Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 8. 11. 2006 7:46

Áda1
♥♥♥♥---

Re: pocity s odstupem

Lucí, já včera přišla ze cvičení a ten můj měl vyluxováno a vyžehleno, a k tomu mi vařil svařák, jen co jsem doma odemčela dveře, a přitom měl sám trénink, děs..........jsem ráda, že mi konečně pomůže, když nikdy neměl zájem se doma o něco starat, ale právě proto, že vím, že ně co žehlí, je to nechutný, spíš mi tím zadělává na další a další blbý myšlenky............jo o pračce pořád taky mluví, že ho musím naučit třídit prádlo a prát..............asi se pomátl.............k psycholožce?? Já nevím?? Navrhovala jsem to v začátcích manželovi, ale netvářil se...............a já sama nevím co bych tam dělala, to je můj problém, né problém psychologa

http://bd.lilypie.com/jgq2p2/.png

24.8. ultrazvuk viděny 2 srdíčka

Není tady

#27 8. 11. 2006 7:53

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Už jsem přestala řešit minulost, mám co dělat se současností.A že to není občas růžové, to zažíváme každý.Včera,(stává se mi, že pochopení přijde nějak mimochodem, uporostřed chůze nebo v práci nebo při mytí nádobí) jsem pochoplia, že mi mažel SEDÍ, že nemám důvod měnit, že jsem s ním šťastná, i když chvílema je na kafe od Maryši.Skoro ten pocit nedokážu definovat,ale jakoby něco špatného odplulo nebo roztálo, jakoby mi z ramen spadlo závaží, a já byla poprvě po x letech v pohodě.Ten pocit byl k nezaplacení.

Co tím chci říct:snažila jsem se všechno řešit hlavou, různé semináře, knihy, kartářky....a ten pocit úlevy přišel sám, nečekaně, a o to byl krásnější.

Upravil(a) Regina (8. 11. 2006 7:54)

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#28 8. 11. 2006 10:41

Lucie33
♥♥♥♥♥♥-

právě že to je tvůj problém, ale plácáš se v něm. třeba by tě to postrčilo.

Áda1 napsal(a):

Lucí, já včera přišla ze cvičení a ten můj měl vyluxováno a vyžehleno, a k tomu mi vařil svařák, jen co jsem doma odemčela dveře, a přitom měl sám trénink, děs..........jsem ráda, že mi konečně pomůže, když nikdy neměl zájem se doma o něco starat, ale právě proto, že vím, že ně co žehlí, je to nechutný, spíš mi tím zadělává na další a další blbý myšlenky............jo o pračce pořád taky mluví, že ho musím naučit třídit prádlo a prát..............asi se pomátl.............k psycholožce?? Já nevím?? Navrhovala jsem to v začátcích manželovi, ale netvářil se...............a já sama nevím co bych tam dělala, to je můj problém, né problém psychologa

Není tady

#29 8. 11. 2006 10:42

Lucie33
♥♥♥♥♥♥-

hjartahjartahjartabig_smile Regi, stalo se mi něco podobnýho. najednou. jakoby se mi rozsvítilo. uvidim, jestli se ještě setmí.

Regina napsal(a):

Už jsem přestala řešit minulost, mám co dělat se současností.A že to není občas růžové, to zažíváme každý.Včera,(stává se mi, že pochopení přijde nějak mimochodem, uporostřed chůze nebo v práci nebo při mytí nádobí) jsem pochoplia, že mi mažel SEDÍ, že nemám důvod měnit, že jsem s ním šťastná, i když chvílema je na kafe od Maryši.Skoro ten pocit nedokážu definovat,ale jakoby něco špatného odplulo nebo roztálo, jakoby mi z ramen spadlo závaží, a já byla poprvě po x letech v pohodě.Ten pocit byl k nezaplacení.

Co tím chci říct:snažila jsem se všechno řešit hlavou, různé semináře, knihy, kartářky....a ten pocit úlevy přišel sám, nečekaně, a o to byl krásnější.

Není tady

#30 8. 11. 2006 10:56

uzlík
♥♥♥♥♥--

Tady se to tak hezky čte, je tu nějak příjemně. Nedokážu zatím moc dobře popsat svoje pocity, ale nějak ze mě něco odchází. Cítím takovou zvláštní úlevu, ale nedokážu jí zatím definovat.Cítím, že pomalounku zase začínám žít. Až se to u mě ustálí, napíšu více. Mějte se moc krásně  hjarta hjarta hjartapussapussa

Není tady

#31 8. 11. 2006 11:00

Lucie33
♥♥♥♥♥♥-

mám to taky. cítím prostě najednou velikou úlevu. a sílu. a štěstí. rovnám si to v hlavě, jako ty.

tak jsem to myslela, abyste sem ty pocity psali i průběžně, ráda bych viděla ten vývoj. jak to je. jak se cítíte.

Není tady

#32 8. 11. 2006 12:22

sisa70
♥♥♥♥♥--

... tak to je holky asi nějaká vhodná konstalace hvězd smile ... já se poslední dobou taky cítím  osvobozená od toho těžkýho kamene, kterej jsem vlekla za sebou. Dřív jsem pořád číhala na důkazy, že to se mnou manža nemyslí tak, jak se chová, a popravdě řečeno jsem byla naštvaná, když žádné důkazy nepřicházely wink..... vytvářela jsem si domněnky a pěkně jsem si v tom utrpení rochnila. Myšlenky na to, jestli to krásný, co my dva teď spolu prožíváme je opravdový byly neodbytný a pořád jsem je měla v hlavě. Teď cítím takovou zvláštní úlevu....... vím, že mě čeká spousta skvělých věcí a už se na ně zatraceně tešímhjarta

Některý ženský jsou strašně dětinský. Nedávno mi jedna vlezla do koupelny a potopila mi všechny moje lodičky. Woody Allen

Není tady

#33 8. 11. 2006 12:23

sisa70
♥♥♥♥♥--

Nevíte někdo, co je pod nickem to "renomé" ??? To je nějaká novinka, či co???

Některý ženský jsou strašně dětinský. Nedávno mi jedna vlezla do koupelny a potopila mi všechny moje lodičky. Woody Allen

Není tady

#34 8. 11. 2006 12:30

uzlík
♥♥♥♥♥--

Také jsem si toho všimla a nevím, co to znamená.

Není tady

#35 8. 11. 2006 12:40

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Lucie33 napsal(a):

chtěla bych vědět - od vás, u kterých to dobře (tak, jak jste si přály) dopadlo, manžel ukončil vedlejší vztah, zůstal s vámi, případně se k vám vrátil - přála bych si znát vaše pocity s odstupem času - po několika měsících, po roce, po dvou.....jak se to ve vás vyvíjelo, jak se vyvíjel váš vztah, jak jste k sobě hledali cestu, jak dlouho vás to hodně bolelo, kdy se to začlo zlepšovat. jak jste na tom po nějakým čase s důvěrou, přála bych si znát vaše názory - vaše zkušenosti, o tom, jesti máte, nebo měli jste někdy pochybnosti, jestli jste udělali dobře, že jste spolu zůstali, jestli vztah je lepší, jak jste to zvládli dlouhodobě. ať už k tý nevěře vedla jakákoliv cestička nebo zdánlivě žádná - jak se choval váš manžel, jak jste na tom byli se sexem, jak dlouho manžel hledal cestu zpět se vším všudy - ono to asi bude různý, ale já bych si přála znát vaše pocity a postoje, i vás, který už se tu občas jen mihnete třeba po několika letech, chtěla bych vědět s odstupem, co vám to vzalo, co dalo, kam vás to posunulo, jestli jste šťastné, jestli přišel čas, kdy už si na to ani nevzpomenete, chtěla bych vědět, jestli ty názory budou podobný, nebo jestli to má každý jinak. cokoli, s odstupem času.

tak pište hjarta

Taky jsem se snažila na všechno zapomenout a žít dál tak, jako před milenkou. Ale abych si uchovala zdravý rozum, tak jsem se začala víc věnovat sama sobě, vrátila jsem se ke svým starým koníčkům (cestování, sport) ... vlastně tak trochu na úkor svého bývalého manžela, kterého to nebavilo. Prostě jsem si začala žít po svém. A po čase mi došlo, že nežijeme ani tak spolu, jako spíš vedle sebe, a že ikdyž "seká dobrotu", tak mě už je to v podstatě jedno... Navíc myslím, že lidé jsou často nevěrní hlavně proto, že jim v dosavadním vztahu něco chybí nebo naopak, před něčím v tom vztahu utíkají. Takže pokud se vrátí zpět, tak nestačí jen odpustit... To jsem zvládla. Ale už jsem věděla, že nejsem schopná dát BM to, co hledal jinde - naopak, něco se ve mě zaseklo a už se mi ani nechtělo snažit se o to. O rozvod jsem nakonec po dlouhém dvouletém přemýšlení požádala já. Prostě mi došlo, že potřebuji někoho milovat, ale že to už nikdy nebude tento manžel, protože nedokážu milovat někoho, ke komu nemám důvěru a koho jsem si přestala vážit.

Upravil(a) Míša Kulička (8. 11. 2006 12:49)

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#36 8. 11. 2006 12:52

Lucie33
♥♥♥♥♥♥-

čím dál víc jsem přesvědčená, že ta nevěra ani není to hlavní - že nejdůležitější je, jak se ten vztah nastartuje potom, jestli oba chtějí to samý a oba se o to snaží. jestli dokážou žít spolu a ne jen vedle sebe a jestli si z toho dokážou vzít i pozitivní věci. jestli ten chlap se snaží svým chováním to tý ženský trošku ulehčit, to vyrovnávání. na tom to pak hapruje.

proto si myslim, že jsem to zvládla tak jak to vypadá. protože u nás tohle všechno potom - ty měsíce - úplně přehlušujou nějakou blbou nevěru, ale kdybych se o to snažila jen já, je to marný.

Není tady

#37 8. 11. 2006 12:53

Lucie33
♥♥♥♥♥♥-

no a co je renomé by mě taky zajímalo, já mám jenom číslo a žádný znamínka, bůůůů. ale zase sem teda pěkný číslo. smile

Není tady

#38 8. 11. 2006 12:59

uzlík
♥♥♥♥♥--

Regina:To je jak ode mě, i s těma pocitama! Je a pořád to bude o tvé vlastní svobodě, že jen tím, že toho druhého neomezuješ, že ho necháš dýchat, že ho nekontroluješ, nelzeš d o mobilu, nechcš po něm "důkazy" lásky, teoprve pak je ten vztah na mnohem lepší a vyšší úrovni!
Druhá strana to tak cítí, a pokud je dostatečně zralá, vrací ti to  také tak, nezneužívá toho, nesaje ti energii, a pak je to opravdu téměř dokonalé.
Vždycky něco zaskřípe, ale pokud žiješ v tomhle duchu, jsou konflikty  řešeny konstruktivně...Od té doby, co se mi v hlavě srovnalo, že nechci se svým mužem soupeřit, že je pro mě partner, ne syn nebo učitel, tak jsme se nepohádali!Prostě to nejde.
Prostě jsme se najednou domluvili.Jo, DOMLUVILI. Jakobychom začli po x letech mluvit stejnou řečí.

Dovolila jsem si Reginu sem překopírovat, patří to spíše pod toto téma. Chci jenom napsat, že je to asi to, co začínám pomaloučku cítit i já. Proto je mi možná i tak volněji, svobodněji,pomalu se zbavuji toho balvanu, který mě tak tíží.Ale pořád nemohu říct "mám to za sebou".

Není tady

#39 8. 11. 2006 13:10

uzlík
♥♥♥♥♥--

Já už to Lucinko vím a jeden bodík máš i ode mne.

Není tady

#40 8. 11. 2006 13:13

Lucie33
♥♥♥♥♥♥-

co?

Není tady

#41 8. 11. 2006 13:53

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Chvilka poezie
Luboš Huml
Taková jsem

Jsem stromy opuštěný les
řeka bez ryb a bez vody
Trochu heřmánek trochu vřes
copánek uplatený z náhody

Noc narůstá Z koutů šera
slyším stále stejné otázky:
Jaká jsem? Jsem žena která
nedokáže žít bez lásky

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#42 10. 11. 2006 8:07

Alžběta
♥♥-----

Jaké je to 2 roky poté?
Neřeším, jaká jsem já - neřeším jeho pocity křivdy a já nevím čeho. Dávám mu najevo, že ho mám ráda, že potřebuju k životu pohodu a porozumění, a pokud to nerepektuje, a dělá dusno a pěstuje si ublíženecké fňukání, snažím se to nevnímat. Je to prostě tak, je takový, a nejlepší je čekat, až ho to přejde. Pak je to fajn. Zbavila jsem se konečně pocitu, že jsem krizi způsobila já - a teď vidím, jak se při řešení různých provozních nepříjemností (problémy s rozestavěným barákem, dětmi, penězi, rodiči atd.) chová nedospěle a hystericky kope kolem sebe. Pokud by měl potřebu plakat u nějaké spřízněné duše, její chyba. Ale mám také dojem, že se mnohé vyjasnila, a jsme tolerantnější a více se chápeme. Prostě jsem zapomněla na naivní představu vztahu, kdy si partneři bezmezně důvěřují a vědí, že ruku v ruce překonají vše. Někdy mám pocit, že překonám, ale nejsem si jistá, jestli na to nakonec nebudu sama. Abych to Lucko závěrem shrnula: manželská krize mi vzala iluze a obdařila mě střízlivějším pohledem na život.

Není tady

#43 10. 11. 2006 8:39

Lucie33
♥♥♥♥♥♥-

já mám tedy teď naopak pocit, že společně zvládneme všechno. že jsme zvládli i tohle a i tu krizi (svým způsobem), a jak to tu tak čtu, tak mám fakt pocit, že mám doma skvělýho chlapa. a že ten můj boj stál opravdu za to.

