29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
helena napsal(a):
Hele, fildo, milovat ho klidně můžeš, ale hlavně se nenech zblbnout divadýlkem typu plačícího muže s mobilem a vyděračskými SMS. Kdyby byl opravdu chlap, tak - ne, že nebude mít milenku, to se holt občas stane, ale bude si prů... s ní řešit bez toho, aby tě do toho tahal. I kdyby byla březí, je to jen mezi jimi dvěma a tvůj problém by začal v momentě, kdy by tě postavil před hotovou věc, tj. "čeká dítě, stěhuju se k ní". Jenže on to na tebe vybalil horký, ty se zbytečně žereš a tak mi to připadá, že tvůj "chlapeček" možná čeká na to, že ho vytáhneš z bláta, olížeš, uložíš do pelíšku a budeš litovat, jakou to měl chudinka smůlu, že mu ujely nohy v cizí posteli. Takže zapomeň na to, jak se doma ublíženě předvádí, zprávama se nenech rozhodit (je to těžký, vím) a naplno mu řekni, že je jen a jen JEHO věc, jak si celou záležitost vyřeší, jestli odejde nebo ne, ale ty mu prostě pomáhat, radit a nic dalšího nebudeš. Nakonec s tebou paní podnikatelka neotěhotněla, že?
Není tady
Bojím se toho o čem chce se mnou mluvit.Co si v noci domluvili, co mu zase nabulíkovala. Třeba ju ukecal ať si to nechá, ale nenastěhuje se k ní. Pokud by to dítě existovalo tak ho nechci. To bych neunesla, to by byl konec. Bojím se co bude. Mácháme se v tom oba. Už jsem si říkala jestli by nepomohlo jí zavolat,nebo poslat sms od něj co mi posílá-jak mě mliuje a nemůže bezemě žít, že bude všechno dobré............ a hlavně jí říct že se se mnou stále miluje. Asi by byla s ním raz dva hotová, protože ona si myslí,že domů jezdí jen kvůli malé a že se už nemilujem a já nevím co všechno jí nakecal. Ale to bych si zase nepomohla u něho, to by mi neodpustil. Ale jestli se zbalí a odejde k ní , tak jí to řeknu, aby si taky užila trochu té bolesti. Už nebudu mít co stratit.
Není tady
Fildo,
moc tolerance škodí. To je moje vlastní zkušenost. Hlavně se vyvaruj řešit jeho "problémy". To on musí ¨"řešit". Tvoje tolerance vedla k tomu, že on se dostal do pozice, že vlastně nic řešit nemusel. Doma hodná žena, která mu tolerovala jeho "úlet"( tohle možná se ani úletem nazvat nedá) a Tvé občasné výbuchy se asi daly přežít, no a oproti tomu "ona dona". Jsi velice statečná a milující jestliže jsi dokázala v tomhle žít celý rok, ale sama vidíš k čemu to vedlo. Teď by jsi měla ( tedy podle mne) sednout ke stolu a říct, že toho už bylo dost. Že přesto, že ho miluješ, tak to neznamená, že si necháš všechno líbit a že i Ty máš určité hranice. Jeho krokodýlí slzy by mne asi neodměkčily. Je těžké radit. Jen Ty sama musíš vědět, jak by jsi se mělal zachovat. Já jen z vlastní zkušenosti vím, že dokud jsem tolerovala, přehlížela a snažila se doslova zavděčit, protože jsem si "blbá" myslela, že to "ocení", tak jsem byla ta na které nenechal nit suchou. Chyba. Pak mi spadly klapky z očí a Já jsem si uvědomila, že člověk si dovolí tolik kolik mu dovolíš sám. Myslím, že máš obrovský strach, ale ten jsme měly ( máme) všechny než uděláme první krok a řekneme dost. A věř, že to jde. A možná budeš překvapena, že to není až tak strašidelné a těžké.
Nemysli na to, jak se cítí on, ale jak se cítíš Ty. A jedna zkušenost na závěr: žáden chlap nechce nikdy nic řešit. Tím nechci ldávat všechny chlapy do jednoho pytle. Oni si totiž myslí, že se to vždy "nějak vyřeší samo".
Přeji Ti hodně síly, víry v sebe sama a držím pěsti.
Není tady
Fildo, Helena má pravdu. Hlavně ho nelituj. Co si navařil, ať si taky vyžere, ale sám. Ikdyž ho miluješ, měla bys asi teď udělat taky nějaký tvrdší krok, dupnout si a říct mu, že tě jeho problémy s ní nezajímají a jestli to okamžitě neukončí, tak ať si zbalí svých pět švestek a táhne, že už jsi čekala dost dlouho a tohle (s tím těhotenstvím) byla poslední kapka.
Jinak se taky může stát, že se k tobě sice vrátí, ale při prvním sporu, ti to vyčte, že ji kvůli tobě opusti a ty jsi taková a maková.
Není tady
filda napsal(a):
Bojím se toho o čem chce se mnou mluvit.Co si v noci domluvili, co mu zase nabulíkovala. Třeba ju ukecal ať si to nechá, ale nenastěhuje se k ní. Pokud by to dítě existovalo tak ho nechci. To bych neunesla, to by byl konec. Bojím se co bude. Mácháme se v tom oba. Už jsem si říkala jestli by nepomohlo jí zavolat,nebo poslat sms od něj co mi posílá-jak mě mliuje a nemůže bezemě žít, že bude všechno dobré............ a hlavně jí říct že se se mnou stále miluje. Asi by byla s ním raz dva hotová, protože ona si myslí,že domů jezdí jen kvůli malé a že se už nemilujem a já nevím co všechno jí nakecal. Ale to bych si zase nepomohla u něho, to by mi neodpustil. Ale jestli se zbalí a odejde k ní , tak jí to řeknu, aby si taky užila trochu té bolesti. Už nebudu mít co stratit.
Teď to s ní neřeš rozhodně. Měla bys pak pocit, že se k tobě vrátil jen proto, že ho ona kopla do zadku.
Buď, prosím tě, trochu hrdá až příjde a už ho nepřemlouvej ani nepros. Poslechni si co ti chce a už se nesnaž to zvrátit, pokud by to jeho rozhodnutí bylo v tvůj neprospěch. To jsou rady z vlastních zkušeností.
Není tady
Sofi - souhlas
Upravil(a) evca1 (1. 11. 2006 10:34)
Není tady
Taky souhlas se Sofi. Naprostý.
Druzí se k nám chovají jen tak, jak jim dovolíme. Vyzkoušené, ověřené ......
Není tady
Máte pravdu. Poslechnu si co mi chce říct a pokud to s ní neuončil,ukončím to já. Jsem pevně rozhodnutá.Díky vám za podporu,moc mi to pomohlo!!!pište prosím dál,mám pocit,že je někdo se mnou a jsem silnější.
Není tady
Fanny taky to mám vyzkoušené a ověřené. bohužel:|
Upravil(a) evca1 (1. 11. 2006 10:44)
Není tady
Neboj Fildo, myslíme na tebe a držíme ti všichni palce. Jednej podle toho, jak to cítíš ty, nenechej se nějak námi vyprovokovat, ale myslím, že holky ti radí dobře. Musíš mít svoji hrdost.
Není tady
Přesně, Fildo, jsme s tebou a budeme čekat na další vývoj. Tak dej vědět. Myslíme na tebe.
Není tady
Fildo, neklesej na mysli!!! Ten tvůj vypadá dóóóóbře nalomenej... Podnikatelka hraje tvrdě! Ty se taky nedej, až toho pak on bude mít "plný brejle", sleduj pečlivě situaci, ty buď ta, která mu (za určitých podmínek) dá ještě šanci. Ona už udělala první chybný tah tím, že ho tlačí ke zdi, (on neví, jak z toho a začíná jančit, mimochodem to je taky známka toho, že se mu k ní moc nechce...
) Teď dej pozor na to, ať jsi to ty, kdo mu, (posléze) to východisko, z týhle "prekérní situace" nabídne. Jen to neuchvátej, aby jsi z toho taky měla nějaký zisk! Když nic jiného, tak alespoň za to, že jsi se v tom musela rok máčet. Ona je (hádám) proti tobě zkušená frontová bojovnice, celý rok je přesvědčená o tom, že má navrch, proto udělala tuhle chybku a chce to rozseknout, protože si myslí, že přišla její chvíle a už moc chvátá... Využij to ve svůj prospěch. Možná by nebylo od věci, vnuknout mu, že pokud je jeho "štěstí" tam, ty by jsi byla ta poslední, která by mu to nepřála, ale ať se tedy sebere a maže, protože ty jsi taky jenom člověk a nemáš na to nervy, protože tě děcko potřebuje...alespoň tebe, když on neví, čí je...Nezapomeň mu připomenout materiální stránku věci a chtěj po něm alespoň předběžný nástin věcí budoucích (tím ho dorazíš!
) No a jí dostaneš do pozice "bosorky", která usiluje o jeho klid... Dávej mu to po kouskách, ať začne "zmatkařit", nebude totiž vědět, jestli by to nešlo přeci jenom nějak udělat, aby...? Když se tě povede ještě jej trochu napínat, nevydrží to a bude pak chtít jenom jedno, mít to za sebou...No a to by mohla být ta tvoje "pravá" chvíle!
Móóóóc ti držím palce, nedej se!!!
Jó, boj o chlapa jsou šachy! Hlavně si pamatuj, ty už nemáš co ztratit, můžeš se jenom pokusit vyhrát!
Počítám, že když se to dneska nerozhodne, dá mu ona šanci na rozmyšlenou ještě měsíc-dva a bude ho dál tlačit ke zdi potratem... To tipuji jako její protitah v případě, že jí tohle nevyjde...
On se pak stejně bude muset "rozhodnout" a pak přijde na to, která z vás ten mezičas líp využije... Taky je možný, že ona má "v pácu" ještě někoho jiného a zjišťuje "přesnou pozici jednotek", proto najednou ten spěch a puberťácký fígle...
Není tady
poletucha napsal(a):
Danielko, zdravím Tě...
K tématu:
Fildo, přečti si prosím příspěvky od ženy jménem tora.... Tam nalazneš také spoustu odpovědí, i když trochu jiného ražení. Je možné, že ho miluješ a on tebe, lze zůstat spolu.... Cizí dítě to komplikuje, na druhou stranu, ted se o muži najednou dozvíš víc, než jindy za mnoho let. A můžeš najít i laskavý náhled na situaci a užít si ji, užít si tu změnu v životě. Je to jen o úhlu pohledu....
Tora? nemůžu nic najít? Poraďte prosím.
Není tady
filda napsal(a):
poletucha napsal(a):
Danielko, zdravím Tě...
K tématu:
Fildo, přečti si prosím příspěvky od ženy jménem tora.... Tam nalazneš také spoustu odpovědí, i když trochu jiného ražení. Je možné, že ho miluješ a on tebe, lze zůstat spolu.... Cizí dítě to komplikuje, na druhou stranu, ted se o muži najednou dozvíš víc, než jindy za mnoho let. A můžeš najít i laskavý náhled na situaci a užít si ji, užít si tu změnu v životě. Je to jen o úhlu pohledu....Tora? nemůžu nic najít? Poraďte prosím.
Téma "Dlouholetá nevěra", 2 stránka. Fildo došla ti SZ?
Není tady
Hellga, suprový nástin šachové partie.
Není tady
filda: Hlavně si dobře uvědom, co chceš vlastně ty. Nenech se zmítat pocitem, že bez muže nepřežiješ, že ti pukne srdce a podobně... Jsi celá žena, schopná žít svůj život, aniž by ti ho musel naplňovat muž. S mužem po boku to je možná lepší, ale s atrapou muže je to jedině horší. Mě by znechutilo už to, jak tě do celé své záležitosti namočil a jak zkouší vydírat SMSkami a krokodýlími slzami. Ano, může mu být hrozně, ale přehodit část té tíhy, co nese, na tebe, to od něj byla sviňárna. To si jako myslel, že to máš vyřešit za něj nebo co? Něco jako maminka?....blééé.... No prostě - uvědom si, co chceš ty. A nezapomeň, že dáváš svým životem příklad dceři a ona bude jednou stejný "hadr na holi", jako jsi dnes Ty, hadr neschopný říct protějšku "dost", hadr snášející veškerá příkoří, hadr, který nechá neustále posouvat tu hranici, kterou jeho partner nikdy neměl překročit...smutné, že?.... Nech "chlapečka", ať si řeší problém sám. Já na tvém místě bych si řekla, co chci/nechci a tak nějak bych si řekla taky, do kdy tu situaci chci sama já snášet, než ji rozseknu případně já. Nemyslím tím dávat muži ultimáta (těmi se daleko nedojde), ale sama si vnitřně rozhodnout, co chci dělat a kdy... Máš velkou trpělivost, ale to neznamená, že z tebe mohou druzí dělat vola. A ať se rozhodneš jakkoli, věř svému rozhodnutí, svojí intuici, svým pocitům.
Není tady
Fanny5 napsal(a):
A to jsme v teprve v rozehrávce!
Já bych možná i věděla, ale nejsem si jistá, jestli by místní "skalní spolek dam a dívek" unesl i nějaký ten "malý švindl" a nedej bože "slovo od srdce"... A rozebírat to, mezi sebou, by nemělo ten konečný efekt... Ale je vidět, že ten atavastickej matriarchální pud je v nás silně zakořeněnej... Družka v nebezpečí = srocení + davový útok! A tak je to dobře...
Není tady
Hellga - myslíš, že by filda měla sdělit miláčkovi se stydlivým ruměncem na rtech, že ona TAKY ??? Kurňa, to by mu ty vředíky udělaly pěkný okýnka v žaludeční stěně
. ALe zase by měl při hospitalizaci čas na přemejšleníčko...
Není tady
fildo,píšeš,že se milujete-já bych nedokázala spát s někým o kom vím,že chodí jinam.A rok je opravdu dlouhá doba není jen nějaký ulet,to už je vztah.Takového chlapa bych doma nechtěla.Ale kdo miluje vidí věci jinak.Držím ti palečky,at se rozhodneš jakkoliv.Hlavně at jsi štastna.
Není tady
helena napsal(a):
Hellga - myslíš, že by filda měla sdělit miláčkovi se stydlivým ruměncem na rtech, že ona TAKY http://fora.babinet.cz/img/smilies/dudlik.gif ??? Kurňa, to by mu ty vředíky udělaly pěkný okýnka v žaludeční stěně http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png. ALe zase by měl při hospitalizaci čas na přemejšleníčko...
Není tady
Hellga napsal(a):
Fanny5 napsal(a):
A to jsme v teprve v rozehrávce!
![]()
Já bych možná i věděla, ale nejsem si jistá, jestli by místní "skalní spolek dam a dívek" unesl i nějaký ten "malý švindl" a nedej bože "slovo od srdce"...A rozebírat to, mezi sebou, by nemělo ten konečný efekt... Ale je vidět, že ten atavastickej matriarchální pud je v nás silně zakořeněnej... Družka v nebezpečí = srocení + davový útok! A tak je to dobře...
Hellgo, jen do toho. Myslím, že by taková nějaká polemika o tom, co by se dalo udělat, nějaké ty fíglíky, byla užitečná. Však se to nemusí dotáhnout do konce, ale jen tak pro inspiraci. Mě to děsně baví, už jen o tom přemýšlet, jak na ty srabáky vyzrát. Realizace je těžší, vyžaduje velké sebeovládání a disciplínu, ale třba by se Fildě vydařila aspoň část.
Ten by čuměl, po tom roce, kdyby najednou radikálně změnila postoj. A nakonec by mohl být ten, kdo prosí u dveří. Příjde mi na to dost zralej.
Upravil(a) Fanny5 (1. 11. 2006 12:45)
Není tady
Promiň, jestli jsem byla hrubá, mám tohle taky za sebou, a ve finále jsem se rozhodla zůstat kvůli dětem a majtekua azčít žít svůj život- ale to nefunguje!Třeba příběh Jájy- manžel to ukončil s jednou, začal s jinou. Jájja v domě, který je napsaný na jeho, s dcerou, která je sz prvního manželství (čili citová vazba žádná)...To je problém. Ale přemýšlela jsi, co s chlapem, co ti takhle věšel bulíky na nos? Víš, jak je velký problém uvěřit a umět s tou myšlenkou žít, i když se ti manžel vrátí, odprosí a omluví a tím to pro něj hasne?
TO je problém. Prooto si ujasnim, co skutečně chceš. Nával adrenalinu, který předchází každé rozhodnutí, opadne, a bude tu zase nudný a fádní život.Kolikrát se budeš muset kousnout do rtu, abys neutrousila jedovatou poznámku, až ji potkáš, kolikrát se v noci probudíš(pokud už můžeš spát) a uvidíš PRÁZDNOU postel a všecko tě katapultuje do nejčernočernější studny na poslední žbrlinku pomyslného žebříku, co vede na tvoji svobodu a volnost.
Mám pocit, že u tebe ještě nezapracovaly obranné instinkty, které zapnou, když je tělo příliš dloho ve stresu, kdy prostě hlava vypne a soutředíš se jen doslova na dýchání, jídlo, čůrání a spaní. Vše ostatní jde stranou, opravdu vše, protože jedeš v nouzovém režimu.
JAK DLOUHO v tom vydržíš?Proč si lžeš sama sobě do kapsy?Ubližuješ tím jen SOBĚ.
Až ti tohle dojde a stotožníš se s tím, teprve potom se můžeš škrabat nahoru. Neboj, jde to. Jsi mladá, a i když zlomená, žena, a věř, že si zasloužíš lepší život!
Není tady
mates napsal(a):
fildo,píšeš,že se milujete-já bych nedokázala spát s někým o kom vím,že chodí jinam.
Promiň Mates, tys to ještě asi nezažila, viď, že tohle píšeš. Nechám tě ve tvojí bláhovosti. Taky jsem si před tím myslela, že mně by se tohle nemohlo stát. Hrdá, samostatná, sebevědomá ..... mě rozhodně NE. A plácala jsem se v tom přesně jak ostatní holky tady.
Není tady
jejda já už funguju jako odstrašující příklad
no to je fakt - to sem
Není tady
Už proto musíš jednat, že když by se stalo, že to spolu začnete řešit a bude Ti ho líto (dáš mu to najevo), tak už mezi váma bude takový ten kamarádský vztah-a to taky není dobré. Nech ho pořádně ,, vymáchat". I když odejde, stejně se bude chtít vrátit-to mi věř. A určitě takto odejdeš se vztyčenou hlavou.
Není tady