29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím zná někdo učinej lék na afty trpím naně sedm let nic nepomáhá vyzkoušela jsem už toho moc,ale stále se mi vrací dík všem
Není tady
Ať potíráš, čím potíráš, minimálně 2 dny to bolí jako čert...
Mívala jsem i více aft naráz a když se jedna zhojila, druhá se hned někde objevila.
Mám zkušenost s výrazným úbytkem aft takto:
- dobře si prohlížet, z čeho se kde napiju nebo jaký příbor si do pusy strčím (nejlépe pro jistotu otřít)
- nejíst ovoce a zeleninu vcelku, ale nakrájené na dílky (to mi pomohlo asi na 80% veškerého výskytu aft)
- před konzumací ovoce a zeleninu důkladně umýt a ještě osušit papírovou utěrkou, či kapesníčkem a hlavně např. u jablek dobře vytřít okolo šťopky a korunky vespod. Schválně se pak podívej na ten ubrousek, jakou má barvu....
Není tady
Já na afty moc netrpím,ale jednou semi udělal v 25 letech.Nevěděla jsem,co to je,a nenapadlo mě nic jiného než to vypálit domácí slivovicí,tak to prosím tě nedělej,myslela jsem,že se počůrám.Ale babička mi pak poradila šalvějový čaj.Vždycky jsem do něj namočila kousek čistýho kapesníku(rozstříhaného na malý kousky) a připlácla na aft.Často měnit.Mě to pomohlo.
Není tady
Macex napsal(a):
Ať potíráš, čím potíráš, minimálně 2 dny to bolí jako čert...
Mívala jsem i více aft naráz a když se jedna zhojila, druhá se hned někde objevila.
Mám zkušenost s výrazným úbytkem aft takto:
- dobře si prohlížet, z čeho se kde napiju nebo jaký příbor si do pusy strčím (nejlépe pro jistotu otřít)
- nejíst ovoce a zeleninu vcelku, ale nakrájené na dílky (to mi pomohlo asi na 80% veškerého výskytu aft)
- před konzumací ovoce a zeleninu důkladně umýt a ještě osušit papírovou utěrkou, či kapesníčkem a hlavně např. u jablek dobře vytřít okolo šťopky a korunky vespod. Schválně se pak podívej na ten ubrousek, jakou má barvu....
Dík moc ,ale vše si otírám jablka si omeju oloupu a nakrájím stej ně trpím mám vyzkoušený bylinky i masti a stále žádný učinek tak zatím ahoj
Není tady
snehurka napsal(a):
Já na afty moc netrpím,ale jednou semi udělal v 25 letech.Nevěděla jsem,co to je,a nenapadlo mě nic jiného než to vypálit domácí slivovicí,tak to prosím tě nedělej,myslela jsem,že se počůrám.Ale babička mi pak poradila šalvějový čaj.Vždycky jsem do něj namočila kousek čistýho kapesníku(rozstříhaného na malý kousky) a připlácla na aft.Často měnit.Mě to pomohlo.
Ahoj stou slivovicí to už mám zasebou ,šalvěj taky prostě asi se toho nezbavím.Nedavno se mi udělali i na pindě dostala jsem na to HERPESIN 200 myslela jsem že mi to vyléčí i pusu,ale dalo mi to pokoj jen 14 dní .Prý to je ňáký vir který se stále vrací jinak dík čauky
Není tady
Kvetateta píše "Nedavno se mi udělali i na pindě "??Opravdu zvláštní onemocnění na zvláštním místě.
afta – drobný bolestivý vřídek v dutině ústní. Je větš. bělavý s okolním zarudnutím, někdy provázený zduřením podčelistních mízních uzlin. Jde buď o ojedinělé, čas od času se opakující a., nebo o aftózní nakažlivý zánět ústní sliznice (viz stomatitida) objevující se v dětství. Příčina a. není zcela jasná (infekce, imunitní porucha, drobné poranění). Léčba je větš. místní (např. potírání dezinfekčními roztoky), někdy pomáhají vitaminy skupiny B. Často se (nesprávně) označuje jako „aft“
Není tady
Ota napsal(a):
Kvetateta píše "Nedavno se mi udělali i na pindě "??Opravdu zvláštní onemocnění na zvláštním místě.
afta – drobný bolestivý vřídek v dutině ústní. Je větš. bělavý s okolním zarudnutím, někdy provázený zduřením podčelistních mízních uzlin. Jde buď o ojedinělé, čas od času se opakující a., nebo o aftózní nakažlivý zánět ústní sliznice (viz stomatitida) objevující se v dětství. Příčina a. není zcela jasná (infekce, imunitní porucha, drobné poranění). Léčba je větš. místní (např. potírání dezinfekčními roztoky), někdy pomáhají vitaminy skupiny B. Často se (nesprávně) označuje jako „aft“
vím že jeto divne ale pravdive jezdím stím po doktorech ,ale žádnej si neví rady jen jeden mi řekl že beru hodně léku ktere obsahujou kortykoidy a tím semi pravdě podobně dělaj ty afty mometalně mám v puse tři velký nemohu jíst ani mluvit tak maj aspoň odemě doma klid.
Není tady
Kvetaeta: vše řeším homeopatii a jsem v pohodě, také jsem kdysi měla obdobné potíže.
Není tady
kvetateta napsal(a):
Prosím zná někdo učinej lék na afty trpím naně sedm let nic nepomáhá vyzkoušela jsem už toho moc,ale stále se mi vrací dík všem
Zkoušela jsi vitamín B2 neboli Riboflavin - volně prodejný?? Protože afty vznikají z jeho ndostatku. Zabírá opravdu zázračně.
Není tady
Pomáhá jíst hodně ostružin, i zmražených.
Není tady
Mne pomaha vzdy nadopovat se B vitaminy. a na osetreni bolaveho mista jsem nasla lek! OROFAR!Je to sice na bolest v krku, ale nici to bakterie a hlavne obsahuje Lidocain=mistni anestetikum:) Tzn, ze bolistka neboli:) ale je umrtvena:) za 3 dny mam uplne po aftu!
Vrele doporucuji. a take jist kyselinu listovou!Napise lekar-neni volne prodejna.
Není tady
kyselina listová je prachobyčejný vitamín B9 - koupíš např,. zde: /www.prozdravi.cz/folic-acid-kyselina-listova.html ale lépe a ihned pomůže B2 neboli Riboflavin protože afty vznikají konkrétně z jeho nedostatku (ještě dodává že Riboflavin stojí 20 tablet cca 26-30 Kč kdežto nyní "moderní" kyselina listová se chytře prodává ve větším balení které nespotřebuješ za moc peněz) na vyléčení těch aftů použiješ toho Riboflavinu pár tablet zbytek ti zůstane na příště
Upravil(a) Bety (19. 1. 2007 18:29)
Není tady
Synovi kupujeme Herbadent. Je to vodička na potírání, nenechává fleky jako ja fialová a pomáhá. Znecitliví to místečko a řekla bych, že to jakoby vypálí. Ale syn si to asi od 7 let natírá sám, takže to není moc drstické, když to dělá dobrovolně.
Není tady
Herbadent je super, ale hlavně - chce to hodně vitamínu B - v akutním případě sníst i 4 B-komplexy FORTE najednou - úspěch je zaručen - vlastní zkušenost.
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Synovi kupujeme Herbadent. Je to vodička na potírání, nenechává fleky jako ja fialová a pomáhá. Znecitliví to místečko a řekla bych, že to jakoby vypálí. Ale syn si to asi od 7 let natírá sám, takže to není moc drstické, když to dělá dobrovolně.
souhlasím , taky jej používáme už asi tak 20 let . Na vatičku a přetřít nebo přitisknout(pozor dost to štípe,ale pak to místo není bolestivé)- několikrát denně. Ale učinkuje - za 2-3 dny pohoda.
