|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Až mě leká, jak jsou samostatný, že mě vlastně nepotřebujou...
Není tady

Potrebujú - ako skvelú, zábavnú diskusnú partnerku

Není tady
Přesně tak, potřebujou....
...taky jsem se už naučila přijít domů ( sice ověšená nákupníma taškama), ale sednout si, udělat kafe a čistě jen poklábosit, a ne hned šmejdit po kuchyni, atd....no, a taky to jde....nakonec z tašek vyndavá potraviny ten kdo má hlad největší:-)))
Není tady

Ahoj Luci 33 a ostatní, mám se celkem fajn. Díky za optání. Je to zatím takový trošku boj sama se sebou i se snahou o nový přístup k soužití.
Jak tady píšete, když chce ženská docílit spolupráce ostatní rodiny, musí překousnout trochu toho nepořádku. Ale funguje to. Trochu se sice občas stydím, když sem někdo příjde, že se tu různě povaluje oblečení, ale zvykám si. Občas se i vyprdnu na to, že tu není nic k jídlu a taťka skákne sám od sebe do obchodu. Včera sice zapomněl koupit pečivo, ale přežili jsme. Domácnost není ani zdaleka stoprocentní jako dřív, ale už si z toho nervy nedělám. Nic dobrého to nepřinášelo. Jen věčné hádanice a stres.
Není tady
Fanny,
není třeba se stydět za povalující se oblečení, které není tvé...nakonec, u nás se manželovo prostě občas povaluje - na jednom místě, pravda, a světe zboř se, když jsem před 14 dny slavila svátek, byla pozvaná celá naše rozvětvená rodinka, čítající cca 10 členů včetně dětí( ti malí se aspoň mohly v tom rochnit), tak těsně před příchodem celou kupičku manžel sám zlikvidoval.....dělala jsem , že nic, já vím, má se chválit, ale v tu chvíli mi to připadalo nepřístojné....no, a to jsem si myslela ještě hoďku před začátkem oslavy, že to tam prostě zůstane a nevyměkla jsem, nevyměkla jsem taky z časových důvodů, ale to je jedno....
Správně, nejlépe je začít u jídla, protože to potřebují všichni členové rodiny...když jim zakručí v břiše, je to něco jiného, než si "uvědomit", že nemá vyžehlenou košili....nakonec naše dítko se takto nakrásně učí samostatnosti....
Není tady
Michaelo,
víš jak Ti jednou potenciální snacha poděkuje, že jsi dokázala naučit své dítko samostatnosti!
Taky jsem najela na tenhle systém. Nejsem sice tak "dokonalá", když se blíží rodinná oslava, tak radši pacifikuji ponožky pod postelí, kapesníky zastrčené v sedačce a papírky od čokolád pod polštáři. Ale to dělám spíš z pocitu, že je tahle domácnost především moji vizitkou i když nemůžu M upřít snahu podílet se na domácnosti.
Není tady
Holky, já to mám těžší, můj muž je na pořádek docela dobrej a i doma se docela zapojil, on mi pomáhal i před provalením nevěry, ale byla to pomoc nárazová, nedalo se na to spolehnout. No nicméně s jeho pomocí v domácnosti já problémy nemám.
Mám problém jinde, prosím poraďte, o všechno ostatní se starám já, jsem mozkem rodiny, já určuju, co se bude dělat, co je potřeba vylepšit, kam na dovolenou, nedostatek financí, všechno řeším já, já prostě táhnu tu rodinu. Tak to je u nás odjakživa. Ale teď to tak nechci, chci aby se víc zapojil. Dohodli jsme se třeba, že bude mít na starosti volný čas dětí. V září jsem mu vypsala všechny koníčky, co kluci dělali v minulém roce, kontakty na vedoucí. a dole byla věta: je třeba vymyslet nějaké inovace, probrat s klukama co dál by chtěli dělat, nějaké nové koníčky. No a muž tehdy obvolal a zařídil všechny kroužky co tam byly, nic nového nevymyslel a tím to pro něj hasne. Od té doby nic, je prostě pasivní.
Jak píšu, on byl takový asi vždycky, to že jsem se o vše starala způsobilo, že měl čas a kapacitu si najít milenku, protože se nudil. Chci se tomu vyhnout.
Jo a taky ve vztahu s milenou (rok a půl) se o vše tam staral on. On jí říkal co má dělat, on jí pomohl s rozvodem, on jí řekl že si má pořídit kolo, on jí řídil volný čas.
Když jsem to popisovala psychologovi, říkal, že manžel byl v tom jiném vztahu k aktivitě vybičován, dlouho by mu to prý nevydrželo. A na moje dotazy, jak mám změnit své chování mi řekl, že jsem úžasná, že jsem snem mnoha mužů. No to mi tedy pomohlo.
Není tady
Vanilko,--tá rada od ps:kapitulation:ychologa je stejna..a nerieši nič.Prečo nás- sny mnohých mužov- práve tí muži opušťajú??Mne včera moj úžasný vyčítal aj to, že nechcem od neho pomoc--t.j.tvárim sa ako najvačšia frajerka-tvárim sa,nie som!!a tým pádom aj manipulujem /podľa neho/ s každým okolo,počínajúc detmi,končiac predavačkou v obchode, aby si mysleli, aka som úúžasná!!Aj keď ich odbremeníš od vačšiny starostí,aj tak nie je dobre..Vaď sa potom nemožu slečnám okolo sťažovať,akí sú prepracovaní a všetko je na ich bedrách..
Upravil(a) dadka06 (1. 2. 2007 12:16)
Není tady
Vanilka69: nechci se te dotknout, ale v zari jsi muzi nepredala kompetence k rizeni (fuj, strasne slovo) volneho casu deti, lec jsi mu dala pisemnou instrukci, kde nebylo ponechano prilis mista na vlastni iniciativu a on vykonal.
Neni nic spatneho na tom, ze deti chodi dalsim rokem do stejnych krouzku, asi to tak chteji.
Pokud ovsem chtely zkusit neco jineho, mely by snad s nejakym napadem prijit samy, prece jim nebudes vymyslet konicky.
Dej svemu muzi vic prostoru, i kdyby to ze zacatku vypadalo, ze nic nedela. Chvili to potrva, nez si uvedomi, ze skutecne ridi.
Psycholog je taky jenom clovek. Mozna u nich doma je to naopak, vsechno je na nem a taky ho to zmaha.
Není tady
elena007 napsal(a):
Vanilka69: nechci se te dotknout, ale v zari jsi muzi nepredala kompetence k rizeni (fuj, strasne slovo) volneho casu deti, lec jsi mu dala pisemnou instrukci, kde nebylo ponechano prilis mista na vlastni iniciativu a on vykonal.
Neni nic spatneho na tom, ze deti chodi dalsim rokem do stejnych krouzku, asi to tak chteji.Pokud ovsem chtely zkusit neco jineho, mely by snad s nejakym napadem prijit samy, prece jim nebudes vymyslet konicky.
Dej svemu muzi vic prostoru, i kdyby to ze zacatku vypadalo, ze nic nedela. Chvili to potrva, nez si uvedomi, ze skutecne ridi.
Psycholog je taky jenom clovek. Mozna u nich doma je to naopak, vsechno je na nem a taky ho to zmaha.
Eleno, díky moc za názor, nezlobím se, jsem vděčná za jakékoliv rady, chtěla bych změnit ty naše role a nevím jak na to, dala jsi mi námět k promyšlení, učím se zbavit se názoru, že jsem zodpovědná i za své okolí a že všechno umím nejlíp
Není tady
Vanilka69 napsal(a):
Holky, já to mám těžší, můj muž je na pořádek docela dobrej a i doma se docela zapojil, on mi pomáhal i před provalením nevěry, ale byla to pomoc nárazová, nedalo se na to spolehnout. No nicméně s jeho pomocí v domácnosti já problémy nemám.
Mám problém jinde, prosím poraďte, o všechno ostatní se starám já, jsem mozkem rodiny, já určuju, co se bude dělat, co je potřeba vylepšit, kam na dovolenou, nedostatek financí, všechno řeším já, já prostě táhnu tu rodinu. Tak to je u nás odjakživa. Ale teď to tak nechci, chci aby se víc zapojil. Dohodli jsme se třeba, že bude mít na starosti volný čas dětí. V září jsem mu vypsala všechny koníčky, co kluci dělali v minulém roce, kontakty na vedoucí. a dole byla věta: je třeba vymyslet nějaké inovace, probrat s klukama co dál by chtěli dělat, nějaké nové koníčky. No a muž tehdy obvolal a zařídil všechny kroužky co tam byly, nic nového nevymyslel a tím to pro něj hasne. Od té doby nic, je prostě pasivní.
Jak píšu, on byl takový asi vždycky, to že jsem se o vše starala způsobilo, že měl čas a kapacitu si najít milenku, protože se nudil. Chci se tomu vyhnout.
Jo a taky ve vztahu s milenou (rok a půl) se o vše tam staral on. On jí říkal co má dělat, on jí pomohl s rozvodem, on jí řekl že si má pořídit kolo, on jí řídil volný čas.
Když jsem to popisovala psychologovi, říkal, že manžel byl v tom jiném vztahu k aktivitě vybičován, dlouho by mu to prý nevydrželo. A na moje dotazy, jak mám změnit své chování mi řekl, že jsem úžasná, že jsem snem mnoha mužů. No to mi tedy pomohlo.
Vanilko, u milenky dokazoval jaký je super chlap.Možná byl za to hodně chválený a doma se mu chvály nedostávalo.Tak jak u nás.Jenže já neměla za co chválit. Tam se vychvaloval a dělalo mu dobře,že ho poslouchá , no ješitnej chlap. Ted ho pochválím i za blbost a myslím si svoje. Popřemýšlej co můžež nechat pouze aby se o to staral jen on sám a naznacit, že ty to prostě neumíš ,nezvládáš i kdyby jsi to udělala mnohem líp,že on je v tom jednička. Jemu naroste sebevědomí a ještě když ho tak pochválíš před známíma.... Finance, dovolená atd ..klidně to nechej na něm at vybere dovolenou sám a ty ho jen opatrně směruj kam chceš ty, ale musí mít pocit že to vymyslel a zařídil on . pak jen chválit. No je to jak s děckem.Prosím tě v jakém znamení je tvůj M?
Není tady
Vanilko,
v něčem mi připomínáš mne samotnou. Můj M má firmu, kterou jsem vlastně vedla Já. Bavilo mne to a myslela jsem si, že když všechno zvládám doslova sama v práci, doma atd., že si toho bude vážit a bude rád jak má soběstačnou manželku. Pořád jsem se přizpůsobovala a došlo dokonce i na to, že jsem si své známe nezvala domů, protože on nemá rád návštěvy a nerad na ně chodí atd. . Pak když došlo k "době temna", tak jsem se dozvěděla, že ona je chudák ženská, která i když je 8 let rozvedená, tak se z toho ještě nedostala a Já jsem tak schopná a ¨dokážu si se vším poradit a všechno zvládám, kdežto ona ho "potřebuje". No, s odstupem času a díky svým známým a i jí samotné se M dozvěděl, co je ona dotyčná zač. Já to díky rodinné FBI ( tchýně a švagrová) věděla daleko dřív, ale neřekla bych mu to protože by mi stejně nevěřil. Dneska se spíš směju, když má M své moralistické přednášky a kdybych nevěděla s kým skoro 17 let žiju, tak ho po těhle řečech bude považovat za světce. Přesto co vím, ho mám ráda a jsem s ním ráda. Ale tohle jsem ti psát nechtěla.
Spíš to, že dneska je ze mne typ ženy, která neumí sama zašroubovatl žárovku a je dost "nešikovná" v kutilských prácech. Nech svému muži prostor, nevypisuj mu kroužky dětí a když už chceš aby někam konkrétně chodily, tak to spíš podej tou formou, že např.: slyšela jsem, že otevřeli ten a ten kroužek, co myslíš, líbilo by se to naší cácorce. Spíš nabízej než diktuj.
Můj M nikdy nebyl sportovec. No, roky jsou tady, pupíček nám roste, pohyb žádný,prostě klasický pětapadesátník. A tak jsem při sledování televize, když tam vystupoval chlap na běžkách ( podotýkám štíhlý sportovec), řekla, že tohle by mu slušelo, že mi připomíná toho sportovce a že to určitě nebude nic náročného a on se chytl. Už týden shání informace, které běžky jsou nejlepší a co si vzít na sebe. Jen jedna chyba. Shání to i pro mne.
Není tady
Sofi1 napsal(a):
Vanilko,
v něčem mi připomínáš mne samotnou. Můj M má firmu, kterou jsem vlastně vedla Já. Bavilo mne to a myslela jsem si, že když všechno zvládám doslova sama v práci, doma atd., že si toho bude vážit a bude rád jak má soběstačnou manželku. Pořád jsem se přizpůsobovala a došlo dokonce i na to, že jsem si své známe nezvala domů, protože on nemá rád návštěvy a nerad na ně chodí atd. . Pak když došlo k "době temna", tak jsem se dozvěděla, že ona je chudák ženská, která i když je 8 let rozvedená, tak se z toho ještě nedostala a Já jsem tak schopná a ¨dokážu si se vším poradit a všechno zvládám, kdežto ona ho "potřebuje". No, s odstupem času a díky svým známým a i jí samotné se M dozvěděl, co je ona dotyčná zač. Já to díky rodinné FBI ( tchýně a švagrová) věděla daleko dřív, ale neřekla bych mu to protože by mi stejně nevěřil. Dneska se spíš směju, když má M své moralistické přednášky a kdybych nevěděla s kým skoro 17 let žiju, tak ho po těhle řečech bude považovat za světce. Přesto co vím, ho mám ráda a jsem s ním ráda. Ale tohle jsem ti psát nechtěla.
Spíš to, že dneska je ze mne typ ženy, která neumí sama zašroubovatl žárovku a je dost "nešikovná" v kutilských prácech. Nech svému muži prostor, nevypisuj mu kroužky dětí a když už chceš aby někam konkrétně chodily, tak to spíš podej tou formou, že např.: slyšela jsem, že otevřeli ten a ten kroužek, co myslíš, líbilo by se to naší cácorce. Spíš nabízej než diktuj.
Můj M nikdy nebyl sportovec. No, roky jsou tady, pupíček nám roste, pohyb žádný,prostě klasický pětapadesátník. A tak jsem při sledování televize, když tam vystupoval chlap na běžkách ( podotýkám štíhlý sportovec), řekla, že tohle by mu slušelo, že mi připomíná toho sportovce a že to určitě nebude nic náročného a on se chytl. Už týden shání informace, které běžky jsou nejlepší a co si vzít na sebe. Jen jedna chyba. Shání to i pro mne.
sofi, bezva těš se na krásy přírody, třeba už roztaje sníh
Není tady
Sofi, ty jsi prima. Malounko mi to něco připomíná. Já se vždycky domnívala, že vše leží na jeho bedrech, že on je ten, který všechno zařídí. Ale ono to tak vůbec nebylo. Já ho vlastně k ničemu nepotřebovala. A možná to i tak cítil. V jedné zprávě, pro své sluníčko bylo "chci ti jen pomáhat". A v tom to asi vězí. Já totiž pomoc nikdy nepotřebovala. Ach jo, kdo se v nich má vyznat.
Není tady
KAMARADKO: manžel je Štír, znamená to něco? Jinak díky za rady. Ano, chválím ho teď víc, ale hlavně, téměř ho nekritizuji. Ale zatím jde pryč ta jeho pasivita hooodně pomalu. Ale musím být vděčná za málo, že.
Sofi, to je neuvěřitelné, jak se lidé často chovají podle stejných vzorců. Napsala jsi, že podle něj "ona je chudák ženská, která i když je 8 let rozvedená, tak se z toho ještě nedostala a Já jsem tak schopná a ¨dokážu si se vším poradit a všechno zvládám, kdežto ona ho "potřebuje". "
Tak já jsem se dočkala podobných slov. Já osm měsíců po porodu, na krku tři děti, domácnost, do toho jsem dělala z domova hned po porodu na poloviční úvazek, do toho jsem měla diagnostikovaný zánět šlach a počínající únavový syndrom a ona rok a půl po rozvodu (pomáhal jí s rozvodem a porozvodovým splínem) a s jednou desetiletou dcerou byla v očích mého manžela chudák, který ho potřebuje, kdežto já ho nepotřebuju, stejně tak jakokoliv pomoc a ohledy. Ale to není jen povahou milenky (velká manipulátorka), povahou manžela - nemá rozum aby sám zhodnotil situaci, ale i mojí povahou, prý nevzbuzuji dojem, že potřebuji pomoc. No tak se to tedy už skoro půlrok učím. Ach jo.
Není tady
Jo Sofi, ještě, díky za návod, jak ho k něčemu přimět "nenápadně".
Uzlíku, přesně, když já jeho pomoc asi opravdu nepotřebovala
Není tady
Děvčata, včera přestala jít žárovka v koupelně....no, nespravovala jsem jako obvykle, tiše se odsunula do povzdálí a večer už zase šla :-)))
proč jsme na "takové maličkosti" nepřišly dříve???
Není tady
Hle!!!!Další probuzená Šípková Růža!!!Vítej v klubu!!!
Není tady
Michaela.43 napsal(a):
Děvčata, včera přestala jít žárovka v koupelně....no, nespravovala jsem jako obvykle, tiše se odsunula do povzdálí a večer už zase šla :-)))
proč jsme na "takové maličkosti" nepřišly dříve???
Míšo, tak hlavně, že nám to vůbec došlo, ne?
U nás manža po 3 letech sám a s radostí dodělal v sobotu záchod a v neděli nás vyvezl na rodinný výlet.
Takovou aktivitou jsem byla popravdě řečeno mírně zaskočena, ale je to tak příjemný, že si to nechám líbit i nadále. Mám teď totiž víc času na sebe
Howgh!!
Není tady
Míšo,
protože jsme neměly rády sebe sama. Např. v pátek jsem chytla chřipku(39 teploty) a na M to začalo lézt taky. Kdyby se to stalo dříve, tak bych lezla třeba po kolenou a moje chřipka by pro mne nebyla důležitá, protože rymička M je důležitější. No a tak jsem zalehla a čekala co se bude dít, s přesvědčením, že čaj, léky a nějaké jídlo budu muset navigovat syna. Omyl- M přesto, že bylo na něm vidět, že mu je zle, tak neležel a pořád se ptal jestli něco nepotřebuji a vařil, uklízel a dirigoval děti, že mají být hodné. Jak Já si ten víkend užívala. Samozřejmě jsem ho nezapoměla chválit a být udivena jak to v té chřipce může zvládnout, že to Já bych nebyla schopná. A on se tvářil jak sluníčko.
Není tady
Není tady
no ten můj už čtyři měsíce řádí v baráku jak tajfun !!!! a já řikám - to je tak prima, když se mnou jedeš nakoupit, já mám takovou radost.....to je skvělý, že budeme mít tak uklizenej sklep......ty jsi tak šikovnej, jak to umíš přidělat, to mě by se nikdy nepodařilo......a dostávám o víkendu kafíčko do postele.....a tak.....ale na druhou stranu poskytuju všestrannou péči, lásku, pochopení, naslouchání.....a zdá se, že o tom to je. jen si někdy připadám spíš trošku jako herečka....nevim.
Není tady
Kurňa, ale přijít na toto všechno dříve, tak se, děvčata, ani nepoznáme, chichi... no a uznejte, bylo by to škoda....( jen tak mezi námi)....
no, myslím, že svou "závislost a neschopnost" malinko časem ještě vylepším...
ale teď vážně, u nás je to o tom teď, že mám opravdu málo času večer uvařit nějakou véču, nakonec jsme v dietě, synkovi "stačí" rohlík, párek ( opravdu zdravé), takže občas M. vyrobí guláš, či cosi podobného....a já chválím a chválím..a světe div se : slyším: no, asi to mělo být více slané...nebo: to maso mohlo být měkčí....a já chválím a tvrdím, že maso je měkké dost( ale to je pravda), či že přesolené to vůbec není...( mám ráda okořeněné)...no a tak....
Není tady
Lucie, u nás se taky začlo budovat!Všechno, co trvalo aspoň 10 let a nesmělo se o tom ani mluvit, bylo za 2 roky hotovo....jó, mít víc peněz, tak mám na baráku o patro víc a krytý bazén
.
Není tady
hele regi, já to nechápu. v červnu tu hulákal, že takovejhle život si nepředstavoval, furt práce na baráku .....on byl ten, kdo vymyslel, že si postavíme barák, stavěli jsme ho sami, vypustila jsem tu duši i ruce.....že já chci mít všechno hotový a furt chci něco dodělávat....že on takhle nechce žít....ale zatim všim bylo - ty už mě nemáš ráda....no já byla utahaná....on nic nechtěl dělat.....a tak jsem to celý přehodnotila, pochopila jsem, že buď budu s nim a budu ho milovat, trávit s nim volnej čas a nebudem nikdy mít všechno hotový - což má taky něco do sebe.....no prostě jsem se na fůru věcí vyprdla, začla to tak nějak lehce flákat.....a on najednou.....musíme tu všechno dodělat, tohle a tohle a ušetříme na tohle, musíme víc uklízet, furt se tu někde něco válí.....a je to všechno o tom, že ví, že ho mám ráda a předtím pochyboval a ztratil smysl těch činností - tak si to nějak rovnám všechno v hlavě a zase jsem teda začla makat doma, když teda bysme měli všechno dodělat a přitom ho miluju a on pracuje a je šťastnej, jen nemám dobrej pocit, že to tak nějak všechno stojí na mě - budu v pohodě a milovat ho ....bude všechno dobrý, nebudu v pohodě....balí čumajdán....o čem to teda vlastně je ?
Není tady