4.března : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 4.března : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny! 4.března : Stálice mezi moučníky? Vláčná a rychlá hrníčková bábovka z Granka 4.března : Krásná velikonoční dekorace. Stačí stará dřevěná krabička |
|
|
Ahojky, poradíte jak nejjednodušej udělat svíčkovou z kuřete? Díky
Upravil(a) anitaak (8. 11. 2006 10:54)
Není tady
V kastrolu na másle zesklovatět 1 cibuli, přidat osolené opepřené kousky kuřete a jednu skleničku zeleninové směsi Halali. Důležité!! - to Halali před vložením do kastrolu dobře vymačkat, jinak to bude hořké. Když je kuře hotové, vyjmeme ho a do zbylého sosu přidáme 3/4 l mléka a na zjemnění jednu tekutou šlehačku. V hrníčku rozkvedláme v mléce hladkou mouku asi 3-4 vrch. lžičky a omáčku zahustíme. Ochutnáme a podle chuti přisolíme, přikyselíme (citron apod.) a přidáme l lžičku cukru. Takhle je to opravdu rychlé a odpadá škrábání kořenové zeleniny, i když naložené mase v láku a zelenině je holt asi lepší.
Upravil(a) Décima (8. 11. 2006 11:06)
Není tady
Do hrnce (nejlépe tlakového) dát zesklovatět cibuli, pak přidat zeleninu (používám mraženou pod svíčkovou), halali, bobkový list, nové koření, jemně nasolené kuře, a divočinu a podlít vodou. V tlakovém hrnci vařím tak 45 minut. Pak vyjmu maso, bobkový list, nové koření a celé rozmixuju v mixéru, když přidám šlehačku a zakysanou smetanu. Poté, pokud je třeba dochutím citrónem. Nedávám žádnou mouku, omáčka je krásně žlutá a hustá. Hotová za chvilku. Stejným způsobem dělám i z hovězího, akorát maso prošpikuju a vařím v tlakáči trochu déle.
Není tady
Nela, není těch 45 min v tlakáči dlouho? Já mám za tu dobu kuře hotové normálně v kastrolu, ale recept vyzkouším.
Upravil(a) Décima (8. 11. 2006 12:59)
Není tady
Decimo, docela jo, my to tak máme rádi. Tak dlouho vařím na nejmenší plotýnce.
Není tady