Není tady
janica napsal(a):
Herbadent je super, ale hlavně - chce to hodně vitamínu B - v akutním případě sníst i 4 B-komplexy FORTE najednou - úspěch je zaručen - vlastní zkušenost.
To jseš dobrá,když zvládneš takové megadávky vitamínu B, krom toho ještě forte...
Všeobecně je známo, že po béčkách je neuvěřitelná chuť k jídlu (podával se nemocným s nechutenstvím) a opravdu neznám člověka, který byl z nějakého důvodu nucen jíst třeba jen některá B-čka a přitom by s odpuštěním "nežral" jak urvanej vagon..... Já bych potom už musela jíst asi 20x denně, takže to asi spíš vypálím vodičkou než pak hubnout....
Není tady
Tak tady pěkně hazardujete se zdravím ! Doporučovala bych, nechat si udělat kompletní vyšetření na infekce a imunologii, budete chytřejší ! Nemá cenu léčit, když nevíte, co vlastně léčíte ! Zdraví je naše a doktoři na nás kašlou, těm jde o body, napíšou mastičku, nebo dají lék bez dalšího vyšetření.
Není tady
Macex: tak já mám aft tak maximálně dvakrát do roka, takže mi to nepřijde nic divného, takhle po málu si dát nárazovku, to těžko může uškodit. A co se týká toho vitamínu B - ten je pro organismus dost potřebný, při nedostatku je všechno špatně, včetně kůže, vlasů, nehtů, imunity apod. A mě tedy nijak nepřipadá, že bych po něm měla nějakou větší chuť k jídlu. Ani omylem.
Není tady
Objevila jsem v prodejně bylinek Canabisdent (asi 60,-Kč), zabral okamžitě.
Není tady
Mam aftu uz tyzden bola som u troch zubarov kazdy ktory to videl sa iba zhrozil lebo je fakt velka a vredovita na obluku skoro v krku takze kazde prehltnutie mi ju rozdrazdi. uz treti den jem len jogurty a banany a take hovadiny lebo nemozem uz jest a uz sa mi zacalo aj zla rozpravat. stale mi kazu kupte si corsodyl, mundisal gel, herbadent, tantum verde,bioparox atd toto vsetko co som tu napisala som aj vyskusala samozrejme bez akejkolvek znamky zlepsenia dokonca herbadent mi to rozozral este viacej. Az pani hematologicka sa zacla zaoberat co s tym a hovorila ze aj jej deti maju vsetky afty a dala mi recept na uzasny roztok.: tu je:potrebujeme: fyziologicky roztok 500ml., biseptol(na predpis), hexoraletten, mezokain( v takej injekcnej ampulke)
6 tabliet biseptolu a 4 tablety hexoralettenu sa rozdrvia- podotykam zvlast- kazdy vo svojej nadobke do ktorej po rozdrveni pridame trosku fyziologickeho roztoku aby sa v nom rozpustili po rozpusteni natiahneme opat do striekacky a vstriekneme spat do fyziologickeho roztoku (do tej flase) uplne nakoniec pridame mezokain (proti bolesti). takze: rozdrvili sme, pridali sme trosku roztoku do nadobky kde sa to rozpustilo (obe nadobky su zvlast) po rozpusteni kazdy z liekov sme natiahli do striekacky a vstrekli spat do flase s fyziologkickym roztokom nakoniec sme natiahli mezokain a striekli ho tiez do fyziologickeho roztoku. na zaver vsetko dobre premiesat lebo sa to zvykne usadit na dne. a KLOKTAT s tym. neverila som ze mi este nieco pomoze ale toto mi uplne utlmi bolest mozem v klude spat a preliecuje mi to.afta je ovela menej zapalena a zda sa ze sa zacina zmensovat, aj ked postupne ale to utlmenie bolesti je neporovnatelne s tymi srackami