|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Marek - viete, že ani ja nechápem, o čo kresťanom pri krste novorodencov ide? Iba pre názornosť - môj otec si želal, aby som dal pokrstiť syna v katolíckom kostole. Pretože nemám sobáš uzatvorený v katolíckom kostole, povedali nám, že to musíme urobiť. Reku dobre, urobíme. Potom však chceli od nás polročné školenie. My na to - no dobre, ale máme maličké dieťa, ktoré sa musí kojiť. Oni na to - to nás nezaujíma, musíte sa prispôsobiť. Takže naozaj neviem, o čo im ide. Nech sa každý pre takýto krok rozhodne ako dospelý človek, lebo vtedy už má vlastný rozum a teda aj svoju vlastnú slobodnú vôľu. Dovtedy je dieťa v Božej ochrane aj bez krstu - o tom ma veru ani Backy007 nepresvedčí.
Není tady
Marek napísal: "Hovorím o "abrakadabra", po ktorom by ľudia pochopili..."
Nechcem ti brať tvoj optimizmus, Marek, ale ľudskú hlúposť nenapravia žiadne čary ...
Žiaľ, aj utrpenie je škola, aby sa ľudia učili rozumieť dobru a láske.
Není tady
julo napsal(a):
Marek, pokúšam sa robiť všeličo pre to, aby nebolo násilie na svete - ale ako som už uviedol, pred tým je vždy úprimná modlitba k Bohu.
Čo "všeličo" keď je pred "tým" úprimná modlidba k Bohu?
Není tady
Alimak napsal(a):
Marek napísal: "Hovorím o "abrakadabra", po ktorom by ľudia pochopili..."
Nechcem ti brať tvoj optimizmus, Marek, ale ľudskú hlúposť nenapravia žiadne čary ...
Žiaľ, aj utrpenie je škola, aby sa ľudia učili rozumieť dobru a láske.
Ja som to, samozrejme, vyslovil čisto hypoteticky... dal som to ako príklad použitia mágie.
Není tady
Marek_,
hm, to by si mohol, ak chceš krst nazvať mágiou. Pretože na úmysle dosť záleží.
Čo sa toho abrakadabra týka, to je tiež násilný vstup do mysle a to "pochopenie" je z nezávislého poňatia zmena názoru, čiže ovplyvňovanie, a na to nemáš právo.
julo,
a načo ja mám vás presvedčovať o krste novorodencov? Vy nechcete, a ja som už zabil až primnoho času hádaním sa o hovadinách. Vlastne, nejde o hovadiny, ale tá diskusia by bola, keďže je zrejmé, že by ani jedna stránka neustúpila. Ale nechápem, čo má vlastne podľa vás krst s daným človekom, že tak veľmi všetci nástojíte na tom, že sa preň človek musí rozhodnúť. Tým nemyslím len vás, už som mal skúsenosti aj s inými, vrátane skúsenosti s istým náboženským fundamentalistom (ešte horší než ja a to je už čo povedať).
Není tady
Backy, a aký význam má teda krst?
Není tady
backy007 napsal(a):
Marek_,
hm, to by si mohol, ak chceš krst nazvať mágiou. Pretože na úmysle dosť záleží.
Čo sa toho abrakadabra týka, to je tiež násilný vstup do mysle a to "pochopenie" je z nezávislého poňatia zmena názoru, čiže ovplyvňovanie, a na to nemáš právo.
Neviem, či na to právo mám alebo nemám, ale urobil by som to s čistým svedomím...
Není tady
Marek_,
nenapísal som to? Uf...
všeobecne povedané, no, možno by sa dalo povedať, že svetskejšie povedané, krst je vlastne "rituál", ktorým sa dieťa zasväcuje, možno lepší termín je posväcuje, neviem, je konané za účelom odpustenia a znovuzrodenia. Teraz sa mi nechce hádzať sem poučky z katechizmu, takže... takto ti to stačí?
Není tady
Marek_ napsal(a):
julo napsal(a):
Marek, pokúšam sa robiť všeličo pre to, aby nebolo násilie na svete - ale ako som už uviedol, pred tým je vždy úprimná modlitba k Bohu.
Čo "všeličo" keď je pred "tým" úprimná modlidba k Bohu?
Napr. to, že liečim - teda odporúčam bylinky, polodrahokamy a kamienky, pobyt v prírode pri určitých stromoch, pokúšam sa učiť ľudí odreagovávať sa od stresu, vysvetľujem im duchovné príčiny chorôb, ... s tým, že základ takéhoto liečenia je bezodkladná dôvera v Boha a nikdy sa jej nesmiem spreneveriť.
Súčasťou tohto je mnohokrát aj ochrana proti negatívnym myšlienkam od iných ľudí, morám, porobeniu, ... Na všetko toto stačí modlitba - ale ľudia sa nevedia modliť. To je na tom to najsmutnejšie - modlitba nie sú totiž nejaké slová, ktoré naše pery odrapkávajú bez toho, aby sme si ich uvedomovali, ale niečo, čo najprv cítime vo svojom vnútri ako niečo krásne a až potom k tomu prídu myšlienky a tomu zodpovedajúce slová - a je úplne jedno, či ďakujeme, prosíme, alebo sa iba tak snažíme rozprávať so svojim Stvoriteľom.
Inak sa mi páčia tie definície rituálov, ktoré ste našli 
Není tady
ee, nestačí... a nechcem počuť poučky... chcem počuť Tvoj názor na krst a Tvoje laické vysvetlenie...
Není tady
ee, nestačí... a nechcem počuť poučky... chcem počuť Tvoj názor na krst a Tvoje laické vysvetlenie...
Veď to som už povedal...
Není tady
julo napsal(a):
Človek sa v tých poučkách dokáže niekedy až stratiť, čo? 
Není tady
Marek, neviem ako Backy, ale pre mňa je krst zasľúbenie Bohu, že nikdy nechcem konať proti Jeho Vôli a chcem mu slúžiť ako tu na Zemi, tak aj v záhrobí a znovu tu na Zemi pri ďalšej inkarnácii ... Pre takéto rozhodnutie však už musím byť dospelý.
Není tady
backy007 napsal(a):
Veď to som už povedal...
Posväcuje sa? To je čo?
Odpustenie? Odpustenie čoho?
Znovuzrodenie? Zase? Hneď po narodení?
chcel som vysvetlenie... TVOJE vysvetlenie... 
Není tady
Marek_ napsal(a):
julo napsal(a):
Človek sa v tých poučkách dokáže niekedy až stratiť, čo?
Však preto mám svoje vlastné 
Není tady
julo,
hm, teraz sa nejak stráca rozdiel medzi zasľúbením a rozhodnutím. A rozdiel tam je už len z titulu Abraháma a jeho potomstva, Mojžiša a zasľúbenej zeme a ... hm, čo ešte?
Marek_,
fu, to je na dlhšie a ja musím zdrhať na omšu. Môže byť potom?
Není tady
Backy - podľa pojmov, ktoré používam ja, rozhodnutie môže byť jednorázové (napr. pre tento život), zasľúbenie už jednorázové nie je - je to na celé bytie. Nepoužívam pri mojich slovách bibliu.
Upravil(a) julo (18. 12. 2006 18:39)
Není tady
julo,
aha, tak to vysvetľuje zdanlivý rovnaký názor na krst 
Teda, to sa nesmejem tomu názoru, len tej zhode, ktorá v skutočnosti zhodou nebola.
Není tady
julo napsal(a):
Pandorra, vôbec ste si nevšimli jedno jediné slovo, ktorým rozlišujeme čo je a nie je mágia - a síce konanie, ktoré je zamerané PROTI slobodnej vôli človeka. Mágia je snaha OVPLYVNIŤ niekoho proti JEHO vôli, s tým, že ak sa mu snažím podľa môjho názoru pomôcť, je to tzv. biela mágia, ak sa mu snažím uškodiť, je to tzv. čierna mágia. Ale ten človek NECHCE, aby sme zasahovali do jeho osudu a preto sa mág (nech je to ktokoľvek) previňuje proti Božiemu zákonu, lebo slobodnú vôľu nám dal Boh a nikto ju nemá právo narušovať! A o tomto stále hovoríme, len v rôznych obrazoch a pojmoch.
Hmmm...tak to se mi ani nechce verit, ze tohle rika lecitel 
Takovehle trestuhodne zjednodusovani je hodno snad jen zaka zakladni skoly..... Pokud magii chapes a delite TAKHLE, nema cenu se dal o tom bavit.
Není tady
Alimak,
ale no tak
Ja se smeju. Co je a neni magie, nerozlisuji jen ritualy. Stejne tek bilou a cernou magii nerozlisuje to, zda chci ci nechci pomoci, protoze to co je pomoc a co je nekomu skodit, to mnohdy v danou chvili nerozlisi ani ten clovek sam. Takze pro maga ci lecitele je pachat dobro stejne jednoduche jako pachat zlo a rekla bych, ze je to mnohem pritazlivejsi.
A zda byl pan doktor mag a to, co udela byl ritual? Jiste ze byl, ovlivnil totiz me mysleni a to smerem k usmevu tam, kde jsem to vubec necekala 
Vite co? Neberte se tak moc vazne
Vy i julo. Lide nejdou hloupi 
Není tady
Pandorra, podľa tvojho názoru na zemi nežijú ľudia, ale rovno mágovia, ktorí podľa toho, čo chcú sú buď bieli alebo čierni, že?
Není tady
Pandorra, mne pri liečení radia bytostní pomocníci - ako je napr. Asklépios. Ak chorý nechce byť v skutočnosti vyliečený, tak mi to Asklépios povie a ja nedokážem pomôcť bez jeho rád. Ale takýto človek sa na mňa ani neobráti - kto sa nechce vyliečiť, ten za lekárom alebo liečiteľom nejde! A ja nehľadám chorých a nepýtam sa ľudí - nie ste chorí, nepotrebujete pomoc? Musia mi napísať sami - a to dokonca osobne oni, alebo ich príbuzní, inak nemôžem liečiť. 90% pacientov pri liečbe osobne ani nevidím - lebo liečime cez maily a pozeraním sa na auru, kde je vidno choré orgány - a na to musia byť splnené určité predpoklady - nesúhlas nemocného s liečením totiž zahalí jeho auru a ja nevidím vôbec nič. Ak by som toto chcel porušiť (existujú na to určité magické rituály - aj to je tzv. biela mágia), potom by som porušil Božiu Vôľu a skončil by som veľmi zle. To nemienim.
Není tady
Pandorra napísala: "Takze pro maga ci lecitele je pachat dobro stejne jednoduche jako pachat zlo a rekla bych, ze je to mnohem pritazlivejsi."
Nie je jednoduché ani konať dobro a ani páchať zlo. Ak to niekto takto jednoducho dokáže tvrdiť, tak je naivný ako argentínske telenovely.
Není tady
Rekla bych, Alimak, ze ty mas s temi telenovelami nejaky velky problem
Mozna stejne velky, jako s rozlisovanim cerne a bile magie......
A pro upresneni - asi šum zpusobeny byť minimalnimi, tak prece jen jazykovymi odlisnostnmi: mluvila jsem o PACHANI DOBRA! I to totiz lze a mnozi se pri tom zaklinaji hlubokymi znalostmi a schopnostmi komunikovat s kdekym jak v Nekromantiu 
Není tady
Julo, získání milovaného jedince magií není žádná bílá magie, ale manipulace. Pokud by dotyčný mladík onu dívčinu chtěl, žádné magie by nebylo třeba a pokud ti dva měli být spolu, tak by spolu byli. Je to trestuhodné jednání proti Vesmírným zákonům. Nic dobrého v tom nevidím. Je to prachsprosté ovlivňování a manipulace se svobodnou vůlí jedince. Místo magie jim dotyčný mág měl raději sjednat rande, a pokud by nedopadlo dobře, nechat každého jít svou cestou. Tohle dle mě není žádná bílá magie.