|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Já potřebuji inspiraci, kd si ho nechtat upéct, nestíhám.
Není tady
Já si ho nechám upéct: Tesco,Penny,Delvita...vím, je to hrozný,ale fakt nestíhám, ostatně jsme v dietě, chichi...
Není tady
Já budu péct "klasiku" - určitě vanilkové rohlíčky, pracničky, linecké, kokosky... No a ten zbytek vyzkouším něco nového - teď se mi docela dost receptů líbilo v Blesku - v takovém tom vánočním vydání na pečení. Ačkoli během roku moc nepeču, o vánocích si to opravdu užívám a těším se už teď.
Není tady
Já taky nestíhám, ale zavonět doma cukrovím, to se musí!!!!To pak není žádná atmosféra.
Není tady
Jsem asi divná, ale já se na pečení těším. Je to jedna z mála věcí, která mě na Vánocích baví. Taky klasiku, rohlíčky, pracny, vosí hnízda (ty se vlastně nepečou
), linecký, pusinky a určitě naše oblíbený mrkvový - to mimochodem doporučuju - levný a vynikající. 

Není tady
Já si vždycky dám předsevzetí, že upeču nanejvýš 8 druhů a pak jich mám stejně nejmíň 15. Holky pořád chodí a vzdychají, že jsem zapoměla na to a na tam to ..... Ale kdybych to nedělala ráda, tak to bych se na to ......
Není tady
Já letos vyzkouším novou troubu, tak doufám, že to všechno nespálím. Určitě bude linecké, vanilkové rohlíčky, kokosová kolečka, ořechy, pracky, oříškové se žloutkovou polevou a nepečené kokosové kuličky kakaové, bílé, rafaelo s mandličkou, vosí hnízda. A ještě dělám "brambory" - je to těsto s amoniem. Upečou se polokoule, naplní vařeným sněhem, opatlá krémem a obalí v kokosu. Nic lepšího jsem nejedla.
Není tady
lueta napsal(a):
Já si vždycky dám předsevzetí, že upeču nanejvýš 8 druhů a pak jich mám stejně nejmíň 15. Holky pořád chodí a vzdychají, že jsem zapoměla na to a na tam to ..... Ale kdybych to nedělala ráda, tak to bych se na to ......
To je přesný, mám ten samej problém.
Navíc letos už mám i vcelku šikovnou pomocnici. Nejvíc mě, ale pečení bavilo, když jsme ještě pekly společně se ségrou. Do těsta jsme potřebovaly tak 3-4 lžíce rumu, ale koupily jsme si litrovku
V průběhu pečení jsme si vařily grogy a obvykle jsme končily k ránu s 12ti druhy cukroví a úplně rozbitý

Není tady
Vlaďko, pošli recept ma ty "brambory" PROSÍM, PROSÍM. To co jsi popsala zní báječně. 

Není tady
Doma najdu a opíšu. Dělala to taťkova sestra a předloni jsem z ní konečně vymámila recept a teď to peču vždycky na objednávku rodině k narozeninám apod.
Je to fakt dobrý. Jenom od toho krému jsem vždycky opatlaná až za ušima.
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Doma najdu a opíšu. Dělala to taťkova sestra a předloni jsem z ní konečně vymámila recept a teď to peču vždycky na objednávku rodině k narozeninám apod.
Je to fakt dobrý. Jenom od toho krému jsem vždycky opatlaná až za ušima.
Díky
už se nemůžu dočkat.

