné pomoci a spolehnutí jeden na druhého. Nikde ale není určeno, že jeden nemůže s kamarádem na ryby, na pivko, na kolo. Že jedna nemůže sama na návštěvu, na aerobik, na výlet. Obvykle se traduje, že příležitost dělá zloděje. Že kdo má moc volnosti, zneužije jí. Myslím, že to je pravidlo, za vlasy přitažené. Naopak: Kdo nemá žádnou volnost e vztahu, je neprávem podezříván z "lítání okolo", když si najde nějakou tu aktivitu, je hnán do kouta, utiskován a deptán natolik, že to nakonec vede k naprostému konci a potlačení těch původně kladných hodnot.
Když třeba děti odrostou , kila přibydou, doma je už trochu méně práce, neboť se vybudovalo, co se dalo a slouží to, jeden z manželů si řekne - mohl bych, mohla bych, se taky trošinku věnovat  údržbě své chátrajíí tělesné schránky či povzbudit upadajícího ducha nějakým kurzem... stane se, že ten druhý to naprosto nemíní akceptovat. Poslouchá-li pak dotyčný jedinec, jak je špatný, že lítá okolo a nestará se o rodinu, je-li mu vytýkána i samostatná návštěva vlastních rodičů, je-li pomlouván za kdovíco, když přijde ubitý z fitka, kontrolován i marketu na nákupu, časem mu dojde trpělivost. Nakonec se mohou dva rozejít i jen kvůli zdánlivé banalitě typu JSEM DOMA SÁM, NEBOŤ ŽENA ZAČALA CHODIT CVIČIT, TO ONA ASI NĚKOHO MÁ, PROTOŽE JÍ TO NĚJAK PODEZŘELE SLUŠÍ.
Na závěr příspěvku bych jen ráda řekla asi tolik: každá změna v déletrvajícím vztahu v tomto ohledu je příliš nápadná. Může být nevinná, ale to nikdo neví. je proto lépe nepouštět už od začátku svoje koníčky a i při malých dětech si ponechat nějakou tu aktivitu. Myslím, že dneska to mladí berou už sportovně a  s daleko větším nadhledem, než my.
Stojím-li na cvičení s dvaceti děvčaty, většinou mladšími, málokterá je doma následně tepána za to, že na hodinku opustila domovský přístav jako já. My děvčata postarší jsme se vdávaly dříve a za poněkud jiných podmínek. Dneska je to jiné. Je větší svoboda a volnost. prý to není dobře. Kluci nemají vojnu, děvčata se vdávají později, vdají-li se vůbec. Je to dobře. Podle mého jedině dobře. Myslím, že dneska ti mladší mají ve vztahu víc tolerance a dovedou si přímo promluvit. Nenechají si do vztahů zasahovat starší generací, dovedou se lépe prosadit i v zaměstnání. My, mnohdy utiskovaní a manipulovaní, obětující se a nespokojení,  mezi čtyřicítkou a padesátkou, se s prtnerem nedokážeme tak sjednotit jako právě ti mladší. Nemají zkušenosti, jsou na začátku, ale mají prostě lepší přepoklady, že zvládnou některé otázky soužití líp, než my. I tu svobodu ve vztahu...

Není tady

#32 12. 11. 2006 21:21

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov

Michaela.43 napsal(a):

....a já myslím, že už přestávám mít nastražený uši- nevím, třeba je to chyba, ale vím co bylo a co by i mohlo být, a to mě již nechává v klidu ( samozřejmě takto čistě teoreticky...)

Míšo - trochu mi připadá, že se v tomto Tvém případě trochu jedná o jev zvaný rezignace... Mýlím se?? Doufám, že ano...

Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

#33 13. 11. 2006 7:43

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Klokane,
určitě se nejedná o rezignace, jen jsem se posunula jinam a nevidím ve svém životě otázku nevěry jako hlavní a diskutované téma.Prostě bylo, stalo se a hotovo.Mám kolem sebe mnoho nových podnětů, že opravdu toto již házím za hlavu - lehce se mi to teď říká, protože vím, že je to momentálně za námi - schválně píši monmentálně, protože fakt jeden nikdy neví a čert nikdy nespí.....nechci tvrdit, že případné jiné či další špásy bych přestála s milým úsměvem, ale....

Není tady

#34 13. 11. 2006 8:05

blanch2006_1
♥♥♥----

Míšo s milým úsměvem asi ne, ale už bychom určitě nehledaly větev na oběšení. Už o problému něco víme a tak bychom (aspoň předpokládám) s tím uměly lépe pracovat.

