|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahoj všem 
Nejprve bych vám ráda poděkovala za vaší podporu a blahopřání, bylo to moc krásné si to od vás přečíst. Tekly mi slzy jak hrachy. 
Co napsat k porodu? No nebylo to nic moc. Něco asi raději vynechám, abych těhulky nevyplašila, ale i tak musím říct že za dva týdny po porodu téměř o ničem nevím. 
Tak jak to tedy bylo. V úterý odpoledne jsem byla na procházce s Jítou a bylo mi naprosto úžasně. Ticho před bouří. V noci se mi špatně spalo a v duchu jsem nadávala na poslíčky. Ve středu v pět ráno mi praskla voda a tak jsem jela do porodnice. Tam jsem doslova vnutila sestřičce vložku ať zkusí jestli je to plodovka. Byla. Takže se to blíží. Prohlédl mě pan asistent a prohásil že voda neteče
tak se ozvala sestřička že test byl pozitivní. Podíval se ještě jednou a řekl ahá tak tady nám to trošku teče ...
. Pak mě poslali na UZ, na který jsem byla akorát objednaná. Váhový odhad 3,3 kg. Mladý Dr mi hned oznámil že ať počítám s císařem když jsem Jitku ( 3,37 kg) neporodila. Pak nastoupil pan asistent a že počkáme. Kontrakce byly nepravidelné. Někdy i po 5 min, pak zas 40 min nic 
Tak jsme čekali a čekali a ono nic. Dostala jsem antibiotika. A čekala. Ve čtrtek ráno jsem dostala gel na vyvolání. Šlo to pomalu, tak přidali dva čípky. A to už začaly křížové bolesti a rovnou po 3 min a trvaly více než minutu.
. Naštěstí mě dostala na starost jedna žákyňka. Byla naprosto úžasná. Pomáhala mi dýchat, posadila mě na balon a každou kontrakci se snažila rozmasírovat. Okolo druhé hodiny mi řekli že můžu jít na přípravnu a pak do boxu. Na přípravně mi sestra nechtěla dát Yal, že prý klystýr je lepší atd.... chvilku jsme se dohadovaly až mi řekla že když tedy chci Yal, že mi ho dá do klystýru, že to bude jen jedna hadička do konečníku. Já husa hloupá souhlasila. Až pozdě mi došlo, že na dno nádoby dala Yal a pak jí napustila plnou teplé vody. Jaký byl následek, šlo to ze mě pořád. Na přípravně jsem byla asi 5x na velké, ale šlo to ze mě celou dobu co jsem byla na boxu. A pak když jsem přešla na pokoj tak jsem byla ještě v noci 3x. Holt jsem si dobře pročistila střeva 
V boxu mi pak píchli epidurál ( cca po třetí hodině). To byla úleva. Můžu jen doporučit. Pak přidali oxytocin. Stále chodili a kontrolovali jestli to postupuje, nebo půjdu na sál. Když epidurál přestával účinkovat, poslali manžela ven a mě do sprchy a na balon. Pak jsem se vrátila, přidali epidurál.... no a pak nastaly problémy ...... raději nebudu popisovat. Jen dvě veselé příhody. Dr prohlásil, že si uděláme místo a že mě raději vycévkuje. Pomalu jsem o tom nevěděla, ale začal se dohadovat se sestřičkou, že nádoba má jen 0,75 liru a že možná nebude stačit. Div nade mnou neuzavírali sázky
. Naštěstí stačila. 
Pak mi při tlačení řekl , že mu klidně mohu nadávat, třebas ty kreténe blbej co to děláš. Kdyby to šlo, tak jsem se i smála.
Nicméně v 18.10 se nám přirozeně narodila holčička Lenička. Měla 47 cm a 2,75 kg. Pak už mě jen šil a šil a šil a šil. A teprve teď došli pro manžela, že má holčičku. Takže přítomnost u porodu vyřešili za nás.
Musím říct že se to hojí dobře a jsem celkem v pohodě.
Jen jsme se v porodnici trochu zdržely. Malá měla žloutenku a dávali jí pod lampu. Pak se mi nestahovala děloha a dostala jsem na to injekci a dvě infuze. Pak se Dr nezdálo jak malá papá..... no a pouštěli nás až za týden ve čtvrtek. A to jsem ještě tošku zalhala s teplotou, jinak by nás nepustili 
Ale jsou tu pro vás dvě dobré zprávy, když rodíte jednou císařem, jde to pak normálně. A ta druhá je ještě lepší. S jitkou jsem měla problémy s kojením. Měla jsem málo mlíčka a teď to musím zaťukat, Lenka je zatím plně kojená. 
Lenička je zlatíčko, pořád spinká a pomalu o ní nevím. 
Upravil(a) spunt (3. 11. 2006 12:09)
Není tady
Moc gratulujeme a přejeme hodně zdravíčka. Je dobře, že jste obě v pořádku, tak ať vám Lenička dělá jenom samou radost.
Není tady
spuntíku to je krásné, porodu sem se vždycky moc bála, ale věřím, že to bude ten nejsilnější zážitek co mě kdy může potkat.
přeji vám hodně zdraví a štestí
Není tady
Spunte, pridavam se ke gratulantum!
Ale jinak musim rict, ze by mozna bylo lepsi specifikovat o co slo (komplikace), protoze tvoje tajemno ve me vyvolava ty nejhruznejsi predstavy (roztrhnuti vejpul, apod.) 
dobre je, ze vy holky nakonec zakoncite svuj referat konstatovanim, ze je vam fajn... je to rozhodne lepsi nez kdyz mi sousedka pred x lety rekla, ze takovouhle hruzu uz nikdy nechce zazit, ze uz vi jak vypada ocistec a nepreslo ji to, zustala u jedne dcery, ktere je dnes 15 let. To me docela vydesilo :-)))
Není tady
Spunte mooc gratulujii, jak jsi to krásně zvládla (i když to nebyl zrovna jeden z nejlehčích porodů) !!!!!!!!!!!
Není tady
Spunte, já tu dlouho nebyla a ty už to máš za sebou. Tak hurá a velká gratulace. Držte se obě, jsi holka statečná a Lenička taktéž. Ať rostete jak z vody a už jenom samé radosti.
Opatrujte se!!!!!!
Není tady
Spunte moc gratuluju a přeju hodně štěstí a zdraví oboum dvoum
A co žes to tam měla za ty patálie???? Každopádně vše dopadlo dobře a to je hlavní.
Není tady
Spunt- gratulujem aj ja k dcerenke
je super si precitat taký "odlahcený" porod, vychádza z tvojich slov vela optimizmu, nas skoro rodicky to len poteší 
Není tady
HOlky, hlavně se ničeho nebojte. Já mám ve zprávě napsáno že porod byl rizikový a jsem v pohodě. A přiznám se že jsem docela posera. A trvalo to dost dlouho, a stále nervy jestli to půjde, nebo ne.... pak jsem tam měla spoustu lidí kolem ( doktor rodil a za ním stál asistent a sledoval jak to jde, vlastně mi vysvětloval jak tlačit
, v jednu chvíli jsem se zapoměla a místo tlačení při nadechnutí jsem nejdřív vydechla a budete se divit, oni to poznali
) ....ale hojí se to rychleji než jsem si myslela ( na to když jsem viděla jak dlouuuhouuuu nit si bere na šití a když si pak řekl o další
tak nic moc. A když se mi druhej den udělala modřina skoro přes půl pr..., což je u mě dost podstatná část těla, tak taky nic moc, ale v sobotu už jsem byla vcelku v klidu a teď bych se i bavila o dalším těhu, kdyby na to byly prachy a místo
, takže se fakt není čeho bát)
Není tady
mooc k holcicce gratulujeme, clovek uz by si rekl ze v porodnicich to bude v pohode, a ono i tam se najdou magori, nojo s tim klystyrem nic moc, hlavne ze to mate za sebou a jste v poradku
prejem spokojene miminko a moooc mlicka mamince:-)
Není tady
spunti, moc moc gratuluju, jsi statecna beruska!!! Preji Ti, abys uz mela jen same radosti z obou holcicek, aby Lenulka krasne prospivala a delala svym bajecnym rodicum same poteseni!! 
Není tady
Spunte moc gratuluji, ať jste holky zdravý a v pohodě!!! 
Není tady
Spuntíku! Také moc gratuluji! Ať jste hodně moc zdravé! Když jsem četla ten tvůj popis, tak musím přiznat, že se už na porod i těším ikdyž "tuším" /mám dva kluky/ co mě čeká, ale třeba to teď už půjde líp. A vím, že pokud mi nabídnou epidurál, tak ho neodmítnu. Sice nějaké bolesti si člověk vychutnat musí, než mu ho napíchnou, ale to už k tomu porodu patří. Tak se mějte hezky a ahoj! A napiš někdy, jak rostete!
Upravil(a) Cecilka (3. 11. 2006 16:50)
Není tady
Spunte, moc gratuluji! je to super doma, s mimiskem, jeste takove malicke, spici, vonavoucke.....achhh uplne jsem se zasnila....Pekne si to vychutnavej! opatrujte se holky. v.
Není tady
Spunti moc gratuluju, nebyla jsem tu dlouho nemeli jsme net ale uz jo :-)))), hodne zdravicka vam vsem holkam a doufam ze malou zavinovajda hezky zahreje:-))))) Mejte se krasne.....
Není tady
Moc gratuluju!!! Tak vidíš že to nakonec vyšlo přirozenou cestou!!! 
A zanadávala sis??
Není tady
Spunti ještě jednou moc gratuluju!!! Já jdu akorát napsat svojí slohovku!!!! Jsem moc ráda, že to máme za sebou! Takže Ti přeju moc mlíčka a málo prdíkůůů
(ty prdíky samozřejmě Leničce)
Není tady
angelino, zavinovajda zahřívá jak může. Byla jsem opravdu šťastná že jí mám, moje rychlozavinovačka je o dost tenčí a Lenička zatím moc neudrží teplotu, takže střídám tu od tebe s klasickou péřovou. Dííík moc.
Holky dík za přáníčka, jsem z toho docela na měkko 
Není tady
Veru, do nadávání jsem neměla daleko
to je pravda, ale přeci jen nadávat doktorovi mi přišlo divné, i když on byl zdrovna jedním z těch co mi v poradně říkali že mi nikdo nenechá ani chvilku trápit a že při jakémkoliv náznaku drhnutí jdu na císaře. A přitom mě trápit nechali. Kdyby tam byl aspoň manžel, tak by mi asi nějaké to slůvko uklouzlo......
Jo a taky pořád jen sliboval. Vždycky řekl, ještě jedno zatlačení a je venku. Když to řekl po páté, tak jsem ho upozornila že už to řekl, tak hned řek že teď už to opravdu bude....no nebylo, prostě chlap jak vyšitej, pořád sliboval..... stejné to bylo se šitím, ještě jeden steh a už to bude. A nebylo. A šil dál.
Dezy , už se těším na tvou slohovku :super:
Není tady
Spunti moooc gratuluji. Jak tak koukam tak jsem te predbehla o 3 hod. kdy mi odtekla voda a Natalka byla na svete ve ctvrtek v 4 hod. rano. To byla hruza to cekani co nez neco bude:(
Ale jste holky sikovne, ze jste to zvladly. Preji at se siti hoji a mala je zdrava a dela Vam jen radost.
Není tady
Ahoj Spuntíku. Konečně jsi se ozvala-už jsme tady měly o tebe strach. Holky, já začínám mít šílenej strach, když čtu ty vaše slohy. Je mě jasný, že to bude bolet jako čert, navíc mám to mimčo koncem pánevním, takže se mám opravdu asi taky na co těšit. Ale moc děkuji, že jsi to takle pěkně popsala, protože jsem to ženská zvědavá a každej porod mě opravdu moc zajímá. Spuntíku, přeju ti, ať ti Lenička krásně roste a vše zvládáte jak nejlíp umíte.
spunt napsal(a):
Ahoj všem
Nejprve bych vám ráda poděkovala za vaší podporu a blahopřání, bylo to moc krásné si to od vás přečíst. Tekly mi slzy jak hrachy.
Co napsat k porodu? No nebylo to nic moc. Něco asi raději vynechám, abych těhulky nevyplašila, ale i tak musím říct že za dva týdny po porodu téměř o ničem nevím.
