|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
lvice,
ale mnohí neznalí to za bielu mágiu považujú. Pozri si napr. relácie typu Extra u nás na Slovensku (neviem, aký ekvivalent máte vy), tam raz dávali návod na výrobu elixíru lásky ako bielej mágie. Smiech ma prešiel, keď ako jednu z ingrediencií chceli použiť vytrhnutú stranu z Biblie. Hlavne že ju tá ženská pobozkala. 
Není tady
Ivice, backy007 to napísal presne - všetko závisí od toho, kde akú definíciu konkrétneho pojmu nájdeme a akú potom používame. Aj mne - ako aj Vám je jasné, že v tomto prípade ide o nesprávne konanie. Potom by som Vás poprosil o názor (definíciu), alebo príklad, čo je biela mágia.
Pandorra - tu možno ide naozaj o jazykové nedorozumenie. Tak, ako som si vyjasnil čo je to mágia s Marekom, bolo by dobré si to vyjasniť aj s Vami - naše "definície" s Alimak sme už uviedli, aká je "vaša" definícia, pretože naozaj je pravda, že každý človek môže pod jedným a tým istým pojmom vnímať dve rôzne veci. Prosím ale o konkrétnu odpoveď, zatiaľ ste totiž iba písali o nejakých "hokejoch" v pojmoch. Ak si dobre všimnete "definície" mágie Mareka a tej, ktorú uviedla Alimak, sú tam rozdiely - a každý z nás má právo sa prikloniť k tomu, čo vyhovuje jeho názorom.
Není tady
julo,
rikas, ze bila magie je ta, co pomaha...Jenze krome toho, ze uz nerikas, KDO vlastne urcuje, co je to POMAHAT, rikas stejne jen pul pravdy, pul one "definice" bile magie. Protoze ona je tou, co nejen POMAHA, ale v zadnem pripade take nesmi SKODIT. A to NIKOMU. Tuhle druhou pulku "definice" bile magie ja povazuji za nesmirne dulezitou, protoze nikdo nemuze porusovat vesmirne zakony ani jekkoliv menit plan duse cloveka. Ani on sam ne. O cokoliv pozada prostrrednictvim nekoho jineho ci sam o sobe, musi byt v souladu s planem jeho duse....Jinak se jeho zadost nevyplni nebo obrati proti nemu.
Takze jestlize lvice rika, ze to, co oznacujes za "lubostnou magiu" - bilou magii - je jen bohapusta manipulace, ktera v konecnych dusledcih nepomuze nikomu a "mag", ktery ji provadi, jen PACHA dobro - je to ubohy manipulator, pro ktereho je dulezitejsdi jeho vlastni ego, nez vesmirne zakony a plan duse kazdeho zucastneneho, tak ma podle mne naprostou pravdu.
Protoze tohle oboje je treba respektovat a ctit. Proto tvrdim, ze magie vyzaduje hlubokou pokoru. Kdo k tehle praci pristupuje bez pokory, je hlupak a skodi nejen sobe, ale i vsem, kteri mu daji svou duveru 
Kazdy, kdo chce ve jmenu jakekoliv lasky manipulovat s nekym druhym, zaslouzi trest, stejne tak jako kazdy, kdo mu v tom magicky ci nemagicky pomaha. Koneckoncu stejne tak jak je tomu v tech uz tolikrat zminovanych mexickych telenovelach 
A pokud jde o mne a o telenovely, tak ja davam prednost venezuelskym 
Není tady
Pandorraa,

Není tady
Pan to řekla za mne, plně s ní souhlasím.
Pandorra, ale ja som povedal, že pri pomáhaní je nutný prvý krok pokorná modltitba k Bohu - tým so hádam napísal kto v skutočnosti pomáha. A pri mágii Boh nepomáha - aj to som napísal. Takže naozaj mágia - bez ohľadu na to, ako je ľudia delia v skutočnosti škodí - to sme si vyjasnili pri definíciách s Marekom, kde sme písali, že pokiaľ ide o Božiu pomoc, tak to nie je žiadna mágia. Neviem, kde je tam nejasnosť - vo Vašej odpovedi som sa však zatiaľ s Bohom nestretol - veríte vôbec v Neho?
Není tady
lvice,
súhlasíš s Pan v tom, že máš pravdu? 
Není tady
julo napsal(a):
Takže naozaj mágia - bez ohľadu na to, ako je ľudia delia v skutočnosti škodí - to sme si vyjasnili pri definíciách s Marekom, kde sme písali, že pokiaľ ide o Božiu pomoc, tak to nie je žiadna mágia.
Julo, záleží na tom, čo si pod pojmom "Boh" predstavuješ...
čomu veríš... já aj tú zlú silu (podľa Teba), ktorá pomáha pri čiernej mágii, považujem za Boha...
verím tomu, že je len Jeden Boh a nič viac... 
Není tady
julo napsal(a):
Pandorra, ale ja som povedal, že pri pomáhaní je nutný prvý krok pokorná modltitba k Bohu - tým so hádam napísal kto v skutočnosti pomáha. A pri mágii Boh nepomáha - aj to som napísal. Takže naozaj mágia - bez ohľadu na to, ako je ľudia delia v skutočnosti škodí - to sme si vyjasnili pri definíciách s Marekom, kde sme písali, že pokiaľ ide o Božiu pomoc, tak to nie je žiadna mágia. Neviem, kde je tam nejasnosť - vo Vašej odpovedi som sa však zatiaľ s Bohom nestretol - veríte vôbec v Neho?
Vidim, ze podstatu magie vubec nechapes - na babi je zvykme tykani, i ja se budu drzet svych zvyku - a nebo ji proste chapes jinak, obavam se, ze prilis "nabozensky" ci jak to nazvat...vnimas ji pres optiku cirkevnich nanosu a s tim nikdo nic neudela, tim mene ja...
A pokud jde o boha - ktereho mas na mysli???
Není tady
backy007 napsal(a):
lvice,
súhlasíš s Pan v tom, že máš pravdu?
Nu a pokud jde o tebe, ty si kup cesko-slovensky slovnik. Vidim, ze ma souveti jsou pro tebe prilis slozita, nez abys se dobral podstaty toho, s cim lvice vlastne souhlasi 
Není tady
Marek, je iba jeden jediný Boh. Žijeme z jeho energie, ktorú nám neustále posiela. Ale energia nie je "dobrá" alebo "zlá" - je to neutrálna energia, ktorú môže človek použiť na dobré i zlé veci. Rovnako je to i s elektrickou energiou - táto môže poháňať stroje v prospech ľudí, ale napája aj elektrické kreslo. Ale ako si písal v príspevku "Čo môžeme urobiť?" - nastáva nová doba, keď ľudia už nebudú môcť páchať zlo. Boh je predsa Láska a kto verí v Lásku, neumrie.
Není tady
Pandorra - je len Jeden Boh, ktorý stvoril všetkých - neveriacich, veriacich - a to bez ohľadu na to, aké "vierovyznanie" hovoria. Pretože nie som členom žiadnej cirkvi, sekty či niečoho podobného, neviem, aký mám nános na mojich očiach. A preto, pokiaľ sa pýtate na Boha - tak hovorím Toho, ktorý stvoril toto stvorenie.
Není tady
Marek, Alimak to už napísala za mňa.
Není tady
Pandorra, súhlasím s Backym, s Marekom aj s Julom, ale s tebou nesúhlasím v ničom. A obávam sa, že to neodstráni ani česko-slovenský slovník.
Boh je iba jeden, a kto nekoná podľa Jeho prikázaní, nenájde pokoj. Darmo dávaš "vznešený" názov slovám "mágia" či "mág", keď nepoznáš pravé pojmy. Ale ťažko sa diskutuje s človekom, ktorý nikdy nikde nie je vecný a zmôže sa iba na výsmech, či tlačenie iných s rozdielnymi názormi ku stene. A môže to byť 1000x moderátor.
Není tady
julo,
ano souhlasim, buh je jen jeden. A je to cista energie. A treba to vubec neni buh, ale bohyne. A nejspis nema vubec zadne pohlavi, protoze je to prave pouze a jen cista tvurci energie. A te je naprosto fuk, zda se k ni modlime ci ne. Ona nam dala svobodnou vuli mimo jine prave i proto, abychom ji neotravovali svymi problemy a ona mohla dal tvorit
A my zodpovidali jeden kazdy sam za sebe a tim za vsechny.
Alimak,
je mi celkem jedno, zda se mnou souhlasis ci nesouhlasis, jedine co mne znepokojuje, je to, jak lehce negujes neco, cemu vubec nerozumis a co nejsi schopna vubec pochopit. Mozna to negujes prave proto.... Mates lidi a to je prusvih. Tvuj.
Není tady
Človeče, Pan už ani zmysel pre humor nemá 
Ale po dlhšom čase, Pan, môžem s niektorým z tvojich príspevkov aspoň trochu súhlasiť. 
Není tady
Alimaku,
a jen pro doplnění, čarodějnice i čarodějové uznávají Rohatého Boha a Bohyni jako princip mužské a ženské energie.
--------------------------
Kdo nekoná podle jeho přikázání nenajde pokoj.
--------------------------
Křesťanská demagogie, která tady straší lidi tisíciletí. Přišel čas oprostit se od idey Boha jako někoho, který uděluje přikázání co a jak se má dělat či nedělat. Je to pouhé pokrytectví, které vymysleli lidé. Původní idee křesťanství byly jiné, je zajímavé, jak si je člověk hezky přizpůsobí ku prospěchu svému.
Upravil(a) lvice (27. 12. 2006 10:09)
Tu absolútne nejde o to, kto s kým súhlasí...resp. absolútne nemusí nikto s nikým súhlasiť alebo nesúhlasiť. Podľa mňa ide o to, kto komu rozumie..... významu tých slov, viet.....čo tým príspevkom chce človek vyjadriť....pointe príspevkov, hĺbke príspevkov. Ja Pan absolútne rozumiem, viem o čom hovorí.... Jej príspevky vnímam ako zrozumiteľné a vecné.
Všetci tu vlastne vieme o čom hovoríme. Možno si len nechceme priznať, že veci, pohľady na svet vnímame úplne odlišne. Chceme sa snažiť, aby nám tí druhí porozumeli, skúšame to vysvetľovať, ale akosi to nejde. Jednoducho sme každý inak nastavený.....aj o tom je život.

Není tady
backy007 napsal(a):
Človeče, Pan už ani zmysel pre humor nemá
Ale po dlhšom čase, Pan, môžem s niektorým z tvojich príspevkov aspoň trochu súhlasiť.
Vis backy, nechci se te opravdu nijak dotknout, inteligentni humor mam rada a dovedu ho ocenit. Ale tohle bylo prilis detinske, takhle popichuji dvanactielti pubertalni kluci sve spoluzacky, aby si jich holky vubec vsimly... 
Jo a doufam, ze ti jezisek prinese nejakou dobrou encyklopedii ceskoslovenskych velikanu...tedy plest si Buriana s panem Werichem, to je tedy des a bes
Stacilo par let od rozdeleni a nase mladez neumi slovensky, u vas se alespon vysilaji nase filmy nedabovane, a vy zase mate hokej v nasich hereckych gigantech
To je smutne.....
Není tady
Ivice napísala: "Katolická demagogie, která tady straší lidi tisíciletí. Přišel čas oprostit se od idey Boha jako někoho, který uděluje přikázání co a jak se má dělat či nedělat. Je to pouhé pokrytectví, které vymysleli lidé. Původní idee křesťanství byly jiné, je zajímavé, jak si je člověk hezky přizpůsobí ku prospěchu svému."
Niet väčšej demagógie a pokrytectva než je samotný materializmus. Vtedy si robí človek čo chce a necíti sa byť za nič zodpovedný. Väčšina materialistov na konci života pochybuje a neraz pripúšťa aj možnosť existencie Boha, lebo cíti, že prichádza zodpovednosť.
Mimochodom nie som katolíčka. Ako si na niečo také prišla?
Pandorra napísala: "Alimak,
je mi celkem jedno, zda se mnou souhlasis ci nesouhlasis, jedine co mne znepokojuje, je to, jak lehce negujes neco, cemu vubec nerozumis a co nejsi schopna vubec pochopit. Mozna to negujes prave proto.... Mates lidi a to je prusvih. Tvuj."
Pandorra, ako vždy vo svojich príspevkoch, zabudla na konkrétnosť a vecnosť. V čom mätiem ľudí? V tom, že hovorím o tom, že mágia škodí? Že škodia akéľvek závislosti? Že škodí hypnóza?
Nečakám konkrétnu odpoveď, lebo ty nedokážeš poukázať na konkrétne veci. Jediné, čo nedokážem pochopiť, je ľudská pýcha a hlúposť. Ale proti tej aj bohovia bojujú márne ...
Není tady
V pohode, nie každý má rád môj štýl humoru. Ale niekedy je dobré zniesť sa z výšky inteligencie a smiať sa na blbostiach, aj keď vieme, že sú to blbosti, ktoré používajú 12roční. Koniec koncov, znamená to, že 12roční nie sú vtipní? (zbožňujem zážitok, čo mám z práce, keď kolega bol na Pokeci na zoznamke a tam jeden 14ročný na plochu napísal, že kto chce cez webkameru vidieť, ako sa urobí. Tak sme sa ešte nenasmiali 

)
A čo sa týka "československého bratstva": čo je na tom smutné? Neviem ani napr. rakúskych hereckých gigantov, aj keď s nimi susedíme. To je zasa o tom, že niektorí sú za toto až príliš za. A ďalšia vec, mám vedieť českých hercov, ktorí zomreli tuším skôr, než som sa narodil? To nie je otázka čechov a slovákov, ale otázka generácie. Tipujem, že ani ty si nepamätáš známych hercov divadla, ktorí žili pred tebou, resp. si ich pletieš.
Upravil(a) backy007 (22. 12. 2006 16:57)
Není tady
Alimak napsal(a):
Nečakám konkrétnu odpoveď, lebo ty nedokážeš poukázať na konkrétne veci. ...
Vis, ja polopaticky mluvim jen se skutecnymi zacatecniky a ty jako lecitelka bys mela byt uz natolik moudra, abys mi rozumela. Bohuzel neni tomu tak a to mne prekvapuje.
Mates lidi hned dvakrat: jednak vubec nechapes podstastu samotne magie, ktera neni nic jineho nez praci s energii. A ty sama rikas, ze energie neni ani spatna ani dobra, zalezi jen na tom, jak je pouzita. Stejne je to s magii, takze nejake deleni na bilou a cernou podle toho, zda "pomaha" ci "skodi", je skutecne smesne. A jeste smesnejsi, tedy spis k placi, je deleni podle kriterii, ktera jsi uvedla.
A tve dalsi zmatecne tvrzeni spociva v tom, jak smesujes veci, ktere spolu svou podstatou nesouviseji - magii se zavislosti na cemkoliv.
Stejne tak jako dobry lecitel by nikdy nemel pripustit zavislost pacienta na sobe samem, tak to nikdy neudela ani dobry mag.... ani jeden by nemel nikdy zneuzit svych schopnosti. Ze to oba nekdy delaji, to je vec jina a vubec to nesouvisi s lecitelstvim jako takovym a s magii jako takovou.
Ovsem co velmi casto souvisi, to je prave lecitelstvi s magii
Kazda schopna carodejnice je take dobra lecitelka. Vzdycky tomu tak bylo a stale tomu tak je 
No a proc do toho vseho pletes materialismus, to uz vubec nechapu stejne tak jako tve tvrzeni, ze materialiste postradaji zodpovednost. Mozna ji nekteri maji vice, nez visionari a fanatici, kteri si hloupe mysli, ze se o nic nemuseji starat, protoze za ne vsechno zaridi Jezis ci buh....
Nechapu, jak muzes tvrdit, ze neco OBECNE skodi..magie, hypnoza.....
Hypnoza muze byt v rukou odbornika technika, ktera pomaha, stejne tak jako v rukou diletanta nebezpecna zbran.
A to plati stejne tak o magii jako o lecitelstvi.
Nejvice mates lidi svym ZEVSEOBECNOVANIM - kategorickymi soudy - tohle ANO, tohle NE.....
Ve tvem vlastnim zajmu te jako Pandora varuji: pokud skutecne pracujes s lidmi, srovnej si to honem rychle v hlave.
Není tady
Ach jo backy...... PW je nekdy na zabiti, ale obavam se, ze pokud jde o tebe, tak se trefil perfektne 
A pro tvuj klid te mohu ubezpecit, ze ja si pana Mistrika s panem Bagarem urcite nepletu
Dokonce i Bielika rozeznam od Kvietika (ten doufam jeste zije) 
No nic, mej se! 
Není tady
Pandora: "Nejvice mates lidi svym ZEVSEOBECNOVANIM - kategorickymi soudy - tohle ANO, tohle NE....."
Aj Syn Boží Ježiš povedal: "Vaša odpoveď nech je áno alebo nie. Čo je nad tým, je od zlého ..."
Není tady
lvice napsal(a):
Katolická demagogie, která tady straší lidi tisíciletí. Přišel čas oprostit se od idey Boha jako někoho, který uděluje přikázání co a jak se má dělat či nedělat. Je to pouhé pokrytectví, které vymysleli lidé. Původní idee křesťanství byly jiné, je zajímavé, jak si je člověk hezky přizpůsobí ku prospěchu svému.
lvice, Boh nikomu nič neprikazuje - to je iba názor ľudí. Boh nás stvoril a dal nám slobodnú vôľu. K tomu nám však dal aj odporučenia, ako máme žiť, aby sme žili dobre. Presne tak isto, ako to robíme my, keď vychovávame svoje deti - tiež im dávame iba odporučenia, ako majú žiť. Tieto odporučenia sú tu tisícročia - skôr, ako vôbec boli spísané do dnes nám známej podoby.
Poznali ich už v Atlantíde zo začiatku ich aj dodržiavali. Potom, ako ich ľudia prestali dodržiavať to začalo ísť s ľudstvom dolu z kopca. Prečo? Na to je tiež jednoduchá odpoveď. My máme slobodnú vôľu v tom, čo môžeme urobiť, ale tým na seba zákonite prinášame dôsledky, ktorým sa už nemôžeme vyhnúť (nemám rád toto slovo, ale nazvem to zákonom karmy). Je to to isté, ako keď niekto vyskočí z okna - to bola jeho slobodná vôľa. Potom sa zabije alebo dochráme - to bol dôsledok tejto slobodnej vôle. Boh nám dal také odporučenia, aby sme sa nezabili a nedochrámali. A to je to, čo nazývame Zákonom Božím a čo nám prišiel na Zem pripomenúť Syn Boží Ježiš.
Není tady