Není tady

#35 13. 11. 2006 8:10

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ke svobodě ve vztahu jednoznačně patří i vzájemná důvěra....
A pokud ji jeden nebo druhý nemá, má cenu v něm setrvávat? Já si myslím, že se ztrátou důvěry padá celý vztah....
A znamená nevěra zákonitě ztrátu důvěry? Nejsem si tím jistá... Pokud následkem nemoci nebo úrazu přestanu být soběstačná - hodí mě přes tu palubu permanentní nevěrník nebo doposud zásadový a věrný manžel? A je to vůbec o tom? A co když je ten nevěrník jinak zásadový chlap, který nenechá nikoho ve štychu a ten věrný manžílek nerozhodný balík, který prostě neměl příležitost k nevěře?
Od chlapa potřebuji to samé, co od alwaysky - pocit jistoty a bezpečí smile - ale navíc ještě pocit, že jsem milována. A pokud ten pocit mám, je mi úplně jedno, co a s kým dělá za rohem, protože to je jen jeho věc...

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#36 13. 11. 2006 8:17

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Blanch,
mně tam taky ne... vypadlo, takže s milým úsměvem bych to nepřestála, ale  nedělala bych z toho drámo...asi..... - prostě píšu rychle a z časových důvodů po sobě nečtu...nebo taky spíš proto, že bych to zase vymazala....

Není tady

#37 13. 11. 2006 9:07

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Míša Kulička: Jo, jo, život není jen o tom "třít kůžičku o kůžičku" smile , říká Věra Chytilová a já s ní souhlasím. Napsalas to do puntíku přesně smile

Není tady

#38 13. 11. 2006 9:25

Janýsek
♥♥-----

Od Míša Kulička:
Od chlapa potřebuji to samé, co od alwaysky - pocit jistoty a bezpečí  - ale navíc ještě pocit, že jsem milována. A pokud ten pocit mám, je mi úplně jedno, co a s kým dělá za rohem, protože to je jen jeho věc...

Od Eva36:
Jo, jo, život není jen o tom "třít kůžičku o kůžičku"

Holky, máte naprostou pravdu... jenže - obyčejně s nevěrníky hormony zacloumají tak, že nám najednou ten pocit jistoty, bezpečí a že jsem milována přestanou dávat... a co pak s tím. Ono to asi opravdu nejde vždy a v každém případě, aby člověk dokázal jen odskakovat někam vedle za sexem, obyčejně to manžel/manželka a děti nějakým způsobem odnesou... sad

... pak tedy fakt nevím, jestli mi to může být jedno, co ten můj s kým dělá za rohem roll

Není tady

#39 13. 11. 2006 10:04

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Janýsek: ...když to začneš odnášet ty nebo děti, je na tobě, abys to řešila...ale řekla bych, že teprve až v tom okamžiku, kdy začnete prostě nějak strádat (a nemyslím jen materiálně, jasně)...ale do doby, kdy to klape, si fakt myslím, že mám ráda dopřát partnerovi, aby chodil třeba na ryby nebo na bridž a nemusím jančit, když koukne po jiný babě... manželství není snad vězení...(totéž tedy požaduju od něj...jestli já nejsem ale náročná ... he he ... smile ... no a s někým, kdo je hoden označení chlap, můžeš ten náhle chybějící pocit alwaysek + jsem milována řešit, vyříkáte si, co komu chybí, zvládnete se pochopit, někde třeba i uskromnit svoje ega, abyste navzájem vytvořili něco vyššího, většího....no a s někým, kdo je jen atrapou chlapa, tohle nejde...pak je líp jít od toho.

Není tady

#40 13. 11. 2006 10:08

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Janýsek napsal(a):

Holky, máte naprostou pravdu... jenže - obyčejně s nevěrníky hormony zacloumají tak, že nám najednou ten pocit jistoty, bezpečí a že jsem milována přestanou dávat... a co pak s tím. Ono to asi opravdu nejde vždy a v každém případě, aby člověk dokázal jen odskakovat někam vedle za sexem, obyčejně to manžel/manželka a děti nějakým způsobem odnesou... sad

... pak tedy fakt nevím, jestli mi to může být jedno, co ten můj s kým dělá za rohem roll

Jenže pokud mě o ten pocit připraví, připraví mě i o důvěru... A když není důvěra, pak ten vztah nemá smysl. Lásku si nevynutím, tak proč ztrácet čas s někým, kdo mě nechce a nepotřebuje?