z lekarne co nic nepomozu len stipu jak dive. a tento roztok dokonca ani vobec nestipe takze to nie je vobec neprijemne. samozrejm bavime sa o tych fakt neprijemnych aftach ktore uplne znemoznuju spokojne existovat. v pripade tych drobnych co obcas trosku zastipu stacia tie vodicky a geliky. ibaze mne to absolutne nepomohlo ale toto je ulne zazrak. bola som dnes na krv vzali mi 7 skumaviek vseliake testy aby sa zistilo kde je problem preco sa spravila hovorila lekarka ze to moze byt aj poruchou bielych krviniek, a celkovo zistit preco tymto sposobom zlyhava imunitny system.tiez vrelo odporucam akupunkturu, urychluje to hojenie a napichnu aj body proti bolesti takze o take dva dni ma dojst k dramatickemu zlepseniu. a pani akupunkturicka mi doporucila med. skusila som dneska sice to na zaciatku je velmi neprijemne neprijemne to stipe a boli a ako to prilne a zamasti aftu uplne sa to skludni a bolest vobec necitim. velmi dobra finta oni su dobre tie z akupunktury lebo vzdy poradia take domace recepty co zvykne byt lepsie nez neviem ake drahe lieky z lekarni, fakt aj ten med s vatou tycyinkou prilozit na aftu vrelo odporucam-obrovska ulava. uz nikdy ju necem mat idem zocelit imunitu lebo toto uz nemienim nikdy prezivat. strasne vam drzim palce, je to jedna z najnajnajneprijemnejsich zdravtonych zalezitosti aka ma kedy stretla.urcite sa na tom zhodneme dufam ze som vam pomohla aspon trosku.drzme sa vsetci.
Není tady
Mě teď zabral na dlouho se nehojící aft (odolal léčbě bit.B forte) cucání tabletek Imudonu (lék na podporu imunity). Zabralo to hned druhý den. Jen nevím, jestli se to dá sehnat i bez receptu.
Není tady
Imudon je dobrej, já si ho kupuju v lékárně na bolení v krku.... před nějakou dobou mi ho doporučila doktorka,
že je výborný na různá bolení v krku... Ale je fakt drahej... i na desinfekci ústní dutiny a na léčení aft funguje vcelku dobře, ale do druhého dne mi aftu nikdy nevyléčily... obdobně funguje Panthenol v pastilkách, zmírní bolest, ale vyléčí se stejně ca. za 5 dnů...
Není tady
No, já ho ještě taky mám, ale nebolí a to je hlavní. Já mám Imudon na recept, mám po léčbě antibiotiky kvůli zlatému stafylokokovi. Kolik stojí?
Není tady
106,-- , dle aktuálního ceníku na internetové lekárně... Ale dívám se, že tam je snad dokonce 40 tablet... Tak to ho možná i zlevnily, platila jsem jednou dokonce skoro 200,--.
Za ty prachy to jde... A jak začne být po ránu knedlík v krku nebo nějaké to lechtání, tak ten zabírá výborně.... Já mám na většinu preparátů typu Neoangin a jiné průsvitné velké tablety alergii, takže mi vyvolávají dávící reflex, takže musím jen ty bílé.... Panthenol, Imudon, nebo teď mám nový typ od lékárnice na ty Isla-Moos, ty mi taky dávení nevyvolávají.... ale to je bolení v krku, to nejsou afťáci....
Jinak kloktání ca. 3-4 denně propolisovou tinkturou naředěnou vodou, to teda zabírá rychle a ca. za 3 dny je afťák pryč, nejen, že nebolí...., ale už vůbec není. A dokonce, jak začne být teprve ten hrbeček, než praskne začne hrozně bolet, tak to dokáže i vyléčit, že ta fáze bolavá se vůbec nedostaví....
Není tady
Díky Macex.
Není tady