Není tady
Já přidávám jeden (psala jsem ho už na kuchyňce) který kamarádka "vymyslela" nedopatřením a je to moc dobré. 250g hořké čokolády, 250g másla, rozpustit a přidat na kousíčky nalámané ( rozbíjím paličkou na maso) sněhové pusinky, asi 2 bal. a 1 bal.rakviček, velkou štamprli koňaku ( ne rumu) zamíchat a jakmile to začne tuhnout udělat kuličky a obalit ve strouhaných oříšcích nebo kokosu. Je to hned a všichni se olizují.
Upravil(a) lueta (7. 11. 2006 11:28)
Není tady
1Barbora: recept na "Brambory"
5 žloutků a 28 dkg cukru se tře. Asi 3 lžíce vlahé vody, ve které rozpustíme 1 dkg cukrářských kvasnic (amonium), 42 dkg hladké mouky zpracujeme na těsto (je tuhé jako na nudle, jde to těžko dohromady, ale podaří se, neboj). Z těsta vyválíme hada asi 1,5 cm v průměru, krájíme kolečka vysoká 1 cm a dáváme na plech. Na koláčový plech se vejdou 3-4 vedle sebe - hodně se to vyfoukne.
Ještě teplé (horké) vykrojíme. Musí ti zůstat jenom ta vyfouknutá polokoule - odstraní se plocha, která byla na plechu. Pak naplníme sněhem, dáme dvě k sobě, obalíme v čokoládové polevě a kokosu.
Plech nemastit!!
Poleva: 16 dkg cukru, 16 dkg másla, 6 lžiček kakaa, 1/2 pudinku uvařit v 10 lžicích mléka - utřít.
Náplň: 5 bílků ušlehat na tuhý sníh, 48 dkg cukru písek po troškách přidávat a 1 lžíce studené vody a 1 lžíce citronové šťávy. Šlehá se v páře asi 10 minut.
Snad je to srozumitelné. Pro první pokus doporučuji upéct jeden plech a vykrájet, potom druhý. Nestřídat hned, než přijdeš na ten grif s vykrajováním dna. A hlavně během pečení NEOTVÍRAT troubu! Za prvé to strašně smrdí a za druhé by ti to sedlo. Peče se asi na 200 °C. Po upečení to hrozně rychle tvrdne, takže studené to už nevykrojíš, až to naplníš sněhem a obalíš, dá se to druhý den jíst. Chutná to jako sníh obalený krémem, to těsto se v tom prakticky ztratí. Kdyby byl nějaký dotaz, tak napiš.
Není tady
Vlaďko super
moc děkuju. Ještě mi prozraď, kde kupuješ amonium a jak dlouho před svátky je pečeš. Dík, už se těším a dám vědět jak jsem dopadla při prvním pokusu 

Není tady
Cukrářské kvasnice koupíš v drogerii. Peču je až skončím s ostatním cukrovím, ale lepit to můžeš těsně před svátky, když slepuješ krémem něco dalšího. Rychle to změkne. A nerovnat do krabice na sebe, nebo z toho budeš mít placičky. A nebo můžeš upéct a hned lepit. Je to úplně jedno.
Ještě mě napadlo, toho cukru do sněhu můžeš dát 30 dkg. Těch 48 bylo na 8 bílků a to je strašně moc hmoty.
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Cukrářské kvasnice koupíš v drogerii. Peču je až skončím s ostatním cukrovím, ale lepit to můžeš těsně před svátky, když slepuješ krémem něco dalšího. Rychle to změkne. A nerovnat do krabice na sebe, nebo z toho budeš mít placičky. A nebo můžeš upéct a hned lepit. Je to úplně jedno.
Ještě mě napadlo, toho cukru do sněhu můžeš dát 30 dkg. Těch 48 bylo na 8 bílků a to je strašně moc hmoty.
Jsi zlatá, moc, moc děkuju

Není tady
Když byli kluci malí, pékavala jsem i 12 druhů, ale nyní nestíhám kvůli práci, snad pomůže jako vždy moje mamka.
Není tady
Michaela.43 napsal(a):
Já si ho nechám upéct: Tesco,Penny,Delvita...vím, je to hrozný,ale fakt nestíhám, ostatně jsme v dietě, chichi...
Miso, tento rok budeme piect teda podla rovnakych receptov 
Ale nieco mozno upeciem ... teda podla casu
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady