Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#151 22. 12. 2006 22:34

julo
♥♥♥----

Re: čáry?? - přičarování náklonnosti??

backy007 - mal som možnosť vidieť niektoré takéto príšery - je to strašné a vôbec sa nejavia ako krásne a plné svetla. To je iba z ich uhla pohľadu, ale v skutočnosti krásne nie sú - nič temné nemôže byť krásne. Inak stačí jedna pomerne jednoduchá skúška - rozprávať sa s nimi o Bohu. Preto je potrebná vždy úprimná modlitba k nemu - aj ja som sa stretol s liečiteľkou, ktorá začínala "počúvajte môj hlas" - v tom okamihu som ju prerušil a iba som sa jej opýtal - a to sa ani nepomodlíte? Ona chcela vlastne liečiť metódou, pri ktorej nespolupracujú bytosti prírody, ale niekto iný.

Inak backy007, pri tých bytostiach - tu nejde iba o zvieratá, ale aj o elfov, ktorí sa starajú o rastlinky a stromy, o bytosti vzduchu, vody, ... takže tam vidíte aj ich rôzne pôsobenie v činorodej práci a nie iba nejaké rozprávanie.

Ľudská duša si sťa voda, prichádzajúc z neba stúpaš do neba a späť na zem musíš ísť vo večných kolobehoch bytia.
Goethe

Není tady

#152 22. 12. 2006 22:45

backy007
♥♥♥♥♥--

No, je všeobecne prevládajúci pohľad, že diabol nemôže konať dobro. Netvrdím, že niektoré tieto bytosti sa nejavia také, aké v skutočnosti sú. Ale čítal som o prípade, keď žena mala prekrásne zjavenie, ktoré dokonca rozprávalo a ukazovalo veľa správnych vecí, nakoniec ale sa tá žena spýtala na to, či to nie je diabol. Kupodivu, priznal to... už len dodám, že tá žena skončila na psychiatrii.

Ustavične sa radujte v Pánovi. Opakujem: Radujte sa...
... jeho krv na nás a na naše deti ...
Ži tak, ako by každý deň mal byť tvoj posledný, pretože raz budeš mať isto pravdu...

Není tady

#153 22. 12. 2006 22:53

Alimak
♥♥-----

Áno, na psychiatrii končia aj mnohí tí, ktorí sa umelo otvárajú rôznym videniam a robia umelé cvičenia (hypnóza, autohypnóza, reiki, silvova metóda ...) Otvorenie hadej sily ("kundalini") v prirodzenom vývoji je niečo nádherné. Ak sa to urobí umelo, ten človek naozaj môže skončiť v liečebni - počula som už o takom prípade.

Tie svetlé bytosti majú svetlé znamenia a svetlo je svetlo.

Není tady

#154 22. 12. 2006 22:58

julo
♥♥♥----

backy007 - zjavenia sú veľmi ošemetná vec - ak ste čítali to, čo som písal pri mágii, tak tam som hovoril aj o zhmotňovaní. Nebudem tu teraz rozoberať podmienky, za akých k tomu môže prísť - je toho pomerne dosť veľa, ale v stručnosti temný duch za prítomnosti istých osôb dokáže z nich vysávať energiu (to je nebezpečenstvo napríklad veštenia, mágie, ...) a touto energiou k sebe pripútať voľné hmotné častice - a zrazu je "zjavenie" (pretože je to slabé, tak to vidia a počujú iba niektorí jedinci). Na podobnom princípe fungujú niektoré cirkusové predstavenia, keď napr. niekto drží na holom tele žehličku a pod. (bolo to aj v TV) - vlastne mu ju tam držia temní duchovia, ktorí k tomu berú energiu z toho človeka a prítomných divákov. To, že "zjavenie" ukáže na veľa dobrých vecí - pre duchov z druhej strany nie je ťažké prečítať si myšlienky prítomných ľudí  a podľa toho im radiť - a väčšinou ide aj tak o náboženské zjavenia, kde sa bude objavovať dookola - modlite sa ruženec, chodievajte tu čím častejšie, ... Je to naozaj hra s ohňom.

Ľudská duša si sťa voda, prichádzajúc z neba stúpaš do neba a späť na zem musíš ísť vo večných kolobehoch bytia.
Goethe

Není tady

#155 22. 12. 2006 22:59

backy007
♥♥♥♥♥--

Prípad, o ktorom hovorím, je úplne iný. Daná pani sa nijak neotvárala pôsobeniu, teda nijak neprirodzene, išlo o nábožnú ženu, takže jediný spôsob otvárania bola vlastne tá modlitba. Ten najväčší a najsvetlejší zo spôsobov. Čo sa týka toho "svetlo je svetlo"... no, v Biblii sa píše aj to, že Ježiš videl padať diabla ako blesk, a blesk je tiež svetlo. Navyše, Lucifer je v preklade Svetlonos, bol anjelom svetla a ako taký má svoje svetlo doteraz. Je iba povrchové, to je pravda, ale v zjavení dokáže oklamať.

Ži tak, ako by každý deň mal byť tvoj posledný, pretože raz budeš mať isto pravdu...

Není tady

#156 22. 12. 2006 23:04

Alimak
♥♥-----

S bleskom súhlasím - napr. reikisti si tento znak pri ich "zasväcovaní" vpisujú do aury. Teda komu slúžia?
Lucifer padol, ale to nebudeme rozoberať, to je príliš známe a naozaj bol anjelom.

Čo sa týka tej panej - nepoznám ten prípad - ale niekedy je aj fanatizmus spôsob, ako sa otvoriť. Dokonca je dokázané, že opakovanie niektorých litánií pôsobí ako mantry. Takže neviem, mohlo sa to stať aj takto.

Tie bytosti - oni majú na hrudi a na čele svoj znak - je to buď svietiaci kríž alebo oko, alebo biela holubica alebo červený kalich. Tieto znaky nie sú pekelné mámenia.

Není tady

#157 22. 12. 2006 23:07

Alimak
♥♥-----

A zabudla som to najdôležitejšie - dorozumieva sa s nimi cez cit. Keď ma to učili, posielali mi rôzne slová a ja som ich mala nahlas opakovať. Potom mi poslali jedno. Bolo to niečo nádherné, ale ja som pre to slovo nemala pojem, tak som sa ich spýtala. Viete, čo mi odpovedali: "Poslali sme ti slovo BOH."

Není tady

#158 22. 12. 2006 23:09

backy007
♥♥♥♥♥--

Alimak: No, ani ja ten prípad nepoznám osobne, iba som o ňom čítal. Čo sa týka znaku, na to tiež budem len ťažko reagovať, keď som žiadnu nevidel. Iba viem, že nielen vo videniach, napr. aj v reálnom svete, na pohľad najlepšie veci môžu spôsobiť najviac bolesti a môžu byť najmenej správne.
julo: myslím, že som niečo také čítal aj vyššie. A súhlasím. Je zrejmým znakom temnoty, ak napr. zjavenie (ale nielen to) oberá človeka o silu.

Není tady

#159 22. 12. 2006 23:11

julo
♥♥♥----

backy007 - pozor, tu nejde o "otváranie sa", ale o tzv. upírenie - teda odčerpávanie energie. Temní duchovia nedokážu žiť z čistej Božej sily - a preto potrebujú pre svoje doslova žobravé prežívanie upíriť na niekom inom. Dokonca aj niektorí živí ľudia pôsobia ako tzv. energetickí upíri (s jedným som sa stretol osobne a poviem Vám - je to sila, po pol hodine ste vyčerpaný ako po 8 hodinovej šichte). V prípade duchov zo záhrobia musí byť k tomu ešte podmienka vhodného vyžarovania krvi niekoho v okolí - nemusí to byť priamo dotyčná osoba, ale aj jej okolie a pod. Podobne napr. pôsobia aj takí temní duchovia, ktorí robia "neporiadok" - napr. u manželky v jej rodnej dedine u jednej susedy prehadzovali prádlo na šnúre.

To, že ide o nábožnú ženu je dokonca ešte lepšie, pretože tá žena sa podvedome chce otvoriť sile od Boha. Toto však môžu títo duchovia zneužiť - síce iba v niektorých prípadoch, ale môžu. Najmä v tých prípadoch, ak sa modlí dookola jednu a tú istú modlitbu (napr. ruženec) - nezabúdajme, čo povedal v tomto smere Syn Boží - nebuďte ako pohania a nemodlite sa mnoho slov, ale modlite sa ... a potom nám dal modlitbu Otčenáš. Takže to, čo sa nám niekedy javí ako náboženské zanietenie, môže byť škodlivé - naozaj by sme sa mali viac zamýšľať nad tým, čo nám Syn Boží hovoril a nie to, čo schválila cirkev.

Goethe

Není tady

#160 22. 12. 2006 23:12

Alimak
♥♥-----

Backy: "... na pohľad najlepšie veci môžu spôsobiť najviac bolesti a môžu byť najmenej správne."

Veď práve preto sa musíme pozerať srdcom, ako povedal Malý princ smile

Není tady

#161 22. 12. 2006 23:15

backy007
♥♥♥♥♥--

Alimak, nádherná skúsenosť. tummenupp
julo, to nie je o tom, čo schválila Cirkev, skôr o tom, ako si niektorí ľudia vysvetlili náboženský život (ešte aj ten pojem je divný, mal by som asi použiť iný, hm...) Ale myslím, že čo sa týka človeka a démona, dá sa zneužiť takmer všetko, iba láska a viera v Boha nie.

Není tady

#162 22. 12. 2006 23:19

Alimak
♥♥-----

Backy: " ... Je zrejmým znakom temnoty, ak napr. zjavenie (ale nielen to) oberá človeka o silu."

Áno, súhlasím. Takéto bytosti sa združujú práve okolo všelijakých veštíc a mágov a žijú z energie ich zákazníkov alebo veštcov či mágov samotných. Aj preto tie varovania pred akoukoľvek mágiou. Dokonca si ich môže aj nejaký návštevník takýchto osôb priniesť domov na sebe ako neželaný suvenír a potom nastávajú problémy.

Není tady

#163 22. 12. 2006 23:27

julo
♥♥♥----

backy007 - a neverili by ste, koľko ľudí za vešticami a podobnými ľuďmi chodí - a potom sa cítia vyčerpaní, majú zdravotné problémy, pričom lekári nevedia zistiť príčiny (tak sa napíše psychosomatického pôvodu), ... a stačilo by jedno - pevnú vieru v Boha. Ale ľuďom to asi nestačí, lebo oni musia vedieť všetko vopred a hneď - akoby sa už teraz všetko naokolo nehnalo takou rýchlosťou vpred, že sa nestačíme čudovať.

Nič, prajem Vám dobrú noc, je veľa hodín a zajtra ma ráno zobudia deti.

Goethe

Není tady

#164 22. 12. 2006 23:31

backy007
♥♥♥♥♥--

Ale fakt je veľa hodín, zajtra predsa oslavujem, musím byť čulý...

Pravda, odovzdanosť do Božích rúk je jedna z vecí, ktorá chýba drvivej väčšine ľudstva. A tak idú na chodníky, ktoré sa nezdajú až tak zlé, najhoršie však je, že hľadajú, pretože to je ešte dobrý úmysel. Škoda len, že tam chýba pár vecí a potom to dopadá ako to mnohokrát dopadá.

Není tady

#165 23. 12. 2006 11:52

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

julo napsal(a):

Poďme radšej na hypnózu. Pri tejto dochádza konkrétne k tomu, že človek za počas seansu vzdáva svojej slobodnej vôle (aj keď to robí dobrovoľne) a sám sa tým zväzuje akoby reťazou s hypnotizérom - t.j. podriaďuje sa tomu, čo chce on.

