6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Modrou indulonou nebo masovým základem (kadej večír po koupání to střídám), při zhorení hlavně v zimě pod kolenama navíc slaboučkou kortikoidkou Advantan. Myjeme mýdlem Oilatum a stejnou značkou koupeme (koupel s jednou ličkou Oilata do koupele-koupel pouze jednou týdně),jsme hodně důslední. A dost dodrujeme dietku, zaváděli jsme příkrmy později a varujeme se velkému mnoství sladkého a tučného. Dodnes má maso jednou dvakrát týdně, nezná salám a uzeniny (sem tam párek v rohlíku), sladkosti jen gumové medvídky (sem tam dortík nebo zmrzka a bompar), a pozor, pouze bavlněné oblečení!!!!!!! Co je v době vietnamských polyesterů dost problém, doporučuji C&A. Pereme v Persilu, osvědčil se mi nejvíc. Musím ukat, letos je snad první podzim, kdy jsme zatím bez flíčků
Není tady
U Anetky se objevil ekzém zatím pouze na malíčku. Dostali jsme na to speciální krém a po vyléčení máme mazat jak píe Čekanka něčím mastným. U nás v bylinkách mi doporučili dětský krém s řepíkem. K tomu čaj bylinkový na atopický ekzém. Prý je to vnitřní záleitost.
Není tady
je to reakce na nějaký alergen, u spousty lidí se nikdy nezjistí čím to je. Ale můj manel je alergickej na kočky, vlastně vechny srsti, prach a roztoče. Jako dítě měl ekzém po celým těle i na obličeji a jezdil i k moři, nevzali ho kvůli tomu na vojnu (nesmí se zpotit). Nedávno jsem se tchýně ptala čím ho mazala a ona e ničím. Tak to je síla, atopickej ekzém potřebuje hlavně promazat, kůe musí být permanentně heboučká promatěná. Syn nemá tak silný projevy, ale musím o něj váně hodně pečovat. Poslední dobou se mae i sám. Nejhorí je to kdy přijede ze kolky v přírodě, kde ho nemaou, to je vysuenej a fleky po celých nohou. Po týdnu mazání je dobrej. V zimě kdy se nosí punčocháče je to taky děs, ale kdy koupím balvněný a hodně mau, tak je to dobrý. Ten čaj se mi neosvědčil, synovi nechutnal a měl po něm průjem.
Není tady
Čekanko, my máme pejska. Doktorka říkala, a ho teď nehladí a a si nehraje s plyákama. Myslí, e ta srst psa na to můe mít vliv, kdy ho máme přes 2 roky a chytla ten ekzém teď?
Není tady
Měli jsme s ekzémem velké trápení , vyzkoueli jsme snad tisíc mastiček a nic..Pomohla nám kosmetika od Canadermu - Robátko pro děti, je to z konopí a za měsíc to bylo pryč..U se nám to nevrátilo a můeme koupat i prát v čemkoliv ..Mě osobně to nepomohlo, ale já jsem exematik dlouho a naučila jsem se stím ít, ale malá se trápila jak blázen, měla to na obličeji a mě ji bylo hrozně líto, aspoň e u je to za náma .. Jo a taky pomohlo plavání ve slané vodě, to praktikujeme dodnes ..
Není tady
My promazáváme momentálně krémem A-derma exomega a místa s ekzémem maeme jetě krémem Attopic od Hádka. Musím zaukat, e ekzém se nám poslední dobou docela zklidnil.
Čekanko neřekla bych, e Advantan je slaboučká mastička, nám říkala doktorka, e Advantanem mazat jenom v těch nejhorích případech...
Upravil(a) Souris (2. 11. 2006 9:32)
Není tady
Advantan jsme jednou taky dostali, ale je opravdu dost silný. Měli jsme mazat slabou vrstvu a jen chvíli.
Není tady
Klaris - já se na kosmetiku z konopí chystám. Máme zatím mýdlo, ale tam je jen 5% výtaek, take účinek byl jen první den a pak u ádný.
My maeme modrou indulonou. V úterý jdem k dětské koní. Zatím jsme dostali Excipial, Holtovu mast, Locoid a nějaký olej do koupele. Nic z toho nepomohlo Jinak pouíváme kosmetiku od Hadka - masání olej s heřmánem a levandulí a levandulový krém. Attopis chci taky vyzkouet.
Chudinka je celý pokrábaný, jak ho to svědí. Hlavně obličej, který si krábe v noci.
Není tady
Nám to Gio opravdu pomohlo ..Ale bacha na ty kortikoidy, jako Advantan a pod, mohl by si na to udělat návyk a je to svinstvo, já to dávám na ruce, ale to v nejhorích případech.. Mě to taky psaly Adu a to jí byly 2měsíce, ani jsem jí to nedávala, přilo mi e koní byl v komatu nebo co kdy to napíe miminu ..
Zkuste to a uvidíte, u nás fakt brzy pohoda, teď ji můu vykoupat v jakýkoliv pěně a nic se jí neudělá, je teda fakt e jí tělíčko ničím nepatlám, ani olejíčky, krémy a pod.. a kůi má výstavní
Jo a taky jsem jí koupala v pěně od Bubchenu na citlivou pokoku, taky super ..
Není tady
Já jsem tu kortikoidní mast mazala asi 5 dnů a ztratil se jen ekzém na obličeji, na tělíčku vůbec. Take jsem ho jetě párkrát namazala a u to nepouila...
Není tady
Ahoj holky, malá měla taky kdy jí byly 4-6 měsíců ekzém, říkali e atopický... dětská doktorka nám zkouela dávat pořád nějaké mastičky, i kortikoidní, ale nepomáhaly nám... Tak jsem vzala rovnou malou ke koní doktorce a ta nám napsala Elidel 1 proc. a po druhém namazání to měla pryč a u se jí to nikdy nevrátilo.... Jan radím, moná by vám to taky takhle záznačně pomohlo. Mastička tehdy stála 500 kč a pojiovna hradila 400,-Kč, take mě to stálo asi stovku... No za ten klid to stálo a váně to měla po celém těle a oklivé...
Není tady
Nám slabí kortikoidové masti větinou nezabraly, jediné co pomohlo, tak ten Advantan, ale zatím jsme ho pouili natěstí jenom jednou.
Konopnou kosmetiku Robátko jsme také zkoueli a nic. GIO jestli jí chce vyzkouet, tak nám doma zbyl skoro celý konopný olejíček. Kdybyste si chtěli s Adámkem udělat výlet, tak vám ho klidně dáme
A proti nočnímu krabání prodávají speciální pyámka nebo je dobré zaít rukávky, aby se mimčo nemohlo drbat.
JERY já četla, e Elidel se dává dětem a od 2 let?
Upravil(a) Souris (2. 11. 2006 15:27)
Není tady
Souris napsal(a):
Nám slabí kortikoidové masti větinou nezabraly, jediné co pomohlo, tak ten Advantan, ale zatím jsme ho pouili natěstí jenom jednou.
Konopnou kosmetiku Robátko jsme také zkoueli a nic. GIO jestli jí chce vyzkouet, tak nám doma zbyl skoro celý konopný olejíček. Kdybyste si chtěli s Adámkem udělat výlet, tak vám ho klidně dáme
A proti nočnímu krabání prodávají speciální pyámka nebo je dobré zaít rukávky, aby se mimčo nemohlo drbat.
JERY já četla, e Elidel se dává dětem a od 2 let?
My ho dostali na 5 měsících a po pravdě, na tom letáku ádná věková hranice nebyla, ten jsem četla důkladně, kdy se jednalo o moje mimi Tehdy to byl úplně nový výrobek na trhu, tak buď to jetě nebylo tak doladěný, nebo jsem měla nějaký pro mimča... Ale opravdu měla malá ten ekzém po celém těle a i koní doktorka se zhrozila, kdy to viděla, bylo to fakt oklivý. Pak jsem tedy 2x namazala tím Elidelem a fakt jí to jako zázrakem zmizelo. A to podotýkám, e přetím jsme dostaly od dětské několikrát kortikoidy, pořád na ní nějaké zkouela, u jsem z toho byla patná.
Tak i kdyby to bylo a od 2 let, tak myslím, e to napáchalo míň kody ( kdy jsem to jen 2x pouila ) , ne vekeré ty kortikoidní masti, které jsem mazala denně asi 2 měsíce
Kadopádně to chce zajít přímo za koařkou, dětská tomu prd rozumí...
Upravil(a) jery (2. 11. 2006 18:50)
Není tady
Dítě nemůu koupat ve vaně. Jen rychle sprchujeme.
Letos v září jsme byli u moře 2 týdny a to pomohlo, 2 měs. jsme bez kortikoidů, ale exém se zase objevil. Návrat exému způsobila jedna koupel ve vaně. Není to zatím tak hrozné, stačí indulona a koupili jsme konopnou mast Robátko, tak uvidíme, jestli to zabere.
Jeden můj známý mi doporučil, a dáváme makrobiotickou stravu. Zatím jsem makrobiotik teoretik, přečetla jsem jednu knihu a začala podle ní vařit, ale moc mi to nechutná. Podle té teorie zejména mléko kodí a maso kromě ryb taky. K tomu se mají vynechat brambory, rajčata, papriky, sůl, cukr.
Není tady
Holky, Advantan je proti dryákům co pouívá mana (a pouíval od dětství) slaboukej odvárek a já psala hned ze začátku, e opravdu jenom proti silným a obtěujícím příznakům, ono toti je lepí jeden dva večery Advantan ne čtrnáct dní krábání mokvajícího ekzému v mrazech. Take znova: Advantan je super, na velmi silné a obtěující projevy exému, je jasné, e na celoroční pouití není!!!!!!!! A nesouhlasím s názorem, e by si tělo na kortikoidy zvyklo. Já syna za celou dobu namazala Advantanem snad třikrát, moná čtyřikrát a opravdu stačilo jedno namazání, potom hodně promaovat a flek byl pryč. Já se kortikoidům v ojedinělých a nutných případech nebráním, efekt je okamitý, cílený a osvědčený.
Jinak, pozor na dalí kosmetiky které tady holky doporučovaly. Obsahují močovinu, která ovlivňuje činnost ledvin. Opatrnost!!!!!!
Není tady
Simka napsal(a):
Čekanko, my máme pejska. Doktorka říkala, a ho teď nehladí a a si nehraje s plyákama. Myslí, e ta srst psa na to můe mít vliv, kdy ho máme přes 2 roky a chytla ten ekzém teď?
vliv to mít můe, to je snad jasný, projevy at exemu jsou různé a v různou dobu věku. Třeba můj mana měl první příznaky hned po estinedělí, můj syn a tak v roce, co se začal hrabat v písku. Ale písek mu nezakáu, jen se na to líp nachystám (dlouhé rukávy, promatění před pískem), taky v zimě kdy mrzne a musí mít punčocháče anebo kdy se hodně zpotí. To vypozoruje, dej pejska na dva týdny k příbuzným, ukliď a uvidí, kdy exém odejde, asi to bude alergie na srst, pokud ne, bude to nejspí prach, rostliny, látky nebo jídlo. U nás jednoznačně vede prach a polyester, na ten se syn jenom podívá a u má fleky
Není tady
Jery my máme s koařkou patné zkuenosti. Ani si Filípka pořádně neprohlédla. A lepí jsme zatím nenali. Dětská doktorka nám pomohla mnohem více.
Čekanko a která kosmetika tady doporučovaná obsahuje močovinu?
A jetě jedno upozornění pro Giu a ostatní maminky, které chtějí začít pouívat Robátko - krém hodně hydratuje pokoku, proto není vhodný pro pouívání v mrazivém počasí (píou v návodu).
Upravil(a) Souris (3. 11. 2006 14:43)
Není tady
Včera jsme byli u dětské koní na Karláku v poliklinice - mám z toho docela smíené pocity. Dr. napřed prohlásila, e z 98% atopický ekzém u dítek do 3 let zmizí a Adamovi zmizí určitě. (Asi je jasnovidec - ne, e bych to Adámkovi nepřála), pak se ptala na rodinnou anamnézu - já mám nějaký ekzém vdy v zime a ten označila za atopický ani by ho viděla. No a dostali jsme nějakou ukrutně smradlavou po*n zinkovou mast a já nesmím ádné mléko. Adu dokrmovat jen HA UM. Tak to zkusím s vyloučením mléka a do té mastičky nejdu...
Zkrátka - dokroři u ekzému vědí prdlajs, protoe neví na co to dítě reaguje a co mu pomůe, tak to jen zkouí a zkouí a zkouí...
Není tady
močovinu obsahuje třeba excipial atd.... ale je opravdu individuální co zabírá.
Po Robátku se mi osypal jetě víc. Makrobiotická strava není vyváená právě proto, e je makrobiotická. Nemyslím si, e je vhodná pro malé děti (ale je to fakt věc názoru).
Gio, hlavně promauj, ale ne jen tak olíznutí mastí, natři adámka modnou indokou a je namazání vidět a hned na to pyamko, aby ti vechno nezamazal. Na ty kousavý loiska zkus navíc buď ten advantan (pokud ti nevadí kortikoid) nebo ten Elidol (nám nezabral), jenom sprchuj a sice je to drahý, ale to Oilatum mýdlo je úasná věc a můe tím umýt i vlásky, je po tom krásně vláčná kůe. Jinak Lenienská není patná, míchané slabé kortikoidky nejsou patné, je to systém pokus - omyl. Vychytáte sami i bez dr co zabírá. To ví, oni vidí takovejch exémů stovky denně a kadej se chce toho hned zbavit.... jinak mně se syn v pondělí taky osypal, asi jsem ten podzim zakřikla. Dávám víc indulony (mau po koupání a pak jetě před spaním) a ráno trochu toho advantanu. Dneska u je dobrej..... drím palce a to brzy vychytáte a budi ti útěchou, e mně doktoři taky nepomohli...
Není tady
Gio, mám známou v Praze a ta chodí k nějaké doktorce na Karlák (e by k té stejné???). Moje známá si tu Mudr. nemůe vynachválit. Je to jediná doktorka, která nepředepsala jejímu dítěti kortikoidy, ale nějakou jinou mast a dítěti to pomohlo. Taky udělala klukovi (tehdy skoro dvouletému) testy a zakázala aby jedl ořechy, vejce a mléko. Kluk je bez exému a jsou mu dnes 4.
Tak tu mast zkus, lepí ne čekat, a se mu to zhorí a pak mazat kortikoidy.
Jinak spousta exematiků má alergii na mléko, těm nepomůe ani H.A. mléko ale jen Nutrilon Pepti. Já být Tebou, tak kojím bez UM. Před podáním jakéhokoliv jiného mléka bys měla nechat udělat děátku testy z krve na protilátky IgE, já jsem to udělala a nelituju. Ale stálo mě to půl roku přemlouvání doktorky, ne malého na testy poslala. Asi jsou drahé a to byl problém.
Není tady
Simčo tak to bude ta samá doktorka. Nám kortokoidy nedala, e kdy nezabral locoid, tak prý mu kortokoidy nezabíírají vůbec.
A modrá indulona je ná favorit
Není tady
Simona má pravdu s těma potravinovýma alergiema. Ale do esti let se to dost mění. Neteři zjistili ve dvou alergii na mléko a vejce, ve třech u alergie nebyla prokázána, zato se zhorila na tropické ovoce..... Dnes v devíti nemá problémy ádné.
Není tady
Čekanko a Gio, je to tak, mám jednu knihu, tam píou, e alergie na mléko větinou dětem zmizí, ale pak se můou objevit jiné, třeba na pyl. Proto taky doktoři tvrdí, e miminu exém zmizí. Mému dítěti exém nemizí, ale taky nemá alergii na mléko. Gio, tu mast zinkovou zkus, jestli je ta Mudr. fakt tak dobrá, jak ta moje známá tvrdí, tak to určitě zabere. Ta moje známá oběhala s dítětem spoustu doktorů v Praze, a Mudr. z Karláku jim pomohla.
Není tady