Tak jak to tedy bylo. V úterý odpoledne jsem byla na procházce s Jítou a bylo mi naprosto úžasně. Ticho před bouří. V noci se mi špatně spalo a v duchu jsem nadávala na poslíčky. Ve středu v pět ráno mi praskla voda a tak jsem jela do porodnice. Tam jsem doslova vnutila sestřičce vložku ať zkusí jestli je to plodovka. Byla. Takže se to blíží. Prohlédl mě pan asistent a prohásil že voda netečetak se ozvala sestřička že test byl pozitivní. Podíval se ještě jednou a řekl ahá tak tady nám to trošku teče ...
. Pak mě poslali na UZ, na který jsem byla akorát objednaná. Váhový odhad 3,3 kg. Mladý Dr mi hned oznámil že ať počítám s císařem když jsem Jitku ( 3,37 kg) neporodila. Pak nastoupil pan asistent a že počkáme. Kontrakce byly nepravidelné. Někdy i po 5 min, pak zas 40 min nic
Tak jsme čekali a čekali a ono nic. Dostala jsem antibiotika. A čekala. Ve čtrtek ráno jsem dostala gel na vyvolání. Šlo to pomalu, tak přidali dva čípky. A to už začaly křížové bolesti a rovnou po 3 min a trvaly více než minutu.. Naštěstí mě dostala na starost jedna žákyňka. Byla naprosto úžasná. Pomáhala mi dýchat, posadila mě na balon a každou kontrakci se snažila rozmasírovat. Okolo druhé hodiny mi řekli že můžu jít na přípravnu a pak do boxu. Na přípravně mi sestra nechtěla dát Yal, že prý klystýr je lepší atd.... chvilku jsme se dohadovaly až mi řekla že když tedy chci Yal, že mi ho dá do klystýru, že to bude jen jedna hadička do konečníku. Já husa hloupá souhlasila. Až pozdě mi došlo, že na dno nádoby dala Yal a pak jí napustila plnou teplé vody. Jaký byl následek, šlo to ze mě pořád. Na přípravně jsem byla asi 5x na velké, ale šlo to ze mě celou dobu co jsem byla na boxu. A pak když jsem přešla na pokoj tak jsem byla ještě v noci 3x. Holt jsem si dobře pročistila střeva
V boxu mi pak píchli epidurál ( cca po třetí hodině). To byla úleva. Můžu jen doporučit. Pak přidali oxytocin. Stále chodili a kontrolovali jestli to postupuje, nebo půjdu na sál. Když epidurál přestával účinkovat, poslali manžela ven a mě do sprchy a na balon. Pak jsem se vrátila, přidali epidurál.... no a pak nastaly problémy ...... raději nebudu popisovat. Jen dvě veselé příhody. Dr prohlásil, že si uděláme místo a že mě raději vycévkuje. Pomalu jsem o tom nevěděla, ale začal se dohadovat se sestřičkou, že nádoba má jen 0,75 liru a že možná nebude stačit. Div nade mnou neuzavírali sázky. Naštěstí stačila.
Pak mi při tlačení řekl , že mu klidně mohu nadávat, třebas ty kreténe blbej co to děláš. Kdyby to šlo, tak jsem se i smála.
Nicméně v 18.10 se nám přirozeně narodila holčička Lenička. Měla 47 cm a 2,75 kg. Pak už mě jen šil a šil a šil a šil. A teprve teď došli pro manžela, že má holčičku. Takže přítomnost u porodu vyřešili za nás.
Musím říct že se to hojí dobře a jsem celkem v pohodě.
Jen jsme se v porodnici trochu zdržely. Malá měla žloutenku a dávali jí pod lampu. Pak se mi nestahovala děloha a dostala jsem na to injekci a dvě infuze. Pak se Dr nezdálo jak malá papá..... no a pouštěli nás až za týden ve čtvrtek. A to jsem ještě tošku zalhala s teplotou, jinak by nás nepustili
Ale jsou tu pro vás dvě dobré zprávy, když rodíte jednou císařem, jde to pak normálně. A ta druhá je ještě lepší. S jitkou jsem měla problémy s kojením. Měla jsem málo mlíčka a teď to musím zaťukat, Lenka je zatím plně kojená.
Lenička je zlatíčko, pořád spinká a pomalu o ní nevím.
Není tady

Špuntíku.... závidím ti, že už to máš za sebou a jsem ráda, žes porodila normálně !!! Opatruj se a pohlaď za mě svoje holky 

Co bylo lepší ?? Teď můžeš srovnávat 
Není tady