Celkem nechapu, proc prave takto argumentujes.
Nedela koneckoncu kazdy "zazracny" lecitel se svym klientem totez co hypnotizer? Vklada na nej ruce a zbavuje ho bolesti, choroby, ktera mu mela pripomenout, ze problem neni ve fyzickem tele, ale nekde uplne jinde, a ze on by ho mel resit SAM???? Resi ho tedy za nej???

Hypnoza je mozna nebezpecnejsi, protoze nasledky chyby mohou byt fatalni. Ovsem i lecitel muze ublizit. A mnoho z nich ublizuje prave tim, ze leci....
Nu a pokud vim, resili jsme magii. Nikoliv hypnozu. Proc tedy odbihas od tematu?
Pokud jde o hypnozu, vcelku s tebou souhlasim, take bych ji nepodstoupila. Ale ne proto, ze bych se odvazila tvrdit, ze je skodliva, spis prot, ze si myslim, ze je to jeste prilis neprobadana oblast na to, abych se do ni poustela.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#166 23. 12. 2006 15:24

Alimak
♥♥-----

Etika liečiteľa:

1. Liečiteľ, ktorý má dar od Boha, sa môže "pozrieť" na auru pacienta len vtedy, keď mu to pacient dovolí.

2. Liečiteľ nikdy nevnucuje svoju pomoc, ale iba poradí a necháva na pacientovom rozhodnutí, či sa jeho radami bude alebo nebude riadiť.

3. Liečiteľ nikdy neodhovára pacienta od toho, aby navštívil lekára alebo prestal brať naordinované lieky. Práve naopak, mnohokrát ho za ním posiela, pretože aj liečiteľstvo má svoje hranice.

4. Liečba je prísne súkromná a liečiteľ nikdy nezverejňuje ťažkosti a identitu pacienta.

5. Liečiteľ môže za svoju prácu prijať odmenu. Nikdy si však nevynucuje koľko za svoje služby chce, ale nechá na pacientovi, aby ho odmenil podľa svojich možností a podľa toho, či mu aj skutočne pomohol.

Není tady

#167 23. 12. 2006 15:25

julo
♥♥♥----

Pandorra, ale ono to všetko spolu súvisí viac, ako sa zdá - pretože hypnóza je tiež jedna zo špeciálnych foriem mágie - museli by ste vidieť veci a súvislosti, ktoré pri tom vznikajú. Inak Vám to už neviem opísať. Ak chcete vedieť viac, prečítajte si prednášku "Zločin hypnózy" v Posolstve Grálu. Názov prednášky hovorí za všetko. Čítate rôznu duchovnú literatúru, tak prečo nie aj túto.

Čo sa týka prikladania rúk, tzv. biomagnetizmu - ale to robí viac ľudí, ešte aj každá matka, keď pohladí svoje dieťa pri nejakej boliestke - ruky každého - úplne každého človeka sú polárne a jedna vyžaruje a druhá odoberá energiu. Nenazval by som to mágiou, pretože - ako som už písal - za mágiu považujem niečo iné, ako Vy. V pojmológii sa prosím nehádajme, nemá to zmysel - to sme si už písali, že nájdete viacero názorov, čo to vlastne mágia je a čo nie je.

O "zázračných" liečiteľoch a takých, ktorí svojim zásahom ubližujú sa vyjadrovať nebudem, podvodníci sú všade. Čo sa však týka liečby biomagnetizmom, nie je to však žiadny podvod, ale skutočne sa tým aj pomáha - pokiaľ to robí skutočne ten, kto to robiť aj vie (podobne ako pri lekároch - aj tam sú podvodníci a skutoční lekári).

Goethe

Není tady

#168 23. 12. 2006 21:07

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Julo,
nejde o to, ze magii chapeme kazdy jinak. Ona je stejne jen jedna a na "pojmoslovi" vubec nezalezi. Stejne tak jako je jen jeden buh a vubec nezalezi na tom, jak ho ktere nabozenstvi vyklada. Proto bych se ale nikdy neodvazila rici, ze katolicke ci protestanske nebo islamske vnimani boha je skodlive, tak jako vy to delate s magii..... Je totiz skodlive jen do te miry, do jakeho ho lide vyuzivaji pro sve osobni cile a s magii je tomu stejne..konec koncu s lecitelstvim taky.
Ale za to buh, magie ani lecitelstvi nemohou, ze?

Nedomnivam se, ze Jezis je Bozi Syn, neverim na Boha - Otce, presto vim, ze Jezis je historicka osobnost, ktera prisla s urcitym poslanim a pokud jde o jeho bozstvi ci to, zda je synem bozim ci nikoliv, je na tom Jezis stejne jako ja. I ja mam bozi jiskru, i ja jsem dcera bozi.

Dohadovat se o tom je ale bezpredmetne, stejne jako se prit o skodlivosti magie ci prospesnosti lecitelstvi. Obe ma sve klady i zapory. Obe muze pomoci, obe muze uskodit.
A pokud jde o hypnozu, pak povazuji debatu za naprosto bezperedmetnou. Hypnoza neni tim, co by mne natolik zajimalo, abych to studovala. To zakladni, co o ni vim, mi veli se ji vyhybat, presto nemohu tvrdit jednoznacne NE ci ANO. A to proto, ze to nevim. A pochybuji, ze to nekdo vi, protoze lidsky mozek je krajina zatim neprobadana.

Ja prilis stojim nohama na zemi, nez aby mne cokoliv desilo. Jedine, co mne skutecne desi, je lidska blbost, hloupost a omezenost, protoze ta je bohuzel nekonecna a neporazitelna..... Nicemene, jak rikal muj oblibenec pan Werich: presto je s ni treba neustale bojovat )

Není tady

#169 23. 12. 2006 22:59

backy007
♥♥♥♥♥--

Pandora,
tak preto si tak vystrkovala drápy, keď som si Wericha pomýlil, lebo bol tvoj obľúbenec?

Alimak,
zaujímavý príspevok, tá etika liečiteľa.

Není tady

#170 24. 12. 2006 8:51

julo
♥♥♥----

Pandorra - musím súhlasiť s tým, že to, čoho sa skutočne musíme desiť je ľudská hlúposť a obmedzenosť. Už si presne nepamätám, ako to pán Werich povedal (zabúdam), ale viem, že to bolo veľmi výstižné. Nesúhlasím však s tým, že na pojmológii nezáleží - na slovách záleží veľmi veľa - veď jedným a tým istým slovom (pojmom) dokážeme niekedy pohladiť, inokedy zraniť či dokonca aj veľmi ublížiť - záleží iba na tom, v akom kontexte, farbe, podtóne a pod. ho použijeme.

Aj ja stojím oboma nohami pevne na zemi a len tak ľahko ma nič nevydesí. A proti ľudskej hlúposti, obmedzenosti... budem stále bojovať, hoci sa pri tom niekedy cítim, akoby som bojoval s veternými mlynmi. Ale to je už o niečom inom.

Goethe

Není tady

#171 24. 12. 2006 8:53

julo
♥♥♥----

backy007 - v jednom časopise som raz našiel pôvodnú lekársku prísahu podľa Hippokrata (nie tú, ktorú majú lekári pri skončení štúdia, ale originál). Tá je tiež veľmi zaujímavá:

1.Prisahám Bohu Všemohúcemu a jeho pomocníkom Apolónovi a Asklépiovi, ktorých sa dovolávam ako svedkov, že budem túto prísahu plniť podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia.

2.Budem uplatňovať zásady spôsobu života podľa najoverenejších tradícií a vlastných vedomostí vždy v prospech nemocného, nikdy nie na jeho škodu či dokonca záhubu.

3.Takisto nikomu nepodám liek, ktorý by privodil smrť, aj keby ma o to požiadal sám pacient, ani v tomto smere nikomu neporadím.

4.Takisto nijakej žene neposkytnem prostriedok na zničenie zárodku života.

5.Sústavne budem strážiť čistotu svojich mravov a umenia.

6.Do ktoréhokoľvek domu vstúpim, učiním tak len pre blaho chorého a nedopustím sa nijakého vedomého bezprávia, najmä nie pohlavného zneužitia žien či mužov, slobodných či otrokov.

7.Čo uvidím a počujem pri svojej praxi, alebo sa dozviem pri styku s ľuďmi a čo sa nikdy nemá nikomu zveriť, o tom budem mlčať v presvedčení, že tie veci musia zostať naozaj prísne utajené.

8.Ak budem túto prísahu verne dodržiavať a neznesvätím ju, kiež ma v mojom živote a umení sprevádza požehnanie. Ak však túto prísahu poruším a stanem sa vierolomným, nech ma stihne opačný osud a večné zatratenie.

Goethe

Není tady

#172 24. 12. 2006 13:03

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

julo napsal(a):

Nesúhlasím však s tým, že na pojmológii nezáleží

" Na pojmoslovi vubec nezalezi" a to presne v kontextu, v jakem jsem ja tuto vetu pouzila.
Je uplne jedno, kterou definici magie ty jsi prijal za svou. Je naprosto fuk, zda je ta spravna ci spatne, magie bude porad tou stejnou magi. Prirodni "vedou" uzitecnou i skodlivou, jako kazda jina. Neni JEN takova nebo onaka, obsahuje to i to. Za tim si stojim zase ja smile

Není tady

#173 24. 12. 2006 13:49

julo
♥♥♥----

Pandorra, žiadna veda nie je uzavretá, ale ich hranice sa vzájomne prelínajú - kde napr. končí fyzika a začína chémia? Na úrovní atómov, kde fyzika skúma ich štruktúru a chémia ich väzby alebo vyššie (alebo práve naopak), na úrovni molekúl, alebo ešte vyššie ...? Ja si nedovolím ani pri ostatných vedných odboroch, ako sú fyzika, chémia, biológia, medicína, ... stanovovať ich presné hranice, lebo vlastne neexistujú. Všetko je to práve o tom, čo definujeme ako časť toho konkrétneho vedného odboru. Čo konkrétne podľa Vás vlastne patrí do mágie?

Goethe

Není tady

#174 24. 12. 2006 16:13

backy007
♥♥♥♥♥--

julo,
škoda len, že novodobí lekári chcú neustále inovovať. Alebo to chcú pacienti?

Není tady

#175 24. 12. 2006 19:34

julo
♥♥♥----

backy007 - žiaľ, mne sa vidí, že najmä pacienti. Napr. bod 4 - "anjeličkárky" tu boli už aj v minulých storočiach. Bod 2 sa nedodržiava najmä v oblasti transplantácií - každý pacient má právo na dôstojnú smrť a transplantáciami sa vytvára spoločensky neprirodzený tlak na darcovstvo - "ak nedarujete orgány, tak niekto iný zomrie" - čo nie je pravda, lebo ten človek nezomrie preto, že ja mu nedám orgány ale preto, lebo je chorý na nejakú chorobu. Tým sa porušuje aj bod 5 a 3, pretože už sa preukázalo, že v čase tzv. mozgovej smrti (kedy sa orgány odoberajú) sú v krvi ešte stále normálne hladiny hormónov, ktoré produkuje práve mozog, tento má funkčné prekrvenie a aktívnu látkovú výmenu - hoci nevykazuje elektroaktivitu - ale kto môže zaručiť na 100%, že to o sekundu - hoci aj na na sekundu - znovu neurobí? A takto by sa dalo pokračovať ešte ďalej a ďalej ...

Goethe

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí