21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahojky, poradíte jak nejjednoduej udělat svíčkovou z kuřete? Díky
Upravil(a) anitaak (8. 11. 2006 10:54)
Není tady
V kastrolu na másle zesklovatět 1 cibuli, přidat osolené opepřené kousky kuřete a jednu skleničku zeleninové směsi Halali. Důleité!! - to Halali před vloením do kastrolu dobře vymačkat, jinak to bude hořké. Kdy je kuře hotové, vyjmeme ho a do zbylého sosu přidáme 3/4 l mléka a na zjemnění jednu tekutou lehačku. V hrníčku rozkvedláme v mléce hladkou mouku asi 3-4 vrch. ličky a omáčku zahustíme. Ochutnáme a podle chuti přisolíme, přikyselíme (citron apod.) a přidáme l ličku cukru. Takhle je to opravdu rychlé a odpadá krábání kořenové zeleniny, i kdy naloené mase v láku a zelenině je holt asi lepí.
Upravil(a) Décima (8. 11. 2006 11:06)
Není tady
Do hrnce (nejlépe tlakového) dát zesklovatět cibuli, pak přidat zeleninu (pouívám mraenou pod svíčkovou), halali, bobkový list, nové koření, jemně nasolené kuře, a divočinu a podlít vodou. V tlakovém hrnci vařím tak 45 minut. Pak vyjmu maso, bobkový list, nové koření a celé rozmixuju v mixéru, kdy přidám lehačku a zakysanou smetanu. Poté, pokud je třeba dochutím citrónem. Nedávám ádnou mouku, omáčka je krásně lutá a hustá. Hotová za chvilku. Stejným způsobem dělám i z hovězího, akorát maso propikuju a vařím v tlakáči trochu déle.
Není tady
Nela, není těch 45 min v tlakáči dlouho? Já mám za tu dobu kuře hotové normálně v kastrolu, ale recept vyzkouím.
Upravil(a) Décima (8. 11. 2006 12:59)
Není tady
Decimo, docela jo, my to tak máme rádi. Tak dlouho vařím na nejmení plotýnce.
Není tady