Evi tummenupp

Upravil(a) Míša Kulička (13. 11. 2006 10:10)

"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton

Není tady

#41 13. 11. 2006 10:20

heko10
♥♥♥----

Lucie33 napsal(a):

myslím, že by člověk měl dát na intuici a vnímat srdcem. a hlavně se starat o ten vztah - nenechat ho válet ve škarpě - pak většinou k nedůvěře není důvod.
mě v tom červnu prostě cosi ráno v 6 vytáhlo z postele a dotáhlo mě to k jeho mobilu. a to cosi nelhalo a udělala jsem to po 15ti letech poprvé. ale bylo to o tom, že vztah se v tý škarpě chybou nás obou opravdu válel. myslím, že nebejt toho - nestalo se to.
a podruhý (a doufám naposled) - tady je ten rozdíl - mě k tomu mobilu (kdo čet - ví) dotáh jen slepej strach a panika a sled špatnejch událostí - nebyla v tom moje intuice, jen momentální záchvat strachu - a taky z jeho strany bylo všechno v pořádku - v mobilu.

a teď - i po týhle zkušenosti - zase nabývám tý důvěry- protože prostě si myslím, že jsme na vztahu zapracovali oba až neuvěřitelně - odstranili jsme to, co k tomu vedlo - a v týhle chvíli tady moje nedůvěra nemá co dělat. já jsem k tomuhle směřovala od začátku, jen jsem se tím posledním zážitkem kopla zpátky, ale zase jsem k tomu dospěla.
je to o mým sebevědomí a o našem vztahu - pokud cítím, že je to v pořádku - je to prostě v pořádku. a pak je zbytečný se bavit o svobodě, důvěře a nedůvěře.
je to jen můj pohled. můj subjektivní.

a ten záchvat strachu prožívám po stejné situaci, protože zjišťuji, že si sem tam zavolají, tak co to je ? Pokračuje to? Nebo už ne ? Proč ho to nutí jí volat ? Nebo ona jemu ? Nikam teď nechodí, takže  bych mohla být v klidu, ale nejsem. Nevím, jak se toho mám zbavit, že vždy, když něco podniká, někam jde s kamarádem, mám pocit, že u toho bude i ona. asi to bude můj problém, ale já nevím, jak se o tuto přízemní žárlivost, nedůvěru nebo jak to mám nazvat, zbavit.

Není tady

#42 13. 11. 2006 11:23

Lucie33
♥♥♥♥♥♥-

já ti to neumim vysvětlit. mě prostě přestalo tohle trápit - jestli ona mu občas zavolá, že se vídaj v práci, no a co. něco tam bylo, tak ať si třeba zavolaj. ale já tohle neřešim. jediný co mě zajímá je ten náš vztah, a ten je teď setsakra v pořádku, jak už dlouho nebyl. a  on není hajzl ani lhář, je to čestnej chlap, kterej prostě ujel, jelikož prostě u nás nebylo všechno v pořádku a je mu to myslim pekelně líto.
odpustila jsem mu to, odpustila jsem to všechno - tu svojí část chyb co jsem dělala - i sobě a začli jsme nanovo.
a pokud nám to oběma pomohlo dospět (hlavně myslím jemu) a uvědomit si fůru věcí a to, co si opravdu přejem, pak to celý beru všema deseti. a už mě to ani nebolí, protože ty plusy na celý týhle situaci u nás jednoznačně převážili.
a v tomhle prostě nedůvěra nemá co dělat. k tomu jsem došla a tak to je.

je to ve tvým sebevědomí a v tvojí víře a jistotě v ten vztah.

Není tady

#43 13. 11. 2006 12:01

Áda1
♥♥♥♥---

LUCIE teda jsi fakt dobrá      tummenupp

http://bd.lilypie.com/jgq2p2/.png

24.8. ultrazvuk viděny 2 srdíčka

Není tady

#44 13. 11. 2006 12:13

Lucie33
♥♥♥♥♥♥-

hele, to asi ani ne, já to prostě jen takhle cejtim a pevně doufám, že se nepletu ve svejch pocitech a nedostanu přes čumák. ale já na ten svůj cit dost dám, tak se tim nechávám vést a on si tak sám vždycky někam dojde. a málokdy mě zklamal. takže mu věřim, jen vám to tu tak nějak tlumočim. smile

Není tady

#45 13. 11. 2006 12:14

alina.11
♥------

Lucie33 napsal(a):

já ti to neumim vysvětlit. mě prostě přestalo tohle trápit - jestli ona mu občas zavolá, že se vídaj v práci, no a co. něco tam bylo, tak ať si třeba zavolaj. ale já tohle neřešim. jediný co mě zajímá je ten náš vztah, a ten je teď setsakra v pořádku, jak už dlouho nebyl. a  on není hajzl ani lhář, je to čestnej chlap, kterej prostě ujel, jelikož prostě u nás nebylo všechno v pořádku a je mu to myslim pekelně líto.
odpustila jsem mu to, odpustila jsem to všechno - tu svojí část chyb co jsem dělala - i sobě a začli jsme nanovo.
a pokud nám to oběma pomohlo dospět (hlavně myslím jemu) a uvědomit si fůru věcí a to, co si opravdu přejem, pak to celý beru všema deseti. a už mě to ani nebolí, protože ty plusy na celý týhle situaci u nás jednoznačně převážili.

Luci, moc ti fandím a doufám, že i já se po nějaké době budu cítit tak dobře a jistě jako se cítíš ty.
Sebevědomí mám, naopak minulost mě velmi posílila.
Tím, že s manželem momentálně nežijeme, neřeším, jestli mu někdo volá nebo jestli se s někým vídá. A dokážu si představit, že to zvládnu neřešit i pak, až spolu zase budeme bydlet. Mám ale ten pocit, že to pramení z toho, že jsem svou lásku zahrabala několik metrů pod zem a raději ji zatím nehodlám vyhrabat ven... ale to je zase ta má nejistota, co se vztahu týče...

Není tady

#46 13. 11. 2006 13:12

Lucie33
♥♥♥♥♥♥-

no a až to takhle budeš cejtit i když tu lásku zas vyhrabeš z pod země, tak to bude teprve ono smile
držim ti palečky, ať se ti to povede, protože musim říct, že cejtim nesmírnou úlevu a takovou jakoby radost až na kost smile

Není tady

#47 13. 11. 2006 13:49

heko10
♥♥♥----

Lucie33 napsal(a):

Tak tím, jestli je čestnej a není lhář, tím, si nejsem vůbec jistá. Když se to provalilo, tak lhal a pak taky, když to končil, tak mi řekl, že neví, co má dělat a jestli vím, jaké to je, když máš rád 2 lidi. Že kdybych to udělala já, tak by o mě nebojoval atd. Ono to v srdci zůstane, jak potom, když - zůstal u nás, mu mám věřit, že u ž ji nemiluje ? Ani to nezmínil. Jo, náš vztah je teď taky o něčem úplně jiném než byl před tím. Ale mám z něj pocit, že nedává tolik co já. Nepracuje na něm, že všechnu práci odmakám já. Že se nesnaží. A nejsem si jistá, když by polevil zájem z mé strany, jestli by zase neběžel rychle za nějakou jinou, ne-li za ní. To nevím. Ono to napsané vypadá dost hrozně, ale ve skutečnosti - pohladí, pořád mě olíbává, jezdíme společně na kole, běžky, společné přátele, jenom ....... chci asi moc či co.

Není tady

#48 13. 11. 2006 14:32

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

heko10: A proč v tom jsi?

Není tady

#49 13. 11. 2006 15:37

♥♥-----

A co říkáte této verzi?
Dlouhodobé manželství téměř ideální. Komunikace v pořádku, sex klape, žádná nuda- spousta společnýh zážitků a přátel.
A náhle má jeden z partnerů potřebu mimomanželského vztahu na hluboké duševní úrovni (sex v tom není). Samozdřejmě, že se jedná o jinou ženu.
Druhý partner na to jen zírá a nechápe. Nastává kolotoč otázek co se děje, kde jsem udělala chybu, proč pro něj nejsem najednou i v tomto dobrá a hledá si to jinde?
Je to sobeckost chtít sdílet se svým manželem vše tak jak to bylo doposut?
A jak se s tím vyrovnat, když to v srdci tak hrozně bolí?

Upravil(a) Blank (13. 11. 2006 15:38)

Není tady

#50 13. 11. 2006 15:39

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Blank napsal(a):

A jak se s tím vyrovnat, když to v srdci tak hrozně bolí?

A ví o tom ten druhý?

Upravil(a) Míša Kulička (13. 11. 2006 15:40)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí