14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Sem s recepty a s různým ,,vylepením".
Není tady
Jedna monost je nedávat do emlovky syrová jablka, ale nechat je na pánvi zkaramelizovat s máslem a cukrem (v tom případě je lepí nastrouhat je na plátky nebo i pokrájet noem, nestrouhat na nudličky). Druhá monost vylepení je přidat do mlíka pár loutků, nebo rovnou pouít 12% smetanu. Jinak já větinou dělám emlovku z obyč rohlíků, nechám je nacucat mlíkem a vrstvím s ochucenými jablky a taky s tvarohem z vaničky (do toho zamíchám vanilkový cukr, rozinky a loutek).
Čerstvě vyzkouený tip: povrch emlovky hustě poklást tenkými prouky másla, v průběhu pečení posypat moučkovým cukrem a jetě chvíli péct - udělá to krásnou křupavou kůrčičku.
Pokud jde o ochucování jablek, poslední dobou nám (třeba i ve trůdlu) chutná varianta bez skořice a bez rozinek, zato s nasekanými oříky nebo mandlemi, notně ovoněná rumem.
Na povrch zapečené emlovky dát sníh z bílků a nechat znovu zapéct. Na talíři pak hustě lehačka, mňam.
Není tady
Jo, to máslo je fajn, přidávám do ní zavařené broskve a rozinky.
Není tady
Je to ostuda, ale já ve svých 42letech jetě nikdy nedělala emlovku a doma si ji ádají-tak co mám sdělat! Zkusit se má ve.
Není tady
Káča napsal(a):
Je to ostuda, ale já ve svých 42letech jetě nikdy nedělala emlovku a doma si ji ádají-tak co mám sdělat! Zkusit se má ve.
Já ji dělala poprvé vloni,taky ve 42 letech.
Není tady
Káčo, a co to rodinku popadlo? Ten úplně nejzákladnějí recept je vzít nějaké bílé pečivo (rohlíky, veku, bagetu, toustový chleba - nebo vechno dohromady), ideálně dva tři dny staré, nakrájet, dát do misky a zalít mlíkem, nechat nacucat. Vymazat pekáč, naskládat vrstvu pečiva (hodně k sobě), dát náplň (nastrouhaná ochucená jablka, nebo jakékoli jiné ovoce, i kompotované) a druhou vrstvu pečiva. Nahoru trochu másla a zapéct, popřípadě znovu náplň a znovu pečivo. Někdo to mlíko sladí, někdo má rád, kdy jsou v tom chuově poznat ty rohlíky. U nás doma je největí problém, e koupím pytel rohlíků, aby zbylo na emlovku, a miláček je zvládne vechny zbouchat
Doporučuju udělat emlovku z vánočky a já dávám jetě jablka a tvaroh ( na vaničku tvarohu 1 vejce a 1 vanilkový cukr)
Není tady
Já ta jablka raději krájím na plátky, není to potom tak rozhňácané a líp to působí.
Není tady
ja ji dělam s banany,ktere napřed podusím s malinko vody na masle se skořicí a rozinkami ,davam vrstvy housky,zaliji slehačkou,bananovou smes a opet housky,dokud mi staci smes a koncím houskami,zaliji lehačkou opet,posypu skořicovým cukrem a dám pect...na talíři to někdy poleji vanilkovým pudinkem (to spí slavnostně),ale je to super
Není tady
Tak teď nevím, který recept vybrat!
Není tady
já nemám ráda sladké, tak jsem zkusila emlovku na slano - bylo to výborný. Náplň byla ze unky a sýra. Taky jsem to u dělala s houbama a chystám se dát tam lečo nebo zbytky pečeného masa.
Není tady
Káčo to je přece jedno, vyber tu na kterou má doma suroviny, stejně ji nebude dělat pořád stejně ale bude obměňovat podle sezóny a podle toho co zrovna bude mít doma! Jednu udělej (já mám emlovku moc ráda, nejradi mám z vánočky...)
Není tady
Sestřenice ji dělá z kupované vánočky a je vynikající, lepí jsem nejedla
Není tady
Take dnes jsem zkouela emlovku z vánočky a vichni jsme se shodli na tom,e je lepí z rohlíků.Bylo to takové blátivé.Z rohlíků je taková křupavějí.
Upravil(a) Ivča K. (7. 11. 2006 17:16)
Není tady
kdy ji dělám z vánočky nebo sladkých rohlíku,nezalévám tolik a ke konci hodim pod gril,je nahoře taková křupavá krusta a uvnitř proschne...zkus to přítě Ivčo K. uvidí...jinak,kdy se emlovka dobře udělá,chutná výborně a s rohlíkem nebo s vánočkou...ale kadý má jiný chutě ...
Není tady
jasminka napsal(a):
kdy ji dělám z vánočky nebo sladkých rohlíku,nezalévám tolik a ke konci hodim pod gril,je nahoře taková křupavá krusta a uvnitř proschne...zkus to přítě Ivčo K. uvidí...jinak,kdy se emlovka dobře udělá,chutná výborně a s rohlíkem nebo s vánočkou...ale kadý má jiný chutě ...
Gril nemám,ale asi jsem tam opravdu dala víc mlíka.
Není tady
tak jste to měli aspoň chuově jako koata...ty také papají rohlíky nebo vánočku s mlíčkem :-))) to je sranda,já to někdy místo pod gril jen oupnu navrch do trouby a pustím jen vrch v troubě a peču,je to podobné jak gril...
Není tady
jasminka napsal(a):
tak jste to měli aspoň chuově jako koata...ty také papají rohlíky nebo vánočku s mlíčkem :-))) to je sranda,já to někdy místo pod gril jen oupnu navrch do trouby a pustím jen vrch v troubě a peču,je to podobné jak gril...
Já mám jen obyčejnou plynovou troubu,starou.
Není tady
Ivča K. napsal(a):
jasminka napsal(a):
tak jste to měli aspoň chuově jako koata...ty také papají rohlíky nebo vánočku s mlíčkem :-))) to je sranda,já to někdy místo pod gril jen oupnu navrch do trouby a pustím jen vrch v troubě a peču,je to podobné jak gril...
Já mám jen obyčejnou plynovou troubu,starou.
aha tak přítě dej míň mlíčka amá to jak pod grilem ,,,
Není tady
Já dělám elmovku pro dva, take na to stačí remoska. Vymau ji Florou a dávám kolečka rohlíků a ty jen tak lehce pokapu mlékem - nenamáčím je, protoe ji máme radi suí. Jablka na plátky, rozinky, vanilku a hlavně hodně skořice. Vrchní vrstvu rohlíků pomau zase florou, aby to křupalo. Tvaroh nedávám. Jo, a připíjíme k tomu mléko. Mňam.
Není tady
Káča napsal(a):
Sem s recepty a s různým ,,vylepením".
Já dělám emlovku takhle: vymau pečící mísu máslem,poskládám starí rohlíky pokrájené na kolečka,na to nakrájím jablka,posypu skořicí, vanilkovým cukrem,rozinkami, a na to opět kolečka rohlíků. A to celé zaliju mlékem s rozlehanými vejci. Asi půl litru mléka a 4-5 vajec, troku osolím a osladím, rozlehám a zaliju stejnoměrně po emlovce. Vrch pokladu máslem, nebo Herou a dám péct. Peču pomalu a do růova, udělá to křupavou kůrčičku a nádherně to voní. Je to jednoduché, rychlé a dobré.
Není tady