Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 1. 11. 2006 12:55

mates
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Manžel čeká dítě s milenkou

Fanny 5-právě,že jsem to zažila.

Není tady

#77 1. 11. 2006 13:10

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

mates napsal(a):

Fanny 5-právě,že jsem to zažila.

Tak to ti gratuluji, žes to hned ustřihla. Fakt. Já se v tom plácala taky rok. Ale ona člověku nakonec stejně dojde trpělivost a uvědomí si, že nebude za vola.

Upravil(a) Fanny5 (1. 11. 2006 13:11)

Není tady

#78 1. 11. 2006 13:11

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Kurňa, to jsou CHLAPI co?! Krokodýlí slzy .... neví kudy kam ..... asi chudák zešílí ..... málem se vyboural ...... vředy má chudák z toho všeho ..... miláčku, ty to přece pochopíš, v jak zoufalé jsem situaci ..... já se na to vykašlu! Buridan jak vyšitej. To snad ta kreatura, co mám doma, je chlap o trošku víc - ten aspoň nebrečí a mě odstavil, když má tu novou věčnou lásku, která si ho ale jaksi nechce k sobě nastěhovat, tak mu dovoluje trávit s ní jen víkendy.
Holka zlatá - taky se mi chce zařvat "vybodni se na něj", ale já to nedokázala za půl roku taky tak. A že ho miluješ - fakt?? Nemiluješ náhodou už jenom tu vzpomínku, kdy patřil jen tobě a krásně jste si žili? Já si občas docela pracně musím vzpomínat na všechna negativa, protože mám s časem tendenci udělat z něj modlu. Taky bych chtěla zpátky svůj bezstarostný život naší rodiny - ale zároveň už si moc neumím představit co s ním.
Fildo a ty ano?? Jak si ho budeš vážit, i kdyby ti zůstal?? Já si to dovedu představit v situaci, kdy praskne nevěra, chlap sklopí uši s vědomím že udělal průser, přinese kytku, dárek, požádá o zapomenutí - nemrknu okem a jde se dál. A už nikdy o tom nepadne slova. Ale plačící neštěstí, kterému trhá srdce opustit milenku, který si z manželky dělá "maminku", ke které se chodí pro útěchu, co mu ta darebná milenka provedla .... co s takovým moulou??

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#79 1. 11. 2006 13:21

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Tak mě Eva přivedla na myšlenku .... co myslíte? Není to tak, že daleko snáze se vyrovnají se zradou chlapa ženy, které už někdy v životě stály na vlastních nohách? Myslím to tak, že my, které jsme z jedné závislosti na rodičích přešly hned do druhé závislosti na manželovi, máme ten neidentifikovatelný strach z toho zůstat najednou samy nebo jen s dětmi. Vždycky byl vedle někdo, o koho se opřít, na koho se spolehnout. Ta která někdy žila sama už ví, že chlap je dobrý jen k nečemu a mnohá i řekne, že jí bylo lépe samotné. Já ještě úplně sama nejsem, ale řadu věcí, které jsem nedělala, už dělat musím - a ono to jde! Je tam sice lítost, že musím dělat "mužské" práce, ale někdy stačí umět udělat oči správným směrem a ono je najednou kolem dost ochotných mužských rukou, i když cizích.

Není tady

#80 1. 11. 2006 13:33

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ale samozřejmě, Salen, že ten strach tam musí být. Tyhle holky neznají jiný způsob života, vždycky mají někohe "při ruce" a vlastně ani nemají vyzkoušeno, jaké to je, zůstat sama. To není strach neidentifikovatelný, to je docela normální strach z neznámého, jako když se ti rozbrečí prcek, protože ho nová situace zaskočí. (Jenže ten má za sebou máminu náruč, což ty "opuštěnky" nemají, nebo nevidí, nebo se normálně stydí o tu náruč někde poprosit.) Ale přesně, jak píšeš - ono to jde.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#81 1. 11. 2006 13:34

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Salen napsal(a):

To snad ta kreatura, co mám doma, je chlap o trošku víc - ten aspoň nebrečí a mě odstavil, když má tu novou věčnou lásku.

To je fakt Salen, je chlap o trošku víc. Když už se zaláskoval jinde (to se může stát), tak je určitě férovější, ukončit to doma. Pro tebe je to drsné, ale je to rozhodně rovnější jednání, než dělají (dělali) ti naši frajeři. Hrajou třeba léta na dvě strany. To je to, co mě na tom děsně štve, že nechtěj přijít ani o jedno a týraj nás. No na druhou stranu, když se necháme, je to naše blbost.