Není tady

#44 10. 11. 2006 9:07

uzlík
♥♥♥♥♥--

Lucinko,
ten boj opravdu za to stál, já to cítím každým dnem víc a víc. Mám problémy s dětma, mají teď ten svůj blbý věk, já jsem vlastně ta nejhorší, problémy v práci, pořád se každý hádá a nasazuje na druhé a já mám doma chlapa, který mě v tomto špatném období podrží. Sama bych to určitě nezvládla, je toho až moc. Mějme se krásně.

Není tady

#45 10. 11. 2006 9:11

Lucie33
♥♥♥♥♥♥-

máš puberťáčky? u nás to začíná - 12 a 9. ale zatím jsou v pohodě. jeden má florbal, druhá koně a je vymalováno.

Není tady

#46 10. 11. 2006 9:16

Alžběta
♥♥-----

Lucko, já jsem také po letech zjistila, jak je s ním někdy příjemně. V době, kdy jsem se připravila na to, že se s konečnou platností rozejdeme, jsem to brala jako končící životní etapu. Pak jsme spolu zůstali, a já jsem zjistila, že máme tolik společného, že by mi strašně chyběl. Nebyl to ten hysterický, panický strach, že bez něj nemůžu žít, ale zralá úvaha, že z mých známých a příbuzných, si s ním snad nejlépe rozumím. Věčná škoda, že spolu musíme řešit ty nepříjemné životní průsery a každodennosti. Manželství je asi ta nejhorší forma lidského soužití. Jedinou výhodu vidím ve společném bankovním kontu.

Není tady

#47 10. 11. 2006 9:30

Lucie33
♥♥♥♥♥♥-

no já musim říct, že v tomhle směru jsem se právě cítila na všechno dost sama - tyhle denní starosti šly tak nějak kolem něj - ale teď - nevím, možná tím vším opravdu dospěl v chlapa - už nějak nejsem sama. začal řešit fůru věcí, všechno probíráme spolu, převzal zodpovědnost za různý věci, který jsem dělala já, zkrátka začíná mi bejt tou oporou, co mi scházela, s dětma probírá všechno možný. a vrhnul se do všech činností, který to jaro tak nějak ignoroval, do všeho s takovou vervou a radostí - jako by jeho život zas dostal smysl.

Není tady

#48 10. 11. 2006 15:22

x21365
Host

Ano, a jak to tu čtu, většina z vás má doma chlapa. Někdo to tu už trochu napsal, já teda došla na konec. právě v tom vztahu, ono vše , čím jsme si prošly se odvíjí od toho, jak moc toho druhého máme rádi a nakolik si uvědomíme, že nevěra je i o nás, když jsi vzpomenu na ty nářky jak mi to mohl udělat , proč ....  ve vztahu je to prostě věc obou. Lucko, ty mě znáš, já prostě už nějak nemám strach, že to nezvládnu, že zůstanu sama, vždy se to totiž nějak vyřešit dá. Ale hlavně, z odstupu, nemohla bych s ním žít. I když mi ho fakt začíná být líto, možná až ve středu u toho soudu o děti mu to došlo, já mu přeju hodně štěstí a já se cítím dobře. Neumím to vysvětlit, jsem svobodná,  asi to píšu blbě, ale vím, že jednou budu vzpomínat jen na to hezké, špatné časem vymizí, třeba z nás budou jednou kamarádi, ale to je vše. Raději sama, než čekat na pusu od muže, kde vztah vlastně není ani z jedné strany. A s odstupem- nevěra nebyla tím začátkem konce, nevěra byla vyustěním našeho  manželství , tak to prostě je a já se s tím vyrovnala. A vlastně jsem ráda, že k tomu došlo, já vím, že to zní šíleně ale je to tak. Protože mám šanci začít znova a taky mám pocit, že kus té dlouhé cesty jsem už ušla a bez něj je mi líp.
U většiny z vás , co sem píšete vztah je , přeju vám moc moc , ať to vyjde a jste spokojené a štastné hjarta

Upravil(a) Misa II (10. 11. 2006 15:34)

#49 10. 11. 2006 15:49

dakota
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha,Spojené státy žižkovské
Web

Míšo !!!!!!!!!!!  godlikegodlikegodlikegodlikegodlikegodlike

zdraví, alternativní medicína... jó, na tragickej život já jsem pes...   lol

Není tady

#50 10. 11. 2006 15:52

majkafa
Host

Míšo par hjarta

Upravil(a) majkafa (10. 11. 2006 15:54)

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí