29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahojky, zajímalo by mne, zda jsou nějaké vitamíny na zvýšení plodnosti???Pokoušíme se s přítelem o mimčo již 5 měsíců a marně!!!
Není tady
Pinko, já jsem dlabala po celou dobu snaženíčka Babyplan... jestli to mělo vliv či ne - to těžko říct, pro mužský je prý ideální zinek.... Přeji hodně štěstíčka ve snaženíčku
Není tady
Mně doktor doporučil Mamavit, otěhotněla jsem hned na poprve po vysazení antikoncepce, ale nevím, jestli to bylo vitamíny
Není tady
jestli můžu doporučit .Tak nám říkal gynekolog ve škole. Po sexu asi 15 min ležet .Spermiím trvá než tam dojdou.A lépe sex né každý den ,ale tak za 3 dny ,aby byly spermie dozrále.
Není tady
pinka napsal(a):
ahojky, zajímalo by mne, zda jsou nějaké vitamíny na zvýšení plodnosti???Pokoušíme se s přítelem o mimčo již 5 měsíců a marně!!!
dobrý den, Speciální vitamíny na otěhotnění opravdu neexistují. Ale pokud plánujete miminko tak je vhodné zvýšit příjem kyseliny listové ve stravě a co možná tou nejvíce přirozenou cestou, např. hlávkovvý salát, čínské zelí, chřest, špenát, brokolice a ostatní listová zelenina. Droždí nebo pivovarské kvasnice, ořechy, luštěniny vnitřnosti ( ale opatrně na obsah vit. A, játra max. 1x za 14 dní).
Všechny ženy, které jsou ve věku kdy mohou mít děti by měly dbát na množství potravin bohatých na kyselinu listovou. Aby se zachovaly její pozotivní účinky musí se zelenina, která ji obsahuje jíst čerstvá, nejlépe ve formě salátů.
Ostatní vitamíny a stopové prvky jsou samozřejmě také důležité, ale z hlediska dobré kondice a zdraví, sprostředkovávají vám odbourávání škodliviny z těla, udržují všechny buňky těla kvalitní, tak aby v nich nevznikaly mutace apod.
Dobrá kondice vašeho organismu (zprostředkovaná kvalitní stravou s obsahem živin, vitamínů a stop. prvků) pak ovlivňuje i šance na otěhotnění. Udělejte si čas na pestrou stravu, místo nekvalitní stravy a zásobou umělých vitamínů.
Další faktor je omezit stres, naučit se relaxovat.
Omezte sladké - zhlediska výskytu chlamydií a nadváhy, nekuřte.
Mějte pohlavní styk 3x týdně. Po pohl. styku se myjte např. až ráno, zvyšte si pánev polštářem.
Magdalena Mikulandová, Studio pro ženy
Není tady
Pinko, kdesi vzadu je téma schrnutí pro snažilky. Jsou tam všechny možné babské rady a tipy, včetně vitamínů, prstíčkové metody, sledování ovulace, výpočty plodných dnů atd.....
Hlavně ať mužíček dává pozor na vařící vodu a saunu, to spermijky nemaj rády.
A pak když se přídáš do diskuze mezi snažilky, určitě se tam dozvvíš spoustu věcí a hlavně se holčiny perfektně podporujou. To mi věř, chvilku jsem tam taky byla a pomohlo mi to opravdu hodně.
Teď jsem koukala, jmenuje se to " pro snažilky shrnutí" , dej si to do vyhledávače. Zakládala jsem ho já, takže to ti taky pomůže s vyhledáním.
Přeju hodně štěstí ať se brzy zadaří.
Upravil(a) spunt (9. 11. 2006 16:58)
Není tady
spousta věcí jsou pověry, ale neuškodí to dělat pokud člověk tím nešílí a nemyslí na to vše. Důležité je žít zdravě, takže sport, procházky, stravování, spánek, žádný stres, pomáhá určitě otužování, vitamínky a milování každý druhý den :-))
Hodně štěstíčka
Není tady
Co nejmin se hnat za otehotnenim,neobrecet kazdy mesicky,klidek,pohodu.Ja brala calibrum babyplan a hlavne to nechala nahode..hodne stesticka
Není tady