18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky,
mám prosbu - dostala jsem zkuební jednodenní čočky, trénovali jsme u optika aplikaci i vyndavání, ale mám s tím pořád problém. Nandat je zvládnu ji vcelku dobře, ale mám hrůzu z vyndavání. Vůbec mi to nejde, mám pak z toho oči úplně červené. Nemáte některá nějaký dobrý fígl?
Není tady
Janico, dobré je při vyndávání podívat se okem nahoru, prostředníčkem stáhnout spodní víčko a palcem a ukazováčkem čočku vyndat tak, e ty dva prsty stlačí jakoby k sobě. Hmm, tak si to po sobě čtu, snad to pochopí, není to jednoduché takhle vysvětlit . Ale neboj, časem si najde tu nejlepí metodu pro sebe a půjde ti to.
Není tady
Já prostě čočku jedním prstem stáhnu do spodního víčka a dám do roztoku, někdy se shrne, ale v roztoku se srovná a jednodenní se stejně vyhodí.
Není tady
Já si čočku stáhnu jakoby trochu dolů a pak ji dvěma prsty stlačím k sobě (jako bych ji chtěla zmáčknout) a vytáhnu. Chce to treninka a pak to půjde sama, uvidí!
Není tady
Holky dík.
Ale já moc nechápu JAK stáhnete čočku do spodního víčka. Ona je na tom oku jak přilepená
Není tady
No já si ji posunu prostě troku dolů. Je fakt, e já ji mám na oku volně, take s ní pohybovat není problém. Ale někdy kdy mám třeba delí dobu zavřené oči a pak je otevřu (třeba kdy usnu u televize )tak ji mám jakoby taky přilepenou. Řeím to tak, e si do oka kápnu ten roztok na čočky. Nevím, jestli je to správné, ale mě to pomůe.
Upravil(a) anitaak (31. 10. 2006 13:29)
Není tady
Ahoj, lidi
ráda bych se vás zeptala na pár věcí. Mám podezření, e mám nějaké ty dioprtie a tak bych chtěla něco vědět o svých monostech jetě ne půjdu k očnímu lékaři.
Ráda bych si pořídila odkaz reklamního charakteru, protoe jsem v ivotě neviděla brýle, které by mi sluely. Ve vech vypadám blbě. Jene o kontaktních čočkách nic nevím.
Nemůu z toho dostat nějakou alergii, nebo nemůou mi nějak pokodit oko (myslím samy o sobě, ne kdy si strčím prst do oka)? A co vechno minimálně si k nim musím pořídit a jaké jsou na ně náklady?
díky za odpověď
Upravil(a) tina (20. 6. 2013 10:42)
Není tady
janica napsal(a):
Holky dík.
Ale já moc nechápu JAK stáhnete čočku do spodního víčka. Ona je na tom oku jak přilepená
Normálně. Stačí si kápnout jakékoliv kapky do očí. Třeba oční kapky Gelone http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=Gelone+10+ml. Na tohle ti právě postačí podobné levné kapky, nepotřebuje Visine . No a pak je posune čočku dolu a vyndá
Není tady