Není tady

#82 1. 11. 2006 13:52

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Salen: Každá žena by měla být především sama sebou. Cesta k tomu být sama sebou je ale někdy dlouhá, protože často předtím, než se na ni vydáme, tak nás někdo (rodiče, prarodiče, učitelé, manželé...) přesvědčuje, že jsme (nebo máme být) jiné - máme se podřídit, máme být "hodné holky", nemůžeme si dovolit dělat to či ono, i když bychom chtěly...časem se podřídíme natolik, že vlastně namísto zjištění, kdo jsem, zjistíme, že žijeme život,který nám někdo nalinkoval a my ho přijaly...když nám tahle osoba, na kterou jsme se upnuly, z života náhle začne mizet, jsme nahrané...najednou si bez ní neumíme život představit, zapomněly jsme totiž dávno, co to je - být sama sebou. Žijeme často životy svých partnerů (nebo rodičů nebo dětí) a zapomínáme na sebe, na svůj vlastní život. Ten si plníme tím, že se staráme o druhé, přebíráme jejich starosti, povinnosti....a zapomínáme, že nejdůležitější osoby na světe jsme pro sebe právě my samy....každá taková "rána" osudu je vlastně jen výzvou k tomu, aby žena zase našla sebe samu, aby si vyplnila ten život tím, čím ona chce, aby si uvědomila, že se rozdávala často až moc, až už jí nezbyly vůbec žádné síly a že tak to rozhodně dobře nebylo...Je prospěšné mít se zdravě sobecky rád. Tohle, když žena umí, tak se jí nestane, že by partnera pustila až za tu pomyslnou hranici a on by si z ní nezačal dělat onuci, případně maminku...netvrdím, že by si nenašel milenku, to se zkrátka může stát...ale věděl by, že si nemůže dovolit svoje starosti, které si sám nadrobil, přenášet na manželku a dokonce ji tím rok (či déle) týrat...... je fakt hezký mít trpělivost, ale dělat vola...no to už je moc...

Holky, hlavně se mějte rády. I když se někdy chováte třeba nemožně, i když máte hroznou postavu, i když "nic" neumíte, i když ... já nevímco všechno ještě.... snad už vám dochází, že tohle všechno jsou nesmysly a že vy ve skutečnosti se vůbec nechováte nemožně, postavu máte v pohodě a umíte toho dost a dost.... prostě a jednoduše se mějte rády hjarta Někdy se taky říká "Obejmi své vnitřní dítě", představte si, že to "hrozné", co jste vyvedly vy, vyvedlo malé dítě. Nadávaly byste mu za to? Plísnily ho?... Hmmm? Já už dneska ne. (Ale nemyslete si, takhle "chytrá" jsem až od nedávna. Do nedávna jsem byla taky taková ta hodná, poslušná holka, co ve všem vyšla vstříc a myslela si, že když bude hodná, tak to někdo, manžel nejspíš, ocení...chyba lávky...)

Upravil(a) Eva36 (1. 11. 2006 13:58)

Není tady

#83 1. 11. 2006 13:57

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Nooo Fanny - ještě ho pochval :-) ! To já kdybych si našla takovou životní lásku, že bych kvůli ní chtěla opustit 23leté manželství, tak s tou láskou budu chtít žít i za cenu, že se budu stěhovat z domova, že si budu muset najít jinou práci a podobně. Rozhodně bych se nespokojila s tím, že s mojí láskou budu přes víkend a zbytek týdne budu s bývalou rodinou, byť s odděleným spaním a vožením špinavého prádla nové lásce na vyprání :-).

Není tady

#84 1. 11. 2006 14:00

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Salen: Tak to já bych taky pelášila, až by se mi za patama prášilo...taková životní láska a on nepeláší.... hmm

Není tady

#85 1. 11. 2006 14:01

Lucie33
♥♥♥♥♥♥-

Salen, jsi skvělá, udělalas velkej pokrok, úplně jsem tě málem nepoznala !!!! smilesmilesmilesmile

Není tady

#86 1. 11. 2006 14:09

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj fildo!
Hlásím se do klubu těch,co to mají za sebou.Přesně vím,jak se cítíš.Ty,které to neprožily ví naprosto přesně,jak by s ním udělaly krátký proces.Ale jak vidím,tak my všechny,co to vidíme s odstupem času jsme celkem taky stejného názoru.Miluješ ho,to je vidět a nejde to udělat tak radikálně.Dělej to tak jak to popsala Hellga,to je super návod.Ty už v tom plaveš rok,já se to dozvěděla všechno během jednoho týdne jako blesk s čistého nebe.Pohodový život-prásk-milenka-dohoda,že zůstane se mnou-prásk-její těhotenství-dohoda,že bude jen platit-prásk pro ni-moje další těhotenství a potom už jenom prásk pro něj.6 let jsme žili jak v tragikomedii.
Mě po čase to bojování přešlo a člověka,bez kterého jsem si neuměla život představit jsem si najednou přestávala vážit a začal mi být až někdy po*ný.Třeba přišel a chtěl mi dát pusu a já uhnula aniž bych si to uvědomila.Když mi ji opravdu dal,měla jsem najednou děsnou chuť mu prokousnout ret do krve.
To jak si psala jak ležel a pozoroval dcerku nebo jak psal a plakal a potom málem autonehoda.Něco trošku podobného bylo i u nás,ale dneska bych mu zatleskala a předala oskara.Neříkám,že si to vymýšlí a opravdu to tak necítí,ale já bych se tomu musela strašně smát.Ale to jen proto,že to vidím s odstupem hodně let.
Vím,že to asi úplně nejde,ale zkus to brát trochu s nadhledem a pro sebe si to zlehči.Prostě to ber na lehkou váhu.A nic nevyhrocuj,ale zárověň mu nelež u nohou a nepros.Je zaděláno a musí to nejdřív vykynout.Potom teprve můžeš začít dělat buchty.Nech ho ať si to hošánek vyžere sám.Dělej mu diváka v jeho truchlohře.
A hlavně napiš.A drž se.Ať už to dopadne jak chce,tak věř,že to přežiješ a časem to bude dobrý.Nikdy není tak zle,aby nemohlo být ještě hůř.já z jednoho manželství vlezla do druhého a z toho se časem vyklubal psychopat,kterej mě třískal.A teď jsem pátý rok šťastná s mužem,který je 16 let mladší.vissla

Upravil(a) Ivča K. (1. 11. 2006 14:12)

Není tady

#87 1. 11. 2006 14:23

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

filda napsal(a):

Máte pravdu. Poslechnu si co mi chce říct a pokud to s ní neuončil,ukončím to já. Jsem pevně rozhodnutá.Díky vám za podporu,moc mi to pomohlo!!!pište prosím dál,mám pocit,že je někdo se mnou a jsem silnější.

Tak tohle je hodně dobré rozhodnutí. Problém je v tom, že není tak pevné jak si teď myslíš. A já ti držím palce, aby jsi to zvládla a opravdu pevné bylo.

Taky jsem byla tak rozhodnuta, ale jakmile můj M nahodil utrápený a provinilý obličej (nedejbože začal plakat a slibovat, že to s ní ukončí) tak se to vždycky zlomilo. A takhle jsme se v tom plácali víc jak 3 měsíce. Já nervy v kýblu (za tu dobu jsem zhodila 15 kilo) a můj M byl v klidu. No i když si asi taky zažíval své. Nakonec jsem jednoho krásné dne vážně řekla dost, naházela mu věci do tašky a byl konec. Odešel, teď žije šťastně s milenkou (jsem zvědavá jak dlouho, protože se kvůli ní změnil o 100% ve všem) a já pomalu zjišťuji, že je mi dobře. Konečně se neklepu při návratu domů jestli tam bude nebo ne, jsem klidnější, začínám znovu žít a dokonce se i usmívám. A asi jsem "šťastná".

Takže jsem zjistila, že i to, co mi před celkem krátkou dobou připadalo jako strašné a že to nezvládnu, tak teď se jeví úplně jinak. Držím moc moc moc palce.  pussa

PS: taky si myslím že těhotná není.

Není tady

#88 1. 11. 2006 14:25

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Salen napsal(a):

...co myslíte? Není to tak, že daleko snáze se vyrovnají se zradou chlapa ženy, které už někdy v životě stály na vlastních nohách?

Jistěže je to tak, protože už víme, že nás nečeká nic strašného - naopak, ubyde nám většinou starost o jedno další rozmazlené (ikdyž dospělé) děcko.

Hellgo: Výborně rozehraná šachová partie tummenupp... Nevím, jestli je to těhotenství smyšlené, ale podle toho, jak panička vyhrožuje potratem, tak nejspíš jo.... 
Já bych ten dnešní rozhovor asi zahájila větou, že mu bohužel na potrat nemohu půjčit, bo jako budoucí samoživitelka musím šetřit, kde se dá. A rovnou bych hovor přesměrovala na to, co bude s barákem a v jaké výši bude platit alimenty. Nic víc by mě v této situaci asi nezajímalo.

Fildo, já chápu, že je to těžké, protože ho stále miluješ. Ale nebylo by od věci se před tím rozhovorem zdravě naštvat a nenechat se citově vydírat (to je opravdu vrchol srabáctví, hrát divadýlko, aby to za něj vyřešily dámy samy)... A žádné slzičky, ty si odlož na dobu, až budeš sama... Snaž se jednat střízlivě, konstruktivně a tvrdě.

Držím palec a piš piš piš.... pomůže ti to ujasnit si myšlenky

Upravil(a) Míša Kulička (1. 11. 2006 14:25)

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#89 1. 11. 2006 14:34

Lucie33
♥♥♥♥♥♥-

tak už to chápu, v 19 letech jsem se ze společné domácnosti s rodičema přestěhovala do společné domácnosti s ním. teď je mi 34. nic jinýho neznám.

Není tady

#90 1. 11. 2006 16:02

evca1
♥♥♥♥---

Luci - byla jsem na tom podobně jako ty. Taky jsem v devatenácti odešla od rodičů k dnes už BM a teď je mi 35 a už se druhým rokem učím žít sama, no ne úplně se synem.reta

Není tady

#91 1. 11. 2006 16:03

evca1
♥♥♥♥---

Fildo, myslím na tebe a drž se holka:)

Upravil(a) evca1 (1. 11. 2006 16:04)

Není tady

#92 1. 11. 2006 16:08

Lukas
♥♥♥----
Místo: Mělník

Fildo, ted Ti v tom udelam dokonalej gulas. Slovo chlapa tu chybelo, tak se hlasim se slovem do pranice a zensky me nejspis roztrhaj, ale to me virtualni 'ja' prezije smile
Dobre delas, zes to neukoncila a neposlala ho pryc, ze jsi pripravena poskytnout mu oporu a neztratit ho. Malokdo z nas, kteri tu jsme, je podobne 'obeti' schopen.
Nedej se zastrasit recmi sekernic 'co je to za zivot', 'ja bych to nevydrzela', 'mel dost casu' atp. Skutecnost je takova, ze zivot je takovy, jaky ho chceme mit - pokud je ti s nim dobre i tak, neni zadna ostuda, ze jsi ho nevyrazila.
Musim se trochu ohradit proti 'rok s ni spal a JESTE si s ni poridil dite' ... jako kdyby dotycne damy byly panny a ne matky a nevedeli, ze spat == poridit si dite, resp. snazit se neporidit. Ono nevim jak u vas damy, ale u nas tomu porizovani urcite nepredchazi zadne 'tak dneska si poridim dite'. Takze z meho pohledu slo o 'beznou' neveru s vedlejsim a zrejme nezadanym produktem.
Jak to vidim ja, tak v jeho pripade by rozchod s ni byl pro nej vyhrou - ale pokud je zamilovany do ni a tebe ma rad (a na tom nevidim nic nemozneho) tak to asi neudela - ale pri trose stesti se s nim rozejde ona, dojde si na mini a bude i po "problemu". Ty bys mohla celou vec jen zkazit tim, ze bys po nem chtela aby se rozhodl, zlehcovala to nebo ignorovala. Pokud budes schopna naslouchat, pomoct .. a ve spravnou chvili prikyvnout a nic nerict, ziskas pred ni (a pred kteroukoliv dalsi) velky naskok.
Aby bylo jasno - neveru neschvaluji, ale rozumim Fildine touze nezahazovat 16 let proti jednomu s nejistou budoucnosti. A to holt znamena prinaset osobni obeti, kterych je schopna jen hrstka vyjimecnych jedincu, ke kterym zrejme ani ja nepatrim (abych predesel dotazum co bych kdybych)

Není tady

#93 1. 11. 2006 16:22

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Salen napsal(a):

Nooo Fanny - ještě ho pochval :-) ! To já kdybych si našla takovou životní lásku, že bych kvůli ní chtěla opustit 23leté manželství, tak s tou láskou budu chtít žít i za cenu, že se budu stěhovat z domova, že si budu muset najít jinou práci a podobně. Rozhodně bych se nespokojila s tím, že s mojí láskou budu přes víkend a zbytek týdne budu s bývalou rodinou, byť s odděleným spaním a vožením špinavého prádla nové lásce na vyprání :-).

Jéžiš, já ho v žádným případě nechtěla chválit. Asi jsem se špatně vyjádřila. Samo, že je to všivák ........
Ale myslela jsem to tak, že většina z nich je schopná léta, zcela oficiálně udržovat vztah i milostný poměr s oběma zúčasněnými ženami, týrat je psychicky a ani nezardí ani jim nepřijde, že dělají něco špatně. To je zvrácenost.
Ten tvůj všivák to aspoň přiznal a jednu "odstavil" (tos psala ty), ikdyž s tebou bydlí. To už je zase jiná věc a jeho problém, že ona ho v podstatě nechce. Chce si s ním jen užít, ale asi s ním moc nepočítá. To už je druhá strana mince, která tě může třeba i těšit, protože možná bude brzy ten kdo bude bulet........ grater

Není tady

#94 1. 11. 2006 16:47

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Fanny 5 - Víš, možná je to jenom čistě můj osobitej a osobní názor a pohled, ale s chlapem, pokud s ním chceš žít, musíš zacházet asi v těch samých mantinelech, jako když si pořídíš do rodiny pejska. (pozor, to není degradace chlapa! To je vzetí tvora do rodiny...) Ukazát mu, kde má případnej písek, s čím si může hrát a na co nesmí ani pomyslet...Je to totéž, jako jiná plantá o vyhraněném vztahu...big_smile Zkráceně, je to o tom, že každý v tvém okolí si dovolí jen to, co mu dovolíš ty...big_smile No a když se s tím porovnáš, tak ráno vstaneš a neuvidíš v zrcadla unavenou a zlomenou ženskou...Jenže na tohle by jsme si musely založit  vlastní pokec... wink

Není tady

#95 1. 11. 2006 16:54

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Tááák a teď ani nevím, jak fidla válčí! butter Nemít to tak z ruky, tak tam dopálím a namelu mu hubu!!! Fakt, že jo...! sad No, mám já tohle zapotřebí???!hmm

Není tady

#96 1. 11. 2006 16:57

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Hellga napsal(a):

Fanny 5 - Víš, možná je to jenom čistě můj osobitej a osobní názor a pohled, ale s chlapem, pokud s ním chceš žít, musíš zacházet asi v těch samých mantinelech, jako když si pořídíš do rodiny pejska. (pozor, to není degradace chlapa! To je vzetí tvora do rodiny...) Ukazát mu, kde má případnej písek, s čím si může hrát a na co nesmí ani pomyslet...Je to totéž, jako jiná plantá o vyhraněném vztahu...big_smile Zkráceně, je to o tom, že každý v tvém okolí si dovolí jen to, co mu dovolíš ty...big_smile No a když se s tím porovnáš, tak ráno vstaneš a neuvidíš v zrcadla unavenou a zlomenou ženskou...Jenže na tohle by jsme si musely založit  vlastní pokec... wink

To můžem, tak napiš SZ, jestli chceš.

Není tady

#97 1. 11. 2006 16:59

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Hellga napsal(a):

Tááák a teď ani nevím, jak fidla válčí! butter Nemít to tak z ruky, tak tam dopálím a namelu mu hubu!!! Fakt, že jo...! sad No, mám já tohle zapotřebí???!hmm

Já už jsem taky napjatá, ale myslím, že ještě nijak. Budem asi ještě muset počkat.

Není tady

#98 1. 11. 2006 17:21

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

No a co myslíš, že se "vyvrbí"? Buď "vezme kramle", nebo se po "různejch" průtahách vrátí a začne to všechno na novo, akorát v bleděmodrým... Bohužel, Fidla nemá bojovný srdce hráče, no...Za to ji nezabijem...smile Ale rve mě to moje vlastní srdce, když vidím tak průhledný fígle, který já už, vzhledem k svýmu věku, začínám zapomínat, zatím co ona se je bude horko - těžko teprve učit, jdou "vniveč"...butter No a tady nastupuje moment pro moudro: "Nač se učit z vlastních chyb, když si můžeš nabít vlastní  hubu...!" tummenupp

Není tady

#99 1. 11. 2006 17:37

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

I když to "plantání jater" taky není to, co by bylo momentálně potřebný...Fakt je, že Filda by neměla zůstat sama... Holky, zkuste tu bejt! Třeba se ještě ozve a která na ní máte spojení, volejte... Kašlete na kredit, buďte parta! ( není tu ten pravej smajlíkbutter) )

Není tady

#100 1. 11. 2006 18:27

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Hellgo,kolikátýho životního partnera máš?Já se jen tak ptám.kapitulation

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí