29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky poradíte,zacala jsem studovat vysokou,tak abych malou netahala sebou,zkusim odstrikavat,neco malo tam po kojeni zustane.Poradite jakou odsavacku za rozumnou cenu a hlavne jak a v cem uchovavat odsrikane mlicko?Dekuji moc.Motna tady to tema bylo,ale nenasla jsem odkaz,tak jestli jsem to prehlidla a nekdo si pamatujete,tak budu vdecna i za odkaz.
Není tady
Mlíčko můžeš uchovávat 24 hodin v ledničce, nebo 3 měsíce v mrazáku.
Můžeš si na to zakoupit speciální kelímky od Aventu. Jinak dost dobře ti poslouží vyvařené skleničky od přesnídávky, nebo jogurtu.... Skleničku zavřeš a dáš do mrazáku. Pokud není plná, můžeš postupně přidávat mlíčko a ždy hned vrátit do mrazáku. Pak si skleničku vyndáš a necháš rozmrznout. Již rozmrzlé mlíčko musíš spotřebovat, nesmíš ho znovu zamrazit.
Já mám odsávačku od Medely- Harmony. Naprostá spokojenost. Dost si také chválí Canpol Babies. Obě jsou okolo 1000 - 1200 kč. Dobrá je též od Aventu, ta je okolo 1800,- kč.........atd...
Není tady
medela je prý fajn. Já tedy děti nemám (zatím), ale známá si ji moc pochavluje. Dají se k tomu koupit i sáčky na uchování odstříkaného mléka, odměrky atd... KOukni na www.medela.cz
Není tady
Diky moc,ja jsem si koupila takovou tu pistovou odsavacku v lekarne,kolem 200Kc,no nevim,jestli jsem to nepodcenila..uvidime.Jinak diky za tipy a odkazy.
Není tady
Janco, ta pístová je dobrá na odsávání mlíčka u přelitých prsou aby se dítko mohlo přisát, jinak s tím maminky neměly dobré zkušenosti. Pokud budeš mít mlíčka hoooodně, tak ti třebas bude stačit.
Není tady
jestli můžu doporučit,tak tu odsávačku od Medely.Já měla tu pístovou a strašně mě bolely bradavky,tak jsem nic neodsála.Naštěstí jsem se pak s Matouškem dohodla kolik mlíčka potřebuje a odsávat jsem nemusela.Kamarádka měla problém s holčičkou aby se přisála,tak odsávala do lahvičky a nemohla si vynachválit Medelu.Nakonec se taky s malou shodly,ale bez ní by prý nekojila.
Není tady
Jituš, to byl můj případ. Lenka byla pod lampou kvůli žloutence a vůbec se nechtěla přisát. Musela jsem odsávat a dávat jí z lahvičky i tak byl problém to do ní dostat. Nemít tu odsávačku od Medely, přišla bych o mlíčko . Ale teď už týden plně kojíme, takže třikrát hudrá odsávačce Harmony od Medely
Není tady
A jeje,tak tolik mlicka zase nemam,zitra to zkusim a uvidime,ale ta harmony vypada na obrazku moc fajn,asi zainvestujeme:o)diky za tipy
Není tady
spunt napsal(a):
Mlíčko můžeš uchovávat 24 hodin v ledničce, nebo 3 měsíce v mrazáku.
Můžeš si na to zakoupit speciální kelímky od Aventu. Jinak dost dobře ti poslouží vyvařené skleničky od přesnídávky, nebo jogurtu.... Skleničku zavřeš a dáš do mrazáku. Pokud není plná, můžeš postupně přidávat mlíčko a ždy hned vrátit do mrazáku. Pak si skleničku vyndáš a necháš rozmrznout. Již rozmrzlé mlíčko musíš spotřebovat, nesmíš ho znovu zamrazit.
Já mám odsávačku od Medely- Harmony. Naprostá spokojenost. Dost si také chválí Canpol Babies. Obě jsou okolo 1000 - 1200 kč. Dobrá je též od Aventu, ta je okolo 1800,- kč.........atd...
Dnes jsem odstrikala svych prvnich 90 ml,pistovou odsavackou,to jsem si dala,fuj,zitra ficim do mesta pro Medelu a kdyz jsem to ukazovala doma,dala jsem to do sklinky od presnidavky,tak si pritel tukal na hlavu,ze sklo do mrazaku,ze to tak akorat prasne,nepraskne,ze ne,ja se tak nadrela...(
Není tady
Jančo, to mi něco připomíná, já pořád také odstříkávám a to malý vypije dost, ale prostě mám mlíčka moc, a nemít odsávačku tak už mám zánětek, připadám si tedy jak pochodující mlíkárna, ale nakonec mám od aventu, no šla jsem narychlo do lékárny a koupila jakou tam měly, no cena teda opravdu ukrutná ale myslím že své už si udělala. Ale ta medela je na stejném principu takže do ní. Já na prvního měla pístovou a au au bradavky jsem měla zničené a odsávání pro mě bylo týráním, a nakonec jsem stejně měla zánět třikrát protože jsem prostě odsála minimum, teď to odsaju pohodlně že ani nevím že odsávám a klídek. Jinak to uchovávání, já taky před mým říkala ty skleničky od přesnídávek a prý jestli chci aby mi to bouchlo v mrazáku že prý sklo do mrazu. Protože sice pohárky od aventu mám ale nestačí Máte zkušenosti se sklem v mrazu?
Není tady
Caute,poridila jsem si odsavacka harmony od Medely,supr,obrovsky rozdil od te potvory pistove.Koupila jsem si k tomu i ty sacky,daji se primo nasadit na odsavacku a pak se to mlicko jen necha vychladnout a sup do mrazaku,nemusi se nic prelivat..prelivala jsem poprve a zustalo hodne na stenach,supla jsem to teda do te presnidavky a dobry,nic neruplo,ale po narazkach myho jsem radeji zainvestovala do tech sacku,kdyz si spocitam naklady na UM a na kojeni,tak je to v pohode.
Jeste dotazek,kamoska po rozmrazeni to mlicko prevaruje,ze ma strach,ze to sliva za cely den,navic to dava do obycejnych mikrotenaku,co vy na to?Podle me to ztrati spoustu vitaminu..
Není tady
Čate maminy, k tomu sklu. Ono nepraská mrazem, ale tím, že obsah zmrazením zvětší objem a ten obal-sklo prostě prdne. Takže vysvětlete manžílkům, že pokud se zmražné mléko bude mít kam rozpínat, t.z. naplníte tak 2/3 nic nepraskne.
A i kdyby prasklo, kdo to bude uklízet?
Není tady
Kamrádka ty skleničky používala a v pohodě. Já mám jednu skleničku v mrazáku týden a nic neprasklo.
Janco, co vím tak v porodnici také tepelně upraví mléčko od dárců pro cizí miminka, ale určitě ho nepřevařují, ta teplota je nižší. Hlavně bych se bála těch obyč. sáčků, ty nemůže vysterilizovat, tudíž pak musí mlíčko převařit . Buďto bych investovala do kelímků od Aventu, nebo do těch sáčků, nebo vyvařovala skleničky.
Není tady