Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#126 22. 12. 2006 17:36

julo
♥♥♥----

Re: čáry?? - přičarování náklonnosti??

Pandorraa napsal(a):

Alimak napsal(a):

Nečakám konkrétnu odpoveď, lebo ty nedokážeš poukázať na konkrétne veci.  ...

Vis, ja polopaticky mluvim jen se skutecnymi zacatecniky a ty jako lecitelka bys mela byt uz natolik moudra, abys mi rozumela. Bohuzel neni tomu tak a to mne prekvapuje.

Mates lidi hned dvakrat: jednak vubec nechapes podstastu samotne magie, ktera neni nic jineho nez praci s energii. A ty sama rikas, ze energie neni ani spatna ani dobra, zalezi jen na tom, jak je pouzita. Stejne je to s magii, takze nejake deleni na bilou a cernou podle toho, zda "pomaha" ci "skodi", je skutecne smesne. A jeste smesnejsi, tedy spis k placi, je deleni podle kriterii, ktera jsi uvedla.

Pandorra, ale pri mágii sa nepoužíva iba energia! Vidím bytosti, ktoré napr. pomáhajú v prírode rásť rastlinám a pod. Niektorí mágovia vedia podobné bytosti na určitý čas vytvoriť a potom použiť (zneužiť). Pravdaže, pri tom pracujú hlavne s energiou, ale nie iba s ňou - niekedy sa používa aj materializácia a vtedy už iba s energiou nevystačia.

A o tom, či napr. hypnóza zločin alebo nie už písali aj iní, odkiaľ napr. aj ja osobne čerpám svoje poznanie (okrem vlastnej praxe). Takže tu nejde iba o názor Alimak, ale o názor veľmi veľa ľudí - aj lekárov.

Ľudská duša si sťa voda, prichádzajúc z neba stúpaš do neba a späť na zem musíš ísť vo večných kolobehoch bytia.
Goethe

Není tady

#127 22. 12. 2006 17:45

majkafa
Host

Alimak napsal(a):

Pandora: "Nejvice mates lidi svym ZEVSEOBECNOVANIM -  kategorickymi soudy - tohle ANO, tohle NE....."

Aj Syn Boží Ježiš povedal: "Vaša odpoveď nech je áno alebo nie. Čo je nad tým, je od zlého ..."

Alimak týmto si ma veľmi nemilo prekvapila.

#128 22. 12. 2006 17:56

backy007
♥♥♥♥♥--

Pandorraa napsal(a):

Ach jo backy...... PW je nekdy na zabiti, ale obavam se, ze pokud jde o tebe, tak se trefil perfektne roll
A pro tvuj klid te mohu ubezpecit, ze ja si pana Mistrika s panem Bagarem urcite nepletu smile Dokonce i Bielika rozeznam od Kvietika (ten doufam jeste zije)  reta
No nic, mej se!   rock

Pandora,
nečudo, že z PW súhlasíš, keď ty si jeho názory prezentovala ďaleko pred tým, než prišiel. Len v jemnejšej forme, preto na teba polka fóra nezaútočila.
Hm, no to je tvoja vec, keď máš vedomosti v československej kinematografii, mne je v tomto úplne jedno, kto je kto.

Ustavične sa radujte v Pánovi. Opakujem: Radujte sa...
... jeho krv na nás a na naše deti ...
Ži tak, ako by každý deň mal byť tvoj posledný, pretože raz budeš mať isto pravdu...

Není tady

#129 22. 12. 2006 18:21

julo
♥♥♥----

Majkafa, môžem sa opýtať za Alimak, v čom Vás nemilo prekvapila v odpovedi, kde citovala slová Syna Božieho?

Ľudská duša si sťa voda, prichádzajúc z neba stúpaš do neba a späť na zem musíš ísť vo večných kolobehoch bytia.
Goethe

Není tady

#130 22. 12. 2006 18:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

julo napsal(a):

Pandorra, ale pri mágii sa nepoužíva iba energia! Vidím bytosti, ktoré napr. pomáhajú v prírode rásť rastlinám a pod. Niektorí mágovia vedia podobné bytosti na určitý čas vytvoriť a potom použiť (zneužiť). Pravdaže, pri tom pracujú hlavne s energiou, ale nie iba s ňou - niekedy sa používa aj materializácia a vtedy už iba s energiou nevystačia..

V tom mas samozrejme pravdu,ale to je uz "vyssi divci", kterou ovlada a pouziva malokdo smile
Kazdpodne kazdy z nas dela v podstate totez, kdyz vysila sva slova, sve myslenky k jinym lidem. I tohle vsechno se muze zhmotnit podle sily emoce, ve ktere jsem to vyslala od sebe do prostoru. A nebo take podle me osobni sily a meho zameru.....Magie je vsude kolem nas a nevedomky s ni zachazime v urcity okamzik naprosto vsichni. Proto jsem presvedcena, ze davat ji punc neceho demonickeho a skodliveho je samo o sobe na skodu veci. Spis si myslim, ze tyhle jevy je treba poznat, prestat se jich bat a prijmout je jako neco naprosto prirozeneho.
Vetsina lidi v realnem svete se take necpe za volant bez ridicaku, jezdi jen ti, co ho maji nebo ti, co jsou naprosto nezodpovedni sami k sobe i druhym lidem. Bohuzel i nekteri, co ho maji, se chovaji stejne.... Ale tomu asi nezabranime, zato ale vetsina ridicu pravidla dodrzuje a o tom to je smile

julo napsal(a):

A o tom, či napr. hypnóza zločin alebo nie už písali aj iní, odkiaľ napr. aj ja osobne čerpám svoje poznanie (okrem vlastnej praxe). Takže tu nejde iba o názor Alimak, ale o názor veľmi veľa ľudí - aj lekárov.

Vis tohle je pro mne hodne chaby argunment.
Stejne tak jako existuji vedci ci lekari, kteri pisi a burcuji verejnost tim, ze mikrovlnna trouba je zdravi nebezpecna, jsou na druhe strane taci, kteri stejne zapalene argumentuji tim,ze je naprosto neskodna....
A pokud ty sam ze sve praxe znas pripady, kdy hypnoza uskodila, bud ji neumis provadet, nebo k tobe chodi lide, kteri se sverili diletantovi....
Ja sama osobne bych ji nejspis nepodstoupila, ale nikdy nerikam nikdy apokud to nekomu muze pomoci, nezatracuji to.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#131 22. 12. 2006 18:49

majkafa
Host

julo, prekvapila ma preto, že si myslím, že by liečiteľka mala vedieť, že Syn Boží bol vytvorený ľuďmi. I tú vetu, ktorú cituje, napísali do evangelia ľudia. A kdovie, ako znela povodne, pred x prekladmi biblie do roznych jazykov. A preto, že Alima sa zmienila, že nie je katolíčka.

My si tu na babinete tykáme, je to dobrým zvykom.

Upravil(a) majkafa (22. 12. 2006 18:50)

#132 22. 12. 2006 19:04

julo
♥♥♥----

Pandorra - nebudeme sa zaoberať diletantmi, ktorí robia veci tak, ako robia ... tých nájdeme všade. Poďme radšej na hypnózu. Pri tejto dochádza konkrétne k tomu, že človek za počas seansu vzdáva svojej slobodnej vôle (aj keď to robí dobrovoľne) a sám sa tým zväzuje akoby reťazou s hypnotizérom - t.j. podriaďuje sa tomu, čo chce on. O tom je tu vlastne reč - tá jemnohmotná reťaz ich totiž zviaže a musia sa jej zbaviť (či už v tomto živote, po smrti, alebo v niektorom z nasledujúcich životov), čo nie je práve jednoduché - najmä v prípade hypnotizéra, keď ich má na sebe viac - musí ísť za každou zo svojich "obetí" a reťaz rozväzovať - naprávať to, čo takto urobil.

Iba jeden konkrétny príklad za všetky - hypnózou sa lieči napr. alkoholizmus (podotýkam, že zdanlivo úspešne). V skutočnosti sa však duša tejto závislosti nezbaví, ale iba na určitý čas poslúchne vôľu hypnotizéra. Po smrti sa však jej náklonnosť znovu prejaví - a ona musí ísť do oblastí, ktoré tomu prináležia, resp. sa znovu narodiť na tejto Zemi, aby sa toho zbavila v novom živote. Hypnotizér je pri tom stále s ňou zviazaný a práve hypnózou je nepomohol, ale naopak - uškodil - pretože ju minimálne zdržal v jej prežívaní a poznávaní, ktoré sama chcela. Tá duša, keby bola pila ďalej, mohla totiž sama spoznať, že robí chybu (aj keď sa o tom dá polemizovať - ale to je už iná otázka), takto jej v tom hypnotizér svojim zásahom zabránil. V tom spočíva škodlivosť hypnózy - dúfam, že tento príklad je dosť jasný.

Goethe

Není tady

#133 22. 12. 2006 19:09

julo
♥♥♥----

majkafa - aj ja som liečiteľ, a viem, že Syn Boží nie je výmysel ľudí. Takže preto s Alimak súhlasím. Ja vykám, lebo tak robím všade (najmä odborné fóra, kde je to nutnosť) a nebudem to preto ani tu meniť - som v tomto smere už trochu staromódny smile

Goethe

Není tady

#134 22. 12. 2006 19:14

Alimak
♥♥-----

Majkafa: "julo, prekvapila ma preto, že si myslím, že by liečiteľka mala vedieť, že Syn Boží bol vytvorený ľuďmi. I tú vetu, ktorú cituje, napísali do evangelia ľudia. A kdovie, ako znela povodne, pred x prekladmi biblie do roznych jazykov. A preto, že Alima sa zmienila, že nie je katolíčka."

Syn Boží bol Syn Boží aj vtedy, keď nosil ľudské telo. Jeho podstata - duša - prišla na Zem od Boha-Otca.  Okrem toho Ježiš bol historickou postavou, ktorú nájdete aj v dejinách.  V Ježiša Syna Božieho veria nielen kresťania.
A otázka na záver: Liečiť môžu iba katolíci? :-)

Není tady

#135 22. 12. 2006 19:27

julo
♥♥♥----

Alimak - náhodou, na gymnáziu nám hovorila profesorka Marxizmu-Leninizmu, že je historicky dokázané, že Ježiš naozaj žil na Zemi. Ostatné veci (pochopiteľne) z pozície vládnucej strany musela poprieť, ale toto bolo z jej úst veľmi zaujímavé počuť. A fakt, to je dobrá otázka - tí, čo veria v Ježiša predsa nie sú len katolíci, ale aj pravoslávni, evanjelici, svedkovia jehovovi, ..., ale aj moslimovia a rôzni iní ľudia, ktorí sú ale aj nie sú členmi rôznych náboženských skupín (nechcem písať že heretických).

Goethe

Není tady

#136 22. 12. 2006 19:53

backy007
♥♥♥♥♥--

julo,
ibaže je rozdiel veriť v Ježiša ako historickú osobu a veriť v neho ako Syna Božieho.

Ži tak, ako by každý deň mal byť tvoj posledný, pretože raz budeš mať isto pravdu...

Není tady

#137 22. 12. 2006 20:10

julo
♥♥♥----

backy007 - pravdaže veriť v to, že Ježiš je Syn Boží a veriť v Ježiša iba ako historickú osobu sú dve rozdielne veci. Ja som vlastne písal reakciu na majkafu v kontexte odpovede Alimak, pretože majkafa tvrdí, že Syn Boží bol vytvorený ľuďmi - t.j. akoby si Ho ľudia iba vymysleli. Preto som uviedol, že aj historické fakty hovoria o tom, že naozaj žil a jeho postava nie je iba výmysel. Nevyjadrujem sa k tomu, že zápisy v biblii sú iba zápisy ľudí (lebo to je pravda a mohli by sme nad viacerými časťami polemizovať) - to je však na teologickú debatu hlbšieho zamerania, ktoré presahuje toto fórum. Ale za socializmu bolo naozaj viac než zaujímavé počuť z úst profesorky práve Marxizmu-Leninizmu, že Ježiš naozaj žil, pretože jeho existencia sa oficiálne popierala! Toto obdobie ste vlastne nezažili, preto tomu nerozumiete, ale tí, ktorí za socializmu žili Vám potvrdia, aké to v skutočnosti bolo - napokon moja manželka keď toto počula, tak skoro neverila vlastným ušiam, že to tá profesorka naozaj povedala.

P.S. Z mojich príspevkov dúfam vyplýva, že verím v Ježiša ako v Syna Božieho.

Goethe

Není tady

#138 22. 12. 2006 20:14

majkafa
Host

Alimak nemyslela som tým, že liečiť možu iba katolíci. Súhlasím s tým, že Ježiš existoval, že je historicky doložená postava.Ale že bol Syn Boží? Kdo z ľudí može toto vedieť? Moj názor je, že nikdo. Aj naše duše prišli na zem od Boha, keď  to vezmeme "kolem a kolem" :-), takže aj my sme synovia a dcéry božie. Viem, že v Ježiša Syna Božieho veria aj iné náboženstvá, než kresťania. Ale sú to stále iba náboženstvá, vytvorené ľuďmi. Nič viac.

#139 22. 12. 2006 20:32

Alimak
♥♥-----

majkafa: "Aj naše duše prišli na zem od Boha, keď  to vezmeme "kolem a kolem" :-), takže aj my sme synovia a dcéry božie. "

Je rozdiel byť stvorený Bohom ako sme my a prísť na Zem ako časť Boha - to bol Ježiš. My sme  iba výtvor Boha-Otca, tak ako je obraz výtvorom maliara alebo socha sochára. Ale Ježiš je časť Tvorcu.

Náboženstvá - v každom náboženstve je niečo, čo ho spája s iným. Napr. aj v Bibli boli na začiatku kresťanstva texty o reinkarnácii, kresťanstvo vychádza zo židovstva, moslimstvo malo zlúčiť kresťanstvo a židovstvo ...
Že je v náboženstvách veľa rozporov - to je chyba ľudí, ktorý do výkladov vniesli svoje predstavy. Stačilo, keď pri prepisovaní textov vynechali alebo doplnili nepodstatné slovo a zmenilo to celý význam.

Ale Boh je. Nie je možné, aby sa hmota sama od seba poskladala bez akéhokoľvek plánu do takých zložitých zlúčenín aké obsahuje biológia alebo organická chémia. Mnohí veľkí vedci boli - veriaci.

Není tady

#140 22. 12. 2006 20:35

backy007
♥♥♥♥♥--

julo,
ako som predpokladal, majkafa sa nehádala o tom, že by neexistoval, to už vyplývalo z jej predchádzajúceho príspevku, keďže tam písala, že mu niektoré veci mu boli vrazené do úst. Ak by neverila v jeho existenciu, ako by mohli? to ja len tak tongue

Není tady

#141 22. 12. 2006 20:44

majkafa
Host

Allimak Súhlasím, že Boh, všehomír, podvedomie, duša, príroda, nech to nazveme akokoľvek, že Niečo, Niekdo je. Moj názor je ten, že my ľudia, nemožeme vedieť, aký vlastne ten Boh, či ako ho nazveme je. Nesúhlasím s tým, že Ježiš je časť Tvorcu. Myslím si, že to bol "len" múdry človek. A časť "Tvorcu" z neho vytvorili ľudia.

#142 22. 12. 2006 20:46

julo
♥♥♥----

majkafa - kto z ľudí môže vedieť, že Ježiš je Syn Boží? Napríklad tí, ktorí boli vtedy s ním - jeho učeníci, keď im bol otvorený duchovný zrak a videli ho potom tak, ako ho videli (tzv. premenenie na vrchu). Ale nielen oni - napokon aj dnes je dosť ľudí, ktorým sú ukazované vysoké duchovné obrazy, podľa ktorých to dosvedčujú. Pravdaže, je len na nás, či im uveríme alebo nie. Minule som mal podobnú debatu - aj keď o niečom úplne inom - jednalo sa o auru. Už desaťročia existuje tzv. Kirlianova fotografia, ktorá dokáže vyfotografovať auru človeka. Pokiaľ toto neexistovalo, ešte mohlo byť ako-tak prijateľné, keď sa neverilo tým ľuďom, ktorí ju videli. Čo je však prekvapujúce, hoci tento prístroj existuje už mnohé desaťročia, ešte stále sú ľudia, ktorí v auru neveria. Takže je to aj o tom, komu a čomu v tomto smere dôverujeme.

Goethe

Není tady

#143 22. 12. 2006 20:53

majkafa
Host

julo, ano, máš pravdu. To je moj názor, čo sa týka Ježiša. Som moc zvedavá na to, či sa raz dozvieme, ako to všetko naozaj je, či po smrti, či v deň posledného súdu, ak teda taký deň niekedy naozaj nastane, alebo či sa to vobec nikdy nedozvieme a smrťou všetko skončí.

#144 22. 12. 2006 21:07

julo
♥♥♥----

majkafa - smrťou život nekončí - to viem s istotou. Viem aj to, že existuje reinkarnácia. Viem, že Vám to (a vlastne nikomu) nemôžem dokázať (ako tú auru), ale je to tak. Táto istota súvisí o.i. s tým, že vidím a počujem bytosti prírody, ktoré sa o ňu starajú a ktoré sú tiež pre mnohých neviditeľné (ale poznám viacerých ľudí, ktorí ich vidia). V tomto smere je na babinete zaujímavá téma "niektoré deti vraj vedia/vidia to, čo my nie..." od mareka_.

Goethe

Není tady

#145 22. 12. 2006 21:14

majkafa
Host

Ano, tú tému som si čítala. Moja dcéra keď bola maličká, tiež tvrdila, že s nami býva myška, ukazovala mi, kde je, plakala, keď susedka položila na plot tašku s nákupom, že jej ju položila na myšku. Bolo to veľmi doveryhodné, ako o nej dcérka vyprávala.

#146 22. 12. 2006 21:40

Alimak
♥♥-----

Môj syn videl v trolejbuse leva a tiež plakal, že si naňho niekto sadol. Upokojil sa až vtedy, keď som mu povedala, že mu to neublíži a nech sa na neho pozrie ešte raz. Prestal plakať a povedal, že je to pravda, lebo lev na neho žmurkol a sedí tej panej na kolenách.

Není tady

#147 22. 12. 2006 21:43

majkafa
Host

Keď som kúpala mladšieho syna a potom vyliala vodu z vaničky, dcéra plakala, že sa tam kúpala aj myšla a ja som ju vyliala. Trvalo to asi rok a potom už myšku nevidela.

#148 22. 12. 2006 21:45

Alimak
♥♥-----

Áno, aj videnie detí sa meni. Syn tiež nejaký čas nevidel, potom áno  a teraz je v puberte a znovu nevidí.

Není tady

#149 22. 12. 2006 21:46

julo
♥♥♥----

majkafa - je to bežné, sú to vedomé bytosti, ktoré videli napríklad starí Gréci, Slovania, Germáni a zanechali nám o nich mýty. Tie mýty však nie sú mýty, ale opis týchto videní - preto sa nemôžu chápať v hrubohmotnom zmysle (a práve preto, že sa tak chápu, vznikajú omyly). Tieto bytosti sú krásne a môžte tam vidieť aj jednorožcov so zlatým rohom, kentaurov (naozaj sú múdri - aj Asklépios, ako bytostný lekár je kentaurus), ... V biblii sa spomínajú aj štyri okrídlené zvieratá (bytosti) na stupňoch božieho trónu - takže nie je to na druhej strane až také neobvyklé.

Goethe

Není tady

#150 22. 12. 2006 22:25

backy007
♥♥♥♥♥--

Najväčší problém ale je, že aj mnohé temné bytosti sa javia ako krásne a plné svetla. Nehovorím, že všetky bytosti čo možno takto vidieť sú také, ale mnohé áno. A keď zavedú inam...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí